Serie A (35): JUVENTUS 1-1 Lazio (JPC na meczu!!)
- Ultras
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
Ja też nie chce nic mówić o frajerstwie, ale to Wy przegraliście finał LM prowadząc do przerwy 3-0nordahl pisze:Nie chce nic mowic o frajerstwie, ale to Wy narazie remisujecie 5 mecz z rzedu, 7 bez zwyciestwa.DjJuve pisze:Każda passa (nawet ta zła) musi się skończyć. Kiedy jak nie w meczu z Sieną?nordahl pisze: Widze, ze absolutnie nie odczuwasz presji zwiazanej z padaczka Juventusu i topniejaca przewaga. Troche pokory jednak.
Nie jesteśmy bandą frajerów, którzy "mając przewage kilku bramek po pierwszej połowie przegrywają cały mecz" :>
Jeżeli zaś chodzi o szacunek do rywala to do Milanu mam spory szacunek. To tak, żeby nie było wątpliwości

- Marcin_FCJ
- Juventino
No właśnie.. przegrać finał Ligi Mistrzów gdy do przerwy prowadziło się 3-0 to dużo większe frajerstwo niż roztrwonić tyle punktów przewagi w tabeli. Jednk nie licytujmy się, narazie jesteśmy jeszcze bezpieczni i możemy pewnie iść po Scudetto. Przykro, że dzieje się jak dzieje ale jestem pewny, że zdobędziemy ostateczny cel..
- nordahl
- Milanista
UlTrAs pisze:Ja też nie chce nic mówić o frajerstwie, ale to Wy przegraliście finał LM prowadząc do przerwy 3-0nordahl pisze:Nie chce nic mowic o frajerstwie, ale to Wy narazie remisujecie 5 mecz z rzedu, 7 bez zwyciestwa.DjJuve pisze:Każda passa (nawet ta zła) musi się skończyć. Kiedy jak nie w meczu z Sieną?
Nie jesteśmy bandą frajerów, którzy "mając przewage kilku bramek po pierwszej połowie przegrywają cały mecz" :>
Jeżeli zaś chodzi o szacunek do rywala to do Milanu mam spory szacunek. To tak, żeby nie było wątpliwości
Przykro Ci, ze to Wy nie gracie w finalach LM tylko Milan?
"840 meczów w barwach Milanu? Chcę powiedzieć, że ta koszulka jest "zrośnięta" z moim ciałem. W wieku 10 lat założyłem ją po raz pierwszy i nawet, gdy ją ściągam na moim ciele pozostają czerwono-czarne barwy."
- KwiAtek
- Juventino
Gra w finalach nic nie daje, chyba ze sa to finaly wygrane. Juventus tez cos o tym wienordahl pisze:UlTrAs pisze:Ja też nie chce nic mówić o frajerstwie, ale to Wy przegraliście finał LM prowadząc do przerwy 3-0nordahl pisze:
Nie chce nic mowic o frajerstwie, ale to Wy narazie remisujecie 5 mecz z rzedu, 7 bez zwyciestwa.
Przykro Ci, ze to Wy nie gracie w finalach LM tylko Milan?

- Lypsky
- Juventino
Co z tego skoro i tak możemy osiągnąć nasz cel?nordahl pisze: Nie chce nic mowic o frajerstwie, ale to Wy narazie remisujecie 5 mecz z rzedu, 7 bez zwyciestwa.
I kto jest na pierwszym miejscu? I komu ubiegłoroczny mecz na SS dał scudetto?nordahl pisze:No i w ostatnich trzech strzeliliscie tyle ile Milan we wspomnianej pierwszej polowie.
Przewaga kilku bramek po pierwszej połowie- przewaga punktowa po jednej części sezonu.nordahl pisze:Pozatym nie widze zwiazku Twojej aluzji z tematem.
Koniec meczu- koniec sezonu.
Chciałem użyć ciekawej metafory, a przy okazji mogłem dać niektórym "pstryczka w nos"nordahl pisze:Okaz szacunek dla druzyny przeciwnika. To przeciez jedna z charakterystyk prawdziwego kibica. Zreszta ja Cie tego uczyl nie bede, bo to powinienes wiedziec.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- MaxACM
- Milanista
DelPiero...ups...Marcin_FCJMarcin_FCJ pisze:No właśnie.. przegrać finał Ligi Mistrzów gdy do przerwy prowadziło się 3-0 to dużo większe frajerstwo niż roztrwonić tyle punktów przewagi w tabeli. Jednk nie licytujmy się, narazie jesteśmy jeszcze bezpieczni i możemy pewnie iść po Scudetto.

