Turniej Kompilatorów 2006 - Wyniki ogłoszono!

Tapety, bramki, filmy, kompilacje, grafiki - jednym słowem wszystko co związane z multimediami dotyczącymi Juventusu i nie tylko.
ODPOWIEDZ
Gooray

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2006, 22:22

Widze że niektórzy nie potrafią docenić pracy kogoś innego??? Może to zazdrość? W końcu fajnie jest mieć siga "Najlepszy kompilator JP" Chciałem jednak zauważyć że to Mateuszek jest pomysłodawcą i głównym organizatroem tego całego konkursu!!! Na nagrodę też sobie zasłużył bo kompilacja którą zrobił jest naprawde świetna!!! A nazwanie plagiatem dwóch prac o zupełnie innym temacie jest poprostu głupotą!!! Z resztą Mateussszek już wam wyjaśnił wszystko dlatego radziłbym się zastanowić nad kolejnym napisanym postem!!!

Obrazek
Huciak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2006, 23:36

Electric pisze:A nazwanie plagiatem dwóch prac o zupełnie innym temacie jest poprostu głupotą!!!
Na początku wyjaśnie ci co oznacza słowo plagiat, bo od tego trzeba zacząć :prochno: Żeby nie było problemu, będzie to definicja zaczerpnięta ze słownika języka polskiego PWN.

plagiat m IV, D. -u, Ms. ~acie; lm M. -y
«przywłaszczenie cudzego utworu lub pomysłu twórczego, wydanie cudzego utworu pod własnym nazwiskiem, także: dosłowne zapożyczenia z cudzych dzieł podane jako oryginalne i własne»

Zatem jak widzisz..."pomysł twórczy" mateuszzka jest bardzo podobny do pomysłu kompilatora co stworzył kompilacje o Ronim. Chodzi mi przede wszystkim o ogólne wrażenie estetycze, efekty, a przede wszystkim muzyke! Można było wybrać inny kawałek- jest tego przecież tysiące, a wiadomo że jak wzoruje się człowiek na czyms...to nie naśladuje tego na jakimś konkursie do którego ma wgląd setki użytkowników, którzy mogli wcześniej przez przypadek natrafić na kompilacje Footy Fanatica 06. (tak jak ja i Wojczech7).
Electric pisze:Widze że niektórzy nie potrafią docenić pracy kogoś innego??? Może to zazdrość?
Doceniam prace Mateuszzka, bo wyobrażam sobei jak wiele pracy go kosztowała, tym bardziej że pokazał w poprzednich kompilacjach na co go stać. A zazdrościć nie mam czego, poprostu robi to co lubi tym bardziej że ma dobrego kompa. Poprostu doceniam jego robote i bardzo mi się podobają jego prace.
Electric pisze: Chciałem jednak zauważyć że to Mateuszek jest pomysłodawcą i głównym organizatroem tego całego konkursu!!!
a co ma piernik do wiatraka? :roll:
Electric pisze:Z resztą Mateussszek już wam wyjaśnił wszystko dlatego radziłbym się zastanowić nad kolejnym napisanym postem!!!
Zastanowiłem się, dlatego pozwole sobie teraz krótko skomentować mateusszka post.
Mateusszek pisze:Oczywiście nie moge nie zabrać głosu w tej sprawie Whistle . Na początku miałem tego w ogóle nie robić, bo nie czuje się winny, a tylko taki się tłumaczy.
No i to Twój bład, bo powinieneś przyznać się do błędu, tym bardzie ze te 2 prace są rażąco do siebie podobne.
Mateusszek pisze:Przypuszczam, że mało wiesz o robienie kompilek i tym programie. Efekt dominujący w obu filmikach to TV Simulator. Przyznam też, że nie miałem pomysłu na muzykę, więc zastosowałem tę samą piosenkę. Do niej najbardziej właśnie pasuje TV Simulator - efekt chyba najbardziej widowiskowy w Sony Vegas.
wiesz....ale to my byliśmy widzami i nie koniecznie musimy się znać na tym jak robić kompilacje. My oceniamy walory wizualne, dlatego naszym zdaniem ta kompilacja jest rażąco podobna.
Mateusszek pisze:Musiałem nacinać, na idealnym miejscu uderzenia bitu, by film współgrał z muzyką. Efekt dodany został mnóstwo razy tak więc naprawde trzeba było się nielada napracować, żeby wszystko elegancko poustawiać
To było widoczne w tych dwóch kompilkach, każdy bit było widoczny na filmiku, oba robiły niesamowite wrażenie. :bravo:
Mateusszek pisze:Mogłem się nie inspirować jego pracą, cóż zrobiłem to - zaryzykowałem
Ryzyk fizyk :) Ale opłaciło Ci się, tylko szkoda że musieliśmy to rozdmuchac..albo inaczej, szkoda że widziałem tą kompilacje o Ronim :prochno:
Pozdro

