Kto za Del Piero ???
- juveman7
- Juventino
Jak dla mnie to najlepszych napastników na świecie mają Holendrzy i to w nich należy szukać zastępców wielkiego Alexa. Wątpie aby w Juventusie pojawił się tak wielki piłkarz jak Del Piero.
...kiedyś przyjdzie prawdziwy deszcz i zmyje cały ten gnój...
- ossy
- Juventino
Opaska? Ktoś doświadczony, może Buffon. Numer 10 zamrozić, specjalnie dla naszego kapitana. Narazie aby go zastąpić nikogo takiego nie ma, raczej. Może Palladino, albo Volpato, który jak nasz Capitano z Padovy jest? :lol: Się zobaczy, ale narazie Alex gra i trzeba się z tego cieszyć.
"Obecnie włoski futbol przeżywa kryzys bramkarzy. Gianluigi Buffon z wybitym barkiem jest lepszy niż jakikolwiek inny bramkarz w tym kraju."
Stefano Tacconi
Stefano Tacconi
- kubinho 10
- Juventino
Moim zdaniem to zły pomysł. W naszej histori mieliśmy wielu znakomitych zawodników którzy grali z 10 jak Platini, Baggio czy właśnie Del Piero, i nie wątpie że po ADP będą następni.ossy pisze:Numer 10 zamrozić, specjalnie dla naszego kapitana.
A żeby nie było offtopa to powiem że nie ma sensu szukać następcy Alex na siłe. Już teraz mamy Zambrotte który moim zdaniem najbardziej zasługuje na miano kapitana. Gra u nas już pare ładnych lat, więc jak najbardziej mógłby być przywódcą na boisku.
Tyle ode mnie

Grande Juve, Vinci Per Noi
- Pawełek
- Juventino
Mam kilku kandydatów:
1. Enzo Maresca - Gdyby nie przeszedł do Sevilli uważam że z powodzeniem mógłby nosić nr. 10 na koszulce oraz opaskę kapitana.
2. Alessio Tacchinardi - Chłopak gra w Juve od 11 lat (chyba
) jednak jest już trochę stary i za pare lat także napewno zakończy karierę, a pozatym on nie chce wracać z wypożyczenia w Villarealu 
3. Patrick Vieira - Za długo to on nie gra w Juventusie ale sam fakt że był kapitanem Arsenalu dowodzi że zasługuje on na opaske kapitana Juventusu. Uważam że jest to piłkarz potrafiący umotywować kolegów z drużyny, wesprzeć ich na duchu itp.
4. Vicente - Nie jest on starym piłkarzem jednak sądzę że jest bardzo doświadczony jednak wątpie żeby trafił do drużyny Bianconerich :płaczę: :płaczę:
1. Enzo Maresca - Gdyby nie przeszedł do Sevilli uważam że z powodzeniem mógłby nosić nr. 10 na koszulce oraz opaskę kapitana.
2. Alessio Tacchinardi - Chłopak gra w Juve od 11 lat (chyba

3. Patrick Vieira - Za długo to on nie gra w Juventusie ale sam fakt że był kapitanem Arsenalu dowodzi że zasługuje on na opaske kapitana Juventusu. Uważam że jest to piłkarz potrafiący umotywować kolegów z drużyny, wesprzeć ich na duchu itp.
4. Vicente - Nie jest on starym piłkarzem jednak sądzę że jest bardzo doświadczony jednak wątpie żeby trafił do drużyny Bianconerich :płaczę: :płaczę:
Sky is the limit!
- ossy
- Juventino
Ale żaden z nich wpełni nie oddał się Juve. Żaden z nich nie spędził całej swojej kariery(nie mówie tu o 2 latach w Padovie). Żaden z nich nie jest najlepszym strzelcem w historii Juve. Wg. mnie zasługuje na zamrożoną dyszkę, jak nikt inny.kubinho 10 pisze:Moim zdaniem to zły pomysł. W naszej histori mieliśmy wielu znakomitych zawodników którzy grali z 10 jak Platini, Baggio czy właśnie Del Piero, i nie wątpie że po ADP będą następni.
Zambro grał już chyba(sporadycznie, kilka meczy oczywiście) z opaską podczas nieobecności Alexa i wyglądał z opaską jakoś tak sztucznie. Dop tego jest potrzebny prawdziwy lider. Jak Thuram np. Badz za kilka lat, jak Capitano odejdzie, moze być nim też Buffon.kubinho 10 pisze: A żeby nie było offtopa to powiem że nie ma sensu szukać następcy Alex na siłe. Już teraz mamy Zambrotte który moim zdaniem najbardziej zasługuje na miano kapitana. Gra u nas już pare ładnych lat, więc jak najbardziej mógłby być przywódcą na boisku.
"Obecnie włoski futbol przeżywa kryzys bramkarzy. Gianluigi Buffon z wybitym barkiem jest lepszy niż jakikolwiek inny bramkarz w tym kraju."
Stefano Tacconi
Stefano Tacconi
- Grzechu
- Juventino
Do noszenia opaski kapitana najlepiej pasowałby GiGi Buffon albo Zambrotta. Zaś co do reprezentatywnej 10 nie widze niestety odpowiedniego kandydata. Jestem pewien ze ten zaszczyt musi spotkac jakiegos Włocha, a ideałem byłby jakiś utalentowany i bramkostrzelny wychowanek-a takiego narazie nie widać
Dlatego Alex graj jak najdłuzej!!!!!!!!!! 

