Juventus kontaktował się z arbitrami?
- Tombalu
- Juventino
Juz to pisałem pod news o Buffonie ale tutaj to powtórze:
Naprawde proponuje wiecej spokoju i cierpliwości - także do kibiców z Mediolanu. Jezeli to wszystko zostanie nam udowodnione to kazdego kibica np. z Mediolanu bede przepraszał za dzieło zarządu.
I jeszcze jedno do kibiców z Mediolanu - szczegolnie do Milanu. To chyba wasz Prezes Berlusconi ma podobna liczbe spraw w sadzie co nasz Lepper
I tez wam przypomnę ze w tym roku jego partia przegrała wybory i całe jego środowisko przestało byc nietykalnymi
I mam tez takie do was pytanie jaka macie pewność ze np. za rok waszym klubem nie zajmą sie prokuratury? I tak na marginesie niby czysci kibibice Milanu to wasz klub był zdegradowany do Serie B za "wałki" w lidzie.
Zatem kibice Milanu tez zachowajcie spokoj i cierpliwość!
Naprawde proponuje wiecej spokoju i cierpliwości - także do kibiców z Mediolanu. Jezeli to wszystko zostanie nam udowodnione to kazdego kibica np. z Mediolanu bede przepraszał za dzieło zarządu.
I jeszcze jedno do kibiców z Mediolanu - szczegolnie do Milanu. To chyba wasz Prezes Berlusconi ma podobna liczbe spraw w sadzie co nasz Lepper

- ostry
- Milanista
Pewnosci nie mamy zadnej.Tombalu pisze:J I mam tez takie do was pytanie jaka macie pewność ze np. za rok waszym klubem nie zajmą sie prokuratury? I tak na marginesie niby czysci kibibice Milanu to wasz klub był zdegradowany do Serie B za "wałki" w lidzie.
I tak na marginesie kibicu Juventusu wlasnie o to chodzi ze Milan po przekretach (nieporownywalnie mniejszych do tych obecnych) zostal ukarany, kare wykonano i od cwiercwiecza nikt nie wywala takich syfow.
Natomiast o tym ze sedziowie gwizdaja pod Juve, a Moggi kreci lewe interesy, wszyscy mowili od dawna, tylko jakos wy twardo upieraliscie sie ze wszystko jest porzadku, tym ktorzy wam to wytykali zarzucaliscie kompleksy, zazdrosc i takie tam. Przede mna lezy wlasnie dodatek do przegladu sportowego z 18 lutego 2005r na ktorego okladce napisano "Turynska Osmironica. Kto rzadzi wloskim futbolem" Widac nie tylko kibice Milanu czy Interu domyslali sie o co chodzi ale takze dziennikarze. Dzis na pytanie zadane na okladce tego magazynu powoli poznajemy odpowiedz i chyba lepiej dla was kibicow, i dla Juventusu by powoli zaczeto zamykac sprawe a nie rozgrzebywac ja jeszcze bardziej. Wiec teraz gdy macie cieplo, nie szukaj winy u innych tylko martw sie o swoj ulubiony klub.
Spokoj i cierpliwosc zachowujemy bo niby dlaczego mialoby byc inaczej. Tobie za to na pewno przyda sie spokoj gdy na wierzch beda wyplywaly kolejne brudy badz gdy beda zapadaly decyzje w sprawie kary. Cierpliwosc z koleji przyda Ci sie gdy nie bedziesz mogl obejrzec w europejskich pucharach swojego ukochanego klubu bo ten bedzie rozgrywal mecze na boiskach serie B lub C.
pozdrawiam
>>>>>>>ACM<<<<<<<
>>>>>>>>U2<<<<<<<<
>>>>>>>>U2<<<<<<<<
- MaxACM
- Milanista
A co ma piernik do wiaraka?Tombalu pisze: jeszcze jedno do kibiców z Mediolanu - szczegolnie do Milanu. To chyba wasz Prezes Berlusconi ma podobna liczbe spraw w sadzie co nasz LepperI tez wam przypomnę ze w tym roku jego partia przegrała wybory i całe jego środowisko przestało byc nietykalnymi
![]()
Typowy płacz...dobrze pamiętam tottonero Milanu i jego konsekwencje...mam nadzieję że w stosunku do Juve zostaną przeprowadzne te same działania...czyli zagracie o mistrzostwo Serie B...za które gwiazdek sie nie dostaje.Tombalu pisze: I mam tez takie do was pytanie jaka macie pewność ze np. za rok waszym klubem nie zajmą sie prokuratury? I tak na marginesie niby czysci kibibice Milanu to wasz klub był zdegradowany do Serie B za "wałki" w lidzie.
Czekamy z niecierpliwością.Tombalu pisze:Zatem kibice Milanu tez zachowajcie spokoj i cierpliwość!
- ADAMJUVENTUSPL
- Juventino
Dla mnie ta cała afera z naszym zarżadem i ztym czego sie dopuścił jest większą tragedią niż spadek do Serie B.
Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
- Lypsky
- Juventino
W takim razie proszę przedstaw nam dowody na wine Juventusu (kupowanie meczów i sedziów, ustawianie spotkań), następenie porównaj je z tymi zgromadzonymi w czasie trwania "totonero".MaxACM pisze:dobrze pamiętam tottonero Milanu i jego konsekwencje...mam nadzieję że w stosunku do Juve zostaną przeprowadzne te same działania...czyli zagracie o mistrzostwo Serie B...za które gwiazdek sie nie dostaje.
Nawet jeśli zdegradują nas do serie B (w co nie wierze) wrócimy ze zdwojoną siłą i znów pokażemy kto jest najlepszy. To strach i nienawiść powodują tak wielką chęć pozbycia się nas.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- mnowo
- Qualità Juventino
Po co czekać rok? Zapraszam do lektury, niedługo pewnie pojawi się też news na JP.. i może i na ACM?Tombalu pisze:J I mam tez takie do was pytanie jaka macie pewność ze np. za rok waszym klubem nie zajmą sie prokuratury? I tak na marginesie niby czysci kibibice Milanu to wasz klub był zdegradowany do Serie B za "wałki" w lidzie.

