Zachowanie "kibiców" Cracovii.

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 marca 2006, 17:38

forza bianco-neri pisze: Mówisz o bezpieczeństwie na stadionach, to ciekawe czemu wasz też został zamknięty na kibiców przyjezdnych.
Sektor dla kibiców przyjezdnych na stadionie przy Reymonta został zamknięty spowodu budowy nowej trybuny. To tak dla wyjaśnienia.

Co do tematu.
Szlag mnie trafia :angry:
Oni maja czelnosc nazywac siebie kibicami ? Na miano człowieka nie zasługują a co dopiero byc kibicem piłki nożnej. W Polsce powinien zostac wprowadzony system bezpieczenstwa na wzór Angili. Dożywotne zakazy wstępu na imprezy piłkarskie, kary więźienia, wysokie grzywny itp.
Chcemy organizowac ME 2012, dopuki nie wyelminujemy takich "atrakcji" to mozna pomarzyc o takiej imprezie. Jestem ciekaw co Listkiewicz ps. Misiu. :prochno: Robi w tej sprawie, pewnie nic jak zwykle.
Zastanawia mnie takze zachowania prezesa Cracovii, jedno wielkie LOL w jego kierunku. Nie lubie Cracovi, jako klubu i jako kibiców. A po tym wydarzeniu wręcz gardze nimi. ;]

Pozdrawiam

Fedo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 marca 2006, 17:44

forza bianco-neri pisze:hehe wypowiedzieli się wiślacy... tylko zapomnialiście dodać, że pchnięcie nożem 21-latka z Wisły było odwetem na pchnięcie nożem 17-latka z Cracovii,.
bardzo możliwe że obydwu pchnęła ta sama osoba...
poza tym z czego się smiejesz??!!
umarł człowiek czy to powód do śmiechu?tymbardziej że umarł za tak błachą sprawę (w sumie to nie wiem dlaczego umarł)
Przyznaje się jestem sympatykiem Białej Gwiazdy... ale nawet jeśli ten 17 latek jest kibicemCracovii i został pchnięty przez "kibiców" Wisły, to czy "kibice" Cracovii musieli odpowiadać głupotą na głupotę??
Moim zdaniem zachowanie tego rodzaju "kibiców" jest niedorzeczne... powiem prościej niedojrzałe
[*] dla tego chłopaka RIP

Michal17

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 marca 2006, 17:48

Problem leży w menatalości tych "kibiców" Cracovi - oni tak naprawdę kibicują drużynie "ANTYWISŁA"! Większość pewnie nie chodzi nawet na mecze, a już napewno nie zna wyjściowej jedenastki swojej drużyny. Doskonale natomiast wiedzą gdzie wbić nóż, żeby zabić.
forza bianco-neri pisze: tylko zapomnialiście dodać, że pchnięcie nożem 21-latka z Wisły było odwetem na pchnięcie nożem 17-latka z Cracovii
To już chyba Twoje i całej Triady domysły, nikt tego nie potwierdza. Wiadome jest natomast, że ta "akcja" była odwetem za utratę barw przez "kibiców" Cracovi w bójce z Wiślakami. Tak właśnie postępuje Triada. Nie radzą sobie cywilizowanymi sposobami więc muszą pomagać sobie używająć narzędzi, przewagi i zaskoczenia. Żałosne i przerażające. Dla mnie to już nie są ludzie...
Nie twierdzę, że tylko kibice Cracovi tak postępują, zanmy wiele przypadków zwierzęcych zachowań kibiców innych drużyn, ale teraz ta sprawa jest świerza.

Zachowanie na stadionie przekracza wszelkie pojęcie - 80% przyśpiewek to obrażanie Białej Gwiazdy, na czele z hymnem Pasów: "Wisła to stara ku...". Działacze Cracovi tylko podsycają atmosferę nienawiści. Wstyd mi, że takie rzeczy dzieją się w moim mieście....

herr_braun

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 marca 2006, 17:57

Ulat
Wypoeidz się na temat a nie atakujesz forza-bianconeriego.... Zastanów sie jakby wyglądała Twoja wypowiedź gdyby nie słowo 'Arka' w podpisie :roll:

Co do tematu to o czym my rozmawiamy? Ta sprawa nie ma związku z piłką nożną. To sprawa dla kryminału. A tacy 'kibice' znajdą się wszędzie, i w Krakowie, i w Warszawie i w Trójmieście. Wiadomo, że wszyscy to ludzie, wszędzie znajdą się gorsi i lepsi, kulturalni i złodzieje, nastawieni pokojowo i mordercy. Takie uogólnianie jest krzywdzące :roll:[/url]

forza bianco-neri

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 marca 2006, 17:59

ULAT pisze:forza bianco-neri....zajrzałbyś najpierw do słownika a dopiero potem się wypowiadał
nie mam takiego słownika, myślałem, że dobrze odmieniłem, choć miałem wątpliwości. Zresztą to już nie pierwszy raz kiedy się mnie czepiasz, poprzednio w temacie quizu o filmach, kiedy to zaliczyłeś tą samą wpadkę, polonistą raczej nie jeesteś więc daj sobie spokój z wytykaniem takich błędów
ULAT pisze:Proponuję pojednanie z forza bianco-neri bo zaczniemy na siebie wrzucać i do niczego to nie doprowadzi
ciekawe stwierdzenie, bo ja się staram pisać fakty a Ty na mnie najeżdżasz i wyzywasz od śledzi...
ech cracovia arka....
piękny sojusz jeszcze lepszych kibiców
to chyba komplement... choć odebrałem go inaczej....
ULAT pisze:arka złodzieje
dzięki za kolejny komplement. poza tym przypomnij sobie jak napadliście na naszych piknikowców i im zabraliście "Władców Północy" więc jesteście bandytami, złymi zbójami i również złodziejami ;)
ULAT pisze:nie wiem czy jestem uprzedzony czy co
zaraz się wyjaśni...
ULAT pisze:pewnie zaraz szanowni kibice śledzi...przepraszam arki i innych szanownych klubów mnie zbluzgają ale co tam Laughing
nie, chyba nie jesteś uprzedzony :angry: nazwe Lechia i Wisła piszesz z dużej litery, kibiców również, natomiast Arka piszesz z małej a ich kibiców nazywasz śledziami.. wcale nie jesteś uprzedzony, tylko Ci się wydaje...
nie wiem ale ta uśmiechnięta bużka na końcu świadczy o tym, że oczekujesz żeby Cie bluzgano, tak jak sam to robisz...
ULAT pisze:No nie mówiłem.....poczuł się śledzik urażony to wymyśla pierdoły
co jest pierdołą? że 3 lata temu zginął Arkowiec z rąk Wiślaka?
ULAT pisze:Co do wyzywania: między wyzywaniem a próbą pobicia jest chyba jednak różnica, a jeśli jej nie zauważasz to pobij dzisiaj mamę...zobaczymy jak zareaguje.
tu Cię nie rozumiem można kogoś wyzywać i wtedy jest się o krok od bijatyki, ale jej nie ma, rozumiem że Ci delikwenci z Cracovii gonili Cię , bo inaczej nie wyobrażam sobie próby pobicia, no cóż nieźli kozacy pod stadionem rywala takie rzeczy wyczyniać... końcówki nie będę komentował bo świadczy o Tobie, w tym momencie przesadziłeś.
Pagi pisze:Ps. ULAT nie daj się zakichanym śledziom!! W przyzłym sezonie spotakmy się w II (ARKA SPADNIE:D)
nie rozumiesz tych :kibiców: a sam zachowujesz się podobnie...

więc najpierw obrażasz mnie, mieszasz w to moją mamę a potem chcesz pojednania. dobrze, że zrozumiałeś swój błąd ale ja nie chcę mieć z Tobą nic wspólnego.
żeby nie było, że bronie "swoich" to jeśli ktoś nie zrozumiał moich postów: zdecydownie potępiam akty przemocy na stadionach i poza nimi, jednak chciałem zwrócić uwagę na to, że nie tylko Cracovia jest tu "czarną owcą", bo piszecie tak jakby to ona była wszystkiemu winna...

Juve per Sempre
white_wolv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 marca 2006, 18:03

forza bianco-neri pisze:hehe wypowiedzieli się wiślacy... tylko zapomnialiście dodać, że pchnięcie nożem 21-latka z Wisły było odwetem na pchnięcie nożem 17-latka z Cracovii,.
Nie wiem czy mamy to samo na mysli ale we wszelkich serwisach podano informacje ze obu wczorajszych atakow dokonali ci sami sprawcy.
Michal17 pisze:Zachowanie na stadionie przekracza wszelkie pojęcie - 80% przyśpiewek to obrażanie Białej Gwiazdy, na czele z hymnem Pasów: "Wisła to stara ku...". Działacze Cracovi tylko podsycają atmosferę nienawiści. Wstyd mi, że takie rzeczy dzieją się w moim mieście....
Nie badzmy hipokrytami.Na stadionie Wisly spiewalo sie to samo w meczu z Craxa,o to akurat nie mam pretensji co nie znaczy ze mi sie to podoba.

Ja nie mam nic do kibicowskich ustawek.Niech sie umawiaja,tluka,dzgaja..niech sie morduja nawzajem jak maja taka potrzebe,zawsze to jakis pozytek dla spoleczenstwa(kilku <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> na ulicach mniej).Ale dzganie nozem w nerki przypadkowych kibicow to po prostu sk####synstwo a jak spiewa Kazik S. : "Dla sk### nie ma litosci!"

