Juventus, moja pasja, nasza pasja...-kompilacja

Tapety, bramki, filmy, kompilacje, grafiki - jednym słowem wszystko co związane z multimediami dotyczącymi Juventusu i nie tylko.
ODPOWIEDZ
LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2006, 17:43

Witam,

Kiedyś napisałem, że chciałbym zobaczyć kompilację traktującą o Juventusie jako drużynie a nie przedstawiającej kolejnego zawodika naszego teamu. Postanowiłem sam wziąść się za swoje życzenie i począłem bawić się w kompilatora.

Moja kompilacja jest pierwszym mym takowym projektem, nigdy wcześniej nawet nie zgrywałem video z kamery, zawsze tylko byłem widzem, teraz zostałem autorem(a właściwie współautorem). Jaka ona jest oceńcie sami, proszę jednak o konstruktywną krytykę oraz o pomoc.

Kompilacja jest przedstawieniem Juventusu, Juventusu, który kiedyś wygrywał najważniejsze trofea w wielkim stylu. Kompilacja pokazuje wielką wiarę kibiców w Starą Damę. Pokazuje to co było i pyta o to co będzie, jednocześnie zadając pytanie, czy w tym ostatnim okresie bez wielkich zwycięst, wielkich czynów nadal jestem/jesteście kibicem Juventusu.

Z góry uprzedzam, że jestem w temacie laikiem i że nie jest to kompilacja na miarę Alex droga do sukcesu czy Magica Alex.

Reszty dowiecie się oglądając.

Link:
http://tv.isg.si/site/?q=filebrowser/lord_juve
(klikamy na tytule prawym przyciskiem myszy i zapisz element docelowy jako)

Miłego oglądania...

mesju

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2006, 18:06

Obejrzę i to z ogromną chęcią, ale napisz mi jak można ściągnąć ten filmik? Coś nie działa i nie wiem czy to tylko u mnie :/

EDIT
W końcu po kilku próbach strona się załadowała :prochno: Jak ściągnę, to w tym poście zamieszczę moją ocenę :wink:

EDIT2
W końcu mogę wystawić ocenę. Kompilacja niezła jak na początki, ale jakoś specjalnie mnie nie urzekła. Brakuje mi tego "czegoś". Ogólnie muzyczka dobrze dobrana, chwali się ujęcia, których brakuje w innych pracach. Moją słabością co do kompilacji jest język angielski, więc zrobisz sobie plusa, używając właśnie tego języka :wink:

Pracę oceniam na 4+ (moje skromne zdanie)

:bravo:
Ostatnio zmieniony 03 kwietnia 2006, 19:46 przez mesju, łącznie zmieniany 1 raz.

wojti-s

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2006, 18:14

mJaUcViEej pisze:Obejrzę i to z ogromną chęcią, ale napisz mi jak można ściągnąć ten filmik? Coś nie działa i nie wiem czy to tylko u mnie :/

EDIT
W końcu po kilku próbach strona się załadowała :prochno: Jak ściągnę, to w tym poście zamieszczę moją ocenę :wink:

Mi się za pierwszym razem załadowało do ściągania. Jak obejrzę to wyedytuje posta :wink:

EDIT :
1) Napewno na szczególne uznanie i bardzo duży plus zasługuje punkt widzenia autora. Jeszcze nikt nie pokazał Juventinich w tak urzekający sposób. Naprawde... wielkie brawa
2) Z pewnością bardzo ciekawe materiały. Najbardziej urzekł mnie pełen stadion komunalny ( czego na Delle Alpi niestety nie ma i nigdy nie będzie :? ).
3) Jeśli chodzi o zmontowanie to jakiś większych zastrzeżeń nie mam. Jedyne co mi nie odpowiadało to te napisy ( można je było lepiej przedstawić). Nie mniej jednak całość zasługuje naprawde na wielkie brawa przede wszystkim za swą oryginalność.

To by chyba było na tyle :wink:
Ostatnio zmieniony 02 kwietnia 2006, 23:10 przez wojti-s, łącznie zmieniany 1 raz.

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2006, 18:14

mJaUcViEej pisze:Obejrzę i to z ogromną chęcią, ale napisz mi jak można ściągnąć ten filmik? Coś nie działa i nie wiem czy to tylko u mnie :/
Kiedy klikniesz na linka, który podałem na stronie pojawi się nowa strona, tam jeśli nic nie będziesz widział(problem ten mam w IE) zjedź trochę na dół i powinieneś zobaczyć coś takiego:
Obrazek
Klikasz prawym przyciskiem myszy na Juventus moja pasja, nasz pasja.wmv i dalej kikasz zapisz element docelowy jako.
To raczej wszystko...

