LM (1/4): JUVENTUS 0-0 Arsenal :(
- Jack
- Juventino
a ja uwazam za zenujace twoje posty i nachalne wrecz wywyzszanie DP.nie dosc ze jestes ograniczony do 3 postaci w Juve to jestes zaslepionyMarcin_FCJ pisze:Za żenującą sytuacje uważam nachalne wystawianie Ibrahimovica który moim zdaniem jest piłkarzem przeciętnym, który nigdy nie sprosta takim zadaniom gdyż poprostu nei ma takich umiejętności
DP..nie ma nic gorszego niz fanatyk
napisalbym ze ogranicza cie mozg ale napisal to juz rafal005 a powtarzal go nie bede wiec ta wypowiedź potraktuje wymownym milczeniemMarcin_FCJ pisze:Przestaje mieć do niego pretensje o jego słabsze występy gdyż wiem, że ograniczają go jego umiejętnośći
taaa...pisalem juz o fanatyźmieMarcin_FCJ pisze:Bez geniuszu nie da się zwyciężyć w rozgrywkach Champions League a geniuszem w nasyzm składzie jest jedynie Alessandro Del Piero. Reszta to solidni rzemieślnicy.
tylko ze wtedy jeczalbys ze DP nie gral...Marcin_FCJ pisze:Czy warto było wystawiać Del Piero w meczu z Romą? Gdzie ta rzekoma dalekowzroczność Capello? Nie mógł zagrać Zalayeta? Owszem mógł.
DP tak samo..moze nie zauwazyles ale Alex tez nie jest najmlodszyMarcin_FCJ pisze:Uświadomcie sobie że taki Nedved będzie już grał tylko gorzej.
Marcin_FCJ pisze:możemy skupić się już na mercato i na wyzbyciu się chwastów.
chwastami tez sa kibice w tym twoja zalosna osoba
- Marcin_FCJ
- Juventino
Tylko, że jaka jest Twoja argumentacja? Ciągle mówicie jaki to z neigo wspaniały technik i drybler... Przepraszam ale mam okazje oglądać wszystkie mecze Juventusu i widze co on wyprawia. Nie jest w stanie zwieść najsłabszych obrońców ligi a jego skuteczność woła o pomste do nieba. Czy jestem do niego uprzedzony? Nigdy go nie lubiłem a jego przyjście do Juve było dla mnie złą wiadomością. Nic do mnie nie dociera? Co ma dotrzeć? No powiedz jeszcze raz.. może dotrze? To do Was nie dociera to dlaczego drugi raz z rzędu odpadamy w rozgrywkach CL.rafal005 pisze:Niektórzy już zauważyli, że rozmowa z Tobą na temat Ibrahimovica nie ma żadnego sensu. Bez względu na to, co zagra Szwed, Ty i tak nieustannie będziesz go krytykował, bo jesteś po prostu do niego uprzedzony, więc dalsza dyskusja z Tobą na ten temat jest zupełnie bezcelowa, bo i tak żadna argumentacja do Ciebie nie dociera. To jak mówić do słupa, a słup i tak d u p a.
To lepiej nie myśl. Raczej chciałbyś, żeby to było jego prawdziwe oblicze.
No i świetnie! Zalayeta itak jest już nie przydatny.. Capello takim go uczynił tak więc niech odejdzie. Ibrahimovic jest cieniutki i można dostać za niego troche kasy.. no chyba, że nikt go już nie chceTja... Zalayeta również odchodzi i zostajemy z dwoma napastnikami. Rusz głową zanim coś napiszesz.
Czasem miarka się przebiera. Jeśli zawodnik nie ma motywacji do gry w klubie i przez pół roku partaczy wszystko co się da to znaczy, że jest zbędny. Tymczasem Ibrahimovic chce podwyżki o 3,5 mln Euro rocznie :lol:Nie, ale uważam, że my jako kibice powinniśmy wspierać naszych piłkarzy. Być z nimi na dobre i na złe
Kochany.. Mieszkałem w Szwecji 3 lata i nawet trenowałem tam hokeja 8) Ale co ty o ty wiesz mądralo.Poza tym, nie przenoś swojej niewiedzy na innych. Jeżeli Ty nie wiesz gdzie leży Szwecja, to nie znaczy, że Zlatan nie wie gdzie leży Polska
Tani chwyt 8) Próbujesz podziałać tym na wyobraźnie kogokolwiek?Ty sam się wypunktowujesz swoimi postami, więc nikt nie musi tego już robić.
Tyle, że postawa Ibrahimovica przypomina raczej Legrottaglie a nie Thurama 8) To co Ty porównujesz ma się jak piernik do wiatraka. Albo poprostu się nie ma...Ale Ty właśnie dostrzegasz błędy popełnione przez Ibrahimovica, to na nim się zawsze "zawodzimy", a inni są cacy
A odpadnięcie w żenującym stylu w CL nie jest wystarczającym pretekstemDo tego nie trzeba być wróżką. Po każdym meczu wpadasz na forum, jedziesz po Capello i Ibrze, a użalasz się nad Del Piero. Stały i sprawdzony schemat. Każdy pretekst jest dla Ciebie dobry. Nie stać Cię na nic więcej. Więc może lepiej zamilcz
A co takiego pojełeś?Nie jest tak źle, póki pojmuje więcej niż Twój.
Ciebie i Capello 8) A ja z tąd nie mam zamiaru się wynieść. Poświęcać możesz się gdzie indziej.Żeby zostali tylko tacy jak Ty? Nigdy! Chociaż... zrobię to, jeśli obiecasz mi, że pierwszy to uczynisz? Zdecyduj się również, kogo w końcu wyrzucasz? Mnie, Capello czy Ibrę?
