Serie A (38): Reggina 0-2 JUVENTUS [29 SCUDETTO!!]
- wloski
- Juventino

Juventus mistrzem Włoch po raz 29! W ostatnim meczu sezonu Bianconeri pokonali Regginę i tym samym obronili tytuł najlepszej drużyny Italii. Drugi w tabeli AC Milan, który wygrał dzisiaj z AS Roma, zakończył wyścig z trzema punktami straty.
Reggina - Juventus 0:2 [Trezeguet,Del Piero]
CEREMONIA WRĘCZENIA PUCHARU [Ti_Amo_Juventus_Dragon]
Reggina: Pelizzoli, Cannarsa, Giosa (73' Missiroli), Biondini, Lanzaro, Modesto, Tedesco, Vigiani (21' Carobbio), Castiglia, Amoruso (65' Bianchi), Cozza
Juventus: Buffon (87' Abbiati), Balzaretti, Cannavaro, Kovac, Zambrotta, Camoranesi, Giannichedda, Emerson, Nedved, Trezeguet (72' Del Piero), Ibrahimovic
Kartki: Cannarsa, Tedesco, Cozza - Camoranesi, Cannavaro
Sędzia: Banti
Barwy: Bordowe
Przydomek: Amaranto
Adres: Via T. Gulli 1, 89129 Reggio Calabria.
Prezydent: Pasquale Foti
Trener: Walter Mazzarri
Ostatnie mecze Regginy:
Fiorentina - Reggina 5:2
Reggina - Messina 3:0
Inter - Reggina 4:0
Stadion na mecz [neutralny teren!]:
Nazwa: Stadio San Nicola / Foto2 Foto3 Foto4 Foto5 Foto6
Pojemność: 58 270
Inauguracja: 1990
Przewidywane składy:
Reggina [1-3-1-4-1]: Pelizzoli - Lanzaro, De Rosa, Franceschini - Mesto - Paredes, Modesto, Lucarelli, Vigiani, Choutos - Amoruso
Juventus [1-4-4-2]: Buffon - Balzaretti, Kovac, Cannavaro, Zambrotta - Camoranesi, Emerson, Vieira; Nedved - Trezeguet, Ibrahimović
W ostatnim meczu sezonu dowiemy się tak naprawdę, kto zostanie mistrzem kraju. Drużynę Juventusu od Milanu dzielą jedynie 3 pkt., które tak naprawdę niewiele liczą się, jeśli na koniec obecnego sezonu drużyny będą mieli taką samą ilość oczek. Po przez jedyną porażkę w sezonie Juventus musi grać do ostatniego meczu z największą mobilizacją, jaką można sobie wyobrazić.
Mecz który rozegramy na Stadio San Nicola, będzie zapewne najważniejszym meczem sezonu, gdyż trzeba wygrać lub przynajmniej zremisować. Spotkanie wydaje się być prostym z punktu widzenia tabeli, jednak wielkie ciśnienie, jakie towarzyszy zespołowi „Starej Damy” mniej więcej od 3 tygodni nie nastraja naszą ekipę zbyt pozytywnie. Afery związane z Biancnoneri, są bardzo rozgłaśnianie [podobnie było w zeszłym sezonie, zbieg okoliczności?] i dekoncentrują wszystkie osoby związane z zespołem.
Juventus spotkał się z Reginą w sumie trzynaście razy: gdzie jedenastokrotnie spotkał się w Serie A i dwukrotnie w Pucharze Włoch. Bianconeri wygrali dziewięć razy, tylko raz zremisowali i trzy razy przegrali. W Turynie, jak łatwo się domyślać, Stara Dama rozegrała sześć spotkań ligowych z piłkarzami z Kalabrii, z których żadnego nie przegrała, a tylko raz zremisowała. Z meczami na wyjeździe było już trochę gorzej: trzy zwycięstwa i dwie porażki, osiem do czterech w bramkach.
W składach obu drużyn niepowinno nikogo zabraknąć, jedyną niewiadomą jest występ Liliana Thurama, który ma prawdopodobnie problemy z kondycją. Drużyna z Regginy przystąpi do ostatniego meczu sezonu w pełnym składzie. Chciałbym także wszystkim przypomnieć, że mecz rozegrany będzie na neutralnym terenie, a dokładniej na stadionie w Bari.
Dodatkowe i nowe informacje w późniejszym czasie.
Od siebie jedynie dodam: FORZA JUVENTUS!
PS.Przepraszam to moja pierwsza próba napisania zapowiedźi, za wszystkie problemy i błędy mocno przepraszam
Ostatnio zmieniony 17 maja 2006, 16:36 przez wloski, łącznie zmieniany 15 razy.
- mesju
- Qualità Juventino
Zacznę od tego, że jeśli miałbym swoim skromnym zdaniem ocenić Twoją pierwszą zapowiedź, to: ten obrazek "Reggina-Juventus" jest nieco zbyteczny. Bardziej podobały mi się loga obu zespołów. A jeśli chodzi o sam tekst, to brakuje mi informacji z klubu, z którym gramy. Jakiś wyróżniający się zawodnik, można wspomnieć o kontuzjachwloski pisze: PS.Przepraszam to moja pierwsza próba napisania zapowiedźi, za wszystkie problemy i błędy mocno przepraszam.
A co do meczu... co tu dużo ukrywać. Należy przywieść do Turynu 3 pkt. Nie ma innej opcji! Musimy udowodnić, że Juventus się nie poddaje! Najważniejszy mecz sezonu? Mało powiedziane :!: Myślę, że właśnie od tego spotkania (a właściwie od tej kolejki) zależy przyszłość wielu zawodników i działaczy. Jestem dobrej myśli i mam nadzieję, że godnie zakończymy ten trudny sezon