http://sports.virgilio.it/it/cmc/calcio ... 95854.html
http://www.channel4.com/sport/football_ ... ay12g.html
No cóż... Czyżbyśmy jechali na jednym wózku, Panowie?... :roll:
Ostatnio zmieniony 12 maja 2006, 15:05 przez mnowo, łącznie zmieniany 1 raz.
- Waldini
- Interista
No i wcale sie tobie nie dziwie, ze jest to dla ciebie tragedia jak i dla wszystkich fanow Juventusu.ADAMJUVENTUSPL pisze:Dla mnie ta cała afera z naszym zarżadem i ztym czego sie dopuścił jest większą tragedią niż spadek do Serie B.
Jak juz mowilem nie chce pisac o karze dla klubu, chociaz uwazam, ze powinna byc bardzo surowa. Czarny totek z 80 roku, naprawde nieco blednie przy tym co wyprawial Moggi i jego ekipa.
Moje serce jest czarno-niebieskie. Forza Inter!
Serie B?? We have never been there...
Serie B?? We have never been there...

- Tombalu
- Juventino
Nie musiałem długo czekać na rozwoj wypadków!!
Jeszcze raz powtórze - na razie są to wszystko doniesienia prasowe i tak naprawde nikt juz chyba nie wie jak ta cała afera sie zakończy?? Nalezy czekac na koncowe wnioski z prokuratury i postawienie zarzutów klubom - dopiero wtedy bedzie mozna to wszystko komentować i przepraszać.
Jezeli to wszystko jest zamieszane JUVE to bedzie mi wstyd jak nigdy - uderze sie w piers i bede za działania zarzadu przepraszał!
Szykuję sie napradwde afera która wstrzasnie całymi Wlochami, nie przypominam sobie podobnej - nawet w polityce z udziałem Silvio !
Jeszcze raz powtórze - na razie są to wszystko doniesienia prasowe i tak naprawde nikt juz chyba nie wie jak ta cała afera sie zakończy?? Nalezy czekac na koncowe wnioski z prokuratury i postawienie zarzutów klubom - dopiero wtedy bedzie mozna to wszystko komentować i przepraszać.
Jezeli to wszystko jest zamieszane JUVE to bedzie mi wstyd jak nigdy - uderze sie w piers i bede za działania zarzadu przepraszał!
Szykuję sie napradwde afera która wstrzasnie całymi Wlochami, nie przypominam sobie podobnej - nawet w polityce z udziałem Silvio !
- mnowo
- Qualità Juventino
...po czym najciekawszą ligą we Włoszech będzie Serie B lub C bo trafią tam najlepsze zespoły :roll: Parodia...Tombalu pisze:Szykuję sie napradwde afera która wstrzasnie całymi Wlochami, nie przypominam sobie podobnej - nawet w polityce z udziałem Silvio !
- Gotti
- Juventino
Ehh...jestem zalamany...
