Czy sądzicie że Capello zmienił Ibre??
- Grzechu
- Juventino
Nie wypada sie nie zgodzic z tematem. Capello zmienił Zlatana i to nie tylko jego, Vieira tez reprezentował sie znacznie lepiej w barwach kanonierów. Momentami mam wrazenie jakby C. układał taktyke tak jakby pierwszy raz grał w FIFA 2002 ( przejęcie piłki przez obrońce i wykop pod bramke przeciwnika i anóż sie coś uda strzzelic)
Popieram wypowiedzi poprzedników ze Ibra zdecydowanie lepiej gra po ziemi, a przez górne piłki to sie zrobi z niego drewniak :?
wloski pisze:
Nie jednokrotnie przeciez widzielismy jak Ibra był zmieniany w koncówce meczu, zachowywał sie jak rozkapryszona gwiazdeczka, której krzywda bo nie pozwolono jej dokonczyc meczu. Dziwi tylko fakt tolerowania takiego zachowania przez Capello..... no własnie Capello..... to może nie powinno dziwic?!?....
>>>>>>>>>>>FORZA JUVE<<<<<<<<<<<

wloski pisze:
Popieram. Zlatan do pokornych i skromnych nie należy. Myśli ze jak zagrał w reklamówce NIKE z Ch.Ronaldo to jest boski :?Co jest powodem słabych występów Zlatana? No chyba do głowy trafiła mu woda sodowa i przez to przeżywa kryzys formy. Zarabiając około 1,5 miliona Euro, zawodnik ten zażądał płacy w wysokości 5 milionów Euro, co by zrównało go między innymi z Del Piero. Jak można żądać od klubu wielkich pieniędzy, kiedy się jeszcze nie jest wielkim zawodnikiem, no niestety powraca temat o nierównouprawnienia Neutral kwasny .
Nie jednokrotnie przeciez widzielismy jak Ibra był zmieniany w koncówce meczu, zachowywał sie jak rozkapryszona gwiazdeczka, której krzywda bo nie pozwolono jej dokonczyc meczu. Dziwi tylko fakt tolerowania takiego zachowania przez Capello..... no własnie Capello..... to może nie powinno dziwic?!?....
>>>>>>>>>>>FORZA JUVE<<<<<<<<<<<
- juveman7
- Juventino
Na Ibrahimovica to głownie pieniądze wpłyneły.
Capello też miał na niego wpływ ponieważ ciągle stawiał na niego mimo słabej formy. Zlatan nabrał pewności siebie i jakby zniechęcił się do piłki.
Lecz wydaje mi się że zastanowi on się sam nad dotychczasowym słabym stylem i opamięta się. On jeszcze wróci do swojej formy.
Capello też miał na niego wpływ ponieważ ciągle stawiał na niego mimo słabej formy. Zlatan nabrał pewności siebie i jakby zniechęcił się do piłki.
Lecz wydaje mi się że zastanowi on się sam nad dotychczasowym słabym stylem i opamięta się. On jeszcze wróci do swojej formy.
...kiedyś przyjdzie prawdziwy deszcz i zmyje cały ten gnój...
- Pawel_GL
- Juventino
Czasem się udaje... Jak Zlatan strąci piłkę i kopnie Treze. :roll:Grzechu pisze:Momentami mam wrazenie jakby C. układał taktyke tak jakby pierwszy raz grał w FIFA 2002 ( przejęcie piłki przez obrońce i wykop pod bramke przeciwnika i anóż sie coś uda strzzelic) Angry
Przypomniała mi się bramka Zlatana w meczu z Parmą. Podawał bodajże Mutu, chyba jedyny gol Zlatana z dość górnej piłki, i to też nie na główkę tylko na woleja...
A potem gol przeciw Interowi. Podanie po ziemi od Camoranesiego.. No właśnie - po ziemi... Potem już chyba Zlatan nic nie strzelił.
A w poprzednim sezonie? Mogę się mylić, ale pamiętam chyba tylko ze 2 bramki strzelone głową... A z takich podań od obrońców przypominam sobie 1 bramkę, przeciwnik w żóltych ciuszkach był, więc chyba Chievo. Podawał bodajże Thuram. I niech mi ktoś powie że don Fabio ulepszył taktyke w stosunku do poprzedniego sezonu

Capello niech... odejdzie.

- nookie
- Juventino
No nie można..ale Capello pewnie by się poczepiał :? poza tym sam Miccoli nie ma zapewne najmniejszej ochoty wracać do JUVE..zresztą nie dziwię mu sie..myślę że ze sposobem myślenia Capello byłby ostatnim w kolejce do wyjścia w pierwszej 11 bo zawsze musi grac Ibrahimović mimo że gra padake konkretną..więc pozostaje jedno miejsce najczęściej dla Treze..a wlasciwie zawsze..następny jest Del Piero..chociaż być może to Alex wtedy znalazłby się na 4 miejscu..zreszta nieważne...nie sądze zeby cos takiego doszlo do skutku..bo i nie jest potrzebne...potrzebna jest zmiana podstawowego ataku...Zlatan musi w końcu sobie posiedzieć..może wtedy coś się zmieni w jego grze..bo tak to po co on ma się w ogóle starac jak i tak wyjdzie w pierwszej 11?Ustian13 pisze:a mozeby tak miccoliego. w benfice mu calkiem calkiem idzie, a w juve nie dostawal szansy. a i jego stylu sie nie mozna czepiac
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
- Łukasz
- Juventino
Problemem Zlatana jest przede wszystkim ograniczenie, jakim niewątpliwie jest jego niski iloraz inteligencji, czemu często daje na boisku wyraz.
- by_shok
- Juventino
Nie winił bym Fabio Capello. Zlatan jest młody, dużo zarabia więc woda sodowa do głowy mu udeżyła. A z tego co wiem to Capello próbuje podporządkować sobie zawodników. Ktoś napisał, że jak Del Piero grał po swojemu było dobrze, ale trener go ściagnął. Nie dziwię się. Bo trener ustala taktykę a nie gracze. Po coś są trenerzy, przecież oni mają większe doświadczenie. Trener jest bardzo wazny każdy musi się go słuchać a nie, że piłkarze robią co chcą. Wydaje mi się, że problem tkwi w wychowaniu piłkarzy. Wydaję mi się, że najwiękrzy minus tego trenera jest to, że na przekór chce po swojemu. Jak Ibra ładnie się kiwał i strzelał gole tak mało takich sytuacji jest więcej podaje. Trener musi wiedzieć w czym jest najleprzy zawodnik i trenować go w danej dziedzinie.
By_shok
- Venomik
- Juventino
Czy Capello zmienił Ibre? Sądzę, że tak. W końcu taka jest rola trenera...
On ustala taktykę i to jemu zawodnicy powinni się podporządkować. To nie musi mieć negatywnego zabarwienia.
W końcu Capello słynie z twardej ręki. Pamiętacie ibrę z czasów gry w Ajaxie? Znacie grę Ronaldo teraz w MU? Im przydałaby się osoba, która by ich zmieniła - ilość bezproduktywnych, a ryzykownych zagrań była zbyt wysoka. Ibra znalazł kogoś takiego - w osobie Capello. I bardzo dobrze, bo poprzedni sezon był chyba najlepszym w jego karierze. Najlepszy zawodnik najlepszego klubu w Serie A, najlepszy debiutant roku...
Wątpię, by winą trenera było zagubienie formy. Kłopoty z przyjęciem, nieudolność w sytuacjach strzeleckich... to są jego kłopoty. Oczywiście może być w tym element winy trenera (taki sposób treningu nie jest najbardziej efektywny dla takiego organizmu czy też nieumiejętność psychicznego przygotowania) ale skoro Ibra grał ponad rok na znakomitym poziomie to nie szukałbym tutaj winy trenera.
Co w zupełności nie oznacza, że jestem wielkim zwolennikiem tego, by Capello pzostał w Turynie.
On ustala taktykę i to jemu zawodnicy powinni się podporządkować. To nie musi mieć negatywnego zabarwienia.
W końcu Capello słynie z twardej ręki. Pamiętacie ibrę z czasów gry w Ajaxie? Znacie grę Ronaldo teraz w MU? Im przydałaby się osoba, która by ich zmieniła - ilość bezproduktywnych, a ryzykownych zagrań była zbyt wysoka. Ibra znalazł kogoś takiego - w osobie Capello. I bardzo dobrze, bo poprzedni sezon był chyba najlepszym w jego karierze. Najlepszy zawodnik najlepszego klubu w Serie A, najlepszy debiutant roku...
Wątpię, by winą trenera było zagubienie formy. Kłopoty z przyjęciem, nieudolność w sytuacjach strzeleckich... to są jego kłopoty. Oczywiście może być w tym element winy trenera (taki sposób treningu nie jest najbardziej efektywny dla takiego organizmu czy też nieumiejętność psychicznego przygotowania) ale skoro Ibra grał ponad rok na znakomitym poziomie to nie szukałbym tutaj winy trenera.
Co w zupełności nie oznacza, że jestem wielkim zwolennikiem tego, by Capello pzostał w Turynie.
Dirty mind
- Pawel_GL
- Juventino
To prawda, ale taktyke powinien dostosowywać pod kątem posiadanych zawodników.. To tak jak w wojsku - masz czołg i dowodzisz nim jak dywizją piechoty...by_shok pisze:Bo trener ustala taktykę a nie gracze. Po coś są trenerzy, przecież oni mają większe doświadczenie.
Doświadczeniu Capello nic nie można zarzucić po za tym, że doświadczenia ma ze średniowiecza

Pamiętamy. Piękne gole, genialne dryblingi, nieprzewidywalne zagrania, świetny zawodnik.venomik pisze:Pamiętacie ibrę z czasów gry w Ajaxie?