JUVENTUS - Team with character by railis - kompilacja
- cysiekchmiel
- Juventino
extra filmik lepszego nigdy nie zobacze 

- Del Rajko
- Juventino
Jakiś problem z downloadem jest :? Zassało mi się 54% filmiku i nie idzie dalej :doh: Katastrofa ten dzisiejszy dzień
:roll:

- hara
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Poprostu miażdży suty... wiele pochlebnych komentarzy przeczytałem zanim zdecydowałem się ściągnąć, ale to co ujrzałem przeszło moje najśmielsze oczekiwania... pozdro
Capo di tutti capi
- Bukol87
- Juventino
podziwiam ta kompilacje teraz zaluje ze swoja kompilacje o davidsie umiescilem w tym samym czasie co twoje dzielo ktore bez watpienia moze rownac sie moze nie technika ale pomyslowoscia i innowacyjnoscia z kompilacja mateusszka smiem twierdzic ze tymi atrybutami nawet moze przewyzsza naszego mistrza:)
- Robert 10
- Juventino
No no no doskonała kompilacja. Odwaliłeś kawał wspaniałęj roboty.
Baaaaaaaardzo dużo materiałów zebrałeś i to był duży plus.
Muza była też niezła. Oby kolejne Twoje kompile były jeszcze lepsze..
Moja ocena 6/6
Pozdrawiam

Baaaaaaaardzo dużo materiałów zebrałeś i to był duży plus.

Muza była też niezła. Oby kolejne Twoje kompile były jeszcze lepsze..
Moja ocena 6/6

