Kompilacje-P147&JF [New ! Samba in Legia Warsaw]

Tapety, bramki, filmy, kompilacje, grafiki - jednym słowem wszystko co związane z multimediami dotyczącymi Juventusu i nie tylko.
ODPOWIEDZ
piotrek147

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2006, 17:29

Kontakt e-mail:

Juve_Fanik: juventus100@vp.pl
Piotrek147: piotrek147@poczta.fm

"This is how Juve players enyoy the victory..."

Witam, mam dla was prezent w postaci nowej, naszej debiutanckiej kompilacji (JuveFanika i mojej) o tytule "This is how Juve players enyoy the victory" czyli "Tak się cieszą piłkarze Juve..." Kompilacja była wykonywana w progrmaie Sony Vegas i mam nadzieje, że się Wam spodoba, były lekkie problemy z muzyka, ale jakoś to poszło...na koniec chciałbym podziękować JuveMasterowi który przetłumaczył nam słowa na język angielski...przypominam, że jest to debiutancka kompilacja, więc nie wymagajcie od nas od razu jakiegoś arcydzieła...krótka metryka kompili:

Tytuł: This is how Juve players enyoy the victory...
Program: Sony Vegas 6
Muzyka: Elvis Presley
Autorzy: Piotrek147 i JuveFanik

Link do katalogu tv.isg.pl

"This is World Cup" by Piotrek147 and Juve_Fanik

Obrazek

Witam, chcieliśmy przedstawić Wam kompilację pod tytułem "This is World Cup" Jak nie trudno sie domyślić przedstawia ona ciekawe momenty Mundialu które uchwiciły kamery telewizyjne.

W kompilacji chcieliśmy pokazać także jak wspaniali są kibice na tej imprezie, jak przeżywają spotkanie, jak dopingują swoich pupili, pokazaliśmy także piękne zwody i rajdy na boisku i ciekawe momenty" np jak piłkarze Arabii Dziękują Bogu za strzeloną bramkę.

Kompilacja jest krótka, trwa ona jedyne dwie i pół minuty, lecz mam nadzieje, ze spodoba Wam się i spotkamy się z dobrymi recenzjami, jeśli pojawiły się błędy (a pojawią się jakieś napewno) to bardzo proszę u uchwycenie ich, ponieważ przyda Nam się to w dalszej pracy. No nic... pozostaje życzyć mi tylko szybkiego ściągania i miłego oglądania.

Krótka metryczka kompilacji:

Tytuł: " "This is World Cup"
Autorzy: Piotrek147 (wykonanie, kolejność klipów) i JuveFanik (pomysł, muzyka)
Piosenka: Shakira - "Whenever, Wherever"
Długość: 2,30 min
Zajmuje: 24 mb (rmvb) 47 mb (avi)
Specjalnie Dla: eurogoal.pl juvepoland.com

Chciałem podkreślić, że jest to Nasza druga kompilacja w Vegasie, więc proszę o wyrozumiałość :)

RAPIDSHARE (rmvb)

Zapisz El. Doc. (avi)

Pozdrawiam :)

Edson&Roger - "Samba in Legia Warsaw"

Obrazek

Chcieliśmy przedstawić Wam Naszą trzecią kompilację - tym razem przedstawia ona dwójke Brazylijskich - Legionistów - Rogera Guerreiro i Edson Luiza Da Silvę. Filmik nosi tytuł Edson&Roger - "Samba in Legia Warsaw"

Kompilacja ukazuje piękne bramki Edsona z rzutów wolnych, znakomite główki Rogera i oczywiście nie odłączny element w grze brazylijskich piłkarzy czyli tricki, bądź efektowne dwójkowe akcje.

Mam nadzieje,że po obiecujących recenzjach - Naszej drugiej kompilacji o Mistrzostwach Świata ta kompilacja również przypadnie Wam do gustu i spodoba Wam się, oczywiście proszę wytknać Nam wszystkie błędy bez owijania w bawełnę, nie muszę chyba dodawać, że przyda Nam sie to w dalszych pracach, Życzę miłego oglądania, szybkiego ściągania i przyjemnego oceniania.

