Czy sądzicie że Capello zmienił Ibre??

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
ahim86

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 kwietnia 2006, 17:02

moim zdaniem Capello zmienil Zlatana gdyż w zeszłym sezonie grał on o niebo lepiej niż w tym, był gwiazdą JUVE a teraz ta gwiazda zgasła niema w nim tyle finezji, nie wdaje sie w pojedynki 1 na 1 a jeżeli już próbuje to mu to nie wychodzi. wydaje mi się że to wina capello i jego stylu, taktyki, nie pozwala on już na tak wiele jak w zeszłym sezonie. może się myle ale to jest tylko i wyłącznie moje zdanie.

..:: Forza Juve :: Forza Italia ::..
zenek gepardovic

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 kwietnia 2006, 17:15

ZGADZAM SIE Z TOBĄ W OSTATNICH MECZACH JAKICH OGLĄDAŁEM TO ZLATAN MA CHYBA ZA ZADANIE DOGRYWAC GÓRNE PILKI DO TREZE KTÓRE MU NIE WYCHODZĄ JAK BYŚMY GRALI SZYBSZĄ PIKE PO ZIEMI A NIE DŁUGIMI PODANIAMI TO MYSLE ZE IBRA BYL BY O DUŻO BARDZIEJ PRZYDATNYM ZAWODNIKIEM BO TERAZ TAKIM NIE JEST

JUVE is the best!!!
Gianni_Marciano

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 kwietnia 2006, 17:18

A moim zdaniem sodówa mu strzeliła do łba, zarobił troche kasy i mu sie nie chce do piłki nawet podbiec... to było irytujące, chyba nie powiesz,że Capello mu nakazał nie biegać za piłką i nie wlaczyć... tylko straty,straty i straty, op prostu ŻENADA...

Może se cos obtarł i nie moze biegać, wiedziałem, ze ta jego stara blondyna go pogrąży...

Papa Roach 17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 kwietnia 2006, 17:23

Taki gnojek a juz zarabia miliard bimbajlonow i co??
Woda sodowa to jedno,a to ze gra tyle i tak beznadziejnie to wina trenera.
Moze dlatego go wystawia bo go Ibra słucha.
Del Piero grał po swojemu i siadał na łaiwe.
Capello jest beznadziejny.
gdyby Ibra grał tak jak umie najlepiej a trener szukał takiej taktyki ktora odpowiadała by wszystkim graczoma nie jemu to cos by z tego było.
Tak to rozbij dupa.

ahim86

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 kwietnia 2006, 17:32

snoop zgodze sie z tobą że napewno capello nie kazał mu nie biegać i być biernym w meczu ale napewno jakieś założenia taktyczne mu przekazał, gdybym ibra mógł grać bardziej po swojemu to wydaje mi się że i gra by inaczej wyglądała...
a z ta jego starą blondyną się zgodzę ona go chyba też zniszczyła...

..:: Forza Juve :: Forza Italia ::..
Humar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 kwietnia 2006, 17:34

Capello musi odejsc :!: Juve przez niego zostalo zajechane psychicznie i fizycznie , za krotka lawka rezerwowa ,za malo rotacji ciagle graja ci sami jak mozna wystawic taki sklad w meczu z Treviso przeciez wcale nie musielismy wygrac tego meczu nic by sie nie stalo jak bysmy go przegrali nie dal odpoczac pilkarza a oni nie mieli pomyslu na gre i kondycji.
Jak sprzedazda Zlatana to bedzie to blad typu sprzedaz Henrego on musi odpoczac nabrac sil i wroci do formy .Mam nadzieje ze Gerard przyjdzie do nas bo go potrzebujemy , Kapo mam nadzieje ze zostal wyporzyczony i wroci z koncem sezonu bo to jest wielki talent i chcialbym zeby Lippi wrocil albo Trapp bo bez polotu i finezji to bylo widac ze nie wygramy ligi mistrzow i wedlog mnie w Juve od jakiegos czasu jest zla atmosfera miedzy pilkarzami i trenerem a to jest nagorsze co moze byc.