Pozdrawiam
- kedzier
- Juventino
Widzę, że na razie mamy tu do czynienia z chórem klakierów, którzy rozpływają się w zachwytach nad Twoją pracą railis. Są to opinie uzasadnione, na niewiele chyba Ci się jednak zdadzą... Od pierwszej, a zarazem ostatniej, pracy poczyniłeś spore postępy. W porównaniu do "great threesome...", ten filmik wypada o klasę lepiej. Widać od razu, że włożono w niego więcej pracy. Jest jednym z ciekawszych i najlepszych, które ostatnimi czasy pojawiły się na JP. Nie oznacza to jednak, że jest on wolny od błędów, bądź też paru rzeczy nie można by zrealizować w odmienny sposób. Filmik wart jest parokrotnego obejrzenia ( i pozostawienia go na dysku na dłużej
) dlatego postaram Ci się podać parę moich odczuć i spostrzeżeniem związanych z "Team with character". Z trudem, ale jednak postaram się skoncentrować na usterkach ( IMHO ) tej kompilacji.
Jak już ktoś wspomniał na początku, widać tu wyraźnie wzorowanie się na filmiku o Piratach Morza Śródziemnego alias Valencii. Ja osobiście nic złego w tym nie widzę, warto się uczyć od innych, a jeśli nadarza się okazja twórczego powielenia cudzych pomysłów to wypada z niej skorzystać. Zresztą - praktycznie wszystko już gdzieś, kiedyś tam, było...
Sęk w tym by każdy myslał, że to twój pomysł 8)
Co mnie najbardziej razi? Błędy językowe. Nie ustrzegłeś się kilku literówek ( "beautifull"; "ahieved" ) czy też zgubiłeś drobny, nieistotny wydawałoby się wyraz. Większość pewnie takich rzeczy nie dostrzega, ale z doświadczenia wiem, że może to popsuć cały efekt filmu. Mateusszek zapodał mi kiedys link to świetnej kompilacji przedstawiającej pokrótce parę europejskich drużyn. Filmik był niesamowity, jednak na końcu, gdy wymieniano przydomki danych drużyn, po Chelsea - "The Blues" nąstapili The Clues. Któż to taki? Chodziło o Barcę - Cules. Ten jeden błąd pozostawił mi ogromny niesmak, troszkę rozczarował i popsuł efekt końcowy... Że niby się czepiam? Z pewnością, ale jeśli coś chce być uważane za ideał, to nie można dopuszczać do takich rażących niedopatrzeń. Następnym razem, postaraj się uważniej wprowadzać tekst to kompilacji.
Kolejna sprawa - scenariusz tego filmiku. Jest dosyć chaotyczny, tego nie da się ukryć. Dodam tylko, że jest to chaos w miarę nieźle skomponowany
O co mi chodzi - na początku, po "archaicznym" wstępie, wydawało mi się, iż będą miał do czynienia z filmem przedstawiąjącym historię Bianconerich, ułożoną raczej chronologicznie. Tak się jednak nie stało. Rzuca się w oczy pewna niekonsekwencja - po finale LM z Milanem - dowiadujemy się, że Juventus zawsze dawał radę "powrócić". Co wtedy? Ten etap w Twoim filmie rozpoczyna się golem Alexa z meczu z ekipą Celtic Glasgow, a więc pojedynku który odbył się przed pamiętnym finałem (sic!). Warto chyba dopracować takiego detale. Może, jeśli przystąpisz do pracy przy kolejnym, podobnie wielkim filmem, warto by napisać przynajmniej ogólnikowy scenariusz?
Poza tym, filmik o Heysel jest wpleciony tak bez ładu i składu. Użyłeś w nim świetnej muzyki, ale jest on troszkę wyrwany z kontekstu. Do tej pory zastanawiam się skąd on tam się wziął 
Coś jeszcze miałem skrytykować... :doh:
Ach tak - rzekome przesłania o których mówi Lord_Juve. Śmieszy mnie takie patetyczne nadęcie, zupełnie zbędne w tym momencie. Bo o jakiej głębszej nauce możemy mówić w tym przypadku? Że należy być prawdziwym kibicem, gdy drużynie nie idzie? To jest chyba oczywiste i każdy "nie-sezonowiec" się do tej reguły stosuje. Przesłania to można szukać w książkach ( polecam
) a nie w filmikach piłkarskich, ludzie zmiłujcie się
A prawdziwi kibice nic nikomu udowadniać nie musza.
Wymienię jeszcze krótko największe plusy: materiały, naprawdę sporo ich było, większość oczywiście widziałem, ale zaprezentowałeś ich dosyć szeroką gamę. Zgranie muzyki z momentem wpadania piłki do siatki w rzutach karnych z ac milan - majstersztyk
No i końcówka - to ona miażdży suty
Muzyka z LOtR ( i'm lovin it' ) razem z tymi trybunami i radością Juve. Poezja
Mateusszek wspomniał o 29 Scudetto - ale w świetle obecnej sytuacji jego zdobycie to chyba najmniejsze zmartwienie^_^
Mam nadzieję, że się nie obrazisz, że większość moich słów to raczej krytyka
Poprzednią Twoją kompilację oceniłem na 4, tutaj się szarpnę i dam 5,25
Błędy są, bledną one jednak w obliczu całości. Masz kolego ogromny talent
Cholera, długi tekst mi wyszedł, nikt tego nie przeczyta
P.S. Zmień link w pierwszym poście, bo nie ma możliwości z niego pobierać.
Jak już ktoś wspomniał na początku, widać tu wyraźnie wzorowanie się na filmiku o Piratach Morza Śródziemnego alias Valencii. Ja osobiście nic złego w tym nie widzę, warto się uczyć od innych, a jeśli nadarza się okazja twórczego powielenia cudzych pomysłów to wypada z niej skorzystać. Zresztą - praktycznie wszystko już gdzieś, kiedyś tam, było...
Sęk w tym by każdy myslał, że to twój pomysł 8)
Co mnie najbardziej razi? Błędy językowe. Nie ustrzegłeś się kilku literówek ( "beautifull"; "ahieved" ) czy też zgubiłeś drobny, nieistotny wydawałoby się wyraz. Większość pewnie takich rzeczy nie dostrzega, ale z doświadczenia wiem, że może to popsuć cały efekt filmu. Mateusszek zapodał mi kiedys link to świetnej kompilacji przedstawiającej pokrótce parę europejskich drużyn. Filmik był niesamowity, jednak na końcu, gdy wymieniano przydomki danych drużyn, po Chelsea - "The Blues" nąstapili The Clues. Któż to taki? Chodziło o Barcę - Cules. Ten jeden błąd pozostawił mi ogromny niesmak, troszkę rozczarował i popsuł efekt końcowy... Że niby się czepiam? Z pewnością, ale jeśli coś chce być uważane za ideał, to nie można dopuszczać do takich rażących niedopatrzeń. Następnym razem, postaraj się uważniej wprowadzać tekst to kompilacji.
Kolejna sprawa - scenariusz tego filmiku. Jest dosyć chaotyczny, tego nie da się ukryć. Dodam tylko, że jest to chaos w miarę nieźle skomponowany