FanatykEnzo_Maresca pisze:a ja uwazam za zenujace twoje posty i nachalne wrecz wywyzszanie DP.nie dosc ze jestes ograniczony do 3 postaci w Juve to jestes zaslepiony
DP..nie ma nic gorszego niz fanatyk

A dlaczego ?? Coś konkretnego napisz.napisalbym ze ogranicza cie mozg ale napisal to juz rafal005 a powtarzal go nie bede wiec ta wypowiedź potraktuje wymownym milczeniem
Umiesz czytać? To poczytaj wcześniej. Znowu przypuszczenia i domysły 8) To Wasz główna broń. Ja opieram się na faktach.tylko ze wtedy jeczalbys ze DP nie gral...
Miło mi.chwastami tez sa kibice w tym twoja zalosna osoba
- puff
- Juventino
Z cala pewnoscia Zlatan Ibrahimovic nie jest zawodnikiem przecietnym. Jest graczem, obdarzonym ogromnym talentem i mozliwosciami, co juz nie raz udowodnil. jest zawodnikiem, ktory w pojedynke potrafi wygrac mecz. jednak rzecza oczywista jest ze tego nie robi. zacial sie rok temu i nic, kompletnie nic mu nie wychodzi. gra tragicznie. dlaczego ? na pewno swoja role, znaczna role ma tutaj capello notorycznie stawiajac na bezproduktywnego szweda. inne powody moga tkwic w psychice czy tez stylu gry zlatana. wielu osob nie zauwaza ze jego najpiekniejsze akcje, te ktore widzimy na kompilacjach to zagrania na pograniczu faulu, ktore we wloszech po prostu nie przechodza.
Zlatan w pazdierniku skonczy 25 lat. W tym samym wieku Alex Del Piero odniosl kontuzje, ktora powstrzymala go od zostania najlepszym graczem w historii. Z tym ze w tym wieku Alex mial za soba juz kilka fantastycznych sezonow w najlepszej lidze swiata. O Zlatanie wciaz mowi sie w kategoriach talentu. Za ten talent kluby typu chelsea badz realu oferuja okolo 40 milionow euro. Jesli to jest prawda to nie tylko powinno sie ale wrecz trzeba go sprzedac. Jaka mamy pewnosc ze Zlatan obudzi sie w przyszlym sezonie ??? Absolutnie zadnej. Rownie dobrze za te pieniadze mozemy kupic dwoch utalentowanych zawodnikow typu podolski, cassano, gilardino, baros i miec dwukrotnie wieksza szanse na to ze bedziemy mieli wielkiego napastnika. Mozemy tez wydac wszystkie na teveza, ktory bez zadnych watpliwosci rokuje lepiej niz zlatan chocby dlatego ze jest o 3 lata mlodszy. Mozemy tez wymienic sie z interem na adriano, ktory tez jest mlodszy.
Upieranie sie przy zatrzymaniu zlatana przy mozliwosci zarobienia za niego w granicach 40 milionow swiadczy o slepym zapatrzeniu w tego gracza. Porownywanie tej sytuacji z sytuacja jaka wydazyla sie z henrym jest nie na miejscu, chocby dlatego ze pieniadze jakie zarobilismy z tamtego transferu sa nieporownywalie mniejsze. Istnieje nawet ryzyko ze jesli nie sprzedamy zlatana to mozemy nie miec pieniedzy na gracza ktory moze okazac sie rownie dobry jak henry i to moze okazac sie nasza najwieksza transferowa pomylka.
Podsumowujac, mimo ze zlatan na pewno jest graczam nieprzecietnym suma jaka jest za niego rzekomo oferowana jest absolutnie nie do odrzucenia a ryzyko jakim bedzie zatrzymanie ibry jest porownywalne z tym towarzyszacym grze w rosyjska ruletke.
Zlatan w pazdierniku skonczy 25 lat. W tym samym wieku Alex Del Piero odniosl kontuzje, ktora powstrzymala go od zostania najlepszym graczem w historii. Z tym ze w tym wieku Alex mial za soba juz kilka fantastycznych sezonow w najlepszej lidze swiata. O Zlatanie wciaz mowi sie w kategoriach talentu. Za ten talent kluby typu chelsea badz realu oferuja okolo 40 milionow euro. Jesli to jest prawda to nie tylko powinno sie ale wrecz trzeba go sprzedac. Jaka mamy pewnosc ze Zlatan obudzi sie w przyszlym sezonie ??? Absolutnie zadnej. Rownie dobrze za te pieniadze mozemy kupic dwoch utalentowanych zawodnikow typu podolski, cassano, gilardino, baros i miec dwukrotnie wieksza szanse na to ze bedziemy mieli wielkiego napastnika. Mozemy tez wydac wszystkie na teveza, ktory bez zadnych watpliwosci rokuje lepiej niz zlatan chocby dlatego ze jest o 3 lata mlodszy. Mozemy tez wymienic sie z interem na adriano, ktory tez jest mlodszy.
Upieranie sie przy zatrzymaniu zlatana przy mozliwosci zarobienia za niego w granicach 40 milionow swiadczy o slepym zapatrzeniu w tego gracza. Porownywanie tej sytuacji z sytuacja jaka wydazyla sie z henrym jest nie na miejscu, chocby dlatego ze pieniadze jakie zarobilismy z tamtego transferu sa nieporownywalie mniejsze. Istnieje nawet ryzyko ze jesli nie sprzedamy zlatana to mozemy nie miec pieniedzy na gracza ktory moze okazac sie rownie dobry jak henry i to moze okazac sie nasza najwieksza transferowa pomylka.
