Korupcja w niemieckiej piłce...

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
juvus16

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2006, 23:02

Piłkarz Bayernu Monachium podejrzany o korupcję

Piłkarz reprezentacji Niemiec i Bayernu Monachium Bastian Schweinsteiger został w czwartek przesłuchany przez policję w związku ze śledztwem dotyczącym korupcji w futbolu niemieckim - poinformowała monachijska gazeta "tz" w wydaniu, które ukaże się w piątek.

Według tego samego źródła policja przesłuchała także dwóch piłkarzy drugoligowego TSV 1860 Monachium - Holendra Quido Lanzaata i Australijczyka Paula Agostino.

"Nie mogę sobie tego wyobrazić. Jestem oniemiały" - skomentował trener Bayernu Felix Magath na antenie N-TV.

Informacji gazety nie potwierdziła jednak ani prokuratura ani policja.

"Nikogo nie przesłuchiwaliśmy jako oskarżonego, nikogo nie zatrzymaliśmy, nikogo też nie zapraszaliśmy na przesłuchanie" - powiedział rzecznik prasowy prokuratury w Monachium.

We wtorek wieczorem stacja telewizyjna ARD w programie "Plusminus" ujawniła, że w aferę korupcyjną jest zamieszany jeden z czołowych piłkarzy niemieckich, reprezentant kraju, którego nazwiska jednak nie ujawniono.

"Ten zawodnik jest związany z mafią bukmacherską" - powiedział informator ARD. Twierdził, że uczestniczył w spotkaniu, w którym piłkarz ten wypowiedział słowa: "Jutro przegramy mecz", po czym przekazał przeciwnej drużynie 10 tysięcy euro.

(PAP)

Co o tym myslicie?

Obrazek
Radosław Gorol

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 marca 2006, 23:15

co można powiedzieć.
korupcja w piłce była jest i bedzie, nikt nie można nic zrobić żeby wyeliminować korupcje.

PS
napisz lepiej swój komentarz do posta bo ci karteczke dają

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 marca 2006, 23:35

He, znając niemiecką policję winni zostaną ukarani a sprawiedliwość powróci na swój tron. Nie ważne, czy prawo złamał czołowy niemiecki zawodnik czy drugoligowiec :!: Swoją drogą tak powinno być :!: Jednak przy tym co działo się(i zapewne dzieje nadal) w polskiej piłce nożnej to i tak jest nic. Nie wszyscy są doskonali, Niemcy też nie, ale to co jest w polskim football'u przechodzi ludzkie pojęcie. Więc po co tu chodzić na polskie mecze, skoro zapewne i tak są sprzedane a do tego można zarobić w facjatę od jakiegoś szalonego pseudokibica... :|

nookie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 marca 2006, 15:56

Lord_ Juve pisze: Jednak przy tym co działo się(i zapewne dzieje nadal) w polskiej piłce nożnej to i tak jest nic. Nie wszyscy są doskonali, Niemcy też nie, ale to co jest w polskim football'u przechodzi ludzkie pojęcie. Więc po co tu chodzić na polskie mecze, skoro zapewne i tak są sprzedane a do tego można zarobić w facjatę od jakiegoś szalonego pseudokibica... :|
Exactly :wink: nic dodać nic ująć...nie bardzo mnie rusza to co sie dzieje w sprawach korupcyjnych w innych ligach niz polska i włoska..powód jest jeden: za duzo syfu mam u siebie w kraju(chodzi mi o korupcje z pilce) zeby sie do tego jeszcze innymi przejmować..jesli cała sprawa zostanie szybko wyjaśniona i zalatwiona to powinnismy napisać jakąś petycje do polskiej policji i prokuratury zeby nasladowali kolegów zza miedzy...chociaż wg mnie nic sie nie zmieni jesli PZPN albo nie zmieni swojego podejścia do korupcji albo swoich władz...niestety ani na jedno ani na drugie sie nie zanosi :?

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
rafalutek

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 marca 2006, 16:07

Pamiętacie jak Tomaszewski opisywał brudy jakie w polskiej piłce są! Co zrobił PZPN dał pracę (pewnie dobrze płatną) panu Jankowi i już jest spokój!!!
Aż dziw bierze że tak porywczy człowiek dał się omamić, już nawet przestał najeżdżać na Listka!

mil015

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 marca 2006, 16:21

Moze troche z innego kapcia, ale mysle ze mimo wszystko sie nadaje do tego tematu.