Coś jeszcze miałem skrytykować... :doh:

Wymienię jeszcze krótko największe plusy: materiały, naprawdę sporo ich było, większość oczywiście widziałem, ale zaprezentowałeś ich dosyć szeroką gamę. Zgranie muzyki z momentem wpadania piłki do siatki w rzutach karnych z ac milan - majstersztyk

Mateusszek wspomniał o 29 Scudetto - ale w świetle obecnej sytuacji jego zdobycie to chyba najmniejsze zmartwienie^_^
Mam nadzieję, że się nie obrazisz, że większość moich słów to raczej krytyka

Cholera, długi tekst mi wyszedł, nikt tego nie przeczyta

P.S. Zmień link w pierwszym poście, bo nie ma możliwości z niego pobierać.
- Duff
- Juventino
Coś pięknego po tym jak usłyszałem o rozpadzie zarządu obejżałem tą kompilacje, a ona podniosła mnie na duchu na nowo uwierzyłem...
Poprostu nic dodać nic ująć... piekny początek droga przez mistrzostwa wzruszenie po katastrofie i powrót...
Poprostu zabrakło mi oddechu zatkało mnie czekam na następne takie kompilacje
Kłaniam się w pas!
Poprostu nic dodać nic ująć... piekny początek droga przez mistrzostwa wzruszenie po katastrofie i powrót...
Poprostu zabrakło mi oddechu zatkało mnie czekam na następne takie kompilacje

Kłaniam się w pas!
- wloski
- Juventino
Kedzier ja przeczytałemkedzier pisze:Cholera, długi tekst mi wyszedł, nikt tego nie przeczyta![]()
Hahkedzier pisze:Majstersztyk

W tym, co napisałeś mówisz wiele prawdy o ile film zobaczy się na wielokrotnie i poszuka błędów. Ja nie napisałem o wielu błędach, gdyż kompilacje widziałem zaledwie dwa razy.
Nie będę się jednak okłamywać wciągnęła mnie jednak maksymalnie no i już go właśnie zapisałem na płytce i dodałem do kolekcji innych filmów.
Na koniec jeśli chodzi o te słowa "29 Scudetto" to wielką niewiadomą obecnie jest to Scudetto, które możemy zdobyć w tym sezonie. Drugą sprawą jest to czy wogule mamy myśleć o odebraniu już nam być może scudetta za ten sezon i za tamten