Jestem fanem Juve od 1996 roku. Wtedy byłem zafascynowany Ravanellim. A terez jestem zakochany w Juve!
JUVE ALE!!!
rad3k88

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 marca 2006, 12:40

Mateusszek pisze:
Huciak pisze:po tym jak wygral, powinien honorowo oddać tytuł najlepszego kompilatora Rakeek'owi.
Nie widze problemu. Jeżeli większość osób stwierdzi, że skopiowałem zupełnie prace i nie zasługuje na nagrode to ją oddam Radkoowi razem z kozackim sigiem 8) .
:stop: Wygrałeś zaslużenie :!: Więc i tak bym nie mogł przyjąć... :snooty:

A co ja o tym sądze :?: Nie widziałem kompilacji FF06, ale Mateusz sam mi wspominał że będzie sie wzorował na jego pracach, przecież to nic złego :angry: Czy to plagiat :?: Nie... przede wszystkim film jest zrobiony o innym piłkarzu... Plagiat to ja widziałem niedawno na innym forum, kiedy obejrzałem mój film z napisem koncowym "by B@rtek" :prochno:
FF06 to jeden z najlepszych kompilatorów na świecie, więc jak można sie na nim nie wzorować :?: TO tak jakby pilkarz który wykonał jako pierwszy trik "rabonas" zaskarżył innych powtarzajacych go o plagiat :prochno: (wiem ze bez sensu mówie :D) A zreszta sam w przyszłości będe chciał robić podobne filmy do tych minguna119.

Wojczejkch

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 marca 2006, 15:32

Dobra, może nieco źle się wyraziłem pisząc, że mateusszek poszedł na łątwiznę, bo to za dużo powiedziane. Tak czy inaczej z pracy FF06 zaczerpnął: muzykę, główny motyw no i pomysł na to, jak to wszystko ma wyglądać. Oczywiście podziwiam Twoje umiejętności w tworzeniu kompilacji i jestem pod wrażeniem tego co robisz ("Will great Del Piero come back" to mistrzostwo świata ;) ) i właśnie dlatego dziwię się, że zrobiłeś to, co zrobiłeś... No ale cóż Twoja brocha. pzdr

Wojczech 7
ketchupinho

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 marca 2006, 19:43

Ja mam taka prosbe nie do konca zwiazana z tematem. Moglby ktos wrzucic ten filmik Footy'ego o Ronaldinho na jakis serwer, bo na tym torrencie z 3 seedami to bedzie mi szlo do konca miesiaca :wink: . A i kompilacja Mateusszka wysmienita oczywiscie 8) .

Paolo_Rossi_1982

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 marca 2006, 14:48

Po sezonie musi powstac jedna kompilacja bedaca zbieranina wszystkich pieknych zagran DP z sezonu 05/06, a bylo tego mnóstwo dlatego mozna zrobic z tego naprawde dobry filmik :)

mati_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 kwietnia 2006, 19:36

Wygrana jak najbardziej zasłużona, choć tak naprawde rozstrzygnięcie tego konkursu mogło być tylko jedno, no bo wygrał główny faworyt no i brawa za to dla niego :bravo: Udowodnił że jest najlepszy w te klocki na tym forum :bravo: .
No a co do samego dzieła 8) to myśle że stoi naprawde na bardzo wysokim poziomie: barzo ciekawe ujęcia i to w dosyć wysokiej jakości :bravo: , bardzo fajna muzyka :bravo: , no i przede wszystkim bardzo dobre dodatki, które sprawiały że przyjemnie się to ogląda :bravo: , a no i jeszcze jeden plus fajnie jest gdy "swoi" wygrywają, Ostrowiec górą (przynajmniej na forum JP :dance: :prochno: )
Trzymaj tak dalej :bravo: :bravo: :bravo:

...:::AVE JUVE:::...
Alfonso

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 kwietnia 2006, 21:27

Naprawde ten filmik jest super prawa dla organizatorów :bravo: więcej takich filmików :pray:

ODPOWIEDZ