Serie A: (29) JUVENTUS 0-0 Milan (JPC na meczu!!)

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Coolfi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 marca 2006, 15:52

ObrazekVs.Obrazek

Łącznie 136 punktów i 120 goli na koncie zespołów, które w niedzielny wieczór wieczór staną naprzeciw siebie. Oczy całej Italii skierowane będą na Delle Alpi, gdzie dwójka gigantów Calcio rozegra spotkanie o wyższość. Juventus rozpocznie z dziesięciopunktową zaliczką nad kolejnym w tabeli Milanem, który stawi sięw Turynie z wiedzą, iż bez zwycięstwa trudno będzie już dogonić Bianconerich.

Gracze Capello są niemal pewni wygranej po wspaniałej passie meczów bez porażki trwającej od października. Świetną formę Juventusu potwierdza fakt, że przed rokiem, kiedy Stara Dama zdobywała 28 scudetto, na tym samym etapie rozgrywek miała na koncie aż 10 oczek mniej niż obecnie. Drużyna niepokonana na własnym boisku, gdzie straciła jedynie pięć bramek wydaje się być idealnie uformowana taktycznie przez Capello.

Drużyna Ancelottiego jest w świetnej formie. W ostatnią środę Milan rozbił na San Siro 4:1 Bayern Monachium zapewniając sobie udział w ćwierćfinale Ligi Mistrzów. Także w lidze Rossoneri radzą sobie ostatnimi czasy nieźle. W trzech ostatnich spotkaniach Milan nie stracił bramki, strzelając sześć.

Na 71 spotkań rozgrywanych miedzy Juventusem a Milanem w Turynie Stara Dama zwyciężała 32 razy, dziewiętnastokrotnie uznając wyższość rywala i 20 razy remisując. Juventus zdobył w tych spotkaniach 111 bramek, tracąc 87 goli.

Jeśli Juventus zwycięży, będzie miał na 9 kolejek przed końcem rozgrywek aż 13 punktów przewagi. Cokolwiek się stanie, piłka wciąż będzie w grze. Szykuje się niezwykle emocjonujące spotkanie, które powinno pokazać to co najlepsze we włoskiej piłce.

AC Milan
Rok założenia: 1899
Barwy: Czerwono-czarne
Przydomek: Rossoneri
Adres: Via Filippo Turati 3, 20121 Milan
Telefon: +39 0262281
Fax: +39 026598876
Prezydent: Silvio Berlusconi
Trener: Carlo Ancelotti
Strona: www.acmilan.com
Stadion
Nazwa: Giuseppe Meazza, San Siro
Pojemność: 85700
Inauguracja: 1926
Wymiary boiska: 105 x 68
Najlepsi strzelcy
Shevcenko 16
Gilardino 15
Inzaghi 10
Kaka 8
Pirlo 4

http://www.juventus.com/ ; http://seriea.pl/ ; własne

Pora na kolejny ważny sprawdzian dla naszej drużyny. Tym razem czas powrócić do Serie A i zmierzyć się z drugą siłą Italii. Głównym celem jest oczywiście zwycięstwo, jednak ja osobiście zadowolę się także remisem. Milan jest w gazie, co udowodnił gromiąc Bayern w CL. Myślę, że w razie naszego zwycięstwo można będzie już głośno mówić o 29 scudetto, bowiem przewaga wzrosnie o 3 oczka, a do rozegrania pozostanie zaledwie 9 kolejek. Milan nie dałby rady już się podnieść i dogonić Bianconerich. Może jednak ni być tak różowo, zważywszy na małe kłopoty kadrowe w naszych szeregach. Mimo to uważam, że jesteśmy w stanie wywalczyć komplet punktów i już zacząć cieszyć sie z kolejnego mistrzostwa.
Pozdrawiam.

Podobno w chwili śmierci...
tracimy 21 gramów naszej wagi.
Każdy.
Corcky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 marca 2006, 16:05

Znów bez Zambrotty :angry: Ten piłkarz jest niezwykle przydatny, co pokazał ostatni mecz z Werderm - tak naprawdę on był chyba najlepszym ogniwem, bynajmniej w naszym zespole podczas pierwszej połowy.

Wierzę, że grając u siebie pokonamy Milan. Nasi piłkarze - wydaje mi się - zdaja sobie sprawę, że nie grali z Werderem tak jak powinni, dlatego w niedziele zagrają z podwójną determinacją. Pomimo ostatniego wysokiego zwyciestwa nad Bayernem wcale nie uważam, aby Milan znajdował sie w doskonałej formie - to raczej Bayern był tak słaby :wink:

Chciałbym, aby OD POCZĄTKU meczu Juve przejęło inicjatywę. Byśmy zaczęli dobrze, a z biegiem czasu tak gra pewnie ulegałaby jeszcze poprawie.

Obrazek
Alessandro Del Piero ole!
Vojtimar

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 marca 2006, 16:06

No liczę na zwycięstwo w tym meczu. Milan zagrał koncertowo z Bayernem, więc może też i z nami, ale równie dobrze przegrać. Za Juve przemawia przewaga jednego dnia po spotkaniu LM i własny stadion. Fajnie by było jeśliby tyle ludzi przyszło na mecz co z Werderem. Forza Juve!