Do usłyszenia.
- white_wolv
- Juventino
popieram zdanie kedziera
Kompilacja jesli chodzi o video i muzyke jest swietna.Naprawde wielkie brawa bo te 13 minut zlecialo mi dosyc szybko podczas gdy nieraz 2 minutowe kompilacje nudzily mnie juz w polowie..
Najwiekszy mankament to strona merytoryczna.Moim zdaniem troche przesadziles z iloscia napisow,ich tresc jest tez czasem nie do konca po angielsku..
No i chronologia..najpierw cos o finale z Milanem a zaraz o powrocie na droge zwyciestw i material z meczu z Celticiem ktory odbyl sie kilka sezonow wczesniej.Nie trzyma sie to kupy za bardzo dlatego radzilbym polowe tych napisow wyciac na dobre i bedzie ok.
Swietna koncowka,tekst o tym ze Juve potrzebuje teraz wsparcia swoich wiernych kibicow jest bardzo na czasie,a video z udzialem tifosich swietnie to podkresla.
Tak wiec kompilacja bardzo dobra jednak mam nadzieje ze ja jeszcze troche przerobisz bo szkoda zeby przez kilka drobnych bledow tracila na watosci.
Kompilacja jesli chodzi o video i muzyke jest swietna.Naprawde wielkie brawa bo te 13 minut zlecialo mi dosyc szybko podczas gdy nieraz 2 minutowe kompilacje nudzily mnie juz w polowie..
Najwiekszy mankament to strona merytoryczna.Moim zdaniem troche przesadziles z iloscia napisow,ich tresc jest tez czasem nie do konca po angielsku..
No i chronologia..najpierw cos o finale z Milanem a zaraz o powrocie na droge zwyciestw i material z meczu z Celticiem ktory odbyl sie kilka sezonow wczesniej.Nie trzyma sie to kupy za bardzo dlatego radzilbym polowe tych napisow wyciac na dobre i bedzie ok.
Swietna koncowka,tekst o tym ze Juve potrzebuje teraz wsparcia swoich wiernych kibicow jest bardzo na czasie,a video z udzialem tifosich swietnie to podkresla.
Tak wiec kompilacja bardzo dobra jednak mam nadzieje ze ja jeszcze troche przerobisz bo szkoda zeby przez kilka drobnych bledow tracila na watosci.
- Railis
- Qualità Juventino
Chłopaki. W pełni was rozumiem. Inspirowałem się pracą GHoeberXa, co otwarcie przyznaję. Jednak moja praca jest inna.
Powiedzcie mi czy ja mówiłem, ze ten filmik bedzie przedstawiał historię?
Nigdzie tak nie napisałem i nie chodziło mi o chronologię.
Pierwsza część kompilki przedstawia jak to się zaczęło i jak wyewolułowało do dziś. (JUVE)
Druga część to są wygrane puchary i przybliżenie pamiętnych momentów (nie wszystkich, tylko tyle na ile pozwalała muzyka), później przedstawianie przegranego ostatniego finału LM (przegranego) i smutek po nim. Analogicznie później smutne momenty w historii juve (wybrane) oraz jego powroty (mecz z Celticem też był swego rodzaju powrotem)
Następnie chciałem ukazać tragedię, jaka wstrząsnęła Ludzmi. (nie ni w pięć ni w dziewięć, bo akurat w tym momencie filmiku najbardziej pasowała)
Później chciałem pokazac ostatnie niepowodzienia Juve (z Arsenalem) i ze prawdziwi kibice są poddani próbie i muszą udowodnić że są prawdziwymi. Bo jak wiemy po tych ostatnich porażkach Juve, część "kibiców" się od Juve odwróciła. I na koniec pokazanie, że my, czyli prawdziwi kibice będziemy zawsze wierzyć i nie odwórcą nas jakieś porażki. I na konec pokazałem ostatni mecz ze Sieną kiedy Juventus ich rozgromił.
W takiej kolejności chciałem robić tę kompilkę i nie miała mieć nic wspólnego z pełną historią Juve. Miała pokazywać wybrane części z życia klubu oddzielnie, czyli smutek, radość umiejętnośći i trofea.
Z tymi przesłaniami macie troszkę rację, bo pokaleczyłem troszkę. Nie znam jeszcze dobrze angielskiego bo jeszce jestem w 3 klasie gimnazjum, ale te literówki mnie troszkę z niesmaczyły ( przepraszam za nie). Ale co do kibicowania, to wiem, że ten filmik będą oglądać nie tylko prawdziwi kibice, ale w większości kibice z nazywania się.
Za wszystkie błędy przepraszam i mam nadzieję, ze poprawię się.

