Zidane Finito
- MeHoweck
- Qualità Juventino
Nasz były, wielki numer 21 kończy karierę piłkarską!
Za Onet.pl:
Swój ostatni mecz na Santiago Bernabeu "Zizou" uczcił zdobywając wyrównującą bramkę w 66. minucie. Francuz wspaniale uderzył piłkę głową, kierując ją w długi róg bramki strzeżonej przez Barbosę. Po mistrzostwach świata w Niemczech Zidane kończy piłkarską karierę.
Komplet publiczności zgotował Zidane'owi owację na stojąco. W Realu grał przez pięć lat. Uhonorowali go również koledzy z zespołu - wszyscy wybiegli na płytę boiska w koszulkach z napisem "Zidane 2001-2006".
Do Realu przeszedł w 2001 roku z Juventusu Turyn za rekordową kwotę 66 milionów dolarów.
Jak dotąd najwyższym transferem w historii było przejście Zinedine Zidane'a z Juventusu do Realu Madryt za 73,5 miliona euro.
"Nie boję się emerytury. Jestem dumny ze swoje kariery ponieważ grałem dla dwóch najlepszych drużyn świata - Realu i Juventusu Turyn. Wygrałem też wiele trofeów. Zawsze walczyłem do końca o zwycięstwo, a ostatnio nie starczało mi na to siły. Dlatego odchodzę" - dodał mistrz świata z 1998 roku.
Ostatnim meczem 33-letniego Zidane'a w barwach Realu będzie wyjazdowe spotkanie z Sevillą.
Za Onet.pl:
Swój ostatni mecz na Santiago Bernabeu "Zizou" uczcił zdobywając wyrównującą bramkę w 66. minucie. Francuz wspaniale uderzył piłkę głową, kierując ją w długi róg bramki strzeżonej przez Barbosę. Po mistrzostwach świata w Niemczech Zidane kończy piłkarską karierę.
Komplet publiczności zgotował Zidane'owi owację na stojąco. W Realu grał przez pięć lat. Uhonorowali go również koledzy z zespołu - wszyscy wybiegli na płytę boiska w koszulkach z napisem "Zidane 2001-2006".
Do Realu przeszedł w 2001 roku z Juventusu Turyn za rekordową kwotę 66 milionów dolarów.
Jak dotąd najwyższym transferem w historii było przejście Zinedine Zidane'a z Juventusu do Realu Madryt za 73,5 miliona euro.
"Nie boję się emerytury. Jestem dumny ze swoje kariery ponieważ grałem dla dwóch najlepszych drużyn świata - Realu i Juventusu Turyn. Wygrałem też wiele trofeów. Zawsze walczyłem do końca o zwycięstwo, a ostatnio nie starczało mi na to siły. Dlatego odchodzę" - dodał mistrz świata z 1998 roku.
Ostatnim meczem 33-letniego Zidane'a w barwach Realu będzie wyjazdowe spotkanie z Sevillą.
- naros
- Juventino
Zidan to wielki piłkarz. Bedzie go brakowac na piłkarskich boiskach. Ale są i korzysci z tego ze konczy kariere. Może zostanie trenerem Juve
i wygra z nami Champions League

Un capitano c'è solo un capitano!!!
- BartekGajda9
- Juventino
Zinedine Zidane był zawodnikiem, który nie ważne w jakiej grał drużynie, zawsze oddawał całe serce na boisku. Podziwiam go za to co zrobił dla współczesnego futbolu. Był wielkim graczem, symbolem, którego brak napewno odczujemy. Pozdro
"To trochę dziwne, ale uwierzcie mi, w życiu nie popełniłem większego błędu", "Obecnie pracuję nad tym, żeby móc wrócić do Juventusu" - tak Canna WRACAJ !!
- Kamilmaster
- Juventino
Niesamowity piłkarz. Te mistrzostwa świata będą dla niego wyjątkowe. Dzięki niemu Francja zajdzie daleko.
- Gotti
- Juventino
Najlepszy według mnie piłkarz w całej historii piłki nożnej - na równi z Pele
. To był i wciąż jest geniusz, który z piłką potrafi zrobić wszystko. Zinedine jest moim ulubionym piłkarzem zaraz po Del Piero. Nawet jak odszedł do Realu to szanowałem jego decyzje i zawsze mu kibicowałem. Czuje że na mundialu zabłyśnie jak 8 lat temu i z duma zakończy swoją wielką kariere.
Forza Zizou! Na zawsze Juventino!

Forza Zizou! Na zawsze Juventino!
- smetana
- Juventino
Jako kibic Realu zawsze go lubiałem i podziwiałem. Moim zdaniem podjął dobrą decyzję kończąc karierę, bo w ostatnim czasie starość chyba dała mu się we znaki. Nie grał tak dobrze jak kiedyś.

