Serie A (38): Reggina 0-2 JUVENTUS [29 SCUDETTO!!]
- hara
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Sprzyjać nam na pewno będzie neutralne boisko, bo nie sądzę by Reggina grałaby z takim "polotem" jak przed własną publiką, a to, że my mamy najlepszy bilans pktów na wyjazdach to chyba każdy wie
Uważam, że pod nieobecność Vieiry można zaryzykować grę 3ma napastnikami...

Capo di tutti capi
- juveman7
- Juventino
To będzie chyba najbardziej nerwowy mecz w sezonie.
Trzeba go wygrać i zdobyć mistrza.Niema co liczyć że Milan straci punkty z Romą. Uważam że ostatnia wygrana z Palermo podniosła na nogi Juve i już wiedzą co mają robić aby wygrać. Nastawienie się na remis to by była totalna głupota ze strony Capello, i miejmy nadzieje że nastawi drużynę tylko na zwycięstwo.
Trzeba go wygrać i zdobyć mistrza.Niema co liczyć że Milan straci punkty z Romą. Uważam że ostatnia wygrana z Palermo podniosła na nogi Juve i już wiedzą co mają robić aby wygrać. Nastawienie się na remis to by była totalna głupota ze strony Capello, i miejmy nadzieje że nastawi drużynę tylko na zwycięstwo.
...kiedyś przyjdzie prawdziwy deszcz i zmyje cały ten gnój...
- Cyrklus
- Juventino
Gramy oczywiście o 3pkt. To ostatni mecz sezonu, więc liczę, że zagramy na pełnych obrotach i "zajeździmy" Regginę. Niemniej jednak bardzo boję się tego spotkania. Wszem i wobec wiadomo, że Reggina ma podobne stosunki z Milanem, jak Juventus ze Sieną. W tym meczu nasi przeciwnicy mogą być "specjalnie" zmotywowani ewentualnymi pieniędzmi od Milanu za wygraną z nami. Reggina może grać bardzo brutalnie, wykorzystując każdą nieuwagę arbitra byle tylko pojawiły się w Juve kontuzje. Będą walczyć na całego i to jest pewne... Ze względu na neutralne miejsce liczę na dużą ilość kibiców, mimo tego, że odległość do Bari jest bardzooo duża do pokonania.
FORZA JUVENTUS!
FORZA JUVENTUS!
Marcello Lippi ritornare!
- Pilekww
- Juventino
To będzie jeden z najwazniejszych jak nie najważniejszy mecz całego sezonu. Nerwy będą olbrzymie. Przeciwnik statystycznie łatwy no ale pod koniec sezonu nigdy nie jest łatwo z niżej notowanymi klubami.
Mamy raczej pełny skład opróż Vieiry i być może Balzy. Dobrze ze gramy na neutralnym boisku tak naprawde wiele to nie zmieni bo Juve i tak bedzie grało na wyjeździe no ale bardziej przeszkodzi Regginie.
Myśle ze nie powinniśmy grać ani ofensywnie ani defensywnie poprostu zagrać na zwycięstwo. Zlatan się obudził
(chyba) defensywa jest w dobrej formie, wszytsko powinno być dobrze
Forza Juventus!
Mamy raczej pełny skład opróż Vieiry i być może Balzy. Dobrze ze gramy na neutralnym boisku tak naprawde wiele to nie zmieni bo Juve i tak bedzie grało na wyjeździe no ale bardziej przeszkodzi Regginie.
Myśle ze nie powinniśmy grać ani ofensywnie ani defensywnie poprostu zagrać na zwycięstwo. Zlatan się obudził

Forza Juventus!
"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
- Robert 10
- Juventino
Myśle że poradzimy sobie z Regginą bez problemu. Nasi zawodnicy powinni zagrać szybko i błyskotliwie.
Już bramka strzelona w pierwszych minutach może przesądzić o wyniku meczu a co za tym idzie o Scudetto. Dotychczas mamy jedną porażke i to z Milanem (3-1) na wyjeździe i jak narazie nie zapowiada sie na kolejną z Regginą. Jeszcze do tego neutralny stadion i rozluźnienie przeciwnika który w ostatnim meczu przegrał 5-2 z Violą ( było już 5-0 ) i ma już zapewnione utrzymanie w lidze.
Mecz trzeba przynajmniej zremisować i gitara. :lol:

Już bramka strzelona w pierwszych minutach może przesądzić o wyniku meczu a co za tym idzie o Scudetto. Dotychczas mamy jedną porażke i to z Milanem (3-1) na wyjeździe i jak narazie nie zapowiada sie na kolejną z Regginą. Jeszcze do tego neutralny stadion i rozluźnienie przeciwnika który w ostatnim meczu przegrał 5-2 z Violą ( było już 5-0 ) i ma już zapewnione utrzymanie w lidze.
Mecz trzeba przynajmniej zremisować i gitara. :lol:
- Venomik
- Juventino
Zgadzam się z poprzednikami, myśląco tym meczu myślę o świętowaniu scudetto. Może nie gramy ostatnio rewelacyjnie, ale udało nam się wydostać z dołka remisów, a nawet w tym dołku potrafiliśmy wywozić punkt z każdego stadionu (nawet Delle Alpi
)
Porazka na neutralnym stadionie z słabą drużyną - zwłaszcza gdy zawodnicy są zmotywowani i wiedzą o co grają, raczej nie wchodzi w rachubę.

Porazka na neutralnym stadionie z słabą drużyną - zwłaszcza gdy zawodnicy są zmotywowani i wiedzą o co grają, raczej nie wchodzi w rachubę.
Dirty mind
- M.
- Juventino
Ja mam pytanie z innej beczki (
): gdzie nastąpi ewentualne wręczenie Pucharu? W Bari czy Turynie? Jeśli będą chcieli przekazać nam go w Bari, to jak się ubezpieczą przez ewentualną niespodzianką (tfu, tfu) i przetransportują go do Mediolanu?
:roll:
- Marcin_FCJ
- Juventino
Z tego co udało mi się wyczytać to na Delle Alpi zostanie zorganizowanydodtkowy, specjalny fest na którym nasi odbiorą a później ruszą w miasto.
- Jasiek-x
- Juventino
Licze jedynie na to, że piłkarze zakonczą to tak jak tego oczekujemy i obojętne mi jest czy to będzie remis czy wygrana, w pieknym czy byle jakim stylu. To sie nie liczy. Niech tylko osiągniemy postawiony sobie cel - scudetto.
- nordahl
- Milanista
Nie ukrywam, ze marzy mi sie zwyciestwo gospodarzy w tym meczu, co absolutnie nie jest wykluczone.
Jednak w cieniu ostatnich afer coraz mniej obchodzi mnie ten mecz.
Bo w sumie co bedzie znaczyc Wasze zwyciestwo, skoro Scudetto moze zostac odebrane [jak rowniez to z sezonu 2004/05] i moga Was zdegradowac do Serie B lub C1.
Wybiegajac myslami, nie przecze, ze sie tam nie spotkamy. :płaczę:
Bo w sumie co bedzie znaczyc Wasze zwyciestwo, skoro Scudetto moze zostac odebrane [jak rowniez to z sezonu 2004/05] i moga Was zdegradowac do Serie B lub C1.
"840 meczów w barwach Milanu? Chcę powiedzieć, że ta koszulka jest "zrośnięta" z moim ciałem. W wieku 10 lat założyłem ją po raz pierwszy i nawet, gdy ją ściągam na moim ciele pozostają czerwono-czarne barwy."
- El Nino
- Juventino
No własnie ja nawet czytałem że ta kolejka ligi włoskiej może zostać odwołana z powodu tych afer...nordahl pisze:Nie ukrywam, ze marzy mi sie zwyciestwo gospodarzy w tym meczu, co absolutnie nie jest wykluczone.

