Lost - zagubieni

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
YoUri`

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2006, 09:35

aSsItCh pisze:Własnie sobie ściągnęłem Lost.S02E16 The Whole Truth ale nie ma napisów na napisy.org i tak się zastanawiam, czy nikt z Was czasami nie jest w ich posiadaniu i czy nie przesłałby mi ich na maila lub przez GG z góry dzięki.
Hehe może najpierw sprawdź co NAPRAWDĘ ściągnąłeś :). Bo napewno nie The Whole Truth.

aSsItCh

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2006, 11:34

steru pisze:Eh napisów to nie masz co szukać bo The Whole Truth będzie wyemitowane w abc 22 marca...
Wniosek : ściągłeś fake... :whistle:
ale mnie zrobili :/ to 15 odcinek drugiej serii, który już widziałem wrrr :]

EDIT:
Na przyszłość, planowane daty emisji kolejnych odcinków :
2X16 The Whole Truth 22.03.
2X17 Lockdown 29.03.
2X18 Dave 05.04.
2X19 S.O.S. 26.04.

Będziesz wiedział kiedy można ściągać
Dzięki wielkie, bo wcześniej się tym nie interesowałem i tylko od czasu do czasu na isohunt zaglądałem :)
Ostatnio zmieniony 16 marca 2006, 16:04 przez aSsItCh, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Kwiat miłości rozkwita w świetle uczuć
I w nim też usycha...
Gdy nadejdzie czas by odbyć ostatnią podróż
Będę myślał o Tobie...
steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2006, 15:03

Na przyszłość, planowane daty emisji kolejnych odcinków :
2X17 Lockdown 29.03.
2X18 Dave 05.04.
2X19 S.O.S. 26.04.

Będziesz wiedział kiedy można ściągać :wink:

YoUri`

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 marca 2006, 15:12

Właśnie skończyłem oglądać odcinek 16 The Whole Truth. Jest świetny, moim zdaniem lepszy nawet od Maternity Leave, chociaż zamiast wyjaśniać jeszcze bardziej potęguje niepewność. Scenarzyści to wyjątkowi sadyści, bo tak zakończyli odcinek, że aż roznosi mnie z ciekawości CO DALEJ. Grrr nie wytrzymam tych siedmiu dni :).

Co do samego odcinka ( Spoilery ):

Wątek z ciążą Sun był może nieco przewidywalny, chociaż do końca nie jestem pewien, czy powiedziała Jinowi prawdę, jeśli chodzi o to, że nie spała nigdy z innym. Fakt - na wyspie zdarzały się cuda ( patrz: Locke zaczął chodzić ), ale wydaje mi się, że ten wątek może jeszcze się jakoś rozwinąć :). Co do akcji na wyspie, to jestem niemal w 100% pewien, że Henry Gale jest z Innych. Końcówka odcinka dużo wnosi do tego wątku i jest moim zdaniem genialna. Najbardziej podobały mi kwestia którą Henry podsumowuje swoją wypowiedź: "I guess it's a good thing that I'm not one of them huh?".

Zapraszam do dyskusji i dzielenia się swoimi spostrzeżeniami. A ja już zacieram ręce na myśl o kolejnym odcinku :)

Michal87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 marca 2006, 17:00

Gdzie znaleźliście 16 odcinek, bo ja nie moge nigdzie znaleźć :płaczę:

Obrazek
steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 marca 2006, 17:04

JuveForever10 pisze:Gdzie znaleźliście 16 odcinek, bo ja nie moge nigdzie znaleźć :płaczę:
Stary ile razy ma być pisane w tym temacie : www.isohunt.com
Ja z tej strony nie ciągne ale znajomi tak i tam zawsze są nowe odcinki.Proponuje Ci zakręcić się w poszukiwaniu zaproszeń na prywatne trackery bo tam o niebo lepiej idzie ściąganie torrentów.Mówie o stronach takich jak :
www.polishtracker.org ( tu jest nowy odcinek )
www.polishbytes.org ( jak wyżej )
www.filelist.org ( jak wyżej )
www.torrentleech.org ( jak wyżej )
PZDR

gorczas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 marca 2006, 21:10

steru pisze:Na przyszłość, planowane daty emisji kolejnych odcinków :
2X17 Lockdown 29.03.
2X18 Dave 05.04.
2X19 S.O.S. 26.04.