Podsumowujac, mimo ze zlatan na pewno jest graczam nieprzecietnym suma jaka jest za niego rzekomo oferowana jest absolutnie nie do odrzucenia a ryzyko jakim bedzie zatrzymanie ibry jest porownywalne z tym towarzyszacym grze w rosyjska ruletke.
harvard - deadline january, 1 2006
- Gotti
- Juventino
Muszę się zgodzić z kolegą Marcinem_FCJ. Ja też uważam że Zlatan jest przeciętniakiem i nie zasługuje na gre w Juve. Wyjdzie mu jeden mecz na 10 i wszyscy się podniecają jaki to Ibra fenomenalny. Są nawet tacy co po zeszłym sezonie okrzykneli go najlepszym napastnikiem świata. :lol:
Bramek nie strzela, podań przyjąć nie umie to jaki tu z niego pożytek?
Del Piero to symbol który za kilka sezonów skończy kariere i jak dla mnie to on powinien grać w pierwszym składzie a Zlatana albo sprzedać albo na ławe.
Jeszcze jedna sprawa, Zlatan żąda podwyżki..to już jest żałosne i żenujące,,,jak przeciętniak może chcieć zarabiać tyle co np. Henry??
Gdyby on grał świetnie to rozumiem że chciałby podwyżke, ale on gra na poziomie Rasiaka(w ostatnich meczach). Jeszcze jego zachowanie - chamów w Juve nie chcem!!! Jakim prawek obraża Zalayete?? Wcale nie jest lepszy od niego. Jakim prawem obraża jakiegoś asytsenta Capello i samego trenera?? Dlaczego w meczu z Arsenalem nie chciał ruszyć 4 liter i pobiec za piłką, która zaraz przejął Eboue? Za jego wybryki Moggi nie karze go grzywną a Camor albo inny zawodnik pierdnie na treningu i 40 tys. kary. Gdzie tu sprawiedliwość?
Ja mam nadzieje że on zostanie sprzedany po sezonie, bo jest po prostu słabiutki. Jednak wciąż myśle o Henrym, oby się historia nie powtórzyła.
Bramek nie strzela, podań przyjąć nie umie to jaki tu z niego pożytek?
Del Piero to symbol który za kilka sezonów skończy kariere i jak dla mnie to on powinien grać w pierwszym składzie a Zlatana albo sprzedać albo na ławe.
Jeszcze jedna sprawa, Zlatan żąda podwyżki..to już jest żałosne i żenujące,,,jak przeciętniak może chcieć zarabiać tyle co np. Henry??
Gdyby on grał świetnie to rozumiem że chciałby podwyżke, ale on gra na poziomie Rasiaka(w ostatnich meczach). Jeszcze jego zachowanie - chamów w Juve nie chcem!!! Jakim prawek obraża Zalayete?? Wcale nie jest lepszy od niego. Jakim prawem obraża jakiegoś asytsenta Capello i samego trenera?? Dlaczego w meczu z Arsenalem nie chciał ruszyć 4 liter i pobiec za piłką, która zaraz przejął Eboue? Za jego wybryki Moggi nie karze go grzywną a Camor albo inny zawodnik pierdnie na treningu i 40 tys. kary. Gdzie tu sprawiedliwość?
Ja mam nadzieje że on zostanie sprzedany po sezonie, bo jest po prostu słabiutki. Jednak wciąż myśle o Henrym, oby się historia nie powtórzyła.
- Corcky
- Juventino
Piękny tekst i te zdjęcie...Ti_Amo_Juventus_Dragon pisze:
Tak bardzo Cię zabrakło, gdybyś był, może byś to uczynił po raz kojelny...
Macie też tak, że jak się budzicie rano to pierwszą waszą myślą jest brak Juve w LM ?:(
W pełni popieram, tyle, ze przy wyborze jego ewentualnych następców juz się nie zgadzam. Widać, że podeszłeś do sprawy "na trzeźwo" i w tej całej dyskusji nad Zlatanem,mktóra się znów rozpętała, uważam, że masz najwięcej racji.Z cala pewnoscia Zlatan Ibrahimovic nie jest zawodnikiem przecietnym. Jest graczem, obdarzonym ogromnym talentem i mozliwosciami, co juz nie raz udowodnil. jest zawodnikiem, ktory w pojedynke potrafi wygrac mecz. jednak rzecza oczywista jest ze tego nie robi. zacial sie rok temu i nic, kompletnie nic mu nie wychodzi. gra tragicznie. dlaczego ? na pewno swoja role, znaczna role ma tutaj capello notorycznie stawiajac na bezproduktywnego szweda. inne powody moga tkwic w psychice czy tez stylu gry zlatana. wielu osob nie zauwaza ze jego najpiekniejsze akcje, te ktore widzimy na kompilacjach to zagrania na pograniczu faulu, ktore we wloszech po prostu nie przechodza.
Zlatan w pazdierniku skonczy 25 lat. W tym samym wieku Alex Del Piero odniosl kontuzje, ktora powstrzymala go od zostania najlepszym graczem w historii. Z tym ze w tym wieku Alex mial za soba juz kilka fantastycznych sezonow w najlepszej lidze swiata. O Zlatanie wciaz mowi sie w kategoriach talentu. Za ten talent kluby typu chelsea badz realu oferuja okolo 40 milionow euro. Jesli to jest prawda to nie tylko powinno sie ale wrecz trzeba go sprzedac. Jaka mamy pewnosc ze Zlatan obudzi sie w przyszlym sezonie ??? Absolutnie zadnej.