. Buffon? porażka...nie wiem jak mógł brać w tym udział. Moggi zniszczył wszystko, klub który miał taką renome, historie itp. Moggi zniszczył za swojej kadencji. Jak ja jeszcze widze w newsach kibiców którzy piszą: "Lucek dziękujemy za wszystko" to nie wiem czy śmiać się czy płakać. Za co wy mu dziękujecie? Za to że dzięki niemu Juventus kupił Scudetto? żałosne... Moggi mam nadzieje że na długie lata pójdzie do więzienia. Piłka nożna ma być czystym sportem a tacy ludzie jak Moggi niszczą ten piękny sport. I nie tłumaczcie sobie tego że Lucek robił to z miłości do klubu, bo to co robił to wstyd, hańba i i największa porażka w historii klubu.
Teraz będziemy oglądać derby Turynu w Serie B, bo degradacji raczej nie unikniemy
. Afera Milanu z przed 26 lat nie była tak poważna jak obecna ale oni i tak polecieli do drugiej ligi, więc Juve też pewnie poleci. Może to i dobrze, przynajmniej odechce się przekrętów i innych machlojek. Jak spadniemy do Serie B, będzie trzeba zacząć wszystko od nowa, wszyscy czołowi piłkarze odejdą(zostanie może Alex).
Forza Juve!! Na zawsze!!
Teraz będziemy oglądać derby Turynu w Serie B, bo degradacji raczej nie unikniemy
Forza Juve!! Na zawsze!!

- Tombalu
- Juventino
Teraz to juz wiem jedno cała Serie A to w ostatnim czasie robiła "wałeczki", nieogladam polskiej ligii bo to juz było od dawna wiadome ze u nas "ustawki" sa w co 2 meczu - albo sędzia drukuje, albo działacze "pomagają".
Tylko Serie A sie liczyła a teraz wyglada na to ze we włoszech jest całkiem podobnie jak i u nas. W tą afere są zamieszanych jest połowa klubow z Serie A i kazdemu z nich nalezy sie taka kara by sie nauczyli grac czysto!!! Czyli Serie B a nawet C!!!
A ja jako kibic czuje się po prostu oszukany i mam juz teraz kaca. Czekam na finał tej sprawy ale z kazdym dniem jest coraz gorzej i wiecej klubow w to zamieszanych
Tylko Serie A sie liczyła a teraz wyglada na to ze we włoszech jest całkiem podobnie jak i u nas. W tą afere są zamieszanych jest połowa klubow z Serie A i kazdemu z nich nalezy sie taka kara by sie nauczyli grac czysto!!! Czyli Serie B a nawet C!!!
A ja jako kibic czuje się po prostu oszukany i mam juz teraz kaca. Czekam na finał tej sprawy ale z kazdym dniem jest coraz gorzej i wiecej klubow w to zamieszanych

- juverm
- Juventino
Zapewne za niedługo okaże się że FIGC zrobi mały transfer Serie-A za Serie-B :rotfl: . Ale pomyślcie co by było gdyby Juve, Milan, Viola, Lazio spadły
Przecież w gazetach nic by o nas nie pisano 50% "kibiców" odwróciło by się od klubów plecami (wszyscy poszliby za Barcą) piłkarze by poodchodzili, zostaliby tylko najlojalniejsi. Są to kuby bardzo szanowane i mają wiele znajomości (
) więć szczeże wątpię by którykolwiek z nich został zdegradowany... Pozdro