Zawodnik Vicenzy straci rękę.
- ADAMJUVENTUSPL
- Juventino
Paragwajskiego napastnika Julio Gonzaleza zabraknie na Mistrzostwach Świata. 24-letni zawodnik miał w grudniu poważny wypadek samochodowy. Cztery tygodnie po tragedii Gonzaleza czeka amputacja lewej ręki.
Wypadek miał miejsce 22 grudnia 2005 na autostradzie A-4 pomiędzy zjazdami na Vicenzę i Padwę, 40 km od Venecii.
Dzisiaj drugoligowa Vicenza, w której występował Paragwajczyk, poinformowała o konieczności operacji.
Gonzalez jest najlepszym strzelcem grającej w Serie B drużyny, dla której zdobył 15 bramek.
źródło: pilkanozna.pl
Zawsze jak cztam takie rzeczy to aż mnie ciarki przechodzą i to nie dlatego że był dobrze zapowiadającym piłkarzem, ale dlatego że jest jeszcze młodym człowiekiem i jeszcze wiele lat przed nim, a takie coś napewno utrudni mu życie.
Wypadek miał miejsce 22 grudnia 2005 na autostradzie A-4 pomiędzy zjazdami na Vicenzę i Padwę, 40 km od Venecii.
Dzisiaj drugoligowa Vicenza, w której występował Paragwajczyk, poinformowała o konieczności operacji.
Gonzalez jest najlepszym strzelcem grającej w Serie B drużyny, dla której zdobył 15 bramek.
źródło: pilkanozna.pl
Zawsze jak cztam takie rzeczy to aż mnie ciarki przechodzą i to nie dlatego że był dobrze zapowiadającym piłkarzem, ale dlatego że jest jeszcze młodym człowiekiem i jeszcze wiele lat przed nim, a takie coś napewno utrudni mu życie.
Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
- Radidam
- Juventino
Naprawde jak to przeczytałem to niewiedzialem co myslec, naprawde w tak młodym wieku stracic konczyne to jest cos strasznego, człowiek wysportowany majac przed soba wielka kariere musi raczej ja zakonczyc, bo raczej niebedzie wystepował z jedna konczyna. Naprawde jeszcze zawodnik ktory ma jechac na swoj pierwszy mundial i go spotyka taka wielka tragedia
Naprawde kazdego wielkiego piłkarza moze spotkac taka tragedia. Do widac było ze zawodnik był w doskonałej dyspozycji strzelil 15 bramek to cos oznaczało szkoda ze jego drzwi do kariery zamkneły sie 

- Vieira
- Juventino
Przykro sie robi jak czyta sie cos takiego!
Niestety takie jest zycie i kazdemu to sie moglo przytrafic!
Szkoda bo jak widac byl naprawde znakomicie zapowiadajacym sie pilkarzem i niestety pewnie bedzie musial zakonczyc kariere!
Ale niech dziekuje Bogu ze tylko tak sie to skonczylo..............

Niestety takie jest zycie i kazdemu to sie moglo przytrafic!
Szkoda bo jak widac byl naprawde znakomicie zapowiadajacym sie pilkarzem i niestety pewnie bedzie musial zakonczyc kariere!
Ale niech dziekuje Bogu ze tylko tak sie to skonczylo..............
- mesju
- Qualità Juventino
Po pierwsze: współczucie
Po drugie: pytanie - czyja wina :roll:
Po trzecie: coś strasznego w tak młodym wieku... chłopak ma skreślone życie, choć musi szybko się pozbierać i przystosować się do nowego życia. Myślę, że nie kończy to jego sportowej kariery. Napewno ją zatrzyma, ale jest wiele przypadków, gdzie siła charakteru i najbliżsi pomagali wyjść z najgorszych opresji...
Jak myślicie: czy po takim zdarzeniu można jeszcze powrócić na boisko? Mi wydaje się, że tak, choć trudno mówić o takim samym poziomie umiejętności
Po drugie: pytanie - czyja wina :roll:
Po trzecie: coś strasznego w tak młodym wieku... chłopak ma skreślone życie, choć musi szybko się pozbierać i przystosować się do nowego życia. Myślę, że nie kończy to jego sportowej kariery. Napewno ją zatrzyma, ale jest wiele przypadków, gdzie siła charakteru i najbliżsi pomagali wyjść z najgorszych opresji...
Jak myślicie: czy po takim zdarzeniu można jeszcze powrócić na boisko? Mi wydaje się, że tak, choć trudno mówić o takim samym poziomie umiejętności