W takich wypadkach padaja wszystkie argumenty jakie mialem przeciwko karze smierci.

To nie przeciwko tobie - zrozum to wreszcie
Czy możesz poruszać się swobodnie po mieście?
Gdy zmrok zapadnie, masz ochotę na wędrówki...
Nie! Niebezpieczne są takie wędrówki

(...)
Bum, bum - w nocy słychać w parku strzały
Widziałem, lecz udaję że niczego nie widziałem
Na ulicy zatacza się kafar z wąsami
Być tu można tylko z jego pozwoleniami

Agresja jest wkoło podstawową zasadą
Z reguły źle się kończy, gdy zechcesz tutaj stanąć
Ja też klęczę w kałuży i krwawi mi nos,
A dziś to przecież wyjątkowo spokojna noc

Jacyś zaczepiani ludzie - jeśli tu są jacyś ludzie
Wrzaski awantur w wódczanej malignie
Czy rozumiesz choć trochę logikę tych czynów?
Nie ma litości dla <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>!

Bum, bum, bum, bum...
Kazik Staszewski - Nie ma litosci!

forza bianco-neri

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 marca 2006, 18:20

white_wolv pisze:Nie wiem czy mamy to samo na mysli ale we wszelkich serwisach podano informacje ze obu wczorajszych atakow dokonali ci sami sprawcy.
no chyba masz racje teraz czytam wersje o fladze, dziś rano natomiast była jakaś o 17- latku i odwecie...
takich bandytów powinno się zamykać na dożywocie a na stadionach zrobić zakaz śpiewania obelżywych pieśni, to tylko podgrzewa i tak bezsensowną nienawiść.

Juve per Sempre
Michal17

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 marca 2006, 18:45

white_wolv pisze:
Michal17 pisze:Zachowanie na stadionie przekracza wszelkie pojęcie - 80% przyśpiewek to obrażanie Białej Gwiazdy, na czele z hymnem Pasów: "Wisła to stara ku...". Działacze Cracovi tylko podsycają atmosferę nienawiści. Wstyd mi, że takie rzeczy dzieją się w moim mieście....
Nie badzmy hipokrytami.Na stadionie Wisly spiewalo sie to samo w meczu z Craxa,o to akurat nie mam pretensji co nie znaczy ze mi sie to podoba.
Tylko w tym sęk, że przyśpiewek antyCracovia jest niezmiernie mniej w stosunku do pozytywnego dopingu u nas na stadionie. My nie nosimy bluz z przekreśloną flagą Pasów, nie wyzywamy ich piłkarzy, a nawet jeśli (zawsze się znajdzie jakiś <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>) to nie jest to tak powszechne jak na ul.Kałuży - tam to jest wręcz rytuał. To mnie bulwersuje. Ja jestem zwolennikiem pozytywnego dopingu na stadionie, choć nie ukrywam, że niejednokrotnie śpiewało się "Barak szósty" czy "Płonie ognisko na Łazienkowskiej" :oops:
white_wolv pisze:Ja nie mam nic do kibicowskich ustawek.Niech sie umawiaja,tluka,dzgaja..niech sie morduja nawzajem jak maja taka potrzebe,zawsze to jakis pozytek dla spoleczenstwa(kilku <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> na ulicach mniej).Ale dzganie nozem w nerki przypadkowych kibicow to po prostu sk####synstwo a jak spiewa Kazik S. : "Dla sk### nie ma litosci!"

:bravo: Prawie to samo usłyszałem dziś od kumpla. Podpisuję się w 100%

Gałcio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 marca 2006, 19:34

Sorry Ulat ale czegoś tu nie rozumiem ? Czy dla Ciebie dziwnym jest to ze będąć w innym mieście z szalikiem innego (nielubianego) klubu zostałes pogoniony przez Cracovie ? Dla mnie jest to zupełnie normalne, nawet gdybyś zawitał do Gliwic w szalu Lechii straciłbyś go mimo tego ze kiedyś była między nami sztama (Lechia i Piast) ... takie są realia, Lechia święta nie jest i z pewnością o tym wiesz, to samo kibice kazdego innego klubu, a pisanie ze kibice Cracovii są najgorsi, źli i Bóg wie co jeszcze jest śmieszne, i pokazuje jak bardzo jesteś zapatrzony na swój klub ... czy dla Ciebie dziwnym jest to w jaki sposób straciliście swoje dwie fany ? Trzeba było bardziej je pilnować ... my (Piast) też kiedyś straciliśmy fane w podobny sposób i nie płakaliśmy i nie wyzywaliśmy Zaboli od złodzieji ... swoją droga Arka podwójnie zrewanżowała się za Władców Pomorza :smile: [/url]