Masz racje, pisząc, że trzeba było podbudować nie tylko morale zawodników, ale tez kibiców, by Ci czuli, ze ich piłkarze wierzą w sukces. Przecież gdy, tylko Nedved rzekomo powiedział, ze nie ma szans na awans, natychmiast było schłychać głosy oburzenia wśród kibiców. Z drugiej jednak strony zamiast gadać o wilekim Juventusie, powinni zawodnicy udowdnic swoja wyższość na boisku. W tej sytuacji jestem wręcz pewnien, ze jeśli jest możliwe zarządzenie ciszy prasowej przed LM, to własnie najlepszym rozwiązaniem było odcięcie się od "świata". Przed Milanem poskutkowało i widzieliśmy rzczywiscie WIELKI JVUENTUS.Wypowiedzi przedmeczowe - niektorzy mowia ze zawodnicy Juve napompowali balon. Ja sie pytam co mieli robic? Powiedziec kibicom "sory ale nie mamy szans i nie bedziemy sie przemeczac"? Przeciez logiczne ze nie beda brali pod uwage przegranej, mimo ze byla ona bardzo prawdopodobna.
Również się zgadzam. Dodatkowo Ci, którzy gwizdali to pewnie była grupa ludzi, która na Delle Alpi pojawia sie właśnie z okazji tylko takich meczów.Wykracza poza moje pojmowanie jak mozna miec czelnosc, przychodzac na ligowe mecze w zawrotnej ilosci 10 tysiecy osob, gwizdac i obrazac pilkarzy zamiast ich wesprzec w tak trudnym momencie.
Pozdro
- rafal005
- Juventino
Ibrahimovic pokazał w Ajaxie i w zeszłym sezonie, że jest zawodnikiem nieprzeciętnym. W pierwszym seznie gry w Seria A 16 bramek to bardzo dobry wynik. W tym sezonie coś się zacięło. Były przebłyski, ale to nie wystarczy. On potrzebuje wstrząsu, zaczął czuć się zbyt pewnie w Juventusie. Potrzebuje twardej ręki trenera i, tu o dziwo po raz drugi muszę się zgodzić z Marcinem_FCJ, nie może być więcej faworyzowany przez Capello. To musi się wreszcie skończyć. Wszyscy nasi napastnicy muszą być stawiani na równi i tylko od ich aktualnej formy musi zależeć, kto wybiegnie w pierwszej jedenastce. Ibra musi się przebudzić z tego letargu, w który popadł i zacząć wykorzystywać potencjał, ogromny potencjał, który ma w sobie. Potencjał, którego niektórzy tutaj zdają się nie dostrzegać. Zlatan rzeczywiście już dość długo gra słabo, jest kompletnie bez formy, ale przecież do cholery nie można tak nagle, ze świetnego piłkarza, stać się zupełnym przeciętniakiem. Porównania do sytuacji Henry'ego w Juve są jak najbardziej na miejscu. Ja dałbym szansę Ibrahimovicowi jeszcze jeden sezon. Ale jeżeli Chelsea lub ktokolwiek inny zaoferuje nam 40 milionów, czyli naprawdę duże pieniądze, których możemy już nigdy później nie dostać, to również jestem zdania, że powinniśmy się poważnie zastanowić nad sprzedażą Ibry.
:rotfl: Idiotyczne pytanie. A Ty NAPRAWDĘ w to wierzysz? Jak ściągniemy jednego, to już bedzie bardzo dobrze. Ale Ty doświadczony kibic Juve, wiedzący co dzieje się każdego mercato, uważasz że możemy sprowadzić dwóch napastnków. Gratuluję.Marcin_FCJ pisze:Naprawde wierzysz w to, że Juventus nie jest w stanie sprowadzić dwóch napastników w okresie letnim ?
Nie chwal się, bo nie ma czym. Poza tym to nie znaczy, że wiesz, gdzie leży Szwecja :lol: I nie mów do mnie kochany.Marcin_FCJ pisze:Kochany.. Mieszkałem w Szwecji 3 lata i nawet trenowałem tam hokeja Cool Ale co ty o ty wiesz mądralo.
Nie muszę. Wiele osób widzi co prezentujesz swoimi postami, co doskonale widać w Ich wypowiedziach na Twój temat.Marcin_FCJ pisze:Tani chwyt 8) Próbujesz podziałać tym na wyobraźnie kogokolwiek?Ty sam się wypunktowujesz swoimi postami, więc nikt nie musi tego już robić.
Jak czyta to taki gamoń, jak Ty, to logiczne, że nic nie rozumie. Napisałeś, że nigdy nie zawiedliśmy się na Cannie, Thuramie, Zambro. Ja nie kwestionując ich wielkości pokazałem, że oni również popełniają błędy. Błędy, których Ty nie dostrzegasz u innych, a tylko u Ibry. Ot co.Marcin_FCJ pisze:To co Ty porównujesz ma się jak piernik do wiatraka. Albo poprostu się nie ma...
Nie ośmieszaj się. Sam dobrze wiesz, że ma to miejsce co mecz. Po każdym spotkaniu użalasz się nad losem Del Piero. Nie zawężaj tego tylko do odpadnięcia LM. Każda porażka, każdy remis, ba! każda wygrana w słabym stylu jest dobry pretekstem do ponarzekania.Marcin_FCJ pisze:A odpadnięcie w żenującym stylu w CL nie jest wystarczającym pretekstemDo tego nie trzeba być wróżką. Po każdym meczu wpadasz na forum, jedziesz po Capello i Ibrze, a użalasz się nad Del Piero. Stały i sprawdzony schemat. Każdy pretekst jest dla Ciebie dobry. Nie stać Cię na nic więcej. Więc może lepiej zamilcz??
Że jesteś leniem i nie chce Ci się zajrzeć do słownika. Walisz błąd za błędem. Ale przecież masz papierek. Jesteś dysortografikiem. Masz prawo. No a jakże by inaczej. Ojciec Ci słownik do prądu podłączył?Marcin_FCJ pisze:A co takiego pojełeś?