Krótka metryczka kompilacji:

Tytuł: "Samba in Legia Warsaw"
Autorzy: Piotrek147 (wykonanie, kolejność klipów. wykonanie Screena) JuveFanik (materiały, muzyka, pomysł)
Piosenka: Delinquent Habits - Return Of The Tres
Długość: 2,55 min
Zajmuje: 36 mb (wmv) 13 mb (rmvb)
Specjalnia Dla: eurogoal.pl, juvepoland.com, legia-video.com
Podziękowania: Radeek, Railis, Legiomaniak, Derek, Robinho (kolejność przypadkowa)

wmv
rmvb
bezpośredni link katalogu na tv.isg.si

Niebawem ukaże się !!

Zizou- The diamond grinded in Juve !!
Ostatnio zmieniony 28 sierpnia 2006, 22:10 przez piotrek147, łącznie zmieniany 13 razy.

www.HotKomp.pl - internetowy sklep komputerowy oraz serwis
Mateo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2006, 18:30

Kompilacja nie przypadła mi do gustu. Nie wiem czy w ogóle był większy sens robienia pracy na taki właśnie temat. Wszyscy widzieliśmy już przecież zadowolenie naszych piłkarzy po bramkach. Fakt, że filmik składa się z tylko i wyłącznie tego (poza tym śmiganiem w samych majtkach Buffona :P ,wzniesieniem 28 Scudetto i LM), sprawia, że jest on bardzo nudny. Na dodatek jeszcze trwa ponad 5 minut, więc dużo się natrudziłem, by powstrzymać się od zaśnięcia :whistle: .

Szkoda, że tak mało daliście nagrań komentatorów. Również zabrakło mi kilku "bardziej spektakularnych" radości po bramkach. Od razu nasunęło mi się to leżenie Platiniego na boisku po zdobytej bramce. Na myśl przychodzą mi też rozmaite euforie Del Piero z dawnych lat czy też ta po trafieniu Emersona z Werderem, kiedy to wszyscy rzucili się na niego w naróżniku boiska! :P Brakuje mi jeszcze zdjętej koszulki Zlatana po golu z Lazio i tego jak Treze wskakuje mu "na barana" po jego pierwszej bramce z Empoli :dance: . Wielkie uznanie jednak za to, że znaleźliście materiały z Primavery - super się chłopaki cieszą! No i "gitarki" Camora na szczęście nie zabrakło! :smile:

Teraz mankamenty techniczne, a tych nie jest mało. Po pierwsze to za dużo efektów, często nietrafionych (prawie nic nie widać). Uważam, że zbyt dużo osób chce je na siłe wciskać do swoich prac. Efekty nie są najważniejsze, może ich nie być w ogóle! Kolejny błąd jakiego mogliście uniknąć to zapisanie filmiku do innego formatu. Zapisaliście na rmvb i przy poruszaniu się obiektu na wideo, widzimy takie pionowe paski :| . Napisy końcowe trwają zdecydowanie za krótko. Ciekaw jestem czy komuś udało się tam wszystko wyczytać :roll: .

Muzyka moim zdaniem jest wporządku oraz bardzo spodobał mi się na początku komentarz z bramki Alexa z Realem. Pochwała Wam się należy za to, że niewątpliwie chcieliście dobrze i próbowaliście zrobić coś czego jeszcze nie było. Jednak mi to nie przypadło do gustu :wink: . Moja ocena to 3+/6.

EDIT:
OlusiaJUVEntina pisze:Tylko że miało to miejsce akurat wtedy, gdy Platiniemu nie uznano gola

Tak czy siak radość była niecodzienna! :wink:
Ostatnio zmieniony 05 kwietnia 2006, 20:03 przez Mateo, łącznie zmieniany 1 raz.

Copiczenkowiczenko

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2006, 19:42

No po obejrzeniu takiego filmiku nie pozostaje mi nic innego jak zyczyc naszym pilkarzom takiej radosci trzykrotnie w trakcie meczu i po meczu z Arsenalem :-D

Co do kompilacji to jest dobra, rzeczywiscie w niektotych momentach przesadziliscie z efektami ale biorac pod uwage ze jest to wasza pierwsza kompilka to naprawde naleza sie duze slowa uznania. Mi zabraklo tylko radosci naszch pilkarzy po golu Zalayety w meczu z Realem kiedy to cala druzyna zucila sie na niego z gratulacjami. Mozna bylo takze pokazac Reakcje Buffona po obronionym karnym z Realem. Ale to sa szczegoly.
Szczerze mowiac to pierwszy raz widzialem kompilacje ukazujaca radosc naszych pilkarzy, dlatego ogladalo mi sie ja bardzo przyjemnie.

