Juventus kontaktował się z arbitrami?
- Lypsky
- Juventino
Za co? :lol:RadeKas pisze: Za to czyli za co? Za kupowanie sedziow? Za ustawianie spotkan?
Nie ma żadnych dowodów na ustawianie meczów czy kupowanie sędziów (powtórze: żadnych). W opublikowanych rozmowach jest mowa o ustalaniu arbitrów na dane mecze (za co niewątpliwie należy się kara).
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- marcinek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
panowie sa tylko dwa rozwiazania tej sprawy ZLE i GORSZE:
zacznijmy od gorszego: odebranie naszych 'zdobyczy' z ktorych tak bardzo cieszylismy sie, ba moze dojsc nawet do degradacji co byloby juz katastrofa...
zle: sprawa zakonczy sie pozytywnie, najwiekszym wyrokiem moze byc ukaranie moggiego, ale jeszcze jedno o czym nikt nie wspomnial!!! juventusowi marzy sie sprowadzic jakas gwiazde na pomoc (chodzi mi o formacje
) nazwisk nie musze przetaczac kazdy z nas je zna, a teraz pomyslcie jaka gwiazda przyjdzie do takiego klubu jak juventus? po tym piekle ktore teraz sie dzieje? jestesmy juz okrzyknieci oszustami, ustawiamy sedziow, ukladamy mecze, zarzadzamy transferami innych klubow (nic nam jeszcze nie udowodniono, ale nikogo to nie obchodzi dla wszystkich juz jestesmy winni) i tak o to juventus z 'pewnego' klubu (przewaznie mistrzostwo w lidze, dobre wyniki w lm) stajemy sie klubem do ktorego gwiazdy nie beda chcialy zawitac z wiadomej przyczyny... tak czy siak ktos kto chcial nas 'zniszczyc' osiagnal juz sukces...
zacznijmy od gorszego: odebranie naszych 'zdobyczy' z ktorych tak bardzo cieszylismy sie, ba moze dojsc nawet do degradacji co byloby juz katastrofa...
zle: sprawa zakonczy sie pozytywnie, najwiekszym wyrokiem moze byc ukaranie moggiego, ale jeszcze jedno o czym nikt nie wspomnial!!! juventusowi marzy sie sprowadzic jakas gwiazde na pomoc (chodzi mi o formacje

- Pirlo
- Juventino
Jak to ktoś napisał Calcio jest brudne... a tylko my mamy problemy bo tylko "nasi" mieli podsłuchy w telefonie...RadeKas pisze:Jakos nie widze, zeby polowa Serie A miala na glowie oskarzenia o takie sprawy
Ja niebagatelizuje... poprostu patrze na swiat realnie...degradacja jest niemożliwaRadeKas pisze:Przykre jest tez, ze wiekszosc kibicow Juventusu bagatelizuje totalnie ta sprawe :?.
- nordahl
- Milanista
Sprawa jest dosc powazna, wiec nie trzeba niczego bagatelizowac.RadeKas pisze:Przykre jest tez, ze wiekszosc kibicow Juventusu bagatelizuje totalnie ta sprawe :?.
A to, ze niektorzy wybiegaja w przyszlosc to znaczy, ze zdaja sobie sprawe z dosc realnych konsekwencji tego burdelu. ;>
To teraz grzecznie zmień podpis bo łamie regulamin, inaczej udasz się na odpoczynek. /Dragon
"840 meczów w barwach Milanu? Chcę powiedzieć, że ta koszulka jest "zrośnięta" z moim ciałem. W wieku 10 lat założyłem ją po raz pierwszy i nawet, gdy ją ściągam na moim ciele pozostają czerwono-czarne barwy."
- dario13
- Juventino
Uspokojcie sie wszyscy rozwiazan tej styuacji moze byc kilkanascie a takze dlaczego to sie wszytsko dostalo do prasy. I w jaki sposob do poki nie znajda sie tasmy ktorych nie uslysze i ktore sa niby prawdziwe nie mysle o konsekwencjach. Dlaczego bo nie chce wiezyc ze jest to tylko gazetka ktora sama z siebei dotarla do tych "newsow" a poza tym czekam na to co bedize milo byc.