Powiedzcie mi czy ja mówiłem, ze ten filmik bedzie przedstawiał historię?
Nigdzie tak nie napisałem i nie chodziło mi o chronologię.
Pierwsza część kompilki przedstawia jak to się zaczęło i jak wyewolułowało do dziś. (JUVE)
Druga część to są wygrane puchary i przybliżenie pamiętnych momentów (nie wszystkich, tylko tyle na ile pozwalała muzyka), później przedstawianie przegranego ostatniego finału LM (przegranego) i smutek po nim. Analogicznie później smutne momenty w historii juve (wybrane) oraz jego powroty (mecz z Celticem też był swego rodzaju powrotem)
Następnie chciałem ukazać tragedię, jaka wstrząsnęła Ludzmi. (nie ni w pięć ni w dziewięć, bo akurat w tym momencie filmiku najbardziej pasowała)
Później chciałem pokazac ostatnie niepowodzienia Juve (z Arsenalem) i ze prawdziwi kibice są poddani próbie i muszą udowodnić że są prawdziwymi. Bo jak wiemy po tych ostatnich porażkach Juve, część "kibiców" się od Juve odwróciła. I na koniec pokazanie, że my, czyli prawdziwi kibice będziemy zawsze wierzyć i nie odwórcą nas jakieś porażki. I na konec pokazałem ostatni mecz ze Sieną kiedy Juventus ich rozgromił.
W takiej kolejności chciałem robić tę kompilkę i nie miała mieć nic wspólnego z pełną historią Juve. Miała pokazywać wybrane części z życia klubu oddzielnie, czyli smutek, radość umiejętnośći i trofea.
Z tymi przesłaniami macie troszkę rację, bo pokaleczyłem troszkę. Nie znam jeszcze dobrze angielskiego bo jeszce jestem w 3 klasie gimnazjum, ale te literówki mnie troszkę z niesmaczyły ( przepraszam za nie). Ale co do kibicowania, to wiem, że ten filmik będą oglądać nie tylko prawdziwi kibice, ale w większości kibice z nazywania się.
Za wszystkie błędy przepraszam i mam nadzieję, ze poprawię się.
To nie jest muzyka z LOTR. To jest część suondtracku z gladiatora w tym akurat momencie.kedzier pisze:No i końcówka - to ona miażdży suty Muzyka z LOtR ( i'm lovin it' ) razem z tymi trybunami i radością Juve. Poezja

Ostatnio zmieniony 13 maja 2006, 12:02 przez Railis, łącznie zmieniany 1 raz.
- LordJuve
- Juventino
Możesz rozwinąc nieco swoją myśl? Nie wiem do czego odnoszą się te słowa? To mojej pierwszej kompilacji? Jeżeli tak, to chce ci cos wyjasnic.kedzier pisze: Coś jeszcze miałem skrytykować... :doh:Ach tak - rzekome przesłania o których mówi Lord_Juve. Śmieszy mnie takie patetyczne nadęcie, zupełnie zbędne w tym momencie. Bo o jakiej głębszej nauce możemy mówić w tym przypadku? Że należy być prawdziwym kibicem, gdy drużynie nie idzie? To jest chyba oczywiste i każdy "nie-sezonowiec" się do tej reguły stosuje. Przesłania to można szukać w książkach ( polecam
) a nie w filmikach piłkarskich, ludzie zmiłujcie się
A prawdziwi kibice nic nikomu udowadniać nie musza.
Tak, należy trwać przy swojej drużynie gdy jej nie idzie, kompilacja ta miala przeprowadzic pewna selekcje, na prawdziwych kibicow i na tych, ktorzy za takich sie uważają gdy drużyna swiecie jakies spektakularne sukcesy. Jeżeli masz cos do mojej kompilacji to wypowiedz sie najpierw w odpowiednim temacie.
Każda dobra kompilacja posiada pewne przesłanie, Railisa też, ileż to juz było "zlepek" bramek.
Jeśli nie chodziło ci o moja kompilacje to proszę, oswiec mnie co dokladnie miales na mysli.
- filippo
- Juventino
Mi się ten film tak średnio podobał - nawet całego mi sie nie chciało oglądac. Muzyka mi sie znudziła po chwili a potem nawet mnie denerwowała :evil: Bardziej podobał mi się filmik "You can't stop us now"
Co nie znaczy ze film był zły. Wręcz odwrotnie - wykonałes kawał dobrej roboty. Mimo tego film mnie nie powala na kolana
Co nie znaczy ze film był zły. Wręcz odwrotnie - wykonałes kawał dobrej roboty. Mimo tego film mnie nie powala na kolana
forumowy ujadacz