Wielka szkoda.Marcin_FCJ pisze:A ja z tąd nie mam zamiaru się wynieść.
- Marcin_FCJ
- Juventino
Liga Holenderska to żadna Liga. Nie obchodzi mnie jak znakomitym napastnikiem był grając w Ajaxie... Choć nawet tam nei było aż tak pięknie jakby to wynikało z Twoich wypowiedzi. Jego dorobek to:Ibrahimovic pokazał w Ajaxie i w zeszłym sezonie, że jest zawodnikiem nieprzeciętnym.
2001/02 Mecze: 27 Gole:6 Naprawde imponujące :lol: Tym bardziej jeśli weżmiemy pod uwage, że w Holandii wyniki meczów nierzadko wyglądają jak wyniki meczów Hokejowych.
2002/03 Mecze: 25 Gole:13 Już lepiej ale też żadna rewelka.
2003/04 Mecze:22 Gole:13 Jak wyżej.
Taki Mateja Kezman byłw Holandii o niebo lepszym zawodnikiem i co ? Teraz gra w Atletico czyli w klubie na swoim poziomie... Na poziomie Zlatana. Co powiesz na 0 goli Zlatana w 10 meczach CL w zeszłym sezonie ? Nie było nigdy tak różowo jak wielu z Was uważa. Na siłę szukacie sobie gwiazdy i robicie sobie złudne nadzieje. To nie on jest naszym mesjaszem.
Jak na niego zadziwiająco dobry. Gdy przeanalizujesz całą jego kariere to dojdziesz do wniosku iż był to wyjątkowy rok gdyż wcześniej ani w Malmo ani w Ajaxie nie trafiał tak dużo razy. Można więc z większym prawdopodobieństwem stwierdzić, że to co prezentuje w tym roku jest bliższe prawdy o nim.W pierwszym seznie gry w Seria A 16 bramek to bardzo dobry wynik
Wreszcie coś mądrego. Nie miałbym nic przeciwko temu by został, ale by był traktowany na równych prawach z innymi. O to cały sezon się bije, walcze i nad tym dyskutuje. Swoją drogą śmieszne jest to, że tu przyznajesz mi racje a chwile później mówisz:W tym sezonie coś się zacięło. Były przebłyski, ale to nie wystarczy. On potrzebuje wstrząsu, zaczął czuć się zbyt pewnie w Juventusie. Potrzebuje twardej ręki trenera i, tu o dziwo po raz drugi muszę się zgodzić z Marcinem_FCJ, nie może być więcej faworyzowany przez Capello. To musi się wreszcie skończyć. Wszyscy nasi napastnicy muszą być stawiani na równi i tylko od ich aktualnej formy musi zależeć, kto wybiegnie w pierwszej jedenastce.
Kto się ośmiesza? Najpierw przyznajesz mi racje a później nazywasz to ośmieszaniem się? O co Ci chodzi ?Nie ośmieszaj się. Sam dobrze wiesz, że ma to miejsce co mecz. Po każdym spotkaniu użalasz się nad losem Del Piero. Nie zawężaj tego tylko do odpadnięcia LM. Każda porażka, każdy remis, ba! każda wygrana w słabym stylu jest dobry pretekstem do ponarzekania.
Zwisa mi to.Nie muszę. Wiele osób widzi co prezentujesz swoimi postami, co doskonale widać w Ich wypowiedziach na Twój temat.
Pojedyńcze błędy są nie do uniknienia. W przeciągu całego sezonu w/w gracze zawsze byli kluczowymi w naszym zespole czego z Alatanie powiedzieć nie można. Może dostzregam błędy u Ibry bo jest ich o n razy więcej?Jak czyta to taki gamoń, jak Ty, to logiczne, że nic nie rozumie. Napisałeś, że nigdy nie zawiedliśmy się na Cannie, Thuramie, Zambro. Ja nie kwestionując ich wielkości pokazałem, że oni również popełniają błędy. Błędy, których Ty nie dostrzegasz u innych, a tylko u Ibry. Ot co.
Każda następna obraza się nawzajem będzie nagrodzona kartką, zresztą już obaj na nią zasłużyliście. Obrażajcie się na priv a na forum publicznym, nie róbmy kichy bo da się wymenić poglądy bez obrażania się nawzajem, a jesli nie to nie dyskutujcie. /Dragon
- Gooray
- Juventino
Kolejny rok czekania, kolejny rok nerwów, ale mam nadzieję że ten kolejny rok już bez don Fabio Capello. Trzeba mu podziękować za pracę dla Juve, bo to mu się należy, jednak niestety nie wypełnił tego co sobie stawiał za główny cel czyli LM. Capello (choć podobno jest świetnym taktykiem) nie potrafił odrobić dwu bramkowej straty, uparł się na wieczne crossy do Ibry i Treze, które jak sami widzieliśmy, nic dały. Żal mi jest Niedźwiedzia bo był on bez wątpienia najlepszym graczem Juve na boisku i widać było że Nedved stary czy młody nadal waleczny i nadal nasze mocne ogniwo. Strasznie żałowałem że nie zagra Alex, chciałem żeby on coś odmienił no ale niestety... Zostało nam tylko Scudetto do zdobycia jadnak w tym roku nie będzie już chyba tak wielkiej radości... Tak więc Hasta la Vista don Fabio Capello! Forza JUVE!!![/list]

- Pilekww
- Juventino
Gdybym mial w trzech zdaniech wypowiedzieć sie na temat ćwiećfinału LM Arsenal - Juve to powiedział bym tak: Gratulacje Arsenal. Bardzo słabe Juve. Brawo Buffon.
