Wasze typy i kalkulacje na ostatnie mecze sezonu ?!

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 kwietnia 2006, 16:17

Do zakonczenia rozgrywek Serie A pozostalo 5 kolejek :!: Sytuacja w tabeli wyglada nastepujaco:
1. Juventus 80 pkt
2. Milan 73 pkt
...
reszty juz chyba nie ma sensu wypisywac z wiadomych przyczyn

Otoz chcialbym abyscie wypisali swoje typy odnosnie ostatnich spotkan Juve i Milanu :wink:
Po ostatnich slabych meczach w wykonaniu Juve niektorzy zaczeli naprawde watplic czy 29 Scudetto mamy juz zapewnione albo co gorsze: czy nie stracimy tej przewagi, ktora obecnie zmalala do 7 punktow :think: Ja osobiscie przyznam szczerze, ze boje sie tego najczarniejszego scenariusza w postaci utraty Mistrzostwa... ale z drugiej strony bardzo wierze i modle sie, zeby juz do zadnego cudu nie doszlo :pray:

Oto moje typy:

34 kolejka:
Cagliari - Juventus X
Milan - Inter 1

35 kolejka:
Juventus - Lazio X
Messina - Milan 2

36 kolejka:
Siena - Juventus 2
Milan - Livorno 1

37 kolejka:
Juventus - Palermo 1
Parma - Milan X

38 kolejka:
Reggina - Juventus 2
Milan - Roma 1

Tabela po tych spotkaniach wygladalaby nastepujaco:
1. Juventus 91 pkt 8)
2. Milan 86 pkt

Scudetto musi byc nasze... po prostu musi :!:

DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2006, 17:01

Widze, ze temat bije rekordy popularnosci :oops:
Czyzby juz wszyscy byli tak pewni Mistrzostwa i uznali, ze nie warto juz nawet nic kalkulowac :wink:

Gregor del Ptasior

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2006, 17:11

Wiesz... Trudno przewidzieć rezultaty. Juve ma beznadziejną formę, ale ma indywidualności, które mogą o wszystkim przesądzić. Mialanowi też zdarzają się wpadki. No ale zabawić się możemy:

34 kolejka:
Cagliari - Juventus 2
Milan - Inter 1

35 kolejka:
Juventus - Lazio 1
Messina - Milan 2

36 kolejka:
Siena - Juventus 2
Milan - Livorno 1

37 kolejka:
Juventus - Palermo 1
Parma - Milan 2

38 kolejka:
Reggina - Juventus 2
Milan - Roma X

deep

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2006, 17:21

DamKam pisze:Widze, ze temat bije rekordy popularnosci :oops:
Czyzby juz wszyscy byli tak pewni Mistrzostwa i uznali, ze nie warto juz nawet nic kalkulowac :wink:
Nie wiem, może stąd ta popularność tematu, że po popisach Juve w LM mamy już to gdzieś, takie kalkulowanie itp.? A może to co Ty napisałeś, ta pewność? Wszystko może się zdarzyć, łącznie z przegraniem tytułu... czego bym nie chciał... Jednak bądżmy optymistami, i załóżmy, że ledwo, ledwo dociągniemy przewagę do końca sezonu. Ja obstawiam, że kompletu punktów nie będzie, i tyle.
ciao

mesju

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2006, 19:59

A ja sobie "obstawie". Wersja bardziej optymistyczna:

34 kolejka:
Cagliari - Juventus 2 (trzeba zacząć wygrywać)
Milan - Inter 1X (tu nigdy nic nie wiadomo, do samego końca)

35 kolejka:
Juventus - Lazio 1X (remis będzie dobrym rezultatem)
Messina - Milan 2 (i to wysoko)

36 kolejka:
Siena - Juventus 2 (raczej bez niespodzianek)
Milan - Livorno 1 -||-

37 kolejka:
Juventus - Palermo 1 (będzie ciężko, ale damy radę)
Parma - Milan 2 (też nie będą mieli łatwej przeprawy)