Juventus to klub stworzony do zwycięstwa

- RadeKas
- Juventino
DJ moze troche sie zapedzilem, ale co by nie gadac sprawa jest brudna i niestety tylko my mamy ja na glowie.
A czy degradacja jest niemozliwa? Mysle, ze wszystko sie moze zdazyc.
Zgadzam sie, ze cale Calcio jest brudne. Wiecej, od jakiegos czasu uwazam, ze caly swiat pilki noznej to juz nie swiat sportu tylko biznesu, a w biznesie wszystkie chwyty dozwolone (nie mowie, ze to mi sie podoba oczywiscie). Grunt w tym, ze tylko Juventus dal sie zlapac.Cris pisze: Jak to ktoś napisał Calcio jest brudne... a tylko my mamy problemy bo tylko "nasi" mieli podsłuchy w telefonie...
A czy degradacja jest niemozliwa? Mysle, ze wszystko sie moze zdazyc.
srali muszki będzie wiosna
- Gotti
- Juventino
Ja myślę ze jest niemożliwa, bo wątpie żeby ktokolwiek odważył się zdegradować Juventus. Najbardziej realne wydaje mi się odebranie kilku punktów w nastepnym sezonie i zakaz transferów, no i nie wspominając już o Moggim.A czy degradacja jest niemozliwa?
Możemy Moggiemu podziękować, bo zniszczył nam reputacje na bardzo wiele lat(jesli nie na zawsze), nawet jeśli nas uniewinnią to i tak smród będzie się ciągnął latami.
- ADAMJUVENTUSPL
- Juventino
A po co tutaj przychodzą kibice innych klubów? Milaniści i Interzyści, są zachwycenie z całej tej sytuacji nie z tego powodu że wyszła taka afera tylko daltego że jest w nią wmieszany Juventus, założę się że gdyby nie był zamieszany w to Juventus to oni wcale by się tym nie zainteresowali.
Zresztą potwierdziła to pani Agnieszka której ulubionym tematem powinien być klub któremu kibicuje czyli inter, a sam przyznała że jej ulubionym tematem jest Juventus. Agnieszko zdecyduj sie wkońcu komu ty kibicujesz.
Wy jesteście żałośni (mówie to do kibiców innych drużyn), z radości razpisujecie się, piszecie niewiadomo jak długie posty.
Wiem, to wspaniał zabawa pastwić się na nieszczęściu kibiców znienawidzonej drużyny, ale idzcie na swoje fora i tam załużcie temat na temat Juve (choć pewnie już założyliście, ale mnie nie obchodzi wasze forum, tak jak was obchodzi nasze) i tam sobie gadajcie i triumfujcie, życzę wspaniałej zabawy.
Zresztą jaka afera? Przeciez nie ma w żadnej z tych rozmów tekstu typu: "zapłaciliśmy mu" albo "kupiliśmy ten mecz". Moggi tylko się wkurzał że sędzia zagwizdał na niekorzyść Juve.
Zresztą Milaniści, wy powinniście nas zrozumieć, wasz klub tez kiedyś był zamieszany w aferę i powinniście nas zrozumieć że nam też jest przykro, ale oczywiście wspanile jest skopać leżącego tym bardziej jak sie go nienawidzi.
Zresztą potwierdziła to pani Agnieszka której ulubionym tematem powinien być klub któremu kibicuje czyli inter, a sam przyznała że jej ulubionym tematem jest Juventus. Agnieszko zdecyduj sie wkońcu komu ty kibicujesz.
Wy jesteście żałośni (mówie to do kibiców innych drużyn), z radości razpisujecie się, piszecie niewiadomo jak długie posty.