Widzę że i tu i u Nas piszesz to samoDJ Juve pisze:Chciałem użyć ciekawej metafory, a przy okazji mogłem dać niektórym "pstryczka w nos"

Jak wcześniej było pozamiatane tak teraz są jeszcze malutkie szanse...szczerze mówiąc nawet nie emocjonuję sie tym czy Milan dogoni Juve czy nie. Poczekam spokojnie na rozwój wypadków.
Pozdrawiam
- Cyrklus
- Juventino
nordahl pisze:Widze, ze absolutnie nie odczuwasz presji zwiazanej z padaczka Juventusu i topniejaca przewaga. Troche pokory jednak.
Padaczka to choroba. Czy Juventus jest chory?
Topnieją to śniegi na wiosnę... Przewaga 10 pkt., czy 3 pkt. w dalszym ciągu jest przewagą.
Pokora? I kto to mówi...
Czy tego chcesz, ale od dobrych kilku lat wasze miejsce w tabeli nie jest zależne od waszej gry, ale naszej! Czy chcesz czy nie patrząc w tabelę musisz liczyć punkty, które musi nadrobić Milan do Juve i kalkulować, gdzie można stracić a gdzie zyskać...nordahl pisze:Dla mnie priorytetem jest Scudetto, miejsce w tabeli Juventusu absolutnie mnie nie obchodzi.
btw. jakie oznaki zakompleksienia zobaczyles u mnie? Think
Znaki zakompleksienia? Czerwono-czarne pasy mówią same za siebie...
Frajerstwie? Jakimi więc frajerami muszą być kluby, które przy tak fatalnej passie nie potrafiły wyprzedzić klubu, który tak się sfrajerzył...nordahl pisze:Nie chce nic mowic o frajerstwie, ale to Wy narazie remisujecie 5 mecz z rzedu, 7 bez zwyciestwa. No i w ostatnich trzech strzeliliscie tyle ile Milan we wspomnianej pierwszej polowie.

A kto dał Ci prawo nazywania "prawdziwymi kibicami" ludzi z w/w cechą charakteru?nordahl pisze:Okaz szacunek dla druzyny przeciwnika. To przeciez jedna z charakterystyk prawdziwego kibica. Zreszta ja Cie tego uczyl nie bede, bo to powinienes wiedziec.

Skoro mowa o szacunku. Czy wykazujesz go pisząc o frajerstwie w domyśle mówiąc o Juve?