38 kolejka:
Reggina - Juventus 2 (tak, aby dobrze zakończyć sezon i świętować 29 Scudetto)
Milan - Roma 1X (gospodarze będą chcieli godnie zakończyć sezon na DRUGIM miejscu)

:dance:

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2006, 20:07

Ech...nie wiem po co zakładac takie tematy :?: Nie za dużo tych kalkulacji :?: Przed spotkaniem z Arsenalem też były kalkulacje, domysły i każdy wie jak to się skończyło. Ja jako kibic Juve BARDZO chcę kolejnego scudetto, ale czy moje domysły coś dadzą. Najprawdopodobniej z taką formą dociągniemy do końca na miejscu lidera, lecz nasz finisz nie będzie tak spektakularny jak wielu myślało wcześniej.

Jeśli jednak nie wygranie scudetto miałoby doprowadzić do radykalnych zmian w Juve(zmiana trenera) to jestem w stanie poświęcić w tym roku mistrzostwo ligi...

El Nino

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2006, 20:40

Nie bede obstwial wynikow spotkan, lecz wyraze moją opinie i przewidywania :)
Milan raczej skupi sie na Lidze mistrzów i najbliszym meczu z Barcą.. Na moje oko puchar Europy to dla nich priorytet.. A wiec Juventus prawdopodobnie zdobedzie mistrza.. W najblizszych meczach nie bedzie latwo.. Teoretycznie latwi rywale ale Juve z tą formą jest słabe i bedzie sie z nimi meczyc..
Wydaje mi sie ze bedzie tak iż Juventus nie zdobedzie kompletu punktów do konca sezonu, ale Milan tego nie wykorzysta i rowniez nie bedzie gral wysmienicie w lidze wloskiej tylko zajdzie daleko w Lm (z reszta juz to zrobili)

Pawełek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2006, 21:01

Mimo słabej formy Juventusu jestem przekonany że uda się utrzymać przewagę do końca sezonu i zdobyć 29 scudetto ... :)

34 kolejka:
Cagliari - Juventus 2
Milan - Inter 10

35 kolejka:
Juventus - Lazio 1
Messina - Milan 2

36 kolejka:
Siena - Juventus 02
Milan - Livorno 1

37 kolejka:
Juventus - Palermo 1
Parma - Milan 2

38 kolejka:
Reggina - Juventus 2
Milan - Roma 0

Sky is the limit!
DHL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2006, 21:02

A ja zakładam optymistycznie - komplet pkt w 5 spotkaniach - widać było u nas lekką poprawę w meczu z Violą a przeciwników mamy słabiutkich i nawet Juve w słabej formie po prostu musi z takimi drużynami zwyciężać. Szkoda że nie uda się przekroczyć bariery 100 pkt...

"Na ręce nam patrzą a nie widzą swoich..." - O.S.T.R.
forza bianco-neri

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2006, 03:05

Ale dziwne... na głównej stronie JP widnieje wiadomość, że mecz Juve będzie w sobote o 15:00 tzn., że mecz Milanu z Interem będzie w piątek? Dziwne przesunięcie może coś w niedziele ma się we Włoszech wydarzyć skoro nie ma meczów... teraz były wybory może coś to ma z tym wspólnego. Acha i dziwne jest to że skoro te mecze są już w sobote to ciekawe czemu akurat w środku dnia o 15 a nie pod wieczór... może to takie przesunięcie ze względu na święta? W sumie to nie mam pojęcia bo przykładowo hiszpańska gra też w niedziele...
a co do samych typów to mam takie:

34
AC Milan - Internazionale FC (2) - Inter +3 (74)i wyprzedza w tabeli Milan (73), który chyba będzie wolał się przygotować do meczu z Barceloną, w końcu została im tylko Liga Mistrzów, a Inter musi coś udowodnić...
Cagliari Calcio- Juventus FC (x) - Cagliari walczy o utrzymanie a mecz z Juve może okazać się ważny w spełnieniu tej misji. Dodatkowy atut - grają u siebie a Juve zdaje się być w lekkim dołku... Juve (81)