- Railis
- Qualità Juventino
To jest właśnie końcówka sezonu na którą tak bardzo czekaliśmy. Wszyscy byli pewni że ostatni mecz będziemy grac tylko dla statystyki. Los jednak sprawił, że trzeba się będzie starać do końca. Z jednej strony to dobrze, bo możemy czuć emocje nawet na końcu sezonu, a z drógiej strony lwia część lig europejskich ma już mistrza, a my jeszcze nie (o ile się orientuję to jeszcze we Włoskiej i Polskiej nie jest rozstrzygnięta sezonowa klasyfikacja). Przez cały sezon wielokrotnie przeklinaliśmy Capello i niektórych graczy, ale teraz trzeba zapomnieć o wszystkim. nie można mówic, że Scudetto nie wystarcza, bo dobrze nam znany Milan nie ma nawet tego. Trzeba być całym sercem i duszą z naszą ukochaną drużyną. Przestańmy wiecznie mówić że coś jest źle, bo niby mamy prawo, ale jednak możemy się szczycić tym że jesteśmy kibicami Juve. Ostatni mecz w sezonie, niby z outsiderem, ale jednak nerwy się każdemu udzielają i nie chcemy nawet myśleć o przegranej. Trzeba zagrać swoje i postarać się najlepiej jak się potrafi. Dotyczy to piłkarzy, ale i nas kibiców. Wierzymy że Juve pokarze charakter.
FORZA JUVE
Apropo twojej pierwszej zapowiedzi to chciał bym powiedzieć, że dla mnie ładnie. Fajny jest ten napis, jakby ze świetlanej tablicy. Mogłeś jeszcze wstawić loga obydwu zespołów, ale to szczegulik. Zapowiedź jest treściwa i BEZ BŁĘDÓW. Chciał bym zaapelować do urzytkowników JP, że ten Wloski co pisał niedbałe wypowiedzi dawno już odszedł w niepamięć i proszę, aby wziąć to pod uwage.
POZDRAWIAM
FORZA JUVE
Apropo twojej pierwszej zapowiedzi to chciał bym powiedzieć, że dla mnie ładnie. Fajny jest ten napis, jakby ze świetlanej tablicy. Mogłeś jeszcze wstawić loga obydwu zespołów, ale to szczegulik. Zapowiedź jest treściwa i BEZ BŁĘDÓW. Chciał bym zaapelować do urzytkowników JP, że ten Wloski co pisał niedbałe wypowiedzi dawno już odszedł w niepamięć i proszę, aby wziąć to pod uwage.
POZDRAWIAM
Ostatnio zmieniony 08 maja 2006, 15:11 przez Railis, łącznie zmieniany 1 raz.
- BartekGajda9
- Juventino
Wszyscy mamy nadzieję, iż koncówka sezonu będzie należeć do nas. Liczę na wygraną Juve, na dobrą grę i przypieczętowanie Scudetto nr 29 

