Great Threesome of Juve by Railis - kompilacja

Tapety, bramki, filmy, kompilacje, grafiki - jednym słowem wszystko co związane z multimediami dotyczącymi Juventusu i nie tylko.
ODPOWIEDZ
Railis

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 marca 2006, 22:27

Great Threesome of Juve

Obrazek

Oto moja pierwsza kompilacja o trzech wielkich napastnikach naszej ulubionej drużyny - Great Threesome of Juve W filmie ukazane są bramki Alessandro Del Piero, Davida Trezegueta i Zlatana Ibrahimovica podczas gry w Juve oczywiście. Jest to moja pierwsza praca dlatego prosze aby przymknąć oko na błędy które mogą się pojawić.

Tytuł - Great Threesome of Juve
Autor - Railis
Muzyka - Luca Turilli "Demonheart"
Czas - 3min 40s
Rozmiar - 32,6 MB
Podziękowania dla - Mateusszka, który przez cały czas tworzenia wspierał i doradzał co i jak. Gdyby nie on to...

Linki:
Rapidshare1
Rapidshare2
Zapisz jako1 (Podziękowania dla Mateusszka, za użyczenie miejsca na serwerze :-D )
Zapisz jako2 (wreszcie moje miejsce na serwerku :-D)

Przyjemnego oglądania. Proszę o Ocenę :!:

///////////////////////////////////////////////////////////

Proszę o wypowiadanie się w tym temacie po ściągnięciu filmiku. To bardzo ważne. :pray:
Ostatnio zmieniony 08 kwietnia 2006, 18:44 przez Railis, łącznie zmieniany 16 razy.

Kosior

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 marca 2006, 13:41

Spodobała mi się. Chyba głownie za sprawą tej muzyki, która powaliła mnie na kolana.

Obrazek
darkadis

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 marca 2006, 14:58

No spoko jest ta kompila :) Tylko jak dal mnie troche za krótka :P Aha tak apropo czy ma ktoś może tą piosenke Demonheart bo mega mi sie spodobała :)

Obrazek
mrhahn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 marca 2006, 16:45

Kompila jest super ! :)
Dynamiczna muza, fajnie sklejone, wszystko pasuje do siebie...
Barrdzo mi się podoba :P

Najwięszym PLUSEM jest to ze w końcu ktoś pokazał całą trójcę naszych NAJLEPSZYCH napadziorów, a nie osobno czy porównując ich :)

Obrazek
Mateo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 marca 2006, 17:07

Witamy na forum kolejnego kompilatora! Tym razem trzeba przyznać, że naprawde bardzo dobrego kompilatora, z dużym talentem. W końcu tylko takich przyjmuje Mateusszek Academy 8) . Ty jesteś jej pierwszym uczniem, a pierwszy egzamin zdałeś na piątke! :P Profesor Mateusszek jest z ciebie dumny :P .

Już na poważnie. Kompilacja naprawde bardzo, bardzo dobra, tym bardziej, że to przecież twoja pierwsza praca. Musze cię pochwalić za to, że bardzo dobrze opanowałeś obsługe Vegasa. Praca jest "estetyczna", wszystkie klipy, przejścia i efekty zostały odpowiednio dobrane. A muzyka? :roll: Co tu dużo pisać: po prostu genialna! :bravo:

Jednak najbardziej chciałem cię pochwalić za inną rzecz. :wink: Chodzi o spójność muzyki z video. Jak na początkującego kompilatora świetnie to zrobiłeś! :bravo: Przypuszczam, że wcześniej musiałeś się sporo naoglądać różnych filmików. Sam pomysł i materiały nie zwalają z nóg, ale może to dobrze, że w pierwszej pracy nie postawiłeś sobie zbyt wysoko poprzeczki.

Teraz pora na mankamenty pracy. Może krytyka przyda ci się na przyszłość. Dobrze, że zrobiłeś nową wersje i wywaliłeś tamte okropne błędy, bo inaczej ocena byłaby dużo gorsza. Nie pasuje mi końcówka kiedy to muzyka jeszcze leci, a my już nie widzimy żadnego klipu ani napisów. Kolejna sprawa to to, że jakby wideo "nie odtwarza się płynnie" od bramki Ibry z Lecce i przy golu Treze z Bayernem :| .

Podsumowując naprawde świetna praca! Moja ocena to 5/6. Jak mi tylko podesłałeś początek filmiku, już wiedziałem, że warto ci pomóc :P . Przejmuje tymczasem patronat medialny nad kompilką i daje linka do niej na moim serwerku 8) . Wszyscy bez problemów ściągną stąd (edytuj posta i też umieść tego linka).

Ściągaj (zapisz jako)
darkadis pisze:Aha tak apropo czy ma ktoś może tą piosenke Demonheart bo mega mi sie spodobała
Skontaktuj się z programami BearShare, Kazaa bądź Emule 8) .
Ostatnio zmieniony 31 marca 2006, 17:56 przez Mateo, łącznie zmieniany 1 raz.

eLeM

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 marca 2006, 17:45

Dawno sie nie wypowiadałem na forum ale tym razem muszę, bo kompilacja wbiła mnie w ziemię. Z tą muzyką nawet mode na sukces by się oglądało z podekscytowaniem a co dopiero gole w wykonaniu naszych gwiazdorów :prochno: Naprawdę jedna z lepszych kompilacji jakie widziałem i jeśli to naprawde Twoje pierwsze dzieło to pracuj dalej :D Przed Tobą wielka przyszłość :smile:

Obrazek
JRP

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 marca 2006, 17:55

Bardzo dobra kompilacja!!!
Muzyka też spoko.Jeszcze do tego te bramki.
Gratuluje.

FORZA JUVENTUS!!!
Railis

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2006, 11:56

Jeżeli ktoś chce posiadać tą piosenkę (a widzę że są tacy co chcą :-D ) to można ją ściągnąć tutaj. Wraz z tą piosenką są jeszcze 2 tego zespołu, wg mnie najlepsze w ich wykonaniu 8) . Pozdrawiam. :P
Ostatnio zmieniony 02 kwietnia 2006, 12:40 przez Railis, łącznie zmieniany 1 raz.

JuventinoPS

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2006, 12:28

...
Ostatnio zmieniony 22 stycznia 2009, 20:07 przez JuventinoPS, łącznie zmieniany 1 raz.

naros

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2006, 17:24

Kompilka naprawde godna ściągniecia!!! Bardzo dobrze zrobiona bardzo mi sie podobała moja ocena 5-/6
pozdro :D

Obrazek
Un capitano c'è solo un capitano!!!
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 kwietnia 2006, 19:21

Kiedy wchodziłem tutaj na forum znałem jedynie Kube Napierskiego jako kompilatora, póżniej był Mateusszek, który ustawił wysoki na tym forum. Jednak po czasie przyszła fala jakiś słabych gości o wyuzdanej wymyśloności [rym? nie no coś ty], nic się im nie podobało, a jak zabrali się za filmik to zwaliło sprawe kompletnie, każdy ich fiilmik był klapą, dlatego forum i bardzo co obniżyło poziom o tematach Video [za ścianą zaś coraz więcej działo się w grafice na forum i temat do dziś ma wysoki poziom, jest tam pare grafików o super zdolnościach]. Nie będe mówił kto zniżył i zepsuł poziom bo to obecnie nie jest ważne, poprostu lepiej jak czegoś nie umisz to nie rób lub jeśli nad czymś pracujesz, pracuj dokłądnie. :? :wink:

Kiedy pojawiłą się kompilacja Great Threesome of Juve, a utorem został Railis, to myśłałem sobie tak "no jasne zaś kolejny gościu chce pokazać jaki to on nie jest mocny i wogule super" , a jednak się tak nie stało, zobaczyłem kompilacje i mi się bardzo spodobała jako nie liczna pokazuje wielki poziom pracy i wykonania tegoże unsera. Drugim aneksem jest jeszcze wejście Lorda_Juve, ale to już napisałem w jego temacie co sądze na temat jego kompilacji. Obaj pojawili się dla mnie jako anonimowi ludzie, a teraz dzięki tym filmom dobrze poznałęm Railisa i Lorda_Juve, zadziwiło mnie także podobne zdanie w niektórych tematach jakie kręcą sie tutaj na forum i w naszych głowach. :wink: :whistle:

OK zrobiłem niezły wstęp, a teraz przejde do filmu. Kompilacja zadziwiła mnie swoją prostą co jest wręcz plusem bo podoba mi się bardzo, nareście został ukazany temat nie jedynie pojedynków czy jednego tylko piłkarza, tylko trzech supera sprawa moim zdaniem. Muzyka jest niepowtarzalna i zgrywa się z filmem co jest dobrym prognostykiem na przyszłe filmy z serii "Kompilacja by Railis" :wink: . Wiele widziałem filmów, ale ta piosenka jako podkład jest bardzo dobra, tak jak w kompilacji u Mateusszka z DP [pierwszy film], gdzie tam też było super. Co jeszcze dodać od siebie mankamentów nie mam jakiś wielkich niebęde wymieniać niema potrzeby, jedynie chce żebyś dalej walczył z Sony Vegas i tworzył dalej bo robisz to dobrze. :wink: :bravo:

5+/6

pozdrowienia dla Railisa i innych kompilatorów

mesju

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 kwietnia 2006, 20:26

:bravo:

Praca inna niż wszystkie. Od razu 5 z dużym + :D (nie ma 6, żebyś za mocno nie urósł w piórka :wink: ). A teraz za co:

1. Jak już wspomniałem przy ocenie pracy Lorda_Juve, największą zaletą dla mnie jest język angielski. Tutaj został on użyty wręcz wzorowo!
2. Muzyka - super. Fajnie wszystko wkomponowałeś, nuta jest pobudzająca i o to chodzi :ok:
3. Spodobało mi się także, że nie połączyłeś wiele krótkich akcji. Inne kompilacje składają się z kilku ładnych akcji. Tutaj widoczny jest ogromny zbiór materiałów. Szczególnie, gdy muzyka przyspiesza
4. Pierwszy raz widziałem kompilację, gdzie na ekranie pojawiają się jednocześnie trzy akcje trzech różnych piłkarzy. Należy wyróżnić ten pomysł :smile:
5. No i tak na zakończenie dodam, że przy końcówce poczułem się jak w kinie. A że uwielbiam oglądać końcowe napisy :prochno: to to zaliczam jako kolejny plus.

Oglądałem Twoją pracę kilka razy i jedyne czego mi zabrakło to zwodów. Fajny był pomysł ze strzelaniem karnych. Coś podobnego przydałoby się, ale ze zwodami (trzeba by było poszukać coś o Trezeguet, ponieważ on niewiele kiwa :wink: ). Nie chcę, żebyś pomyślał, że się czepiam, ale jeszcze jedno, co mogłoby polepszyć pracę, to jedno z pierwszych ujęć (ten ekran podzielony na trzy). Gdy nasze trzy gwiazdy cieszą się ze zdobytych bramek. Tak mi przyszło na myśl, że idealnie by było, gdyby każdy z nich był w koszulce innego koloru (na filmiku Alex i Ibra są w biało-czarnych koszulkach, a Treze w czerwonej). Ale to tak naprawdę na boku :)

Tyle ode mnie i jeszcze raz :bravo:

kedzier

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 kwietnia 2006, 21:37

Mateusszek pisze:Tym razem trzeba przyznać, że naprawde bardzo dobrego kompilatora, z dużym talentem. W końcu tylko takich przyjmuje Mateusszek Academy Cool . Ty jesteś jej pierwszym uczniem, a pierwszy egzamin zdałeś na piątke! Razz Profesor Mateusszek jest z ciebie dumny Razz
Skromność, skromność, skromność... :prochno: :wink:
wloski pisze:poprostu lepiej jak czegoś nie umisz to nie rób lub jeśli nad czymś pracujesz, pracuj dokłądnie.
Jak nie "umisz" pisać poprawnie to tego nie rób, albo rób to dokładnie? Starannie? :?
wloski pisze:Co jeszcze dodać od siebie mankamentów nie mam jakiś wielkich niebęde wymieniać niema potrzeby
A ortografia, interpunkcja, itp.?
Czy doczekamy się kiedyś posta w twoim wykonaniu, który będzie jasno, przejrzyście i bez błędów sformułowany? :| To naprawdę nie jest nic przyjemnego co chwila natykać się na jakieś ortograficzne czy innego typu "kwiatki"... Co z tego, że napiszesz coś mądrego skoro przez taką, a nie inną formę wypowiedzi twój post znacznie traci na "wartości"?

Tu kończy się off-topic.

railis: Twoją kompilację oceniam na 4. Zdecydowanie najmocniejszą jej stroną jest muzyka. Utwór dobrany został perfekcyjnie i tworzy niesamowity klimat. Jeśli idzie o dobór materiałów, to widzimy tu głównie gole "trójcy" Juve, ewentualnie radość po nich. Szkoda, że nie pokusiłeś się o wyszukanie jakichś niekonwencjonalnych zagrań bohaterów Twojej kompilacji. Jednak, jak na sam początek, całość wypada bardzo dobrze :) Razi mnie tylko lekki chaos, w jakim przedstawione są gole, brak tu jakiejś większej koncepcji. Ale to tylko moje skromne zdanie. Pozdrawiam oraz życzę wytrwałości w dalszej pracy :wink:

Railis

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 kwietnia 2006, 21:56

kedzier pisze:railis: Twoją kompilację oceniam na 4. Zdecydowanie najmocniejszą jej stroną jest muzyka. Utwór dobrany został perfekcyjnie i tworzy niesamowity klimat. Jeśli idzie o dobór materiałów, to widzimy tu głównie gole "trójcy" Juve, ewentualnie radość po nich. Szkoda, że nie pokusiłeś się o wyszukanie jakichś niekonwencjonalnych zagrań bohaterów Twojej kompilacji. Jednak, jak na sam początek, całość wypada bardzo dobrze Razi mnie tylko lekki chaos, w jakim przedstawione są gole, brak tu jakiejś większej koncepcji. Ale to tylko moje skromne zdanie. Pozdrawiam oraz życzę wytrwałości w dalszej pracy
No ale zważ na to że to jest moja pierwsza praca, a nie następna z kolei produkcja MrVegasa, czy Footyfanatica. Chciałem w tej kompilacji zobaczyć czy umiem w ogule obsługiwac się w Vegasie i czy mam jakieś zdolności (nawet najmniejsze). Ta praca to nie była jakaś twórczość na wyszukany temat, wraz z myślą przewodnią i pomysłem. To była swego rodzaju Próba Sił. A z drógiej strony to chciałem aby praca była zrównoważona. Parę osób się pytało czemu nie ma dryblingów. Oczywiście jakby się dało to zamiescił bym, bo było parę naprawdę pasujących do muzyki akcji. No ale znalazł bym rajd Alexa, znalazł bym rajd Zlatana (tu nie było by najmniejszych trudności), ale sam powiesz, że chyba ciężko znaleźć drybling Trezegola(jeżeli jest to w ogule możliwe). Tak samo jest z podaniami. Trezegol jest piłkarzem snajperem który kończy akcję. Można było by znaleźć z 2 jego podania które były by szczegulne, no ale to tak jakby na tort wylać 2 krople polewy czekoladowej, więc to się mija z celem. Chciałbym robić w przyszłości takie kompilacje o których się pamięta (mój wzór mingun119), ale moja pierwsza kompila nie będzie bestsellerem.No ale w sumie uwagi mogą mi się przydać na przyszłość. Dziękuję. POZDRAWIAM
kedzier pisze:wloski napisał:
poprostu lepiej jak czegoś nie umisz to nie rób lub jeśli nad czymś pracujesz, pracuj dokłądnie.

Jak nie "umisz" pisać poprawnie to tego nie rób, albo rób to dokładnie? Starannie?

wloski napisał:
Co jeszcze dodać od siebie mankamentów nie mam jakiś wielkich niebęde wymieniać niema potrzeby

A ortografia, interpunkcja, itp.?
Czy doczekamy się kiedyś posta w twoim wykonaniu, który będzie jasno, przejrzyście i bez błędów sformułowany? To naprawdę nie jest nic przyjemnego co chwila natykać się na jakieś ortograficzne czy innego typu "kwiatki"... Co z tego, że napiszesz coś mądrego skoro przez taką, a nie inną formę wypowiedzi twój post znacznie traci na "wartości"?

No ale czepianie się literówek to wg mnie nie jest chwalebnym czynem. Czemu niektórzy nie zrozumieją, że głównie chodzi o treść a nie o poprawność. No ale cóż jedni są bardziej wrażliwi na błędy inni mniej, ale czy trzeba to tak nadmiernie okazywać??

kedzier

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 kwietnia 2006, 23:14

railis pisze:No ale zważ na to że to jest moja pierwsza praca, a nie następna z kolei produkcja MrVegasa, czy Footyfanatica. Chciałem w tej kompilacji zobaczyć czy umiem w ogule obsługiwac się w Vegasie i czy mam jakieś zdolności (nawet najmniejsze). Ta praca to nie była jakaś twórczość na wyszukany temat, wraz z myślą przewodnią i pomysłem. To była swego rodzaju Próba Sił.
Jak najbardziej Cię rozumiem :) Tyle, że ja mam po prostu surową skalę ocen, więc wybacz, że nie rozpływam się nad Twoją kompilacją w zachwytach :wink:
railis pisze:ale sam powiesz, że chyba ciężko znaleźć drybling Trezegola(jeżeli jest to w ogule możliwe).
Zgadza się.
railis pisze:Chciałbym robić w przyszłości takie kompilacje o których się pamięta (mój wzór mingun119), ale moja pierwsza kompila nie będzie bestsellerem.No ale w sumie uwagi mogą mi się przydać na przyszłość. Dziękuję.
No i to chodzi, by nie popadać w samozachwyt, tylko się rozwijać. Powodzenia!
railis pisze:No ale czepianie się literówek to wg mnie nie jest chwalebnym czynem. Czemu niektórzy nie zrozumieją, że głównie chodzi o treść a nie o poprawność. No ale cóż jedni są bardziej wrażliwi na błędy inni mniej, ale czy trzeba to tak nadmiernie okazywać??
Jeśli w tym wyjątkowym przypadku chodziłoby tylko o literówki to masz rację. Chociaż z drugiej strony cóż to za problem wrzucić tekst do Worda? :doh: Z tego co zdążyłem zauważyć nie jestem odosobniony w swojej krytyce "stylu" pisania wloskiego. Nie chce sobie nawet wyobrażać forum JP, na którym każdy tak niedbale formułowałby wypowiedzi... Z mojej strony to tyle w tym temacie.

ODPOWIEDZ