Co sądziecie o Nirvanie?

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
Bany_DG

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 marca 2006, 19:31

czlowiek rombanka pisze:to powiedz mi czym sie taki rodzaj muzyki charakteryzuje i wymien jakies kapele ktore to jeszcze graly. bo z tego co czytalem to nazwa "grunge" powstala po to zeby jakos okreslic muzyke ktora gra nirvana nie mowiac ze jest to kinder punk :lol: aczkolwiek moge sie mylic bo moj poziom wiedzy o muzyce jest niski :)

edit: juz nie musisz odpowiadac, sprawdzilem i cos takiego faktycznie istnieje. mozesz teraz zrobic napinke i po mnie pojechac :lol:
Wszystkie zespoły ze Seattle w latach 80-tych i 90-tych, Alice in Chains, Foo Fighters[kapela perkusisty Nirvany] Soundgarden...

jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 marca 2006, 21:14

@czlowiek rombanka i forza bianco-neri- jak czytam takie komentarze jak wasze to nie wiem czy sie śmiac :rotfl: czy ma mi być was żal :angry: ...
"Słyszałem ze niektorzy fani dowiedziawszy sie o śmierci swojego (p)i(n)dola rowniez sie zabili"

Brawo,brawo,brawo :bravo: :bravo: a jakby ktos ci powiedzial ze jest reinkarnacja Napoleona to bys tez uwierzyl?? :prochno: Rozwalaja mnie tacy ludzie ktorzy wypowiadaja sie na temat o ktorym nie wiedza kompletnie nic...

forza bianco-neri

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 marca 2006, 01:38

Co Wy dajecie. To są fakty niektórzy fani (kilka osób na cały świat może kilkanaście nie mam pojęcia) popełnili samobójstwo na wieść o śmierci Curta. O tym "nadawały" media, i również szeroko rozpisywały się gazety - ludzie Ci zostawiali listy pożegnalne, oczywiście media też to trochę rozdmuchały jednak fakty są takie jakie są. To są fakty no i teraz powiedzcie mi, czy nie dawał złego przykładu? Taka muzyka a przede wszystkim styl "noszenia" się przedstawicieli takiej muzyki daje bardzo zły przykład fanom. Nie mówię, że wszystkim ale przecież to degeneracja. Zresztą czego się spodziewać po ćpunach i alkoholikach. O gustach muzycznych się nie dyskutuje bo wiadomo, że każdy słucha czegoś innego, można podobnej muzyi słuchać. Natomiast można pogadać o ich wykonawcach a mi nie odpowiada to w jaki sposób się zachowują i jaki rozpustny tryb życia prowadzą. Mogę tylko jeszcze dodać, że jacy idole tacy fani (nie chodzi mi o samą muzykę choć w skrajnych przypadkach również). Więc tak zawzięcie ich nie brońcie bo co z tego, że koleś miał i głos i talent skoro z wieloma rzeczami nie mógł sobie poradzić w normalny sposób. Ne wiem czy nie mogliście znaleźć sobie innego idola :(

Juve per Sempre
jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 marca 2006, 11:12

forza bianco-neri tak jak juz pisałem znowu sie potwierdziło ze nic o tym zespole nie wiesz, przeczytalem wiele ksiazek o Kurcie i wiem ze kazdy czlowiek majac taki zyciorys jak, on juz jako dziecko rzuciloby sie z mostu lub coś podobnego, a on potrafił jeszcze załozyc swoj zespol i podbic caly swiat, za to mam dal niego wielki szacunek. I nie mow ze smierc tych fanow to przez dawanie zlego przykladu, bo jakos nie pamietam zeby Kurt mowil czy spiewal, zeby fani sie pozabijali :rotfl:

FIX_ER

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2006, 14:41

Dokladnie chyba 68 osob popelnilo samobojstwa bo czytalem niedawno o tym ale ja szanuje Nirvane ten zespol wiele zrobil! I napewno bedzie gral wiecznie.A osobiscie slucham KoRn'a :twisted:

"All I want in life is to be happy..."KoRn - Dead
smetana

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2006, 17:44

Nie cierpię Nirvany, bo jak widzę w szkole tych wszystkich kindermetali z koszulkami z Kurtem to mnie ch** strzela. Wielcy fani grunge'a którzy znają jeden zespół. Znam tylko kilka ich piosenek (te najpopularniejsze) i mi się nie podobają... także nawet mi się nie chce zdobyć ich płytek, wolę wypróbować jakieś mało znane zespoły.

ODPOWIEDZ