"To trochę dziwne, ale uwierzcie mi, w życiu nie popełniłem większego błędu", "Obecnie pracuję nad tym, żeby móc wrócić do Juventusu" - tak Canna WRACAJ !!
- m-a-t-t-e-o
- Juventino
Mam nadzieje że Juve nie będzie chciało Osiągnąć "zwycięskiego remisu" bo zazwyczaj takie mecze kończą się nieciekawie. Reggina to słaba drużyna więc jeśli się na niej potkniemy w drodze do Scudetto to będzie tragedia (choć ewętualne odejście Capello tą tragedie by przynajmniej mi osłodziło :twisted: ) A więc do boju - FORZA JUVENTUS
- Mr Cezary
- Juventino
Oo gramy w Bari, a więc szczęśliwy stadion dla Alexa 8) Nie pogniewałbym się i tym razem, by Del Piero wybiegł od pierwszej minuty i po końcowym gwizdku, to on wzniósł puchar w górę
Juve wygra pewnie i zdobędzie 29 Scudetto 
PS. Ma ktoś może świętowanie 27 Scudetto, ale takie razem z wręczeniem pucharu i radością na stadionie, bo to, które jest na JP w szatni już mam.

PS. Ma ktoś może świętowanie 27 Scudetto, ale takie razem z wręczeniem pucharu i radością na stadionie, bo to, które jest na JP w szatni już mam.
- mesju
- Qualità Juventino
O ile się nie mylę, motyw wznoszenia pucharu za zdobyte Scudetto pojawił się dopiero rok temu, więc ciężko będzie znaleźć taki filmik 8) Jeśli jednak się mylę, to przyłączam się do Twojej prośby. Z chęcią sobie obejrzęMr Cezary pisze:PS. Ma ktoś może świętowanie 27 Scudetto, ale takie razem z wręczeniem pucharu i radością na stadionie, bo to, które jest na JP w szatni już mam.
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Dokladnie, zmieniłem, szczególnie, że obrazek ,,rozjeżdżał'' tabelkę z postami, co bardzo utrudnia czytanie.mJaUcViEej pisze:Zacznę od tego, że jeśli miałbym swoim skromnym zdaniem ocenić Twoją pierwszą zapowiedź, to: ten obrazek "Reggina-Juventus" jest nieco zbyteczny. Bardziej podobały mi się loga obu zespołów.wloski pisze: PS.Przepraszam to moja pierwsza próba napisania zapowiedźi, za wszystkie problemy i błędy mocno przepraszam.
Nie tyle pojawił się, co powrócił po kilkuletniej przerwie. Dokładnie sezon temu. Wcześniej puchar wręczany był gdzieś w ogóle poza stadionem. Fajnie, że teraz znów jest przyznawany tam, gdzie zostaje wywalczony, czyli na boisku.mJaUcViEej pisze:O ile się nie mylę, motyw wznoszenia pucharu za zdobyte Scudetto pojawił się dopiero rok temu, więc ciężko będzie znaleźć taki filmik 8)Mr Cezary pisze:PS. Ma ktoś może świętowanie 27 Scudetto, ale takie razem z wręczeniem pucharu i radością na stadionie, bo to, które jest na JP w szatni już mam.
Co do spotkania. To nasz najważniejszy mecz w sezonie, jednak ten, nie inny, który również były określany takim mianem. W sumie to jestem nieco zły, że do ostatniej chwili ważą się losy tytułu. Jednak 12 punktowa przewaga o czymś świadczy, kolejny rok z rzędu serwujemy sobie dramatyczną końcówkę, zupełnie nie potrzebnie. No ale cóż, trzeba grać i dopełnić dzieła, dzieła które było i nadal jest dla nas długą i cieżką drogą.
Nasze miejsce jest na szczycie, nasza dominacja we Włoszech od lat nie podlega dyskusji, tron to JUVENTUS, mistrzowie to MY, to wie każdy, a 14 maja 2006 r. po raz kolejny to udokumentujemy, zapiszemy kolejną, zlotą kartę w naszej historii.
Nie pamiętam już wydarzeń z 2000r. Teraz jesteśmy zupełnie innym zespołem. Wystarczy nam remis....nie możemy przegrać, a przegralismy tylko raz na 37 meczów. Reggina straciła najwięcej goli w lidze, ostanio cieniują chociaż to solidny zepół, bardzo nie wygodny dla nas ostatnimi czasy. Ich najlepszy strzelec Amoruso, wie gdzie grał