Muzyka rowniez trafiona i ogolnie oceniam kompilacje na 5+/6

OlgaJUVEntina

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2006, 19:55

Mateusszek pisze:Również zabrakło mi kilku "bardziej spektakularnych" radości po bramkach. Od razu nasunęło mi się to leżenie Platiniego na boisku po zdobytej bramce.
Tylko że miało to miejsce akurat wtedy, gdy Platiniemu nie uznano gola :)

Kompilacja wg mnie nie jest zbyt atrakcyjna. Momentami mało dynamiczna, prosiłoby się o więcej niecodziennych radości, bardziej spontanicznych, a także więcej tych po wywalczeniu jakiegoś trofeum. Sprawia wrażenie robionej na szybko, ale może tylko sprawia. W kompilacji na taki temat możnaby ukazać dużo więcej emocji w krótszym czasie niż wy to zrobiliście. To taka moja krótka ocena, ale przecież ja ekspertem w tej dziedzinie nie jestem :wink:

Pilekww

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2006, 15:24

Ogólnie o kompilacji powiem OK. Jak to wasza pierwsza jest dośc dobra.
Plusy to:
-ciekawy temat
-dobre fragmenty
-bardzo pasujaca muzyka
-primavera

Munusy to:
-efekty, niektóre były żałosne
-komplacja była troche za długa
-końcowe napisy troche za krótko trwały

Wielkim znawcą kompilacji nie jestem ale to moje zdanie. Moja ocena to 7/10 no ale JuveFanik to mój kumpel to mysle ze 7,5/10 :D :D :D

"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
JuventinoPS

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2006, 16:52

...
Ostatnio zmieniony 22 stycznia 2009, 20:11 przez JuventinoPS, łącznie zmieniany 2 razy.

Wojt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2006, 17:54

Co do pierwszej kompilacji jest ok, ale słowo enyoy jest żle napisane :D
Prwidłowa pisownia to enjoy

mesju

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2006, 18:00

Kompilacja tak naprawdę o wszystkim i o niczym. Mogłaby być troszkę dłuższa, pokazywać najładniejsze bramki, więcej akcji. No i muzyczka trochę lepiej dopasowana do całości, szczególnie na samym końcu.

Trzeba jednak przyznać, że jest to dość miła pamiątka po ostatnim mundialu :) Zabrakło mi tylko radości Włochów i płaczu Francuzów :wink:

(Ludzie mogą mieć problem z formatem pliku)

Railis

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2006, 18:24

No to teraz ja się wypowiem. Kompilacja o niczym, ale mi się podobała. Nie potrafię powiedzieć co ona przedstawiała, ale nie nudziłem się. Główną wadą jest format, w którym kompilacja jest wyrenderowana.
Do odczytu RMVB potrzebny jest Real Player, a nie każdemu będzie się chciało ściągać ten program. Kompilacja mogła by być lepiej zgrana z muzyką bo przecież część widzów będzie się nudzić oglądając same ujęcia piłkarzy, więc przydało by się uraczyć ich odrobiną Technicznego Kunsztu. I powiedzcie mi. Czy te zatrzymania w filimie to jest celowy zabieg, czy na moim komputerze się tak robi?? Jeżeli celowo to niepotrzebnie.

Podsumowując kompilacja niezła. Ocena 4/6

Chciałbym dodać, że przygotowuję kompilację o poczynaniach Włochów na MŚ, więc mam nadzieję że ty też uraczysz mnie swym komentarzem.

redo_87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2006, 20:08

railis pisze:Główną wadą jest format, w którym kompilacja jest wyrenderowana.
Do odczytu RMVB potrzebny jest Real Player, a nie każdemu będzie się chciało ściągać ten program.
buhehehe chłopie a ty nie słyszałes o kodekach ja bez rmvb sie nie ruszam przy nim divx to śmieć wszystkie takie filmiki powinny być w rmvb czyli dobra kompresja i dobra jakośc !