Będziesz wiedział kiedy można ściągać :wink:
Zmieniono datę emisji odcinka 19 z 26.04 na 12.04 :-D .
Nowa rozpiska wygląda zatem tak (po tytułach w nawiasach podane osoby z retrospekcji z danego odcinka):

29 marca - 2x17 Lockdown (Locke)
5 kwietnia - 2x18 Dave (Hurley)
12 kwietnia - 2x19 S.O.S. (Libby?)
19 kwietnia - brak odcinka
26 kwietnia - brak odcinka

Później w ciągu czterech tygodni 5 odcinków majowych Losta :D

2x16

Odcinek był całkiem ciekawy, ale po obejrzeniu trailera z ABC już wiedziałem co się mniej więcej stanie. Teraz może być ciekawy wątek z poszukiwaniami balonu - może nagle pojawią się Inni jak sugerował Henry. Może jednak Zagubieni znajdą balon podłożony przez Innych... Kto wie :wink: Raczej wykluczam wersję, któej trzyma się Gale. Poza tym widać, że bardzo dobrze idzie mu wkradanie się w łaski Jacka i Locka (Inni wybrali dobrego przedstawiciela :wink: ).

Już nie mogę się doczekać kolejnych odcinków (trzy tygodnie pod rząd :-D ).

Sugerowałbym, aby zakończyć już dyskusję na temat skąd można ściągnąć a skąd nie bo już tyle razy były podawane linki, że nawet dziecko by znalazło...

PS. Mam prośbę do modów, aby wprowadzili tagi ze spojlerami, które są np. na tym forum . Myślę, że ten sposób zaznaczania spojlerów jest łatwiejszy i bardziej czytelny na forum (łatwiej przeczytać niż spojler napisany czcionką 3 :wink: )
Ostatnio zmieniony 23 marca 2006, 23:04 przez gorczas, łącznie zmieniany 1 raz.

YoUri`

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 marca 2006, 21:11

JuveForever10 pisze:Gdzie znaleźliście 16 odcinek, bo ja nie moge nigdzie znaleźć :płaczę:
Z najlepszej sieci do wymiany plików( może nie najbogatszej, ale napewno zasobnej i niezwykle aktualnej, a już napewno najszybszej ) P2M.

polecam 2 stronki polskie:

www.mwteam.org
www.p2mforum.tk

tam wszystkiego sie dowiesz.

Na MW odcinki lost są kilka godzin po ich emisji w USA ( no kilka to przesadziłem bo to będzie ze 12 :) ale i tak szybko). Warto dodać, że z P2M ( w zależności od kont z jakich ściągamy ) wykożystujemy 100% możliwości łącza a nawet więcej (!) o czym przekonałem się dzisiaj ściągając nowy odcinek Lost. Mając łącze 100KB/s ( 1 Mbit) miałem transwer w okolicach 170 KB/s (!). Warto się zapoznać. Gorąco polecam!

Co do tego co "ukrył" gorczas:

Dlatego ja nigdy nie oglądam trailerów z abc :). Psuje tą frajdę i niszczy to, co w lostach najlepsze - trzymanie w niepewności :). Co do samej fabuły - mało tego, że tworzy się wątek "balonowy" to jeszcze dość szybko rozwija się motyw walki Jack - Locke. Czasem się zastanawiam, czy oni nie prowadzą gry, która ma na celu sprawienie, żeby Henry poczuł się pewnie, że ma nad nimi kontrolę i może się rozluźnić i coś palnąć ( w sumie to już dzisiaj palnął na końcu ). Choć może to moja nadinterpretacja i chłopaki zwyczajnie się nie trawią. Jeden i drugi ma silny charakter i nie chce się podporządkować, więc mamy jak juz mówiłem kolejny wątek, który nie wiadomo jak się rozwinie. No ładnie ładnie... coraz więcej nie wiadomych a rozwiązania ani widu ani słychu :P

gorczas pisze: PS. Mam prośbę do modów, aby wprowadzili tagi ze spojlerami, które są np. na tym forum . Myślę, że ten sposób zaznaczania spojlerów jest łatwiejszy i bardziej czytelny na forum (łatwiej przeczytać niż spojler napisany czcionką 3 :wink: )
POPIERAM :). Panowie, da się coś z tym zrobić? :)

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 marca 2006, 22:10

Odcinek dobry, dla mnie nawet bardzo dobry. Ogólnie nie przepadam za parą koreańczyków ale co tam.

Najbardziej w głowie utkwiło mi zdanie w którym Lock mówi do Any Lucii o bunkrze w sensie "mój bunkier".Zastanawiające co miał na myśli.Lock potajemnie wkręcił Ane w sprawę Henrego, więc Jack w ramach "rekompensaty" zaprosił Henrego na śniadanko :smile: Oj iskrzy na lini Jack-Lock.
Wątek o ciąży Sun dla mnie beznadziejny ale kto wie może jakieś kłamstwo padło z ust Sun i czeka nas ciekawy zwrot wydarzeń...

white_wolv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 marca 2006, 22:12

No wreszcie nadrobilem zaleglosci i moge cos tu napisac(a przede wszystkim przeczytac) nie psujac sobie zabawy.

Na poczatek moj stosunek do glownych bohaterow :

Sawyer - zdecydowanie moj ulubiony bohater,jego poczucie humoru momentami zrzuca mnie z krzesla..jest to najciekawsza postac serialu..
Hugo - no.2 na mojej liscie...rozwala swoimi tekstami : "Sooo...Rose`s husband`s white...didn`t see that comin`" :D Bardzo lubie sposob w jaki sie wyraza i ta jego niezdarnosc..."Dude..You know.." :D

Locke - przez pierwsze kilkanascie odcinkow jeden z moich ulubionych bohaterow,ostatnio jednak za duzo kombinuje i stracil sporo z mojej sympati,

Kate - wezcie ta babe..dziala mi na nerwy,Pani CalySwiatNaMojejGlowie :roll:

Jack - MOMENTAMI jest OK(przede wszystkim w swoich flashbackach)ale zazwyczaj zgrywa bossa i wodza w dodatku dziala czasem zbyt gwaltownie..mam nadzieje ze go w koncu ktos zastrzeli albo przynajmniej unieszkodliwi :wink:

Charlie - ktos troche w moich klimatac,jednak momentami przegina pale..

Claire - dziwna jakas panienka z gatunku tych ktore nie wiedza czego tak wlasciwie chca,Charlie nadstawia karku dla jej dziecka a ona porafi wywalic go na zbity pysk...

Jin&Sun - bardzo lubie ta pare..a Sun to moim zdaniem najpiekniejsza kobieta na wyspie(poki co);

Sayid - mr.JestemDobrymCzlowiekiemAleJakCosToCiePotorturujeIPobije...ogolnie tez momentami dziala mi na nerwy tym swoim moralizatorskim paplaniem..

Shannon - nawet ja lubilem,ale dobrze ze ja zatlukli bo juz nie moglem patrzec na te romansidlo z Irakijczykiem.. :roll:

Boon - szkoda chlopa bo byl naprawde fajny...

To tyle co mam do powiedzenia o bohaterach.