FORZA JUVE!!!!
Ustian13

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 kwietnia 2006, 18:17

a mozeby tak miccoliego. w benfice mu calkiem calkiem idzie, a w juve nie dostawal szansy. a i jego stylu sie nie mozna czepiac

------>JUVE<------
Swider10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 kwietnia 2006, 18:31

Szkoda napewno tego ze Del Piero ma teraz kontuzje jestem pewien ze Capello by postawil na niego zamiast na Ibre, ktory moim zdaniem za szybko sam dla siebie stał sie gwiazda.

"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."

"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
herr_braun

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 kwietnia 2006, 18:54

Moim zdaniem jeśli młody, uzdolniony piłkarz przestaje się rozwijać, wręcz cofa się w rozwoju to jest to wina trenera. Oczywiście wpływ ma też ambicja i chęci samego gracza, ale nie wydaje mi się aby na takim poziomie zawodnikowi przestało się chcieć, zresztą Zlatan nie gra mało ambitnie (choć wczoraj troche gwizdów na Delle Alpi usłyszał) tylko po prostu słabo. Według mnie Ibrahimović nie jest dobrze prowadzony przez sztap szkoleniowy pod dowództwem Capello...

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 kwietnia 2006, 19:06

Sprawa Ibry, co chwile wracają jak bumerang! Dajcie temu człowiekowi żyć, przecież niezmienicie pod koniec sezonu jego gry, którą prezentuje teraz. Szkoda mi tego chłopaka, bo w tamtym sezonie był objawieniem na boiskach Serie A, grał świetnie, z polotem i skutecznie. Dziś z wszystkich jego walorów już nie ma nic, tak naprawdę cofnął się w rozwoju i z żalem się obecnie na niego patrzy :doh: .

Co jest powodem słabych występów Zlatana? No chyba do głowy trafiła mu woda sodowa i przez to przeżywa kryzys formy. Zarabiając około 1,5 miliona Euro, zawodnik ten zażądał płacy w wysokości 5 milionów Euro, co by zrównało go między innymi z Del Piero. Jak można żądać od klubu wielkich pieniędzy, kiedy się jeszcze nie jest wielkim zawodnikiem, no niestety powraca temat o nierównouprawnienia :| :/ .

Zlatan bierz się do roboty i graj jak kiedyś! Prosimy Ciebie! :pray:

fanjuvekubat

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 kwietnia 2006, 19:16

Capello po prostu rozpuścił Ibre, ciągle na niego stawia i chyhba daej mu właśnie za duzo swobody a nie za mało więc Ibracadabra sie rozleniwił i rozbestwił i mysli że już jest Maradona.ale tak nie jest. Ibrze potrzebny jest surowy "ojciec" który go troche ostudzi.

Del Piero, Mateja, Shaq, Hannawald, Funaki, Rasiak, Candeloro
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 kwietnia 2006, 19:29

fanjuvekubat pisze:Capello po prostu rozpuścił Ibre, ciągle na niego stawia i chyhba daej mu właśnie za duzo
Tej tezy nie podejrzewałem, no możliwe. Z drugiej strony taki Alex Del Piero, kiedy jest na boisku mocno się stara i strzela często bramki, Ibra nie.
fanjuvekubat pisze: Ibracadabra sie rozleniwił i rozbestwił i mysli że już jest Maradona
Nawiązanie bardzo dobre, ale interpretacja moim zdaniem nie. Ibra to taki Maradona z przełomu lat 80 i 90. Tak jak Zlatan nie przykładał się na treningach, był niedobrym &#8222;dzieckiem&#8221; z Argentyny, co widać dzisiaj, u Zlatana wygląda jak by go idealnie naśladował, a co więcej wygląda na to, że Maradona jest jego idolem.
fanjuvekubat pisze: Ibrze potrzebny jest surowy "ojciec" który go troche ostudzi.
Takim jest Capello to on pierw ujarzmił Cassano, a potem Ibre. Dziś tego już praktycznie niewidać. Możliwe, że Zlatan nie próbuje się rozwijać, bo jest pupilem Don Fabio i wie, że każdy mecz może zagrać.