Przeczytajcie sobie tą wypowiedz Bońka

ja sie z nim zgadzam i jestem jak najbardziej za tym zeby zamknąc ligę na 2 lata i wywalić chuligaństwo ze stadionów, a korupcje przy okazji tez mozna wyzrzucic.
Bo przez 2 lata mozna zrobic wiele, zmodernizowac stadiony, zeby były atrakcyjniejsze, bezpieczniejsze, zeby wszystkie miały podgrzewaną murawe (np. Wisła Płock odwołuje juz 3 mecz w lidze bo boisko zamarzło), poprawić prawo dotyczące karania huliganów itp. W obecnej formie nasza extraklasa jest poprostu nudna i coraz więcej (vide Kraków) ludzi boi sie chodzic na mecze.
Zamknięcie to jedyna szansa na lepsze jutro

Obrazek
steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 marca 2006, 16:52

Może trochę nie na temat ( korupcja w Niemczech ) ale w odpowiedzi na posta mil015 :
Drogi kolego czy Ty naprawdę uważasz że zamknięcie rozgrywek na 2 lata to dobry pomysł?Pomyśl jakie to negatywne skutki przyniesie.Piłkarze grający w polskich klubach będą zmuszeni do zmiany klubu, a wielu z nich nie znajdzie nowego pracodawcy.No bo ja nie widzę opcji w której zawodnicy ograniczają się do grania przez 2 lata sparingów( bo czym innym są śmieszne rozgrywki regionalne...).Kolejna sprawa.Kto wyremontuje te stadiony?Kasy klubowe będą świecić pustkami, bardziej niż teraz z resztą, miasta nie będą chciały finansować takiej inicjatywy a sponsorzy raczej się nie znajdą.Co do prawa to zdecydowanie najłatwiejsza część zmian.Rozgrywać się może poza boiskiem, bez dodatkowych kosztów itp.Stąd uważam pomysł pana Bońka za największą bzdurę roku 2006...
A co do korupcji to jest ona wszędzie...Polska, Niemcy, Włochy itp itd. Tylko czasem o niej poprostu nie słychać...

DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 marca 2006, 19:24

Przed samymi MS w Niemczech cos ostatnio atmosfera nie najlepsza :!: Najpierw pogrom reprezentacji przez Wlochow, potem odpadniecie druzyn z LM... teraz glosna sprawa z domniemana korupcja wsrod zawodnikow :think:
Choc tak naprawde to nie jest potwierdzona informacja i moze sie okazac, ze zaden Schweinsteiger nigdy nic zlego nie zrobil :stop: Podobno Bayern ma wytoczyc proces gazecie "tz" za nieprawdziwe, bezpodstawne i krzywdzace doniesienia.
Co do wymiaru sprawiedliwosci to nie mam watpliwosci, ze cala sprawa zostanie szybko zbadana i winni zostana ukarani. Wkoncu to sa Niemcy :ok:
A co do wypowiedzi Bonka... takie cos to chyba tylko dla Faktu mogl powiedziec :roll:

jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 marca 2006, 20:03

Szkoda mi i niemieckich kibicow i uczciwych klubów! Zawsze chciałem, aby futbol był grany czysto bez fauli, wyzwisk i zamieszek miedzy kibolami :/ A do tego jeszcze ta korupcja. Pogratulowac tylko tym panom :evil: :angry: :evil: Jezeli pisze, ze jest w to zamieszany jeden z czołowych graczy niemieckich to jedno jest pewne, że z futbolem niemieckim dzieje się coś okropnego!! Taka jest moja opinia...

juveman7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 marca 2006, 20:50

Zapewne chodzi o kase.Bo w dzisiejszej piłce pieniądze są najważniejsze.

...kiedyś przyjdzie prawdziwy deszcz i zmyje cały ten gnój...
dres

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 marca 2006, 21:06

hehehe juz wiem czemu milan wygrał z bajernem bo schweistaiger sie rozpruł za hajs heheheh

nookie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 marca 2006, 21:23

dres pisze:hehehe juz wiem czemu milan wygrał z bajernem bo schweistaiger sie rozpruł za hajs heheheh
Jaki nick taki poziom posta....ech... :?

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
ODPOWIEDZ