Lakier

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2006, 20:14

railis pisze:Główną wadą jest format, w którym kompilacja jest wyrenderowana.
Do odczytu RMVB potrzebny jest Real Player, a nie każdemu będzie się chciało ściągać ten program.

Szczegolnie ze ma az 6 mega i dzieki temu formatowi kompilacja jest dwa razy 'lzejsza' :angry:

Obrazek

Ti amo Juventus per sempre.
JuventinoPS

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2006, 20:24

...
Ostatnio zmieniony 22 stycznia 2009, 20:14 przez JuventinoPS, łącznie zmieniany 1 raz.

Railis

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2006, 20:41

redo_87 pisze:buhehehe chłopie a ty nie słyszałes o kodekach ja bez rmvb sie nie ruszam przy nim divx to śmieć wszystkie takie filmiki powinny być w rmvb czyli dobra kompresja i dobra jakośc !
Lakier pisze:Szczegolnie ze ma az 6 mega i dzieki temu formatowi kompilacja jest dwa razy 'lzejsza'
A zdziwisz się, że słyszałem. Ten kodek co ja mam nazywa się Real Alternative, ale nie w tym problem. Jak jesteś taki oświecony to czemu nie zauważyłeś, że format RMVB jest dostępny od niedawna (roczek, możę troszkę więcej) i nie jest tak rozpowszechniony jak Divixy, Mpegi itp, dlatogo ludzie mniej oświeceni od ciebie będą mieli dylemat jak ten filmik uruchomić.

A co do wagi filmiku, to klip umiejętnie wyrenderowany będzie zajmował jeszcze mniej i to w popularnych formatach, a na filmie nie zauważysz różnicy. A wyrażenie "2 razy lżejszy" to jest spora przesada nie sądzisz??

Lakier

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2006, 20:51

railis pisze:
redo_87 pisze:buhehehe chłopie a ty nie słyszałes o kodekach ja bez rmvb sie nie ruszam przy nim divx to śmieć wszystkie takie filmiki powinny być w rmvb czyli dobra kompresja i dobra jakośc !
Lakier pisze:Szczegolnie ze ma az 6 mega i dzieki temu formatowi kompilacja jest dwa razy 'lzejsza'
A zdziwisz się, że słyszałem. Ten kodek co ja mam nazywa się Real Alternative, ale nie w tym problem. Jak jesteś taki oświecony to czemu nie zauważyłeś, że format RMVB jest dostępny od niedawna (roczek, możę troszkę więcej) i nie jest tak rozpowszechniony jak Divixy, Mpegi itp, dlatogo ludzie mniej oświeceni od ciebie będą mieli dylemat jak ten filmik uruchomić.

A co do wagi filmiku, to klip umiejętnie wyrenderowany będzie zajmował jeszcze mniej i to w popularnych formatach, a na filmie nie zauważysz różnicy. A wyrażenie "2 razy lżejszy" to jest spora przesada nie sądzisz??

Rok? Ten format w polsce jest juz znany od 2-3 lat. Co to za problem wpisac w google rmvb i sie oswiecic?

Spora przesada? FIlmy w divx = 700 mega, Rmvb = 300 mega.

Obrazek

Ti amo Juventus per sempre.
Railis

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2006, 21:10

Lakier pisze:
railis pisze:

Rok? Ten format w polsce jest juz znany od 2-3 lat. Co to za problem wpisac w google rmvb i sie oswiecic?

Spora przesada? FIlmy w divx = 700 mega, Rmvb = 300 mega.
Aj człowieku. Może i 3 lata, ale spytaj się niedzielnego urzytkownika (dziecko neostrady) co to jest RMVB a on ci wyszczerzy oczy. A tak to kogo obchodzi film. Na filmie to ci przyznam, że RMVB się lepiej sprawuje, ale tu chodzi o kilkuminutową kompilację, więc tutaj naliczanie jest ciut inne. Kompilacji nie renderuje się jakością filmową. Tutaj się tworzy w zwykłym formacie WMV, bo w takich pracach nie zaznasz różnicy między formatami. Tak szczerze to ta kompilacja wyrenderowana taką jakością żebyś nie zauważył różnicy w formacie WMV zajmowała by około 19 MB więc... Jeżeli nie wierzysz to ci ją taką wyrenderuję i dopiero uznasz że mam rację.

ODPOWIEDZ