Przykro mi, że nie gra Juve. Słabo mi, gdy widzę tam Milan (chodzi o to, co tam robią :lol: ).nordahl pisze:Przykro Ci, ze to Wy nie gracie w finalach LM tylko Milan?
Kwestią posumowania odwołam się jeszcze do szacunku, który wykazał Ultras względem Milanu. Otóż ja tak owej cechy charakteru nie posiadam. Szydzę i gardzę klubem w czerwono-czarne pasy. Krótko i zwięźle mówiąc nienawidzę ich. Jednak moje upodobania nie przeszkadzają mi w racjonalnej i obiektywnej rozmowie na temat związane z nimi. Czy nie jestem więc prawdziwym kibicem bo nienawidzę Milanu? Czy ktoś będzie kazał mi darzyć ich szacunkiem? Za co mam ich darzyć szacunkiem?
Marcello Lippi ritornare!
- MaxACM
- Milanista
Doprawdy...niesamowite :shock:Cyrklus pisze:Czy tego chcesz, ale od dobrych kilku lat wasze miejsce w tabeli nie jest zależne od waszej gry, ale naszej!
Cyrklus pisze:Znaki zakompleksienia? Czerwono-czarne pasy mówią same za siebie
A to było jeszcze lepsze :lol:Cyrklus pisze:Przykro mi, że nie gra Juve. Słabo mi, gdy widzę tam Milan (chodzi o to, co tam robią
[']Cyrklus pisze:Kwestią posumowania odwołam się jeszcze do szacunku, który wykazał Ultras względem Milanu. Otóż ja tak owej cechy charakteru nie posiadam. Szydzę i gardzę klubem w czerwono-czarne pasy. Krótko i zwięźle mówiąc nienawidzę ich.
No zapewne tak :lol:Cyrklus pisze:Jednak moje upodobania nie przeszkadzają mi w racjonalnej i obiektywnej rozmowie na temat związane z nimi.
Szkoda że jesteś tak ubogi..ale to nie mój problem...Cyrklus pisze:Czy nie jestem więc prawdziwym kibicem bo nienawidzę Milanu?(...) Za co mam ich darzyć szacunkiem?
- nordahl
- Milanista
Tak, Juventus jest chory. Cos im na umysle siedzi po tej kompromitacji z Arsenalem.Cyrklus pisze: Padaczka to choroba. Czy Juventus jest chory?
Topnieją to śniegi na wiosnę... Przewaga 10 pkt., czy 3 pkt. w dalszym ciągu jest przewagą.
Pokora? I kto to mówi...
Nasze miejsce w tabeli jest zalezne tylko o nas. To Milan gromi, remisuje i traci punkty w najmniej spodziewanych meczach. Kazdy pracuje na siebie.Cyrklus pisze:
Czy tego chcesz, ale od dobrych kilku lat wasze miejsce w tabeli nie jest zależne od waszej gry, ale naszej! Czy chcesz czy nie patrząc w tabelę musisz liczyć punkty, które musi nadrobić Milan do Juve i kalkulować, gdzie można stracić a gdzie zyskać...
[ ' ] poprostu..Cyrklus pisze: Znaki zakompleksienia? Czerwono-czarne pasy mówią same za siebie...
Glebokie te Twoje kontemplacje, nad tym bede musial dluzej posiedziec, zeby to zinterpretowac po Twojemu.Cyrklus pisze: Frajerstwie? Jakimi więc frajerami muszą być kluby, które przy tak fatalnej passie nie potrafiły wyprzedzić klubu, który tak się sfrajerzył...![]()
Ja tematu frajerstwa nie poruszylem. To byla tylko moja risposta do glupiej aluzji.Cyrklus pisze: A kto dał Ci prawo nazywania "prawdziwymi kibicami" ludzi z w/w cechą charakteru?![]()
Skoro mowa o szacunku. Czy wykazujesz go pisząc o frajerstwie w domyśle mówiąc o Juve?![]()
A co takiego robia? Skoro slabo Cic, gdy widzisz gre Milanu, to ciekawe jak sie czujesz po ostatnich meczach Juve.Cyrklus pisze: Przykro mi, że nie gra Juve. Słabo mi, gdy widzę tam Milan (chodzi o to, co tam robią :lol: ).
Tez nienawidze Juventusu, ale to juz jest chyba taka natura Milanisty. Nie musze sie jednak z tym afiszowac. Wygracie cos, poprostu pogratuluje. Lecz dalej bede dumny z tego, ze jestem Milanista.Cyrklus pisze: Kwestią posumowania odwołam się jeszcze do szacunku, który wykazał Ultras względem Milanu. Otóż ja tak owej cechy charakteru nie posiadam. Szydzę i gardzę klubem w czerwono-czarne pasy. Krótko i zwięźle mówiąc nienawidzę ich. Jednak moje upodobania nie przeszkadzają mi w racjonalnej i obiektywnej rozmowie na temat związane z nimi. Czy nie jestem więc prawdziwym kibicem bo nienawidzę Milanu? Czy ktoś będzie kazał mi darzyć ich szacunkiem? Za co mam ich darzyć szacunkiem?
A jesli np. przegracie Scudetto po roztopieniu takiej przewagi moja satysfakcja bedzie naprawde wielka.
Mozecie owszem, ale nie jest powiedziane, ze to zrobicie.DjJuve pisze:Co z tego skoro i tak możemy osiągnąć nasz cel?
Kto traci punkty w koncowce i kto w tym sezonie na San Siro dostal baty?DjJuve pisze:I kto jest na pierwszym miejscu? I komu ubiegłoroczny mecz na SS dał scudetto?
[tak mozna w nieskonczonosc wyliczac..]
Iscie poetyckie porownanie. Mozesz podac dlon z Homerowi.DjJuve pisze: Przewaga kilku bramek po pierwszej połowie- przewaga punktowa po jednej części sezonu.
Koniec meczu- koniec sezonu.
Mogles? Dales? Nie wyszlo?DjJuve pisze:Chciałem użyć ciekawej metafory, a przy okazji mogłem dać niektórym "pstryczka w nos"
"840 meczów w barwach Milanu? Chcę powiedzieć, że ta koszulka jest "zrośnięta" z moim ciałem. W wieku 10 lat założyłem ją po raz pierwszy i nawet, gdy ją ściągam na moim ciele pozostają czerwono-czarne barwy."
- Lypsky
- Juventino
I jakie macie z tego korzyści? (poza satysfakcją) :lol:nordahl pisze: Kto traci punkty w koncowce i kto w tym sezonie na San Siro dostal baty?
[tak mozna w nieskonczonosc wyliczac..]
Nadal boli, wiedziałem gdzie uderzyć :]nordahl pisze:Iscie poetyckie porownanie. Mozesz podac dlon z Homerowi.
Wyszło, wyszłonordahl pisze:Mogles? Dales? Nie wyszlo?