Nie ma co ukrywać daliśmy troche ciała. Obydwa te dwa mecze stały na bardzo słabym poziomie Juve bo Arsenal zagrał naprwde ładny i skuteczny football.
Uważam ze nasi zawodnicy nie mają inteligencji (przynajmniej tak to wyglada) bo przez cały mecz gralismy długimi podaniami a ani jedno nie dało nic dobrego to dlaczego późnmiej nie zmieniliśmy gry. Dla mnie to był wielki mankament ja nie wiem jak tak można NIE DA SIE DRZWIAMI TO TRZEBA PROBOWAC OKNEM!!!
Niestety okazało się żę Juve nie potrafi zastąpić kilku nieobecnych graczy w sumie było ich az trzech no ale taki klub jak nasz powinien potrafić załatać takie luki.
Jeszcze jedno w stosunku do składu Juve obecnie nie ma zawodnika który jest takim motorem, nad wszytskim czuwa, lider drużyny. Kiedyś był min Nedved ale to juz nie to, co prawda starał się w tym meczu ale sami wiecie... Więc uważam ze ktoś taki powinien trafić do Juve w lecie.
Ogólnie myśle ze trzeba troche zmodernizować skład wymienić paru zawodników na młoszych.
Sprawa Capello chyba jest otwarta, ja nie wiem co mysle nawet na ten temat, to dobry trener ale coś mu brakuje. Myśle ze jak zostanie będzie dobrze ale jak i odejdzie nie będę się sprzeciwiał
FORZA JUVE i momo wszytstko GRAZIE
Nie ma co ukrywać daliśmy troche ciała. Obydwa te dwa mecze stały na bardzo słabym poziomie Juve bo Arsenal zagrał naprwde ładny i skuteczny football.
Uważam ze nasi zawodnicy nie mają inteligencji (przynajmniej tak to wyglada) bo przez cały mecz gralismy długimi podaniami a ani jedno nie dało nic dobrego to dlaczego późnmiej nie zmieniliśmy gry. Dla mnie to był wielki mankament ja nie wiem jak tak można NIE DA SIE DRZWIAMI TO TRZEBA PROBOWAC OKNEM!!!
Niestety okazało się żę Juve nie potrafi zastąpić kilku nieobecnych graczy w sumie było ich az trzech no ale taki klub jak nasz powinien potrafić załatać takie luki.
Jeszcze jedno w stosunku do składu Juve obecnie nie ma zawodnika który jest takim motorem, nad wszytskim czuwa, lider drużyny. Kiedyś był min Nedved ale to juz nie to, co prawda starał się w tym meczu ale sami wiecie... Więc uważam ze ktoś taki powinien trafić do Juve w lecie.
Ogólnie myśle ze trzeba troche zmodernizować skład wymienić paru zawodników na młoszych.
Sprawa Capello chyba jest otwarta, ja nie wiem co mysle nawet na ten temat, to dobry trener ale coś mu brakuje. Myśle ze jak zostanie będzie dobrze ale jak i odejdzie nie będę się sprzeciwiał

FORZA JUVE i momo wszytstko GRAZIE
"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
- wloski
- Juventino
Tutaj zgodzę się z Tobą, nie było widać żadnej inteligencji w poczynaniach piłkarzy Juventus.Pilekww pisze:
Pavel był nim kiedyś, bo graliśmy w systemie 1-4-1-2-1-2 gdzie Nedved był ofensywnym pomocnikiem [za Marcelo Lippiego], a dokładniej playmarkerem. Dziś gra na pozycji lewego obrońcy z skąd w żaden sposób nie da rady rozgrywać i tyle.Pilekww pisze:Juve obecnie nie ma zawodnika, który jest takim motorem, nad wszytskim czuwa, lider drużyny. Kiedyś był min Nedved ale to juz nie to, co prawda starał się w tym meczu ale sami wiecie... Więc uważam ze ktoś taki powinien trafić do Juve w lecie.
Ogólnie myśle ze trzeba troche zmodernizować skład wymienić paru zawodników na młoszych
Brakuje mu podejmowania ryzykownych decyzji,zachowuje się bardzo tradycyjnie i na owe czasy nie za nowocześnie. Brakuje mu decyzji typu Lippi, Van Basten czy Klinsi, gdzie Ci trenerzy postawili po Euro 2004 na nowych i młodych zawodników, nie patrząc na to, że nie mają znanego nazwiska. I tak to na przykład: w drużynie Azzurri grają niektórzy nieznani wcześniej zawodnicy z Palermo, to samo dzieje się w drużynach z Holandii i Niemiec, powinien Don Fabio troszkę pomyśleć i dać młodym szanse, może nawet piłkarzy żywcem z Primavery Juventus.Pilekww pisze:Sprawa Capello chyba jest otwarta, ja nie wiem, co myślę nawet na ten temat, to dobry trener, ale coś mu brakuje. Myślę ze jak zostanie będzie dobrze ale jak i odejdzie nie będę się sprzeciwiał
- Mateo
- Juventino
Wskaż mi chociaż 1 mecz, w ostatnim czasie, w którym Nedved zagrał jako lewy obrońca :roll:wloski pisze:Pavel był nim kiedyś, bo graliśmy w systemie 1-4-1-2-1-2 gdzie Nedved był ofensywnym pomocnikiem [za Marcelo Lippiego], a dokładniej playmarkerem. Dziś gra na pozycji lewego obrońcy z skąd w żaden sposób nie da rady rozgrywać i tyle.

- wloski
- Juventino
Letka pomyłkaMateusszek pisze:Wskaż mi chociaż 1 mecz, w ostatnim czasie, w którym Nedved zagrał jako lewy obrońca :roll:wloski pisze:Pavel był nim kiedyś, bo graliśmy w systemie 1-4-1-2-1-2 gdzie Nedved był ofensywnym pomocnikiem [za Marcelo Lippiego], a dokładniej playmarkerem. Dziś gra na pozycji lewego obrońcy z skąd w żaden sposób nie da rady rozgrywać i tyle.![]()
Bo on kiedyś grał tylko na środku, na lewej pomocy był Davids, na prawej Zambro, póżniej Camor, zaś za plecami miał niedocenionego do dziś przez Capello Tacchinardiego, którego już u nas nie ma, szkoda bo i Davids i Tacch przydali by się bardzo w naszej drużynie.Mateusszek pisze:W meczu z Arsenalem Nedved grał przecież jako wolny elektron, tuż za napastnikami. Był i na środku, próbował na obu flankach, tyle, że z tego latania nie za dużo wyniknęło.
Z gry Nedved za wiele nie wyszło bo jak miało wyjść, jak się dwoił i troił. No niestety on już ma swoje lata i trzeba mu wybaczyć.
- Lizard
- Juventino
Co do dwumeczu z Arsenalem wszystko zostało niemal powiedziane, więc nie będę się powtarzał. Nie pozostaje nic innego jak dotrwać do końca sezonu i zdobyć jedyne trofeum, które jest już niemal na wyciągnięcie ręki.
Jak dla mnie zawiniła taktyka obrana na te spotkania i indywidualne błędy graczy (kartki Zebiny, Camora, następnie gra na Delle Alpi bez podstawowych graczy). Krytyka jest słuszna, tyle że niektórzy ewidentnie przesadzili, przyrównując niektorych bianconerich do najgorszego ścierwa i szmat, czego głównym dowodem jest Zlatan. Racja, Del Piero powinien częściej dostawać szansę gry w pierwszym składzie, tym bardziej że obecnie jest w niezłej dyspozycji. Tyle że to nie zwalnia kibiców od godnego traktowania tych, którzy obecnie grają słabiej.
Poza tym nie ustosunkowałeś sie do opinii na temat poprzedniego sezonu Zlatana w Juve, gdzie miał olbrzymi wkład w zdobycie Scudetto. Czyli zawodnik "znikąd", ligi holenderskiej, która jest niczym dała nam gracza, który prowadzi nas do mistrzostwa ?
Jak dla mnie zawiniła taktyka obrana na te spotkania i indywidualne błędy graczy (kartki Zebiny, Camora, następnie gra na Delle Alpi bez podstawowych graczy). Krytyka jest słuszna, tyle że niektórzy ewidentnie przesadzili, przyrównując niektorych bianconerich do najgorszego ścierwa i szmat, czego głównym dowodem jest Zlatan. Racja, Del Piero powinien częściej dostawać szansę gry w pierwszym składzie, tym bardziej że obecnie jest w niezłej dyspozycji. Tyle że to nie zwalnia kibiców od godnego traktowania tych, którzy obecnie grają słabiej.
Lekka przesada z tym zaniżaniem poziomu ligi holenderskiej, skoro jest to NIC. W końcu Milan w zeszłym sezonie dość szczęsliwie wygrał półfinałową batalię z podopiecznymi Hiddinka, męcząc sie niemiłosiernie.Marcin_FCJ pisze:Liga Holenderska to żadna Liga. Nie obchodzi mnie jak znakomitym napastnikiem był grając w Ajaxie... Choć nawet tam nei było aż tak pięknie jakby to wynikało z Twoich wypowiedzi.Ibrahimovic pokazał w Ajaxie i w zeszłym sezonie, że jest zawodnikiem nieprzeciętnym.
Poza tym nie ustosunkowałeś sie do opinii na temat poprzedniego sezonu Zlatana w Juve, gdzie miał olbrzymi wkład w zdobycie Scudetto. Czyli zawodnik "znikąd", ligi holenderskiej, która jest niczym dała nam gracza, który prowadzi nas do mistrzostwa ?

Marcin_FCJ pisze:Kezman nie dostawał wielu szans na grę w Chelsea i dlatego tak skończył, lądując w Atletico. Idąc tym tropem można powiedzieć że kim jest Mutu, który błyszczał w Serie A, a potem "grał" padakę w The Blues, trafiając tam z lepszej ligi jaka jest Serie A, tak mysle przynajmniejTaki Mateja Kezman byłw Holandii o niebo lepszym zawodnikiem i co ? Teraz gra w Atletico czyli w klubie na swoim poziomie... Na poziomie Zlatana.(narkotyki doszły, gdy nie mieścił się już w składzie Chelsea). A potem trafił do Juve... klub na jego poziomie ?
W ogóle nieco dziwny ten Twój przykład z Mateją, bo Zlatan osiągnął sukces w Juve, nieprzypadkowo wybrany przez kibiców za jednego z najlepszych w Serie A, które raczej ma dla Ciebie większą renomę
Marcin_FCJ pisze:Strzelał mniej, tyle że ilu z Was pamięta, że będąc w formie miał masę asyst i był LEKIEM na naszą obecną niemoc w akcjach ofensywnych. Dopiero teraz widać jak Zlatan był wtedy dla nas ważny, jeśli jest w formie . Wówczas narzekano na jego ilość goli i "tylko" zdobywanie asyst, które sprawiało u wielu zawód. Teraz zobaczyliśmy jak bardzo nam jest potrzebny ktoś tak kreatywny w ataku. Del Piero - tak, jest tego przykładem. Tyle że mój post ma podkreślić to, że Zlatan również zasługuje na to miano, a to że większość domaga się jego odejścia z klubu jest przesadzone.Co powiesz na 0 goli Zlatana w 10 meczach CL w zeszłym sezonie ? Nie było nigdy tak różowo jak wielu z Was uważa. Na siłę szukacie sobie gwiazdy i robicie sobie złudne nadzieje. To nie on jest naszym mesjaszem.