- m-a-t-t-e-o
- Juventino
Dla mnie to jest najlepszy piłkaż na świecie. Zdobył wszystko co mógł zdobyć. Sądze że mógłby spokojnie pograć jeszcze sezon lub dwa i to nawet w Realu w pierwszej 11 ale ciesze się że kończy już piłkarską kariere. Dzięki temu zapamiętamy go jeszcze jako fantastycznego zawodnika a nie jako dziadka który w młodości fajnie grał w piłke. Mam jeszcze nadzieje że na MŚ pokarze co piłkarski świat traci wraz z jego odejściem - FORZA ZIZOU :!:
- Vincitore
- Juventino
Został mu już tylko mundial i sądze że to właśnie on może być gwiazdą nadchodzących mistrzostw. Niesamowity Piłkarz , potrafił połączyć przyjemne z pożytecznym chodzi mi tutaj o to że był zarówno playmakerem jak i showmanem, cieszę się że taki zawodnik jak Zidane zaliczył epizod w naszym wspaniałym Juventusie. Został sprowadzony z Bordeaux za nie oszukujmy są małe pieniądze a został sprzedany jako najdroższy piłkarz świata. Napewno we współczesnej piłce jeszcze nie raz odczujemy braki Zizu.
Respect :!:
Respect :!:
- Mr Cezary
- Juventino
Powiem krótko: prawdziwy mistrz zawsze wie, kiedy odejść. I dobrze, bo za 2, 3 lata nie byłby już pewnie tym samym wielkim Zizou, którym był pare lat temu i chyba wciąż jeszcze jest, choć nie na taką skalę.
Zizou dzięki za wszystko!
Zizou dzięki za wszystko!

- LordJuve
- Juventino
Zidane to piłkarz, którego zawsze podziwiałem i podziwiam. Jest on dla mnie tak ważny jak ważny jest Del Piero, Buffon, Zambrotta - mimo, że gra w Realu, dlaczego
Bo pamiętam go ciągle jako gracza Juventusu, zresztą on sam chyba czuje sie bardziej jako zawodnik Juve aniżeli Realu.
Gdy odejdzie pozostanie wielka dziura w moim sercu, nie wiem czy ktoś będzie w stanie ją załatać. Ech, dlaczego ja jestem taki sentymentalny...

Gdy odejdzie pozostanie wielka dziura w moim sercu, nie wiem czy ktoś będzie w stanie ją załatać. Ech, dlaczego ja jestem taki sentymentalny...

- juverm
- Juventino
Sie wieElmo pisze:Jestem dumny ze swoje kariery ponieważ grałem dla dwóch najlepszych drużyn świata - Realu i Juventusu Turyn.

Kurcze kiedy odchodził byłem bardzo bliki płaczu :płaczę: . Na szczęście za te 60 mln dolarów dokonaliśmy doskonałych zakupów: Pavel Nedved, Gigi Buffon, Lilian Thuram. Myślę że pavel godnie zastąpił Zizou, a Thuram równie godnie przejął nr 21

Zidane jest jednym z tych, którzy tworzą piłkę piękną. Darze go olbrzymim szacunkiem za to co zrobił w swojej karierze.
ExactlyPelson pisze:Respect :!:

BYE BYE GRANDE ZIZOU :!:

- mil015
- Juventino
O ile sie nie myle to Zidan gra w bundeslidze i nie jest wcale takim wielkim piłakrzemnaros pisze:Zidan to wielki piłkarz.

ja bym tak nie pisał z tym Pele, wkurza mnie jak ktos młody pisze ze ktos jest tak dobry jak Pele. Luudzie czy wy widzieliscie choc 1 mecz Pele? Raczej nie, pewnie widzieliscie (zresztą tak jak ja) pojedyncze akcje/gole tego piłakrza. Zresztą ktos kiedys powiedział: "Pele będzie juz na zawsze najlepszym piłkarzem w historii, ponieważ nikt juz nie pamięta jak on grał" i to jest swięta prawda, teraz mowiąc ze Pele jest najlepszy powtarzamy tylko mit, który powstał. Nie twierdze ze Pele jest słaby (twierdze ze jest najlepszy), ale nie porównuje go do współczesnych piłakrzy, gdyz ich widze jak grają, a Pele, cóz oprócz tych 2-3 bramek to więcej go nie widziałem w akcji.Marq_ pisze:Najlepszy według mnie piłkarz w całej historii piłki nożnej - na równi z Pele
Mam nadzieję ze wiecie o co mi chodzi ;D to nie ma byc na nikogo atak tylko trzezwa ocena zaistniałej sytuacji

Odnosnie Zidane'a bez 2 zdan jeden z najlepszych współczesnych piłakrzy, mimo iz w Juve był synonimem człowieka od czerwonycha kartek to i tak juz pokazywał swój geniusz, a w Realu go tylko rozwinął, albo inne słowo w Realu jego geniusz odnosił największy sukces ;D. Pamiętam ze jak strzelił gola na 3-1 w rewanzu Juve - Real to nawet nie byłem zły na niego, bo kto jak kto ale Zidane mogl nam strzelic bramke bo to zaden przypał