Jesli chodzi o ostatnie odcinki:

Akcja naprawde wolno posuwa sie do przodu.Np e16 to w 90% historia Jina i Sun..akcja ledwo co idzie naprzod(na koniec i tak sie niczego nie dowiadujemy).Przedtem,odrabiajac zaleglosci ogladalem po 2-3 odcinki dziennie wiec mi to nie przeszkadzalo - teraz musze czekac tydzien na kolejne epizody wiec...

gorczas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 marca 2006, 22:59

YoUri` pisze: Dlatego ja nigdy nie oglądam trailerów z abc :). Psuje tą frajdę i niszczy to, co w lostach najlepsze - trzymanie w niepewności :). Co do samej fabuły - mało tego, że tworzy się wątek "balonowy" to jeszcze dość szybko rozwija się motyw walki Jack - Locke. Czasem się zastanawiam, czy oni nie prowadzą gry, która ma na celu sprawienie, żeby Henry poczuł się pewnie, że ma nad nimi kontrolę i może się rozluźnić i coś palnąć ( w sumie to już dzisiaj palnął na końcu ). Choć może to moja nadinterpretacja i chłopaki zwyczajnie się nie trawią. Jeden i drugi ma silny charakter i nie chce się podporządkować, więc mamy jak juz mówiłem kolejny wątek, który nie wiadomo jak się rozwinie. No ładnie ładnie... coraz więcej nie wiadomych a rozwiązania ani widu ani słychu :P
SPOJLER pisze:Trailer obejrzałem tylko raz, bo musiałem czekać 3 tygodnie na nowy odcinek, a to jest ponad moje siły :wink: . Dla mnie ten spór nie jest udawany, bo w pierwszej rozmowie Locka z Ana łysolek dał do zrozumienia, że nie da Jackowi rządzić wszystkim (co było po części sprawką Henry'ego, któy skłóca jak tylko potrafi głównych bohaterów...)
steru pisze:Najbardziej w głowie utkwiło mi zdanie w którym Lock mówi do Any Lucii o bunkrze w sensie "mój bunkier".Zastanawiające co miał na myśli.Lock potajemnie wkręcił Ane w sprawę Henrego, więc Jack w ramach "rekompensaty" zaprosił Henrego na śniadanko Smile Oj iskrzy na lini Jack-Lock.
Wątek o ciąży Sun dla mnie beznadziejny ale kto wie może jakieś kłamstwo padło z ust Sun i czeka nas ciekawy zwrot wydarzeń...
SPOJLER pisze:Widać, że coraz gorzej jest między Jackiem i Lockiem i co gorsze to to, że poprzez te zapraszanie na śniadanie Henry może sobie pozwiedzać bunkier Zagubionych. Może mu sie to przydać, gdy np. ucieknie, albo zostanie uratowany przez Innych. Co do Sun to może czeka nas kolejne porwanie pani w ciąży :?: :wink:
Co do opisu bohaterów white_wolv'a to z większością się zgadzam, oprócz Charliego i bym dodał, że
SPOJLER pisze:Ana-Lucia działa mi na nerwy, chociaż w ostatnim odcinku poprawiła swoje notowania u mnie :wink: . I jeszcze zdanie o Mr. Eko, który może być bardzo pomocny w walce z Innymi, a także w rozwiązywaniu zagadki wyspy. Do tego miał super retrospekcję. Ogólnie mimo, że jest bardzo tajemniczy to ciężkonie darzyć go sympatią :wink:

Jeszcze co do kolejnych odcinków to epizod o Locku może być interesujący, a także odcinek pod dużo mówiącą nazwą S.O.S zapewne będzie bardzo ciekawy (czyżby udało się wezwać pomoc :?: :wink:
PS. Spojlery by Coolfi :wink:
PS2. Widzę, że dyskusja znów odżyła. Oby tak dalej :wink:
PS3. Śmiesznie teraz będą wyglądały rozmowy na spojlerach :smile:

I jeszcze fajny bonusik znaleziony przed chwilą (to nie spojler, ale ciekawy sposób na zakończenie serialu :wink: )

