Joga Bonito!
- DP
- Juventino
Joga Bonito to kampania, którą razem z Nike stworzył Eric Cantona. Akcja ta apeluje aby piłka stała się piękna, miej brutalna, aby dawała jak najwięcej przyjemności, aby na boisku panowała fair atmosfera.
Co myslicie o tej akcji
Moje zdanie jest takie żę takie coś jest bardzo potrzebne. Ostatnio w meczu z Arsenalem Zidane kilka razy zachował się bardzo chamsko, a właśnie tacy piłkarze jak on powinni dawać przykład bo przecierz te największe gwiazdy inspirują do gry młodych chłopaków. To jest tylko jeden z MILIONÓW (dosłownie) przykładów.. Ale chodzi o gre fair a nie chamskie zachowania.. Dobrym przykładem piłkarza z wielkim sercem jest nasz kapitan - Alex Del Piero. Mówi on bardzo dużo mądrych słów, na boisku zachowuje się fair, to jest prawidziwy przykład dla młodych zawodników (takim jestem ja :-D )
Joga Bonito?! Jestem ZA :!: :!:
Co o tym sądzicie
Troche o Cantonie:
Éric Cantona (ur. 24 maja 1966 w Marsylii), piłkarz francuski, po zakończeniu kariery próbujący sił jako aktor.
Był czołowym zawodnikiem Manchesteru United w latach 1992-1997 (z przerwami), grał także w reprezentacji Francji. Słynął z pozaboiskowych skandali (m.in. głośna była sprawa kopnięcia kibica), za które wielokrotnie nakładano na niego kary. Wśród sukcesów z Manchesterem United były cztery tytuły mistrza Anglii - 1993, 1994, 1996, 1997. Został uznany piłkarzem roku 1996. Eric Cantona zwyciężył w plebiscycie na największego piłkarza w historii angielskiej Premiership, przeprowadzonym w imieniu sponsora ligi - banku Barclays - wśród ponad 26 tysięcy kibiców ze 170 krajów w 2005 roku.
Co myslicie o tej akcji

Joga Bonito?! Jestem ZA :!: :!:
Co o tym sądzicie

Troche o Cantonie:
Éric Cantona (ur. 24 maja 1966 w Marsylii), piłkarz francuski, po zakończeniu kariery próbujący sił jako aktor.
Był czołowym zawodnikiem Manchesteru United w latach 1992-1997 (z przerwami), grał także w reprezentacji Francji. Słynął z pozaboiskowych skandali (m.in. głośna była sprawa kopnięcia kibica), za które wielokrotnie nakładano na niego kary. Wśród sukcesów z Manchesterem United były cztery tytuły mistrza Anglii - 1993, 1994, 1996, 1997. Został uznany piłkarzem roku 1996. Eric Cantona zwyciężył w plebiscycie na największego piłkarza w historii angielskiej Premiership, przeprowadzonym w imieniu sponsora ligi - banku Barclays - wśród ponad 26 tysięcy kibiców ze 170 krajów w 2005 roku.
Ostatnio zmieniony 10 marca 2006, 22:28 przez DP, łącznie zmieniany 1 raz.
Moje serce jest biało - czarne a w nim Juve
- m-a-t-t-e-o
- Juventino
Cantona jest dla tego bo ma podpisany kontrakt z Nikie (wcześniej grał już w kilku reklamach)
A co do samej akcji to fajny pomysł może niektórym zawodnikom to da do myślenia i niechodzi mi tu o to żeby wszyscy zaczeli próbować grać jak Zlatan lub Ronaldinho ale przestaną brutalnie faulować (chodzi mi tu o faule CELOWE)
A co do samej akcji to fajny pomysł może niektórym zawodnikom to da do myślenia i niechodzi mi tu o to żeby wszyscy zaczeli próbować grać jak Zlatan lub Ronaldinho ale przestaną brutalnie faulować (chodzi mi tu o faule CELOWE)
- ketchupinho
- Juventino
Trzeba przypomniec, ze w tej akcji nie chodzi tylko o gre fair, ale takze o gre ofensywna, do przodu i w ogole
Wiec w pewnym sensie te slowa sa rowniez do Juventusu kierowane niestety. Ale to dobrze. Bo gra do przodu jest w grze najpiekniejsza.
- Pirlo
- Juventino
Akcja niezła...tylko ona bardziej reklmuje Nike niż piekno futbolu
Na nikefootball.com mozna sobie poogladac rózne filmiki z JOGA TV... mam tu jeden link... http://nikefootball.nike.com/nikefootba ... s_high.wmv
Na nikefootball.com mozna sobie poogladac rózne filmiki z JOGA TV... mam tu jeden link... http://nikefootball.nike.com/nikefootba ... s_high.wmv
- Pilekww
- Juventino
Popieram tę akcje, mają racje gra powinna byc czysta i ładna, nie pełna okropnych fauli, dopingu. Prawda jest że Nike reklamuje sie tam wykorzystując warzne wartości dotyczące footballu które przemawiają do kibiców :!:
Wogle co oznacza Joga Bonito
Wogle co oznacza Joga Bonito

