Psycholog w JUVE???

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ

Kto jest za tym aby zatródnić psychologa do JUVE???

TAK
41
82%
NIE
9
18%

Liczba głosów: 50
$dolar$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 marca 2006, 10:00

Wszyscy czytaliśmy wypowiedz NEDVEDA, który mówił, że w JUVe zamiast nowych piłkarzy przydał by się PSYCHOLOG>>>
Jest to ciekawe. --Znamy przecież kariere Adama Małysza. Gdy pracował z psychologem miał doskonałe wyniki. Wygrywał. Gdy nie było psychologa sukcesów też nie było. W niedawno zakończonym sezonie PZN zatrudnił spowrotem psychologa. Wyniki Adama się poprawiłe ZDECYDOWANIE!!!
Dałem ten przykład żeby uświadomić Wam jaką role odgrywa lekarz-psycholog.
CO O TYM SĄDZICIE???

$dolar$
milosz23

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 marca 2006, 10:03

No jeżeli CAPELLO nie umie zmotywować naszych to się przyda psycholg

Swider10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 marca 2006, 10:14

Tu nie chodzi o to ze Capello nie potrafi ich zmotywowac jezeli naprawde maja blokade jezeli chodzi o europejsie rozgrywki to moim zdaniem psycholog by sie przydal przeciez to nic złego ilu sportowców na świecie korzysta z rad psychologa? mnustwo ja nawet mysle ze w kazdej druzynie powienien byc psycholog, ktory podbuduje druzyne (oczywiscie psychicznie) i kto wie czy to nie bedzie klucz do sukcesu. Nie wiem czy Nedved zartował czy nie, ale jego pomysł mozna by wprowadzic w życie. Ale to oczywiscie jest moje zdanie :D

"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."

"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
darel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 marca 2006, 10:19

Moim zdaniem nie potrzeba psychologa - problem tkwi w czymś innym, a nie w braku odpowiedniego podejścia do meczu. Nie ma się co oszukiwać - Juve poprostu nie jest w formie i to brak formy powoduje tak słabe wyniki, jak ten w meczu z Arsenalem. Gdyby najwazniejsze mecze sezonu rozgrywano w okresie wrzesień - grudzień to z powodzeniem ogrywalibyśmy najlepsze drużyny w Europie. Capello jednak już drugi raz nie trafia z formą, na poczatku sezonu jest ona rewelacyjna, lecz gdy przychodzi do najważniejszych spotkań poprostu jej brakuje. Trzeba przygotować zawodników dobrze do sezonu, trafić z formą w określony czas, a nie szukać winy porażek w braku psychologa. Psycholog nic nie zrobi, kiedy brakuje formy, a o forme powinien zadbać trener.
$dolar$ pisze: W niedawno zakończonym sezonie PZN zatrudnił spowrotem psychologa. Wyniki Adama się poprawiłe ZDECYDOWANIE!!!
CO O TYM SĄDZICIE???
PZN nie zatrudnił psychologa, tylko fizjologa a to zdecydowana różnica, cały ten sezon Adam pracował bez psychologa. Nie zmienia to jednak faktu, że wg mnie psycholog Małyszowi jest niezbędny.
Jednak skoki, a piłka to dwie zupełnie różne dyscypliny sportowe.

na zawsze wierni turyńskiej drużynie
white_wolv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 marca 2006, 10:44

Szczerze mowiac myslalem ze w naszym klubie juz jest taka osoba.. :?

Psycholog sportowy to bardzo przydatny fachowiec.Moze bardzo pomoc trenerowi w mobilizacji druzyny.Capello na pewno zna podstawy psychologi sportowej jednak uwazam ze nie jest on w stanie dotrzec do kazdego pilkarza w sposob indywidualny,chocby z braku czasu. Na dodatek na pewno nie sa mu znane wszystkie techniki motywacji i tego typu fachowiec moglby pomoc w rozwiazaniu problemow ktore niestety sa coraz bardziej widoczne.

forza bianco-neri

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 marca 2006, 12:13

Adaś Małysz poleca Jana Blecharza do tego w komplecie może dorzucić Jerzego Żołądzia. A tak serio to niech rada nadzorcza podniesie piłkarzą zarobki to na pewno się odblokują :angry: Przecież ktoś kto debiutuje w składzie może mieć blokade (stres, mniejsza wiara w umiejętności itp.) natomiast doświadczeni zawodowcy? Ja tu widzę inny problem - brak koncepcji na gre... może niech się wszyscy razem wybiorą dzień przed meczem do Cricolandu :rotfl:

Juve per Sempre
Pilekww

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 marca 2006, 15:29

Ja jestem za psychologiem, uważam, że taki ktos mógłby sie przydać w druzynie. W ważnych meczach mimo ze wielu naszych piłkarzy to doświadczeni profesjonalisci czasem jest ta sportowa trema szczególnie jak prasa wywiera na piłkarzu wielka presje.