35
Internazionale FC - Reggina Calcio (1) - Reggiana jeśli w poprzedniej kolejce wygra u siebie z Ascoli to raczej nie wygra z Interem choć pewnie będzie się starała... Inter (77)
FC Messina - AC Milan (x) - hmm Milan ponownie w przededniu potyczki z Barceloną... chyba będzie remis bo Messina walczy o utrzymanie i gra na własnym terenie. Milan (74)
Juventus FC - SS Lazio (1) - Lazio walczy o przepustkę do pucharu UEFA, ale z Juve raczej przegra! Juventus (84)

36
AC Milan - AS Livorno Calcio (1) - Milan powinien sobie z nimi poradzić... Milan (77)
AC Siena - Juventus FC (2) - kolejne zwycięstwo Juventusu (87) - w tej kolejce Juve zapewni sobie tytuł.
Empoli FC - Internazionale FC (2) - Inter podąży za pozostałą trójką faworytów i również wygra. Inter (80)

37
Internazionale FC - AC Siena (1) - wspaniała passa ligowa Interu trwa - kolejne zwycięstwo. Inter (83)
Juventus FC - US Citta di Palermo (1) - to już nie to Palermo co w zeszłym sezonie. Juve (90)
Parma FC - AC Milan (2) - Milan "goni" sąsiada zza miedzy. Milan (80)

38
AC Milan - AS Roma (1) - pytanie - czy Milan pokona w półfinale Barce? Jeśli tak to z Romą może być remis, bo za 3 dni będzie grał w finale LM. Jednak myślę, że Milan przegra z Barcą i będzie chciało efektownie zakończyć sezon właśnie poprzez wygraną w meczu z Romą. Ponadto Roma w tym meczu może stracić prawo gry w LM na koszt Fiorrentiny... Milan (83)
Reggina Calcio - Juventus FC (2) - Juve (93) na koniec sezonu...
Cagliari Calcio - Internazionale FC (2) - Inter zawzięcie podążał do celu i go osiągnął - 2 miejsce w Serie A. Inter (87)

Tabela końcowa:
1. Juventus 93 pkt. - kolejne (już 29.) scudetto i rekordowa ilość zgromadzonych punktów
2. Inter 87 pkt. - wreszcie pokonał lokalnego rywala i do tego tryumf w Pucharze Włoch...
3. Milan 84 pkt. - Milan kolejny sezon (chyba) z niczym...
4. Fiorentina - po horrorze z zeszłego sezonu Viola w tym roku zrobiła furore w Serie A, w tym chyba dość duża zasługa napastnika Toniego... miejsce 4 chyba zasłużone, jednak czy w kolejnym sezonie Viola poradzi sobie na dwóch frontach, czy gra w LM nie odbije się na wynikach w Serie A???
5. Roma - może gdyby nie kontuzja Tottiego, stołeczni zajęliby miejsce 4 premiowane grą w LM...
Ostatnio zmieniony 12 kwietnia 2006, 13:41 przez forza bianco-neri, łącznie zmieniany 1 raz.

Juve per Sempre
rafalutek

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2006, 13:03

Chciałbym udzielić dosyć kontrowersyjnej wypowiedzi! Może zostane zbluzgany przez większośc forumowiczów, ale mam takie zdanie i koniec!
Nie wiem czy to przemówiło by działaczom do rozumu, ale myslę że jeśli nie zdobylibyśmy mistrzostwa to wtedy, uczyniono by najleprzy krok w kierunku poprawy gry naszych pupili czyli WYRZUCENIE CAPELLO!
Chociaż samo odpadnięcie w ćwierćfinale powinno wystarczyć. Przecież główny cel nie został osiągnięty!
A moje rzeczywiste przewidywania, to beznadziejna gra w tych ostatnich meczach, jednak ciułanie punktów się powiedzie się i wymęczymy mistrzostwo, ale morale z końcówki sezonu będzie takie niskie że następny sezon też będzie pasmem porażek.
Zawsze z Juve nawet jak Capello zostanie!

Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2006, 15:44

Generalnie rzecz biorąc to nie lubie takich kalkulacji, jednak w tej sytuacji skusze się. Jak wiadomo nasza drużyna ostatnimi czasy nie prezentuje się zbyt dobrze. Od kilku spotkań nie potrafimy wygrać i w tym momencie Juventus ani troche nie przypomina drużyny, która na początku sezonu wygrywała z najlepszymi. Odpadliśmy z LM, która była w tym roku podobno priorytetem. Mimo, że mnie również bardzo zależało na zdobyciu pucharu Europy to nie ukrywam, że jak zawsze (przymajmniej dla mnie) LM pozostaje w cieniu Serie A. To własnie na scudetto zależy mi co roku najbardziej (i nie pisze tego tylko dlatego, że już odpadliśmy z CL). To właśnie w lidze, aby wygrać należy przez cały sezon prezentować równy, wysoki poziom. Można wsumie powiedzieć, że w LM również, jednak wystarczy spojrzeć na ilość spotkań jaką należy rozegrać w Lidze Mistrzów a jaką w Serie A i już wiadomo o co chodzi.

Przejdźmy jednak do rzeczy bo nie o tym miałem tu pisać. Przed nami mecz z Lazio. Patrząc na tabele i terminarz Juve wydaje się, że sobotni mecz będzie najtrudniejszym spotkaniem przed końcem sezonu. Lazio walczy o miejsce gwarantujące udział w przyszłorocznym Pucharze UEFA. Chievo siedzi im na tyłku i na pewno do Turynu przyjadą po jak najlepszy rezultat. Nasza forma jaka jest każdy widzi, więc stawiam w tym meczu na remis. Kolejny mecz mamy ze Sieną, która walczy o utrzymanie. Mam nadzieje, że do tego meczu nasza forma wzrośnie, piłkarze zaczną grać tak jak tego od nich oczekujemy, i że w tym spotkaniu uda się sięgnąć po bezcenne trzy punkty. Następne spotkanie Juventus rozgrywa na Delle Alpi z Palermo. Teoretycznie piłkarze z Sycylii walczą jeszcze w tym momencie o pierwszą szóstkę, ale wydaje mi się do meczu z Juventusem będą już sobie to mogli wybić z głowy. Zakładając, że będą już grali o pietruszkę wierze, że i w tym meczu nasi piłkarze zdobędą komplet punktów. Ostatni mecz sezonu i wyjazd do Regginy. Do tego meczu w tym momencie wielkiej uwagi nie przykładam, ponieważ wierze w to, że do 14 maja zapewnimy już sobie scudetto. Milan nie jest niepokonany i myśle, że w połączeniu ze zmęczeniem po spotkaniach w LM z Barcą wkońcu się potkną i scudetto poraz kolejny powędruje do Turynu.

Jak się tak głębiej zastanowie to mój wariant jest dość optymistyczny, jednak uważam, że nasi piłkarze są na tyle doświadczeni, że nie dadzą już sobie wyrwać tytułu z rąk. Przynajmniej mocno w to wierze.

DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2006, 17:17

DamKam pisze:34 kolejka:
Cagliari - Juventus X
Milan - Inter 1
No to mi siadlo... i oby dalszy scenariusz sie sprawdzil :wink: Ale i tak niestety nie ulega watpliwosci, iz te zblizajace sie Scudetto bedzie w nie najlepszych nastrojach :roll:

No chyba ze Juve wkoncu zacznie grac lepiej... codziennie modle sie oto :pray: Przede wszystkim z uwagi na to, iz 7 maja (jak nie wydarzy sie nic zlego- odpukac) bede na meczu Juve - Palermo na Delle Alpi :-D

ODPOWIEDZ