FORZA JUVENTUS !!!!!!

- Kryształ
- Juventino
Jedynym wyjściem z tej opresji jest zdemolowanie Regginy nie tylko dlatego że potrzebujemy punktów, nie dokonca dlatego ze MUSIMY wygrac Scudetto ale dlatego żeby pokazać ze nie potrzebujemy przychylności sędziów żeby wygrywać mecze !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- Blaine
- Juventino
- Buri
- Juventino
Jak dla mnie może być remis...byle by było to 29 Scudetto. Zakończmy ten nieciekawy sezon. Chciałbym zobaczyć w 1 składzie Del Piero a nie jakiegoś tam Ibrahimovica
który psuje na spółe z Capello codziennie mi humor. Reggina to nie taki łatwy przeciwnik, u siebie na boisku, lecz mecz ten będzie rozgrywany w Bari i myśle że chłopaki dadzą sobie rade :] Milan zremisuje i all gra. My cieszymy się z następnego Mistrzostwa Włoch, a Milan 2 sezon bez żadnego pucharu? 

- Swider10
- Juventino
Co tu duzo pisać trzeba strzelić 2 bramki i wtedy mozna grać spokojnie
Lecz ja uwazam ze Capello bedzie grał na remis nie wiem czemu ale mam takie przeczucie obym sie mylił bo to moze byc "kwuść do trumny" poniewaz chwila dekoncentracji i tracimy bramke. Reggina wie ze to dla Juve bardzo wazne spotkanie i bedzie zapewne chciała za wszelka cene wygrac z nami licze jednak na kolejna bramke Zlatana :lol: moze wkoncu przeszedl ten trudny okres i zacznie znowu strzelać
a moze trezegol wyprzedzi jeszcze Toniego 

"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."
"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
- The_Sickness
- Juventino
To, ze juve musi zagrać ofensywnie, jest oczywiste. Lecz, nie mozna się zamknąć pod własną bramką przy prowadzeniu 1-0. Wiadomo czym to się kończy. Juve musi zagrać agresywnie od pierwszej minuty, i tak jak w meczu ze sieną, na początku spotkania pokazać przeciwnikowi, kto rządzi na boisku.
Nie widze innej opcji, jak wygrana w tym meczu i 29 w kieszeni.
Nie widze innej opcji, jak wygrana w tym meczu i 29 w kieszeni.