- kubinho 10
- Juventino
Platini może nie jest najlepszym strzelcem w historii ale jest zdecydowanie najlepszym pilkarzem w historii. Był trzy razy wybierany najlepszym piłkarzem wg "France Footaball" (wszystkie jako pilkarz Juve) i wg mnie to On zasluguje na zamrożenie numeru jak nikt inny!ossy pisze:Ale żaden z nich wpełni nie oddał się Juve.(...) Żaden z nich nie jest najlepszym strzelcem w historii Juve.kubinho 10 pisze:Moim zdaniem to zły pomysł. W naszej histori mieliśmy wielu znakomitych zawodników którzy grali z 10 jak Platini, Baggio czy właśnie Del Piero, i nie wątpie że po ADP będą następni.
Grande Juve, Vinci Per Noi
- Copiczenkowiczenko
- Juventino
to ciekawe kto przejal by opaske za alexa?
Wydaje mi sie ze najlepiej w tej roli spelnil by sie Camoranesi. Sam nie wiem czemu ale tak mi sie wydaje. Ewentualnie Emerson ktorego wszedzie jest pelno.
Jakos trudno mi sobie wyobrazic Buffona z opaska kapitanska.
Zas z dyszka biegac moglby Oliver Kapo w ktorego umiejetnosci bardzo wierze i mysle ze bedzie on w przyszlosci stanowic o sile Juventusu.
Wydaje mi sie ze najlepiej w tej roli spelnil by sie Camoranesi. Sam nie wiem czemu ale tak mi sie wydaje. Ewentualnie Emerson ktorego wszedzie jest pelno.
Jakos trudno mi sobie wyobrazic Buffona z opaska kapitanska.
Zas z dyszka biegac moglby Oliver Kapo w ktorego umiejetnosci bardzo wierze i mysle ze bedzie on w przyszlosci stanowic o sile Juventusu.
- Tom A Juve
- Juventino
O czym wy wszyscy mówicie ? :rotfl: Nikt nie jest w stanie zastąpić Del Piero w najbliższej dekadzie-i taka jest prawda W uznaniu jego zasług i poświęceń nikt już w Juve nie będzie nosił nr. 10 ( to na 100% ) . I nie chodzi tu tylko o jego umiejętności czysto piłkarskie, które są wyższe od wielu młodych ( przykład-Ibra ) ale przede wszystkim o to jakiego ducha w drużynie wnosi Alex - jego przywództwo jest niezbędne. Po jego odejściu
Juve długo będzie osłabione - pod kilkoma względami. I tę lukę da się załatać dobrym piłkarzem, ale wciąż i zawsze będzie to tylko łata na oryginalnym ubraniu... 

jeśli nie masz nic mądrego do powiedzenia, proszę nie ubieraj tego faktu w słowa...
- alexis12
- Juventino
Ja mysle ze Del Piero zastapi jakis gora 20latek nieznany swiatu ,ale zabysnie jak nasz alex:) i oby tak bylo ,mysle ze to nie bedzie zaden VDV czy Robinho tylko całkowicie nieznany Swiatu Pilkarz:) Ale narazie Alex jest Terazniejszoscia wiec nie spekulujmy na te tematy:) 8)
wisnia
- $dolar$
- Juventino
Gdy by ALEX opuścił JUVE???? Staram się o tym nie myśleć bo DEL PIERO to przecież LEGENDA JUVE!!!!
ale wiem że taki dzień kiedyś nastanie....nastepcą może być Thuram lub Zambrotta.
sporo czasu już grają u nas i znają dobrze turyński kilmacik.
ale wiem że taki dzień kiedyś nastanie....nastepcą może być Thuram lub Zambrotta.
sporo czasu już grają u nas i znają dobrze turyński kilmacik.
$dolar$
- Robert1993
- Juventino
Dosyć trudne pytanie ale chyba nadawałby się Antonio Cassano