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- nordahl
- Milanista
Korzysci bedziemy omawiac po zakonczeniu sezonu. ;>DjJuve pisze:I jakie macie z tego korzyści? (poza satysfakcją) :lol:
Wcale nie boli. Pozatym to nie ja modle sie o doprowadzenie 3pkt przewagi do konca sezonu. ;>DjJuve pisze:Nadal boli, wiedziałem gdzie uderzyć :]
Zyje chwila obecna. Mozliwoscia dojscia do finalu w Paryzu i odebrania Scudetto Juventusowi. ;>
Jedna z tych spraw rozstrzygnie sie juz za kilka godzin. :twisted:
- Gamber
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Pierwsza sprawa rozstrzygnieta: Barca w finalenordahl pisze:Zyje chwila obecna. Mozliwoscia dojscia do finalu w Paryzu (...)Jedna z tych spraw rozstrzygnie sie juz za kilka godzin. :twisted:
Druga sprawa rozstrzygnie sie niebawem... raczej na korzysc Juve 8)
podsumowujac: Jest wielkie prawdopodobienstwo zeMilan poraz kolejny zostanie z niczym

<Juventus Semper Fidelis>
- nordahl
- Milanista
Barca w finale, gratuluje im tego. Nie musze sie jednak za Milan wstydzic. Braklo im skutecznosci i to tyle.Gamber pisze: Pierwsza sprawa rozstrzygnieta: Barca w finale
Druga sprawa rozstrzygnie sie niebawem... raczej na korzysc Juve 8)
podsumowujac: Jest wielkie prawdopodobienstwo zeMilan poraz kolejny zostanie z niczym
A jesli chodzi o Scudetto, to porozmawiamy za pare kolejek. Jesli tytul powedruje do Juve, to zrobie to samo, co w przypadku Barcelony - pogratuluje. Na chwile obecna walka jest otwarta.