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 marca 2006, 23:22

Że też nikt wcześniej nie wpadł na pomysł białego tekstu w spojlerze :oops:

Co do spojlerów to za każdym razem je czytam i oglądam trailery, a mimo to odcinki bardzo mnie zaskakują i frajda nie jest wcale mniejsza :wink:

Następny odcinek zapowiada się wyśmienicie.To co się wydarzy napewno nas poruszy.Ehh nie mogę się doczekać.Na szczęście kolejny odcinek już za tydzień więc oczekiwanie nie będzie zbyt długie.

YoUri`

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 marca 2006, 00:28

Żeby dyskusja jakoś ruszyła przydałoby się wybrać jakiś moment, w którym o 16 epizodzie możemy mówić już oficjalnie bo prez spojlery faktycznie będzie to wyglądało conajmniej śmiesznie :). Spojlerem nazwałbym więc to, kiedy ktoś mówi o zdarzeniach, które mogą mieć miejsce w przyszłych odcinkach ( wiadomo - można się na różne doniesienia w necie natknąć ), a nie fakty z odcinków już emitowanych. Rzecz jasna trzeba dać czas wszystkim na obejrzenie najświerzszej produkcji, ale to góra myślę dzień-dwa. Ale to tylko moje zdanie - czekam na komentarz. Puki co stosuję znaczniki.

white_wolv - po części moje opinie zgadzają się z Twoimi za wyjątkiem Locke'a i Sayid'a. Obu darzę sympatią na równi z Sawyerem. Co do Sayida to najbardziej podobał mi się odcinek kiedy torturował Henrego i ta kwestia: "You want to know who I am? My name is Sayid Jarrah, and I'm a torturer". To było świetne. Lubię tą postać właśnie dzięki złożoności jej charakteru, z resztą cała trójka którą wymieniłem ma właśnie jedną wspólną cechę - ciężki i złożony charakter. I to lubię najbardziej. Nie lubie postaci nijakich, od początku do końca dobrych bądź złych ( Claire, Boon, Jack etc.). Najlepsi są Ci, którzy twardo stąpają po ziemi i stanowią jednocześnie zagadkę.
SPOJLER pisze:Ponawiam pytanie - myślicie, że ciąża Sun to kolejny z cudów wyspy, czy skok w bok Koreanki? Może to nie istotne dla rozwikłania zagadki wyspy, ale całkiem ciekawe :). Co do wątku Jack-Locke to żeby powiedzieć coś więcej musimy poczekać na Lockdown, odcinek który nawet nazwą ( choć to pewnie przypadek ) kojarzy się z Johnem :). Podejrzewam, że przedstawione w nim będą retrospekcje z jego życia i dokładniej poznamy motywy, które nim kierują. Puki co wiemy jedno - jest groźnie :). Jeszcze małe spostrzeżenie co do wyprawy Any Lucii, Sayida i Charilego. Nie sądzicie, że policjant i były wojskowy powinni mieć na uwadze ewentualność, którą pod koniec odcinka wskazuje Henry? Przecież są oni niemal pewni, że Gale jest z Innych, więc pułapka wydaje się niemal oczywista. Troche dziwne zachowanie. Fakt - mają ze sobą broń, ale dobrze wiemy, że w trójkę nic nie zdziałają przeciw Innym, nawet z pistoletem. Chociaż jeśli stanie się tak jak mówi Henry to byłoby to zbyt przewidywalne, a tym samym nie pasujące do Lost'ów :). Założę się, że scenarzyści nas czymś zaskoczą. Dowiemy się za 6 dni :)

