Czerwona kartka Del Piero
- fanjuvekubat
- Juventino
Wiem że Alex kiedyś dostał czerwoną kartke, było to bodajże w 2001 roku w meczu z Udine. I tu mam pytanie do każdego kto posiada wiedze na ten temat. Czy wie ktoś za co dostał tę kartke Alex, albo czy ktoś ma zapis filmowy tego zdarzenie? I drugie pytanie: czy były jakieś inne kartki Del Piero w Juve czy w reprezentacji??
Del Piero, Mateja, Shaq, Hannawald, Funaki, Rasiak, Candeloro
- Mr Cezary
- Juventino
Rzeczywiście Alex otrzymał wówczas czerwoną kartkę i była to jego jedyna taka w całej karierze.
http://www.juventus1897.it/GiocatoriDet ... 623&st=104
Pod tym linkiem w tabeli statystyk Alexa za sezon 2000/2001 jest rubryka
Esp (espulsione - wydalenie).
Kartki żółte Alex oczywiście dostawał, ale były to znikome ilości za sezon
Zresztą pod podanym linkiem można sprawdzić te staty ze wszystkich sezonów Alexa 
http://www.juventus1897.it/GiocatoriDet ... 623&st=104
Pod tym linkiem w tabeli statystyk Alexa za sezon 2000/2001 jest rubryka
Esp (espulsione - wydalenie).
Kartki żółte Alex oczywiście dostawał, ale były to znikome ilości za sezon

- LordJuve
- Juventino
No, nie wiedziałem, że z naszego Alexa taki aniołek
:!: Swoja drogą to dobrze, że Alex ma tak mało czerwonych(a w zasadzie powinienem napisac czerwona
) i żółtych kartek, to świadczy tylko o jego wielkiej klasie i opanowaniu na boisku. I znajdźcie mi takiego drugiego... 8)

- juverm
- Juventino
Jedna czerwona kartka na całą karierę to dobry wynik
No ale w końcu Alex gra na pozycji napastnika, a oni rzadko dostają kartki. Alex to klasa sama w sobie :]
Pozdro

Bodajże Bobby Charlton w ciągu całej swojej kariery, grając na pozycji obrońcy miał 2 żółte kartki 8)Lord_ Juve pisze:I znajdźcie mi takiego drugiego... 8)
Pozdro

- juveluck
- Juventino
Del Piero grajac w Juventusie zarobil dwie czerwone kartki, ale to taki szczegolik
93/94 Genoa - Juve - dwie zolte konsekwencja czerwona
00/01 Udinese - Juve - taka sama sytuacja

93/94 Genoa - Juve - dwie zolte konsekwencja czerwona
00/01 Udinese - Juve - taka sama sytuacja
Scirea przez cala kariere nie dostal ani razu czerwonej kartki. Nie wspominajac juz o tym, ze kartki wprowadzono dopiero w 1970 roku.Lord_ Juve pisze:I znajdźcie mi takiego drugiego... 8)

FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
- juverm
- Juventino
juveluck pisze:Nie wspominajac juz o tym, ze kartki wprowadzono dopiero w 1970 roku.
:shock:
Czyli Charlton w ciągu 3 lat zdobył 2 żółte karteczki. W 1973 r. skończył karierę. Ale jak na obrońcę potem pomocnika to i tak mało

- Michal87
- Juventino
Wiem że nie jest to najlepszy temat na tego typu pytanie ale nie chcialem zakładać nowego tematu. Ma ktoś może info jaki zawodnik reprezentował Juve najdłużej?? Nie chodzi mi o ilośc rozegranych meczy tylko ile lat spędził w Juve. Dzięki

- Zawidowianin
- Juventino
Masz rację, to nie jest najlepszy temat...JuveForever10 pisze:Wiem że nie jest to najlepszy temat na tego typu pytanie ale nie chcialem zakładać nowego tematu. Ma ktoś może info jaki zawodnik reprezentował Juve najdłużej?? Nie chodzi mi o ilośc rozegranych meczy tylko ile lat spędził w Juve. Dzięki
- KAT Z TURYNU
- Juventino
Pamięć może zawodzić ale... sądze, że się nie mylę... - Pierwsza żółta w tym meczu z Udinese za faul, druga za zatrzymanie piłki ręką.
ODI PROFANUM VULGUS!!!!!!!!!!!!!!!!!!
"Must I - and all alone"("Ministerstwo strachu")G.Greene
"Must I - and all alone"("Ministerstwo strachu")G.Greene
- mpolek
- Qualità Juventino
Ja się w sumie nie dziwę bo Alex to Alex:):) Del Piero to nie to samo co Ibrahimovic czy Camoranesi Nedveda nie wymieniając, którzy bardzo często dostają czerwone kartki albo żółte. Tylko jeszcze chodzi o to, że Camor i Ibra mają taki charakter a Nedved je otrzymuje bo stara się i walczy na boisku :twisted: