Polska IV Liga

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Pawełek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2006, 22:12

Jestem ciekaw czy ktoś z forumowiczów interesuje się może polską IV liga. Ja jestem kibicem iV-ligowego Zawiszy Bydgoszcz i jestem na wszystkich ich meczach. W tym pokoju będę starał się zamieszczać wszystkie wyniki IV ligi jeśli kogoś to interesuje.

Sky is the limit!
mighal

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2006, 22:24

Ja tez jestem kibicem IV ligi a mianowicie KS 1920 Mosina =) nasz mały klubik ostatnio radzi sobie srednio ale powinnismy sie utrzymac w tej IV lidze 8) :D

Pawełek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2006, 22:28

mighal pisze:Ja tez jestem kibicem IV ligi a mianowicie KS 1920 Mosina =) nasz mały klubik ostatnio radzi sobie srednio ale powinnismy sie utrzymac w tej IV lidze 8) :D
ale w IV lidze nie ma klubu KS Mosina ...

Sky is the limit!
mighal

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2006, 22:32

heh jest... wejdz na strone wlkp zwiazku pilki noznej i zobacz =) w IV lidze jest tak wiele grup ze mozna sie pogubic:) http://www.wzpn.poznan.pl/sezon2005-06/ ... b.htm#m2ss o tutaj jest link... grupa pólnocna... 10 miejsce =)

Pawełek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2006, 22:40

sory zamulilem ... ja myslalem ze mowisz o grupie kujawsko-pomorskiej

Sky is the limit!
Swider10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2006, 22:44

Ja mieszkam w Bytowie to male miasteczko (ok. 25tys. mieszkańców) i rownież tu mamy swoj klub, ktory nazywa się Drutex Bytovia Bytów :) W IV lidze gramy pierwszy sezon, poniewaz dlugo meczylismy sie w okregówce, kiedyś moj klub grał nawet w III lidze ale to było dawno. Teraz gramy w IV lidze Pomorze. Jesteśmy beniaminkami, ale chyba nie idzie nam najgorzej zajmujemy narazie 5 lokate mamy 1ptk. straty do czwartej druzyny i 6pt. do trzeciej w tym jeden mecz zaległy :D Staram się byc na wszystkich meczach mojej druzyny i przewaznie tak jest leczczasem nie moge jechac na jakis wyjazd, poniewaz gram w juniorach Bytovi i czsami mamy mecz wtedy kiedy nasi starsi koledzy (seniorzy). Gdyby kogos to interesowało to Bytów (miasto w ktorym mieszkam) lezy na połnocy polski 50km. od Słupska, a jezeli to wam nic nie mowi to 100km. na zachód od gdańska :D
Jeżeli ktoś chcialby dowiedzieć się czegos więcej o moim klubie to zapraszam na strone www.bytovia.pl tam znajdziecie wiecej informacji na temat Bytovi i wszystkoego co klub otacza.

PS. Bardzo dobry temat :)

"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."

"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
JuveQL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2006, 23:11

Od czasu do czasu pojawiam się na meczach rezerw Pogoni Szczecin.
Do zeszłego sezonu regularnie uczeszczalem na mecze IV ligowego wowczas KP Police (również grupa zachodniopomorska). Od tego roku jest to niemozliwe, gdyż moi miejscowi ulubieńcy awansowali do III ligi :P

Mecze w ligach okregowych mają fajny klimacik na trybunach. W zasadzie rozpoznaje wszystkie twarze pojawiające się na spotkaniach, z zawodników przynajmniej połowe składu znam osobiscie...taka swojska, prawie rodzinna atmosferka :P

juverm

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2006, 23:21

No oczywiście że są fani IV ligi :P Ja akurat ide za GieKSą, i powiem wam że na Bukowej strzelają takie bramki jakich nie powstydziłyby się kluby z I-szej Ligi :) Na meczach jestem od czasu do czasu, zwylke przy Bukowej ale zawsze na "blaszoku" bo bileciki są po 5 zł :P .
Aha no i na GieKSie zawsze jest wspaniała oprawa :prochno:

Pozdro

Obrazek
Pavciooo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 maja 2006, 23:36

W moim mieście jest IV ligowa Legionovia Legionowo, ale szczerze to o wieeeele więcej osób kibicuje Legii Warszawa, gdyż mamy blisko do Warszawy, a Legionovia ma mało kibiców... Osobiście nie znam żadnego... Ta drużyna jest nieprzewidywalna, w tamtym sezonie na początku prowadziła w III-ciej lidze, by na koniec sezonu spaść do IV-tej ligi :lol:

Kto wie, może jak kiedyś jakimś cudem by awansowali do II ligi to może wybiorę się na jakiś mecz, kto wie, może mi się spodoba... :roll:

Pagi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2006, 23:45

Lol ja pamiętam jak nasza Lechia była w IV lidze:D Wtedy to prawdziwi kibice chodzili na stadion. A nie że jak jest w II lidze to całe stadiony sie pojawiają. Potem 2 sezon pod rząd awansowała:D Życze wam tego samego:D:D

"Lechiści to nie kibole, to fanatycy zakochani do szaleństwa w klubie"
Obrazek
mesju

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2006, 02:02

mighal pisze:Ja tez jestem kibicem IV ligi a mianowicie KS 1920 Mosina =) nasz mały klubik ostatnio radzi sobie srednio ale powinnismy sie utrzymac w tej IV lidze 8) :D
A ja mam takie pytanie: czy Wy jeszcze niedawno nie graliście w Klasie A? :think:

Maselko

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2006, 08:57

Ja kibicuje Stali Szczecin, pewnie dlatego ze gram w tym klubie... Stal jest w V lidze ale powoli zmierza do IV, atmosferka na trybunach jest super, tak jak ktos pisal juz - rodzinna atmosfera, wszyscy sie znaja itp. szkoda ze Stal ma teraz znizke formy ale mysle ze dadza rade awansowac :)

Szczecin pozdrawia... ;)
Turbo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2006, 09:49

Ja też jestem kibicem 4 ligowego klubu z Warmii i Mazur mianowicie kibicuje dla Stomilu Olsztyn. Mam troche dalego do Olsztyna wiec nie moge często sie pojawiać. Szkoda ze tak fajne kluby jak np. GKS Katowice (bardzo podoba mi sie u was frekwencja na meczach oby tak dalej) graja jak narazie tylko w 4 lidze ale mam nadzieje ze to sie niedługo zmieni. Pozdrawim wszystkich fanów Stomilu

post nr dwa:
sory za błedy daleko miało być

nastepnym razem uzyj opcji zmien. Kornknot

bianconerio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2006, 11:11

A pamięta ktoś taki klub jak Stal Mielec, niegdyś mistrza Polski z lat 70-tych?? Pamiętne mecze z Realem Madryd w Mielcu, lub takich zawodników jak Lato czy ex-trener Wisły K. Kasperczak? Tak to była kiedyś potęga, a sam Kasperczak mieszkał parę domów od mojego. No niestety w skutek braku funduszy i wycofaniu się sponsorów klub obecnie gra w IV lidze. Nie moge powiedzieć, że jestem kibicem bo na mecze nie chodzę, ale wyniki śledzę i obiecałem sobie, że jeśli awansujemy do trzeciej ligi to zaczne... W tym sezonie znów byliśmy bardzo blisko pierwszego miejsca ale zabrakło szczęścia. Ostatnio widziałem w TV jak chyba na początku lat 90-tych reprezentacja Polski strzelała bramki na naszym stadionie, a dokładnie chyba Juskowiak. Aż żal ściska gardło widząc jak stadion niszczeje, a górna trybuna ma być do rozbiorki... A to mógłby być jeden z najlepszych stadionów w Polsce, a wraz z całym kompleksem sportowym (baseny- obecnie odnowiony kryty i po modernizacji odkryty, stadiony pomocnicze, hala MOSiR) jednym z najlepszych ośrodków sportowych. Niestety upadek WSK zamknął drogę do tych perspektyw. Pozostaje nam mielczaninom wierzyć, że nadejdą znów lepsze czasy.

Jęśli ktoś chciałby odwiedzić stronkę Stali i dowiedzić się czegoś więcej to zapraszam: http://www.stalmielec.com lub: http://www.3xs.mielec.pl - tutaj z kolei także o pierwszoligowych siatkarkach Stali M. i piłkarzach ręcznych. POLECAM!!

Andryk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2006, 11:42

bianconerio pisze:A pamięta ktoś taki klub jak Stal Mielec, niegdyś mistrza Polski z lat 70-tych?? Pamiętne mecze z Realem Madryd w Mielcu, lub takich zawodników jak Lato czy ex-trener Wisły K. Kasperczak? Tak to była kiedyś potęga, a sam Kasperczak mieszkał parę domów od mojego. No niestety w skutek braku funduszy i wycofaniu się sponsorów klub obecnie gra w IV lidze. Nie moge powiedzieć, że jestem kibicem bo na mecze nie chodzę, ale wyniki śledzę i obiecałem sobie, że jeśli awansujemy do trzeciej ligi to zaczne... W tym sezonie znów byliśmy bardzo blisko pierwszego miejsca ale zabrakło szczęścia. Ostatnio widziałem w TV jak chyba na początku lat 90-tych reprezentacja Polski strzelała bramki na naszym stadionie, a dokładnie chyba Juskowiak. Aż żal ściska gardło widząc jak stadion niszczeje, a górna trybuna ma być do rozbiorki... A to mógłby być jeden z najlepszych stadionów w Polsce, a wraz z całym kompleksem sportowym (baseny- obecnie odnowiony kryty i po modernizacji odkryty, stadiony pomocnicze, hala MOSiR) jednym z najlepszych ośrodków sportowych. Niestety upadek WSK zamknął drogę do tych perspektyw. Pozostaje nam mielczaninom wierzyć, że nadejdą znów lepsze czasy.

Jęśli ktoś chciałby odwiedzić stronkę Stali i dowiedzić się czegoś więcej to zapraszam: http://www.stalmielec.com lub: http://www.3xs.mielec.pl - tutaj z kolei także o pierwszoligowych siatkarkach Stali M. i piłkarzach ręcznych. POLECAM!!
tak pamietamy o tym klubie, który w chwili obecnej ma jedynastke na 3 lige a przegrywa mecze z dość słabymi zespołami... zreszta tak jak co roku... wątpie aby nastąpiło tam jakieś odrodzenie... podobnie myśle o mojej Siarce Tarnobrzeg, w której muszą nastąpić zmiany zeby myśleć poważnie o 3 lidze!

ODPOWIEDZ