Ostatni mecz Dennisa Bergkampa
- wozio7
- Juventino
"Holenderski napastnik Arsenalu Londyn, Dennis Bergkamp w niedzielę rozegra swoje ostatnie spotkanie w karierze. Doświadczony zawodnik pożegna się z kibicami „Kanonierów” meczem z Wigan Athletic.
W zespole Arsenalu Bergkamp dotychczas rozegrał 314 spotkań i zdobył 87 bramek. Piłkarz ma również na koncie 79 meczów w reprezentacji
Holandii, dla której strzelił 37 goli."
źródło:www.pilkanozna.pl
Co o tym sądzicie?Czy powinien przedłużyć jeszcze kontrakt o jeden sezon?
W zespole Arsenalu Bergkamp dotychczas rozegrał 314 spotkań i zdobył 87 bramek. Piłkarz ma również na koncie 79 meczów w reprezentacji
Holandii, dla której strzelił 37 goli."
źródło:www.pilkanozna.pl
Co o tym sądzicie?Czy powinien przedłużyć jeszcze kontrakt o jeden sezon?
- Gregor del Ptasior
- Juventino
Ja myślę, że już najwyższy czas na tego pana
Nie wiem tylko czy jako szkoleniowiec Kanonierów nie dałbym mu przyjemności występu chociaż w kilku ostatnich minutach finału LM (myślę, że koło 75-80 minuty i tak już będzie wszystko jasne). No ale jeśli ma zagrać po raz ostatni w meczu z Wigan, to niech tak się stanie.

- m-a-t-t-e-o
- Juventino
Myśle że wpuszczenie zawodnika na taki mecz tylko poto by sobie zagrał byłoby głupim posunięciem :!:Gregor del Ptasior pisze:Nie wiem tylko czy jako szkoleniowiec Kanonierów nie dałbym mu przyjemności występu chociaż w kilku ostatnich minutach finału LM (myślę, że koło 75-80 minuty i tak już będzie wszystko jasne).
A pozatym musieliby go targać przez kanałem la manche (niewiem czy tak sie to pisze

A co do samego zawodnika - fantastyczny gracz. Chyba mój ulubiony ze starszego pokolenia holenderskich graczywozio7 pisze:Co o tym sądzicie?Czy powinien przedłużyć jeszcze kontrakt o jeden sezon?

O przedłużeniu kontraktu nie ma mowy - po co miałby jeszcze rok dłużej siedzieć na ławie kanonierów

- Mr Cezary
- Juventino
Bergkamp wiadomo, świetny zawodnik, legenda holenderskiego futbolu. Jego odejście zakończy pewną erę w Arsenalu. Przekazanie pałeczki młodym przez rutyniarzy. Dla Niego zawsze miałem szacunek. Ciekawe tylko czy rzeczywiście Wenger po Jego odejściu będzie się starał o Del Piero... 

- BartekGajda9
- Juventino
Dennis Bergkamp - zawodnik o niebywalym sercu do gry. Zawsze dawał z siebie wszystko. Darzę tego zawodnika wielkim szacunkiem, i wierze ze nie zakonczy on dzialalnosci sportowej. Pozdro
"To trochę dziwne, ale uwierzcie mi, w życiu nie popełniłem większego błędu", "Obecnie pracuję nad tym, żeby móc wrócić do Juventusu" - tak Canna WRACAJ !!
- juveman7
- Juventino
Kżady piłkarz w końcu musi skończyć karierę. Jedni odchodzą, zaś w nich wstawiani są młodzi którzy w przyszłosći mają zastąpić tych najlepszych.
Bergkamp prezentował sobą wysoką kulturę i grę fair play, a poza tym strzelał świetne gole i był b.dobry technicznie. Dla takich zawodników każdy kibic musi mieć szacunek.
Bergkamp prezentował sobą wysoką kulturę i grę fair play, a poza tym strzelał świetne gole i był b.dobry technicznie. Dla takich zawodników każdy kibic musi mieć szacunek.
...kiedyś przyjdzie prawdziwy deszcz i zmyje cały ten gnój...
- Cavenaghi_10
- Juventino
Spokojnie może zakończyć karierę.W reprezentacji i w Arsenalu ma godnych następców.
Kolejny wspaniały zawodnik który kończy karierę po Sherearze i Zidanie
Kolejny wspaniały zawodnik który kończy karierę po Sherearze i Zidanie

Flectere si nequeo superos, acheronta movebo!
- Mejgus
- Juventino
chyba mamy teraz taki rok ze wielu tych swietnych pilkarzy konczy kariery. Akurat ogladalem ten jego ostatni mecz. nie byl taki zly. a Denis wciaz pokazywal na tle tych mlodych pilkarzach Ajaxu ze potrafi grac w pilke. Szkoda ze odchodzi ale coz juz mlody nie jest. Respekt dla niego
- Łukasz
- Juventino
Ten człowiek to wielka legenda piłki, ale Arsenal już ma dla niego następcę, a nawet dwóch: van Persiego - dla Bergkampa-napastnika i Rosickiego - dla Bergkampa-rozgrywającego.
- white_wolv
- Juventino
Temat zamykam . Jak tak lubicie Bergkampa to zapraszam na forum Arsenalu na wspomnienia.