Ja upatruje problem w tym, że do większości meczów w Serie A podchodzimy z większym rozluźnieniem bo mamy troche przewagi nad drugą drużyną. Jednak gdy przychodzi do spotkań większej wagi jak LM gdzie przewagi nie ma to wtedy wlasnie piłkarze przez stres i presje blokują się.
Taki psycholog mógłby rozwiazać ten problem.

"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
Bany_DG

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 marca 2006, 15:37

Ludzie którzy są poddawani takiej presji, też ze strony kibiców, powinni raz na jakis czas porozmawiać z psychologiem, niewątpliwie. Zatrudnic psychologa !

JRP

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 marca 2006, 15:42

Moim zdaniem Juve powinno mieć psychologa.
Jeżeli Capello nieskutecznie motywuje swoich piłkarzy
to powinien to zrobić psycholog.

FORZA JUVENTUS!!!
Lato1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 marca 2006, 15:45

Psycholog??A dopiero były teksty w stylu: Jesteśmy mocni jak nigdy!,Mamy mentalność zwycięzców!Itp.Ja nie wiem co otym myśleć!Po co psycholog???Tu trzeba zapier...ac walczyć i miec koncepcje na gre a nie snuć się po boisku jak po dwu dniowym maratonie na ibizie

Obrazek
wickerman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 marca 2006, 15:55

Sam studiuję psychologię i jestem całkowicie pewien, że odpowiedni psycholog dobrze współpracujący z trenerem mógłby "zdziałać cuda".
W mediach często usłyszeć można wypowiedzi w stylu: "to profesjonaliści, sami najlepiej potrafią się przygotować." A to przecież nie prawda. Trudno przez cały sezon wychodzić na każdy mecz z odpowiednią motywacją, znosić presję i do tego radzić sobie ze zwykłymi, codziennymi problemami... To robota dla psychologa. Szczególnie w Juventusie - mam wrażenie, że Capello nie potrafi spojrzeć na piłkarzy od tej strony.

ps. Szkoda, że do końca studiów tak daleko - sam bym zaproponował Juve swoje usługi :wink:

Koz'i

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 marca 2006, 15:57

[quote="Lato1897"Tu trzeba zapier...ac walczyć i miec koncepcje[/quote]

No i właśnie psycholog jest od tego aby pomóc ,zmotywować naszych piłkarzy zeby "zapier..." "walczyli" i "znaleźli koncepcje na grę". Z resztą co jest do stracenia?
Wielu ludzi uważa ,że psycholog jest synonimem psychiatry : /
Jeśli jest najmniejszy procent ,że wizyty u psychologa pomogą z pewnością warto spróbować.

Lato1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 marca 2006, 16:05

Koz'i No nie ma nic do stracenia,ale jeszcze przed meczem z Arsenalem to psychologa im nie było trzeba bo leciały tylko teksty ze jestesmy najlepsi,mamy mentalność zwycięzców.A co do koncepcji to raczej nie psycholog potrzebny tylko Lippi...albo jakiś inny trener z pomysłem na gre

Obrazek
Jasiek-x

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 marca 2006, 17:53

white_wolv pisze:Szczerze mowiac myslalem ze w naszym klubie juz jest taka osoba.. :?
Mnie także zaskoczyła informacja o braku tak ważnej osoby. Czyżby tak było do dłuższego czasu... Dla mnie to nie do pomyślenia a jednak w wielkim klubie się zdarzyło. Więc jeśli go nie ma musi się jak najszybciej pojawić i Nedved, który wypowiedział się na ten temat ma świętą rację, że może on być niezwykle pomocny i odblokować drużyne na europejskie puchary. Ale to chyba dopiero w następnym sezonie...
Co do pytania to jest na Tak!

DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 marca 2006, 20:50

Jasiek-x pisze:
white_wolv pisze:Szczerze mowiac myslalem ze w naszym klubie juz jest taka osoba.. :?
Mnie także zaskoczyła informacja o braku tak ważnej osoby.
A moze w Juve pracuje osoba pelniaca funkcje psychologa, tylko po prostu o tym nie wiemy... jak i nie znamy wielu pracownikow klubu :idea: A wypowiedz Pavla mogla byc tylko takim powiedzeniem, swiadczacym o tym, iz mamy do czynienia z jakas dziwna bariera w glowach pilkarzy jesli chodzi o LM... nie wiem, moze co po niektorzy zbyt doslownie zinterpretowali jego slowa :think:

EDIT:
"Być może powinniśmy zatrudnić psychologa, zamiast kilku nowych pikarzy..."
Po ponownym przeczytaniu tej wypowiedzi Nedveda nabralem duzych watpliwosci co do mojej powyzszej tezy :|

ODPOWIEDZ