MarQs

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 kwietnia 2006, 20:49

Jednego i drugiego pozegnalbym z checia po tym sezonie. Capello po tym meczu stracił u mnie swój dobry image i nawet zdobycie scudetto go nie ratuje. O ibahimovicu juz nic nie mowie bo dostane zaraz kartke za wyrażenia. Zmienił go czy nie, na jesieni niech go zmienia gdzie indziej.
Z bogiem panowie, Ibra szukaj formy na ławce w realu albo Chelsea.

Pawel_GL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 kwietnia 2006, 21:26

Słaba forma Ibry to (oprócz tego że mu nie wychodzą sztuczki w większości) też wina Capello.
zenek gepardovic pisze:ZGADZAM SIE Z TOBĄ W OSTATNICH MECZACH JAKICH OGLĄDAŁEM TO ZLATAN MA CHYBA ZA ZADANIE DOGRYWAC GÓRNE PILKI DO TREZE KTÓRE MU NIE WYCHODZĄ JAK BYŚMY GRALI SZYBSZĄ PIKE PO ZIEMI A NIE DŁUGIMI PODANIAMI TO MYSLE ZE IBRA BYL BY O DUŻO BARDZIEJ PRZYDATNYM ZAWODNIKIEM BO TERAZ TAKIM NIE JEST
zgadzam się. Ibra nie jest napastnikiem który stoi i czeka na podanie, tak jak każe mu Capello. Te wszystkie wrzutki przeprowadzane na Zlatana są bez sensu. Jemu trzeba podać piłkę po ziemi, nie po to ma tą całą technikę, żeby wpychać piłkę do pustej bramki! (Chyba że okiwa bramkarza)

Do tego potrzeba także dobrej formy, ale zawodnik powinien ćwiczyć to co umie, a nie to, na co akurat zachciankę ma trener. To tak jakby wystawiać tam obrońcę, też wysoki i dobrze gra głową, ale to nie jego miejsce przecież, no nie? Ibrahimović nie pasuje do taktyki Don Fabio, wystarczy zmienić taktykę i dać mu odpocząć. Występował prawie w każdym meczu w tym sezonie. Swoją drogą. Skoro mowa o skutecznści przypomniał mi się Darko Kovacevic, ale to już po za tematem.

Pilekww

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2006, 16:06

Myśle ze Capello i jego taktyka trcohę zmieniły Ibre. Naprawde cieżko jest grac super po długiej piłce kiedy ma sie odrazu obrońcę na plecach. Myśle ze jakby Don Fabio zmienił taktyke lub zmienił by sie trener mogło by być troche lepiej z Ibrą.

Jeszcze z punktu widzenia psychologicznego. Capello słynie z tego ze potrafi ujarzmić takich zawodników jak Cassano, Ibra jednak Zlatanowi może to nie służyć. Ma taki charakter jak ma, zawsze chce być najlepszy itp, i naprawde ciężko będzie zmienić jego usposobienie.
Ja problem widze w tym ze Ibrahimović zeby grac jak za czasów Ajaxu i pierwszego sezoniu w Juve musi mieć poczucie swojej wartości musi mieć poczucie że to on jest najlepszy.
Jak już poczuł "ciężką rękę" Capello troche się pogorszył i teraz nie dośc ze nie gra nalepiej to sie kłuci z trenerem.
Trudno jednak cała druzyne zmieniać pod kątem kapryśniego Zlatanka. Trzeba dac mu czas zeby dorósł i dojrzał.

FORZA JUVE

"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
ODPOWIEDZ