"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
- wloski
- Juventino
Joga TV 1
Joga TV 3
niewiem czy jest Joga TV 2 bo widziałem jedynie te dwa filmiki oba są dość fajne, pierwszy mówi o pięknej grze zaś drugi przedstawia piłkarzy grajacych na mini boisku (to ten sam link co podał cris)
co do tematu myśle że warto promować "piękną gre" bo chyba po to gramy albo oglądamy aby czerpać z tego przyjemność i satysfakcje. prawdą jest że chyba nie odpowiedni człowiek reklamuje to... Eric Cantona słynie z brutalnej gry [w 1992 roku w jedym z ligowych meczów, stracił piłke , a probując ja odzyskac wskoczył obiema nogami na kolana rywala] no albo już wczesniej opisana przez kogoś tutaj sytuacja z kibicem [kurde miałem ten filmik jak znajde podam link]
pozdro
Joga TV 3
niewiem czy jest Joga TV 2 bo widziałem jedynie te dwa filmiki oba są dość fajne, pierwszy mówi o pięknej grze zaś drugi przedstawia piłkarzy grajacych na mini boisku (to ten sam link co podał cris)
co do tematu myśle że warto promować "piękną gre" bo chyba po to gramy albo oglądamy aby czerpać z tego przyjemność i satysfakcje. prawdą jest że chyba nie odpowiedni człowiek reklamuje to... Eric Cantona słynie z brutalnej gry [w 1992 roku w jedym z ligowych meczów, stracił piłke , a probując ja odzyskac wskoczył obiema nogami na kolana rywala] no albo już wczesniej opisana przez kogoś tutaj sytuacja z kibicem [kurde miałem ten filmik jak znajde podam link]
pozdro
- Greger
- Juventino
Pamiętacie moze jak Cantona rzucil się kiedyś na kibiców na trybunach?? Może powinni parę filmików pokazujących ciemną stronę futbolu w tej reklamie zastąpić kilkoma incydentami prowadzącego :-D . Wtedy dopiero możnaby zobaczyć jak chamscy mogą być pilkarze :evil:

- DP
- Juventino
Tak, ale jeśli ma sięcoś promować do potrzebny jest odpowiedni człowiek. Cantona powinien świecić przykłade w latach w których grał nie tylko wspaniałymi akcjami, podaniamy, bramkami ale i zachowaniem jeśli teraz ma promować tą akcję. Równie dobrze mógłby to byś piłkarz który gra nadal, a zachowuje się fair na boisku.kru5h pisze:a może się nawrócił...wloski pisze:Eric Cantona słynie z brutalnej gry
jakbym dostał trochę $ za reklamę, to też bym się nawrócił
- Blochu
- Juventino
Tu nie chodzi o to zeby gra nie byla brutalna (to ze w jednej z reklamowek Joga TV byl fragment jak koles drugiemu sprzedaje kopa to nie znaczy ze to jest przeslaniem tej akcji) chociaz na pewno wyeliminowanie brutalnosci wplynelo by na widowiskowosc pilki noznej o ktora wlasnie zabiega Cantona...w jednej z reklam pyta sie czemu 4-4-2 jak by moglo byc 1-1-8?? chodzi o to zeby futbol cieszyl ludzi w tym celu pokazuja reprezentacje brazylii ktora gra bardzo ofensywnie, ktorych gra podoba sie praktycznie wszystkim na swiecie. Co do eliminowania brutalnosci w futbolu mowicie ze Cantona nie powinien brac udzialu w tej reklamie a jak wchodzicie na stronen www.nikefootbal.com pojawiaja sie podpisy czolowych pilkarzy ktorzy tak jakby popierali ta akcje i czemu nie macie nic przeciwko temu ze jednym z nich jest Zlatan ktory gra ofensywnie ale tez nadzwyczaj brytalnie w niektorych momentach
- DP
- Juventino
Ta akcja właśnie mówi aby piłka była miej brutalna, piękna (czyli ofensywna) miła dla oka. Ale moim zdaniem taktyka 1-1-8 była by bez sensu.. Dla mnie pięknem piłki jest również obrona. Słynne włoskie Catenaccio, piękne czyste interwecje obrońców. Dla mnie to jest też piękne. Jak cała piłka 

- Szilgu
- Juventino
Akcja piękna ale bezsensowna. Dlaczego? A to dlatego, iż każdy trener dąży do zwycięstwa swojej drużyny, a ustawiając swoich piłkarzy w systemie 1-1-8 na pewno tego nie dokona. Natomiast co do brutalnej gry, normalne jest, że w przypadku szybkiej kontry przeciwnika zawodnik popełnia faul taktyczny, aby jego drużyna nie stracia bramki, nierzadko bardzo brutalnie. Do tego, uważam iż taki człowiek jak Cantona nie powinien w tego typu reklamach występować. Chyba, że celowo tu występuje aby pokazać, że się nawrócił. Szkoda tylko, że to nawrócenie, o ile istnieje jest wywołane zastrzykiem gotówki od nike. Dziwi mnie także podpis pod tą akcją Rooneya. Jestem pewien, że jego także interesowała tylko i wyłącznie gotówka, bo swoim zachowaniem na boisku nie pokazuje, iż chce aby ta gra była czysta i mniej brutalna, a wręcz przeciwnie. Ktoś wymienił tu nazwisko Zlatana. Nie sądze, aby Zlatan grał brutyalnie. Owszem często zbyt aktywnie pracuje barkiem ale tego typu uderzenia nie należą do tych które niszczą piękno piłki. Podsumowując sądze, iż ta akcja jest jedynie na pokaz bo z góry wiadomo, że nic nie da się w tej sytuacji wskurać.
PS:Wybaczcie błędy stylistyczne ale śpieszyłem się.
PS:Wybaczcie błędy stylistyczne ale śpieszyłem się.
- Ein
- Juventino
Moim zdaniem ta akcja jest trafnym pomysłem lecz nistety się nie uda chociażby że kto bendzie się słuchał firmy która sprzedaje odzież sportową i czerpie z tego jakieś pieniądze .
Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."