Wiem, to wspaniał zabawa pastwić się na nieszczęściu kibiców znienawidzonej drużyny, ale idzcie na swoje fora i tam załużcie temat na temat Juve (choć pewnie już założyliście, ale mnie nie obchodzi wasze forum, tak jak was obchodzi nasze) i tam sobie gadajcie i triumfujcie, życzę wspaniałej zabawy.
Zapomniałaś dodać: pod warunkiem że dotyczą Juventusu.Agnieszka pisze:Tak się złożyło, że Juventus to mój ulubiony temat. A tak na poważnie to wiesz w Interze nie ma takich przekrętów, a ja uwielbiam afery Laughing
Zresztą jaka afera? Przeciez nie ma w żadnej z tych rozmów tekstu typu: "zapłaciliśmy mu" albo "kupiliśmy ten mecz". Moggi tylko się wkurzał że sędzia zagwizdał na niekorzyść Juve.
Zresztą Milaniści, wy powinniście nas zrozumieć, wasz klub tez kiedyś był zamieszany w aferę i powinniście nas zrozumieć że nam też jest przykro, ale oczywiście wspanile jest skopać leżącego tym bardziej jak sie go nienawidzi.
Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
- Adi666666
- Juventino
Po tym zdarzeniu już chyba nikt na całym świecie gdy usłyszy nazwe Juventus Turyn nię będzie jej wspominał dobrze. Jak przez większość lat Inter był klubem nieudaczników, zmarnowanych pięniędzy, niepotrzebnych transferów, Real zawsze kojarzony był z potęgo największego klubu na świecie, ze specyficzną polityką transferową z ogromnych dochodów ze sprzedaży koszulek , Manchester Utd. to jeden z najbogatszych klubów świata ...i można tak wymieniać bez końca tak teraz Juventus będzie kojarzył się z jednym ....... :płaczę: Smutno jest napewno każdemu kibicowi w tych trudnych momentach. Trzeba się modlić żeby nas nie zdegradowali , podobna sytuacja miała miejsce w 1980 roku, kiedy światło dzienne ujrzała afera czarnego totka. Wówczas normalny sąd nie dopatrzył się żadnego przestępstwa, a sąd sportowy ukarał za tamte czyny Milan i Lazio degradacją do drugiej ligi.
Juve z Interem to jedyne kluby który nigdy nie spadły mam nadzieje że tak zostanie 8)
Juve z Interem to jedyne kluby który nigdy nie spadły mam nadzieje że tak zostanie 8)
Gdybym miał dwa życia oba oddałbym Tobie ... FORZA JUVE PER SEMPRE !!
- ADAMJUVENTUSPL
- Juventino
No właśnie słusznie zauwarzyłeś aferę z którą był związany Milan nikt o tym juz nie pamięta i właśnie dlatego nie martwie się że ktoś w przyszłości będzie pamiętam o tym co teraz się dzieje.Adi666666 pisze:Po tym zdarzeniu już chyba nikt na całym świecie gdy usłyszy nazwe Juventus Turyn nię będzie jej wspominał dobrze. Jak przez większość lat Inter był klubem nieudaczników, zmarnowanych pięniędzy, niepotrzebnych transferów, Real zawsze kojarzony był z potęgo największego klubu na świecie, ze specyficzną polityką transferową z ogromnych dochodów ze sprzedaży koszulek , Manchester Utd. to jeden z najbogatszych klubów świata ...i można tak wymieniać bez końca tak teraz Juventus będzie kojarzył się z jednym ....... :płaczę: Smutno jest napewno każdemu kibicowi w tych trudnych momentach. Trzeba się modlić żeby nas nie zdegradowali , podobna sytuacja miała miejsce w 1980 roku, kiedy światło dzienne ujrzała afera czarnego totka. Wówczas normalny sąd nie dopatrzył się żadnego przestępstwa, a sąd sportowy ukarał za tamte czyny Milan i Lazio degradacją do drugiej ligi.
Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus
Alessandro Del Piero
Alessandro Del Piero
- Adi666666
- Juventino
No oczywiście nikt nie pamięta bo ta sytuacja miała miejsce ponad 26 lat temu i dopiero teraz została przywołana przez dziennikarzy .... w obliczu afery Juve ... nie pozostaje nam nic innego jak czekać aż reputacja naszego klubu poprawi się może za 20 lat nikt nie będzie tego pamiętał ale to marne pocieszenieADAMJUVENTUSPL pisze:No właśnie słusznie zauwarzyłeś aferę z którą był związany Milan nikt o tym juz nie pamięta i właśnie dlatego nie martwie się że ktoś w przyszłości będzie pamiętam o tym co teraz się dzieje.Adi666666 pisze:Po tym zdarzeniu już chyba nikt na całym świecie gdy usłyszy nazwe Juventus Turyn nię będzie jej wspominał dobrze. Jak przez większość lat Inter był klubem nieudaczników, zmarnowanych pięniędzy, niepotrzebnych transferów, Real zawsze kojarzony był z potęgo największego klubu na świecie, ze specyficzną polityką transferową z ogromnych dochodów ze sprzedaży koszulek , Manchester Utd. to jeden z najbogatszych klubów świata ...i można tak wymieniać bez końca tak teraz Juventus będzie kojarzył się z jednym ....... :płaczę: Smutno jest napewno każdemu kibicowi w tych trudnych momentach. Trzeba się modlić żeby nas nie zdegradowali , podobna sytuacja miała miejsce w 1980 roku, kiedy światło dzienne ujrzała afera czarnego totka. Wówczas normalny sąd nie dopatrzył się żadnego przestępstwa, a sąd sportowy ukarał za tamte czyny Milan i Lazio degradacją do drugiej ligi.

Gdybym miał dwa życia oba oddałbym Tobie ... FORZA JUVE PER SEMPRE !!
- BartekGajda9
- Juventino
Bardzo ciekawa sprawa. Mamy napewno wszyscy nadzieję, iż to będzie kolejna plota jakich nie mało. Lecz jeśli okaże sie to prawdą (w co nie chce wierzyć) odbije się to na wszystkim...a szczególnie na kibicach. Będzie to wielki skandal :? mam nadzieje ze to tylko plotki
"To trochę dziwne, ale uwierzcie mi, w życiu nie popełniłem większego błędu", "Obecnie pracuję nad tym, żeby móc wrócić do Juventusu" - tak Canna WRACAJ !!
- Gotti
- Juventino
No to możesz już przestać mieć nadzieje bo to jest prawda. :? Rozmowy Moggiego to raczej nie podważalny dowód, mimo że nie ma w nich mowy o kupowaniu meczów czy sędziów, ale i tak kłopoty są ogromne. :?BartekGajda9 pisze:Bardzo ciekawa sprawa. Mamy napewno wszyscy nadzieję, iż to będzie kolejna plota jakich nie mało. Lecz jeśli okaże sie to prawdą (w co nie chce wierzyć) odbije się to na wszystkim...a szczególnie na kibicach. Będzie to wielki skandal :? mam nadzieje ze to tylko plotki
- BartekGajda9
- Juventino
Napewno masz rację, zgadzam się. Będą napewno z tego kłopoty, lecz mam nadzieje ze nie za duze... :?Marq_ pisze:No to możesz już przestać mieć nadzieje bo to jest prawda. :? Rozmowy Moggiego to raczej nie podważalny dowód, mimo że nie ma w nich mowy o kupowaniu meczów czy sędziów, ale i tak kłopoty są ogromne. :?BartekGajda9 pisze:Bardzo ciekawa sprawa. Mamy napewno wszyscy nadzieję, iż to będzie kolejna plota jakich nie mało. Lecz jeśli okaże sie to prawdą (w co nie chce wierzyć) odbije się to na wszystkim...a szczególnie na kibicach. Będzie to wielki skandal :? mam nadzieje ze to tylko plotki
"To trochę dziwne, ale uwierzcie mi, w życiu nie popełniłem większego błędu", "Obecnie pracuję nad tym, żeby móc wrócić do Juventusu" - tak Canna WRACAJ !!