Wspominas coś o "mesjaszu" - osobiście już mi jest obojetnie czy graczem, który będzie prowadził nas do zwycięstw będzie Del Piero czy Zlatan, pozbywanie się tego drugiego nie ma sensu tylko z tego powodu że robi "konkurencje" Alexowi o ten tytuł. Liczy się tylko Juve. Nie po to Zambro wypluwa z siebie płuca w rajdach skrzydłami tylko po to, żeby Alex spijał "śmietankę". Na chwilę obecną DP gra lepiej od Zlatana, ale oboje walczą o dobro Juve, a nie ścigają się o jakieś "plakietki" z napisem "bóg". Nie widzę sensu podejmowania takiego tematu, bo ma on obecnie najmniejsze znaczenie.
Dla mnie najlepszym rozwiązaniem będzie zmiana nawyków Capello, gra ten, kto jest w lepszej formie. Alex powinien częściej występować, a Ibra nabrać "głodu" do gry w piłkę, częściej zaczynając mecz z ławki. Również taktyka na częste granie górną piłką powinna byc jakoś zastąpiona. Capello udowodnił, że jest fachowcem, czas najwyższy pokazać, iż klasę pokazuje także wyciągając klub z kryzysu, a nie tylko zdobywając trofea dla klubu.
Dobrych graczy mamy, tyle że potrzeba im pomóc albo odbudować formę lub należycie wykorzystac ich potencjał. Zdobycie CL w jego debiutanckim sezonie w Juve byłoby ogromnym sukcesem - nie udało się. Drugi sezon to ponownie ten sam scenariusz, a powinno być lepiej. Następny sezon to już właściwie ostateczny sprawdzian dla niego, jesli nie zajdziemy conajmniej do półfinału to uznam to już za olbrzymią porażkę. Capello dla mnie może jeszcze trzymac posadę w Juve, ale niech się już zacznie bardziej pilnować
Co do Zlatana: poprzednim sezonem zasłużył sobie na zaufanie, obecnie je nadszarpnął. Dlatego warto dać mu szansę na "odkupienie" win. Tym bardziej że Alex tez niegdyś bywał w takim punkcie jak on i ją otrzymał od klubu i kibiców. Skoro równe traktowanie należało się jemu, tak i Ibra powinien je dostać, w końcu wielu walczyło na forum w tym sezonie o to samo dla Alexa.
ps. na JP i w ogóle z Juve trafiłem z powodu DP, więc wszelkie ataki z powodu "powątpiewania" w Jego Geniusz i umniejszanie jego wartości do mnie nie trafiają. Każdego staram się oceniać równo. Tyle.
- Bany_DG
- Juventino
Zaczne od tego że popieram w całej rozciągłosci Marcina_FCJ...
Druga sprawa... Czy nie uważacie że gwizdy kibiców na Delle Alpi powinny być motywacją dla piłkarzy, gracze powinni pokazać że kibice się mylą, a że oni potrafią grać na najwyzszym poziomie... Po co kibice mają chodzic na mecze jak Juve gra taką kaszane... wygrywanie meczy po 1:0 strzelane w '80 po nudnym meczu... A gdy już przyjdą na stadion i zostawią tam sporą kase Juve raczy ich takim topornym futbolem... Mówie tu o większosci meczów... Ostatnimi ludzmi do jakich nie powinno sie miec pretensji to własnie tifosi...
Druga sprawa... Czy nie uważacie że gwizdy kibiców na Delle Alpi powinny być motywacją dla piłkarzy, gracze powinni pokazać że kibice się mylą, a że oni potrafią grać na najwyzszym poziomie... Po co kibice mają chodzic na mecze jak Juve gra taką kaszane... wygrywanie meczy po 1:0 strzelane w '80 po nudnym meczu... A gdy już przyjdą na stadion i zostawią tam sporą kase Juve raczy ich takim topornym futbolem... Mówie tu o większosci meczów... Ostatnimi ludzmi do jakich nie powinno sie miec pretensji to własnie tifosi...
- tomcatmi6
- Qualità Juventino
Musisz sie strasznie meczyc ogladajac Juventus, przykre to trocheJuventin pisze:Po co kibice mają chodzic na mecze jak Juve gra taką kaszane... wygrywanie meczy po 1:0 strzelane w '80 po nudnym meczu... A gdy już przyjdą na stadion i zostawią tam sporą kase Juve raczy ich takim topornym futbolem... Mówie tu o większosci meczów... Ostatnimi ludzmi do jakich nie powinno sie miec pretensji to własnie tifosi...

Moze pozostawie to bez wiekszego komentarza, bo i co tu pisac.
pozdr
A i jeszcze jedno
Zeby wspierac zawodnikow i pokazac ze maja dla kogo grac, mnie zbytnio nie dziwi brak motywacji jesli na mecze przychodzi tylu kibicow co na mecz pucharowy w anglii albo na sredni mecz w Polsce. Moze niech najpierw cos z tym zrobia a pozniej beda mogli sobie zglaszac pretensje. Uwazam ze kibicom by dobrze zrobily jakies 3 lata bez zadnych trofeow, aby w koncu zaczeli doceniac to co maja, a nie wybrzydzac na wszystko na co tylko mozna.Po co kibice mają chodzic na mecze jak Juve gra taką kaszane...
"cane che abbaia non morde"

SoloJuve.com - juventus, juve, stara dama, del piero, turyn, delle alpi, scudetto, serie a

SoloJuve.com - juventus, juve, stara dama, del piero, turyn, delle alpi, scudetto, serie a