Nigdy nie dyskutuj z <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>,najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,a potem pokona doświadczeniem.
alessandro10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 marca 2006, 19:42

Nie chce zeby to wygladalo jak obrona tego "wybryku" pseudo kibicow CRACOVI bo jestem z zaprzyjaznionej druzyny (choc troche z twojej wypowiedzi mozna bylo wywnioskowac ze kibice Cracovi byli tego spragnieni od dawien dawna bo od jakiegos czasu powrocila do ekstraklasy)ale wislakom tez sie zdarzaly podobne wykroczenia i nie raz juz z ich rak ginal kibic Cracovi. Ale masz racje ze cos takiego nie powinno sie zdarzyc, a co mozna zrobic zeby temu zaradzic??..... cokolwiek by sie nie zrobilo to i tak nie bedzie lepiej.

WŁADCY PÓŁNOCY- ARKA GDYNIA!
ULAT

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 marca 2006, 19:52

forza bianco-neri
widzę jakim jesteś kibicem świetnym bo z tego co się mówi w 3mieście to sami nazywacie siebie śledziami :-D( na dowód http://www.arka.laczpol.net.pl/index.ph ... &Itemid=53) Czy jestem polonistą czy nie to nie Tobie roztrzygać a mi nie chodziło o odmianę tylko o liczne literówki i inne ortografy. O to że pisze z małej litery akurat najmniej powinieneś się czepiać. Co do pogonienia: byłem niemal tuż przy stadionie Wisły...przecież nie będę po całym Krakowie w szaliku Lechii chodził bo to logika że mogę dostać.Ciekaw jestem czemu oni krzyczeli: zaje*** skur*****. Pogonić kogoś a <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>** to naprawdę 2 różne sprawy. No ale pomijając ten fakt...nie chcesz zgody to nie też nie powiem żebym Cię jakąś wielką sympatią darzył :prochno: Nie obrażaj się tak za śledzia śledziQ!
http://www.willazastrugiem.pl/flagi/thumbs/t13.jpg kolejny dowód na ŚLEDZIA. Zastanawiam się ile Ty masz lat że tego nie wiesz. Może twoje kibicowanie ogranicza się do pomeczowych zadym lub też masz 12 lat i grzecznie za rączke z tatusiem chodzisz do sąsiada mecz na Canal + oglądać.
Ostatnio zmieniony 13 marca 2006, 20:09 przez ULAT, łącznie zmieniany 2 razy.

kornknot

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 marca 2006, 20:03

Mam prosbe (a wiecie czym jest prosba moda :wink: ) zebyscie nie przytaczali tego co spiewali "kibice" nawet jak wykropkujecie, bo kazdy wie ze regulamin takich rzeczy zabrania.

Co do tematu to dziwi mnie troche takie dzielenie sprawcow na kluby(albo moze w ogole mowienie jakiego klubu byl on kibice) i licytowanie sie nimi. Jak dla mnie osoba, ktora dzga nozem innych jest zwyklym morderca i zycze jej zeby przesiedziala co najmniej 10 lat w wiezieniu nawet jesli to jest kibic Juve.

Greger

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 marca 2006, 20:44

I dziwić się, że ludzie w Polsce nie chodza na mecze. Zawsze znajdzie się jakaś banda szajbusów, <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> i pseudoludzi, którzy uważają się za oddanych fanów swojej ukochanej drużyny. To przez nich mamy średnio 3000 ludzi na pierwszej lidze. Wstyd, wstyd i jeszcze raz wstyd. Jeśli nie zmieni się coś w polskim prawie, to takie sytuacje będą się tylko powtarzać. Za komuny na meczach byl jakoś spokój i dużo większa frekwencja a teraz....szkoda gadać.
:( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(

Obrazek
Greger

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 marca 2006, 20:47

Sprawdźcie, jak jeszcze nie widzieliście. Wywoluje trochę mieszne uczucia :?
http://maqlx.w.interia.pl/kibice.jpg

Obrazek
filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 marca 2006, 20:48

Chcę powiedzieć , że PSEUDOkibice (=bandyci) Cracovii i Arki to największa chołota w całej naszej Orange Ekstraklasie.

Po 1 nie istnieje dla mnie nazwa Cracovia tylko ANTYWisła... dlaczego? wystarczy posłuchać przyspiewek w strone Wisły, ktore idą non - stop a doping Cracovii to juz schodzi dla nich na 2 plan.
jesli chodzi o przyspiewki na Wiśle w strone przeciwną to nie jest tak dramatycznie. Czasem pójdzie 1, 2 no może 3 ale to jest normalne.

po 2 .... no moze nie ma drugiego ale.... podsumowywując to chcę stwierdzic ze starałem sie to dosyc obiektywanie napisac :)

forumowy ujadacz
ODPOWIEDZ