gorczas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 marca 2006, 08:06

YoUri` pisze:Żeby dyskusja jakoś ruszyła przydałoby się wybrać jakiś moment, w którym o 16 epizodzie możemy mówić już oficjalnie bo prez spojlery faktycznie będzie to wyglądało conajmniej śmiesznie :). Spojlerem nazwałbym więc to, kiedy ktoś mówi o zdarzeniach, które mogą mieć miejsce w przyszłych odcinkach ( wiadomo - można się na różne doniesienia w necie natknąć ), a nie fakty z odcinków już emitowanych. Rzecz jasna trzeba dać czas wszystkim na obejrzenie najświerzszej produkcji, ale to góra myślę dzień-dwa. Ale to tylko moje zdanie - czekam na komentarz. Puki co stosuję znaczniki.
Dla mnie w spojlerach powinny być też informacje kluczowe z pokazanych odcinków, bo niektórzy mogli obejrzeć np. tylko 1 serię w TVP i nie mogą (lub nie chcą :wink: ) ściągnąć 2 serii z netu...
Może zróbmy tak, że wypowiedzą się ci, którzy nie są na bieżąco z Lostem, a czytają ten temat czy mają coś przeciwko wypisywaniu faktów z odcinków bez spojlerów.
YoUri` pisze:
SPOJLER pisze:Ponawiam pytanie - myślicie, że ciąża Sun to kolejny z cudów wyspy, czy skok w bok Koreanki? Może to nie istotne dla rozwikłania zagadki wyspy, ale całkiem ciekawe :). Co do wątku Jack-Locke to żeby powiedzieć coś więcej musimy poczekać na Lockdown, odcinek który nawet nazwą ( choć to pewnie przypadek ) kojarzy się z Johnem :). Podejrzewam, że przedstawione w nim będą retrospekcje z jego życia i dokładniej poznamy motywy, które nim kierują. Puki co wiemy jedno - jest groźnie :). Jeszcze małe spostrzeżenie co do wyprawy Any Lucii, Sayida i Charilego. Nie sądzicie, że policjant i były wojskowy powinni mieć na uwadze ewentualność, którą pod koniec odcinka wskazuje Henry? Przecież są oni niemal pewni, że Gale jest z Innych, więc pułapka wydaje się niemal oczywista. Troche dziwne zachowanie. Fakt - mają ze sobą broń, ale dobrze wiemy, że w trójkę nic nie zdziałają przeciw Innym, nawet z pistoletem. Chociaż jeśli stanie się tak jak mówi Henry to byłoby to zbyt przewidywalne, a tym samym nie pasujące do Lost'ów :). Założę się, że scenarzyści nas czymś zaskoczą. Dowiemy się za 6 dni :)
SPOJLER pisze:Czy jest to istotne to się dowiemy w najbliższych odcinkach, ale jestem prawie pewien, że ten wątek wywoła jeszcze wiele nowych wątków. Następny odcinek na pewno będzie o Locku, co podałem wcześniej przy terminarzyku Losta :wink:
Mnie ciekawi jedno. Czy trójka odważniaków nie wyszła poza terytorium ustalone z Innymi... Jeśli tak to mogą oni ich zaatakować, bo tak było ustalone przy wcześniejszym spotkaniu z brodaczem :wink: . Jest to tym bardziej prawdopodobne, bo Ci co gadali z Zeekiem(?) nie dowiedzieli się nawet o mapie (dopiero od Gale'a, gdy było już za późno...)

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 marca 2006, 08:21

SPOJLER pisze:Niestety w serialu często się dzieje, że bohaterowie robią głupie, nieprzemyślane rzeczy. Podróż w głąb wyspy nie jest najlepszym pomysłemm, ale mądra pani policjant i pan torturujący wszystko co się rusza (Charliego to pomijam) lekceważą zagrożenie...Wiadomo nic nie jest idealne :wink: Co do Sun to uważam jednak że jest to efekt działania wyspy i dziecko, którego się spodziewa jest Jina. Sun i zdrada :think: Jakoś mi się to na wyspie nie widzi.
P.S Widział z was ktoś trailer do następnego epizodu?

ODPOWIEDZ