Skoro wy już wiecie to może być to co napisałem wyżej pewnym poradnikiem dla innych... :wink:

grandejuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2006, 19:35

Kompilacja jest bardzo dobra. Nie jest kolejną z serii filmików o Del Piero, czy Zlatanie. Jest inna od wszystkich. Do tego ciekawie złożona i dobrze dobrana muzyka. Moja ocena to 5/6

jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2006, 19:55

SUPER!! Lord Juve należą Ci się wielkie gratulacje :-D jedna z najlepszych kompilacji jakie widzialem :wink: Oby tak dalej :-D Tylko przydalaby sie troszke dłuższa 8) ale i tak jest to wykonane znakomicie :D

Robert 10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2006, 20:29

Kompila dobra. 8) Zważywszy na to iż jest to Twoje pierwsza kompilacja należą Ci sie wielkie :bravo: :bravo: :bravo: Muzę oceniam na 4/6 według mnie była średnia. Jednym z plusów było przedstawienie radości poszczególnych graczy po zdobyciu bramki lub jakiegoś trofeum. Minus to to iż mogłeś dołożyć jeszcze parę parad Buffona lub interwencji obrońców bo przecież kompila jest ogólnie o JUVE. Moja ocena 5/6. :ok: :ok:

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2006, 20:29

"Pozostaje nadzieja i wiara w Juventus, którego jestem kibicem...A czy ty nim jesteś? Zastanów sie." - ten tekst doprawdy będzie zapamiętany przezemnie bardzo, ale to bardzo długo, a dlaczego? No ja myśle, że z prostego powodu, jestem kibicem Juve juz 10 lat i nigdy nie mi się nie zdarzyło kibicować komuś innemu lub stracić wiare, nadzieje i miłość do Starej Damy... Po meczu z Arsenalem [2-0 przegrana] wiele [pseudo]kibiców Juventusu krzyczało, wrzeszczało i wyzywało jak popadnie Juventus, Juventinho, a takze piłkarzy, trenera i działaczy. Ja jako kibic Juventus, prawdziwy kibic próbowałem przystopować narastające tempo, agresywność i adrenaline po meczową, co mi się nie udało, niestety...

Jeśli chodzi o sam film cieszy mnie, że taka osoba jak Lord_Juve chce pokazać, że na kibica Juventusu trzeba zasłużyć. Fanem naszej drużyny nie może być osoba, która kibicuje pojedyńczym zawodnikom, a szczególnie tylko wtedy kiedy drużyna Juve wygrywa przyznaje się do klubu, tak profesjonalny fan Starej Damy niepostępuje w świetle wszystkich ludzi. Dobrze została ukazana prawda jaka drzemie w Juventusie ta "maszynka" , która wygrywa od dziesiątek lat na arenie krajowej jak i zagranicznej jest stworzona do wygrywania, ale także porażki. Juventus ma ciężkie i słabe chwile w filmie zostały ukazane raczej te bardzo dobre, jednak napewno sam tekst dawał do myślenia i to mi się w rzeczy samej podoba :wink: .

Za film, a nie za piękną grafike, muzyke czy łączność, daje najwyższą ocene z możliwych jaką jest "szósteczka" , która się nalezy jak nie innej kompilacji z tego forum, pozdrawiam Lorda_Juve :wink: .

edit:

Dzieki! Lord_Juve, że napisałes do mnie i że pogadaliśmy/wymieniliśmy spostrzeżenia :wink: . "Stara gwardia się sypie i pozostają nieliczni, wierni i zasłużeni" :wink: .

pozdro jeszcze raz
Ostatnio zmieniony 02 kwietnia 2006, 21:56 przez wloski, łącznie zmieniany 1 raz.

gradi69

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2006, 21:03

temat ciekawy ale wykonanie beznadziejne - fragmenty podobierane bez ładu i składu, brak jakiejkolwiek myśli przewodniej, średnia muza (a od jęków tego gostka to się idzie pożygać), a jakość i poziom napisów to już woła o pomstę do nieba.

tylko głupota ludzka nie zna granic (co widać na tym forum)
Yari

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2006, 21:25

Mnie kompilacja urzekła prostotą , takie lubię . Przede wszystkim jednak Twoje dzieło jest oryginalne i wybija się , podoba mi się , że dałeś ,,jako-tako" cięższe brzmienie do kompilacji :wink: , gdyż takich utworów to ze świecą szukać wśród natłoku innych filmików. :wink:
Jednak , biorąc pod uwagę na dostępne materiały kompilacja jest zdecydowanie za krótka. A szkoda.

jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2006, 21:46

wloski pisze:"Pozostaje nadzieja i wiara w Juventus, którego jestem kibicem...A czy ty nim jesteś? Zastanów sie." - ten tekst doprawdy będzie zapamiętany przezemnie bardzo, ale to bardzo długo, a dlaczego? No ja myśle że z prostego powodu, jestem kibicem Juve juz 10 lat i nigdy nie mi się nie zdarzyło kibicować komuś innemu lub stracić wiare, nadzieje i miłość do Starej Damy... Po meczu z Arsenalem [2-0 przegrana] wiele [pseudo]kibiców Juventusu krzyczało, wrzeszczało i wyzywało jak popadnie Juventus, Juventinho, a takze piłkarzy, trenera i działczy. Ja jako kibic Juvenutus, prawdziwy kibic próbowałem przystopować narastające tempo, agresywność i adrenaline po meczową, co mi się nie udało, niestety...
Podpisuje sie pod tym, ja zawsze bede kochal Juve i zawsze w nie wierze!! NIe to co ci pseudo kibice :angry: :angry: Jeszcze zobaczycie jak Juve wygra Champions League!!!!

koki90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2006, 22:13

Kompila nie jest jakimś hitem, ale podejrzewam, że to nie był jej cel i to mi się spodobało. A jeszcze bardziej to, że skłoniło mnie do małych refleksji. Szczególnie spodobały mi się napisy co w większości filmików mi przeszkadza.
Moja ocena: 4+/6

Fajnie, że zamieściłeś na forum ten filmik przed meczem z Arsenalem, bo Twoje dzieło napiewa nadzieją na sukces w troche szarej rzeczywistości.

FORZA JUVE :)

wickerman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2006, 23:54

Kompilacja bardzo dobra, przede wszystkim inna niż wszstkie i dająca do myślenia. jak dla mnie 5/6.
Tylko jedna uwaga: pisze się "skompilował", nie "zkompilował" :wink: Poza tym wszystko absolutnie OK.

Railis

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 kwietnia 2006, 13:53

gradi69 pisze:temat ciekawy ale wykonanie beznadziejne - fragmenty podobierane bez ładu i składu, brak jakiejkolwiek myśli przewodniej, średnia muza (a od jęków tego gostka to się idzie pożygać), a jakość i poziom napisów to już woła o pomstę do nieba.
Człowieku, zastanów się co ty piszesz :angry: . Brak myśli przewodniej? :evil: Czy filmik mosi zawsze mieć myśl przewodnią??. Jakość i poziom napisów. Co ty chcesz Hollywoodzkiej produkcji? Arrhh może sam zrób coś lepszego a potem pisz wypociny i to jeszcze nieuzasadnione.

Lord Juve brawo brawo i jeszcze raz brawo :ok: . Filmik mnie poprostu wzruszył. Ta muzyka (idealnie dobrana do treści jaką przekazuje ten filmik). Te przekazy z nutką filozofii. Zobaczyłem Juventus w innym świetle niż zwykle. Tu wchodzi w grę miłość do Juve a nie jego osiągnięć. Pokazałeś mi że jeszcze muszę się duże nauczyć i dorosnąć (mimo że jestem starszy od ciebie) aby tak kochać Juve jak ty. Pomogłeś mi przez ten film zrozumieć o co chodzi i co jest naprawdę piękne w kibicowaniu drużynie. To jest pochwała jako kibic. Teraz ocenię cię jako kompilator. Muzyka (mogą mówić ze smętna) pasuje do filmiki przekazującego takie treści jak żadna inna. Ktoś może cię zbluzgać że muzyka nie zgrywa się z obrazem, ale przecież tu nie o to chodzi. To nie jest filmik typu power rower (jak nazwałem typ do jakiego odnosiła się moja kompilacja), to jest zabarwione filozofią pytanie czy sie w ogule nadajemy i jesteśmy godni aby kibicować tak wielkiej drużynie. Piękna oprawa, świetne ujęcia i co tu dużo mówić. Aż lało się twoją miłością do Juve. Pozdrawiam i życze powodzenia w dalszej pracy. Pięknie naprawdę pięknie. Ocena 6/6 nie za profesjonalizm ale za miłość. :-D

PS. Słuchając tej muzyki i patrząc na twój nick, mniemam że lubisz Władcę Pierścieni czyż nie?? Ja również go uwielbiam. POZDROWIENIA.
Ostatnio zmieniony 31 maja 2006, 20:16 przez Railis, łącznie zmieniany 1 raz.

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 kwietnia 2006, 14:47

Dziękuje bardzo za wasze słowa uznania, które motywują mnie do dalszej pracy. Dziękuje również za słowa krytyki, dzięki którym wiem co musze poprawić. Mam nadzieję, że moja błędy( :oops: ) nie przeszkadzają wam bardzo w oglądaniu mojej kompilacji i że lista osób, które zobaczą i ocenią moją prace znacznie wzrośnie, bo nic tak nie cieszy jak zainteresowanie innych.
Tak, jestem wielkim fanem Władcy Pierścieni...

ODPOWIEDZ