Ja obstawiam zwyciestwo Juve, ale nie wiadmo w jakiej kondycji fizycznej sa nasi zawodnicy po tych wszystkich sprawach..

- wloski
- Juventino
Wiesz jest coś takiego jak psychika i to ona w głównej mierze teraz ciąży na piłkarzach....Zlatan Ibrahimovic pisze:nie wiadmo w jakiej kondycji fizycznej sa nasi zawodnicy po tych wszystkich sprawach..
No ja w tym meczu nie widzę gospodarza [Gramy w Bari]...nordahl pisze:Nie ukrywam, ze marzy mi się zwycięstwo gospodarzy w tym meczu, co absolutnie nie jest wykluczone.

Jasnowidz się znalazł...nordahl pisze:Bo w sumie co bedzie znaczyc Wasze zwyciestwo, skoro Scudetto moze zostac odebrane [jak rowniez to z sezonu 2004/05] i moga Was zdegradowac do Serie B lub C1.
Dziś masz naprawdę wiele mocy, nie przecze.nordahl pisze:Wybiegajac myslami, nie przecze, ze sie tam nie spotkamy.
Jeśli czytasz pilka.pl to może do pary weź jeszcze Bravo Sport?Zlatan Ibrahimovic pisze: No własnie ja nawet czytałem że ta kolejka ligi włoskiej może zostać odwołana z powodu tych afer...
Ostatnia kolejka będzie rozegrana. Opóźnienia były, dlatego że szukano jeszcze sędziów w niższych ligach z jakimś tam doświadczeniem. Zobacz sam, jakie nazwiska się tam ukazały, z całej listy nie znam ani jednego "pana z gwizdkiem".
- Mrówa
- Juventino
W cieniu tych wszystkich afer odbędzie się ostatnia kolejka Serie A.Liczę ,że nasi piłkarza będą chcieli pokazać ,że nie potrzebne im żadne nieczyste metody i ,że mecze wygrywają oni ,a nie Moggi.Mam również wielką nadzieję ,że sędzia stanie na wysokości zadania i będzie sędziował sprawiedliwie dla obu drużyn.Piłkarze napewno będą chcieli godnie pożegnać pana Capello.Bo to juz na szczęście chyba ostatnie jego spotkanie jako trenera Juve.Podziękujemy mu za dwa lata spędzone w klubie i pożegnamy.A to czy zdobył z nami jakieś Scudetto niestety okaże się kiedy indziej. :roll: FORZA JUVE

- Jack
- Juventino
No i nadeszla ostatnia i decydujaca o mistrzostwie kolejka Serie A...szkoda tylko ze odbedzie sie ona w cieniu skandalu :roll: nawet jesli zdobedziemy Scudetto to moga je nam odebrac chociaz ten sezon niewydaje mi sie ustawiony,sedziowie nie myle sie tak czesto jak zdarzalo sie w poprzednim..
W normalnej sytuacji czekalbym z niecierpliwosci na jutrzejsze mecze ale w tej sytuacji gdy grozi nam nawet degradacja nie jestem jakos w stanie cieszyc sie Scudetto o ktore jestem raczej spokojny bo Juve poradzi sobie z Reggina bez wielkich problemow..
Ten mecz moze byc i prawdopodobnie bedzie ostatnim meczem Juve z Capello jako trenerem wiec dziekuje mu za jego prace ale teraz czas zaczac nowa ere Juve z innym trenerem - oby nie w Serie B..
W normalnej sytuacji czekalbym z niecierpliwosci na jutrzejsze mecze ale w tej sytuacji gdy grozi nam nawet degradacja nie jestem jakos w stanie cieszyc sie Scudetto o ktore jestem raczej spokojny bo Juve poradzi sobie z Reggina bez wielkich problemow..
Ten mecz moze byc i prawdopodobnie bedzie ostatnim meczem Juve z Capello jako trenerem wiec dziekuje mu za jego prace ale teraz czas zaczac nowa ere Juve z innym trenerem - oby nie w Serie B..