- ULAT
- Juventino
Wrócić na pewno można. Rękami się w piłkę nożną w końcu nie gra(chyba że się jest bramkarzem). Na pewno będzie mu ciężko ale jeśli wykaże się wielką i silną wolą to może jeszcze wrócić do zawodowej piłki. Takie jest przynajmniej moje zdanie.
- alessandro10
- Juventino
to naprawde smutne. jesli gosciu po operacji bedzie dalej chcial grac to bede pelen podziwu![/quote]
- risto
- Juventino
mam znajomego ktory kiedys gral ze mna w klubie i tez byl bez reki. Troszke to przeszakdza w rownowadze i w walce o pilke. A tak wysoki szczebel jak seria A czy serie B to bedzie za wysoki prog. Wg mnie juz nie zagra. A szkoda wielka. Zawsze mi zal jak cos sie stanie sportowcowi obojetnie jakiej dyscypliny i klubu. Sport to zdrowie. A to, czy to jego wina czy nie to juz swoja droga. Mamy przyklad z naszej Otylii.
- farmer16
- Juventino
Napewno nie jesto to dobra wiadomość
Zawsze mi jest smutno jak jakiś piłkarz ze względów zdrowotnych musi zakończyć swoją piłkarską karierę. Szkoda nprawdę tego zaawodnika, ponieważ był to dobrze zapowidający się piłkarz dla różnych klubów, a przedewszystkim dla Paragwaju. Zwłaszcza , że jeszcze jest młodym człowiekiem. Naprawdę takie wypadki często się ostatnio zdarzają naprawdę szkoda zawodnika
Nie wiecie czy w tym wypadku to była jego wina czy coś? 

Alessandro Del Piero 202 gole! i wszystko jasne !
- Jasiek-x
- Juventino
To ma gościu szczęście w nieszczęściu, szkoda go... I znowu niby ci sie wiedzi jedna chwila i nie masz nic... Przykro, że slyszeć takie rzeczy... Jeszcze w tym co jest naszą pasją, ale mysle, że będize miał wsparcie kibiców, w końcu maja wobec niego dług... Trzymaj sie...
- Gość
O Boże, jaka tragedia... Amputowana na wysokości ramienia, gdyby jeszcze na wysokości nadgarstka, a tu... młody chłopak traci całą szansę zrobienia piłkarskiej kariery, przede wszystkim traci dużą część normalnego życia, swoją kończynę. Bardzo przykra sprawa, a widać, że był nieprzeciętnym grajkiem, bo strzelał bardzo dużo bramek.
Przykre... Niestety tragedie spotykają wszystkich ludzi, w tym piłkarzy.
Przykre... Niestety tragedie spotykają wszystkich ludzi, w tym piłkarzy.

- Andryk
- Juventino
Bez wątpienia wielka tragedia, aczkowliek na tym futbol się nie kończy. W moim lokalnym IV ligowym zespole występuje zawodnik bez jednej ręki i z jego gry można być w pełni zadowolonym. Jest Napasnikiem. Także mam nadziejze, że jakoś to się ułoży...
- aSsItCh
- Juventino
Ostatnio widziałem w TV jak w Polsce przeszczepiono gościowi rękę i zaczął nią ruszać, więc we Włoszech będzie to pewnie jeszcze łatwiejsze i myśle że gość po weloletniej rehabilitacji stanie w końcu na nogi (lub ręce):]
McLaren - Lordi jest i moim faworytem na Eurowizji :] dobrzy są!
McLaren - Lordi jest i moim faworytem na Eurowizji :] dobrzy są!

Kwiat miłości rozkwita w świetle uczuć
I w nim też usycha...
Gdy nadejdzie czas by odbyć ostatnią podróż
Będę myślał o Tobie...
- Mr Cezary
- Juventino
I co można tu napisać? Słowa otuchy dla tego młodzieńca? Przecież i tak ich nie przeczyta :? Miał chłopak pecha.. pecha, że to akurat on.. ale jego wielkość poznamy po tym czy będzie potrafił z tym (albo bez tego) normalnie żyć? :doh: Życzę mu szybkiego powrotu do jako takiego zdrowia i aby nie załamał się psychicznie w takim trudnym dla niego momencie.