Z Juve na dobre i złe!
Mr Cezary

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 marca 2006, 16:15

Stajemy na przeciwko jednej z najlepszych, o ile nie najlepszej drużynie Europy. Jednak to MY gramy u siebie, to MY wygramy Serie A, to MY wygramy Ligę Mistrzów, to MY pokonamy Milan, to MY jesteśmy JUVENTUSEM! Wierzę mocno, że zwyciężymy Rosso-Nerich. Najwyższy czas zapewnić sobie przewagę, nie tyle punktową, co psychologiczną nad Milanem. Gdy strata Milanistów będzie wynosić już 13 pkt, to wątpię, że podniosą się po takim ciosie. Trzeba być skoncentrowanym przez cały mecz i nie robić tak głupich błędów jak z Werderem. I nie możemy zagrać defensywnie. Gramy przecież na Delle Alpi - największej twierdzy, jaką posiadać może wielki europejski klub.

Pilekww

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 marca 2006, 16:24

Będzie ciężko, Milan jest w dobrej formie a Juve powoli wyłazi z dołka. Jednak myśle ze spokojnie możemy pokonać Mediolańczyków. Gramy u siebie z najlepszym dopingiem na świcie czyli Polskim :-D Chopaki z JPC nie żałować gardeł :) My z Polski jak zawsze też będziemy gorąco wspierać Bianconerich 8)
Szkoda ze gramy bez Zambro on jest naszym strusiem pędziwitarem, bardzo ważnym obrońcą i wogle zawodnikiem jednak mam nadzieje ze Balza albo Cheillini go dosonale zastapią.
Myśle ze Ibra po seri indywidualnych treningów 8) będzie juz grał skutecznie i tak jak dawniej.

JEDZIEMY Z NIMI :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: FORZA JUVE

"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
Vojtimar

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 marca 2006, 16:24

Znów bez Zambrotty Ten piłkarz jest niezwykle przydatny, co pokazał ostatni mecz z Werderm - tak naprawdę on był chyba najlepszym ogniwem, bynajmniej w naszym zespole podczas pierwszej połowy.
Z Interem też nie mieliśmy Zambrotty, ale świetnie sprawili się Chiellini i Balzaretti. Liczę na taki sam, albo jeszcze lepszy ich występ o ile Capello wystawi tych dwóch graczy. A powinien.

Z Juve na dobre i złe!
Railis

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 marca 2006, 16:42

Trzeba przyznać, że szykuje się szlagier w SerieA. Ciekawy jestem jak się potoczy gra. Milan jest mocnym przeciwnikiem, co pokazał mecz przeciw Bayernowi, który wygrali 4-1. Trzeba się będzie Juve sprężyć i postawić na jedną kartę. Miejmy nadzieję że Juve na ten mecz już się przełamie i wygra tak pięknie jak w tamtym sezonie. Nic nie komentuję przed meczem aby nie zapeszać. Forza Juve.

mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 marca 2006, 16:53

Ten mecz może okazać się bardzo istotny. Myślę, że i w istocie nim jest. Na pewno, tak jak napisał Coolfi, oczy wszystkich kibiców we Włoszech (i nie tylko) będą skupione na tym spotkaniu.
Milan chce na pewno pokazać, że te 10pkt, jakie ich dzieli do Bianconerich, to tak naprawdę zbyt duża przepaść. Juve chce udowodnić, że ta przewaga to nie przypadek. Ancelotti chce pokazać, że jego piłkarze, mimo iż "celują już tylko w Ligę Mistrzów", nie składają broni również w Serie A. Capello chce udowodnić, że Juve jest najlepsze we Włoszech i w Europie.
Pięknie będzie pokonać Milan i wierzę, że jest to możliwe. Przeciwnicy mogą być podbudowani ostatnim spotkaniem z Bayernem- Juve przecież grając z Niemcami "wyłuskało" tylko dwa razy po 1:0. A Milan rozniósł ich w proch i pył. To może sprawić, że Milan zagra jak z nut lub wręcz przeciwnie- że będą zbyt pewni siebie, co wykorzystają Bianconeri.

Zagrajmy mądrze, zagrajmy z pomysłem, zagrajmy na miarę naszych najlepszych możliwości. Ten mecz tak naprawdę nie zagrozi nam- moim zdaniem. W tym meczu powinniśmy przede wszystkim pokazać, że jesteśmy lepsi. Nie chcę remisu, nie chcę rzecz jasna przegranej. Chcę, żeby Juve zwyciężyło. Niech nasi piłkarze pokażą, kto rządzi we Włoszech.
3:2 dla nas Panowie i nie ma bata.
ForzaDelPiero pisze:Znów bez Zambrotty :angry: Ten piłkarz jest niezwykle przydatny, co pokazał ostatni mecz z Werderm - tak naprawdę on był chyba najlepszym ogniwem, bynajmniej w naszym zespole podczas pierwszej połowy.
Fatalnie. Szkoda mi go. Na pewno jak każdy czekał na ten mecz, zwłaszcza, że gramy na Delle Alpi. Mam nadzieję, że Balzaretti okaże się jego świetnym zastępcą i załata tę dziurę.

Wracaj do zdrowia, Zambro. Arsenal czeka.

deep

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 marca 2006, 17:58

Ja tam o wyniku się nie wypowiem, bo może być każdy, wygrana, remis czy przegrana, i nie da się za bardzo wskazac faworyta. Ale...

Taka myśl mnie naszła... chciałbym by na ten jeden mecz Superpippo zagrał w naszej drużynie. Oglądałem w środę mecz Milanu, i szczerze żal mi było, że Inzaghi odszedł z Juve. Świetny zawodnik. Żaden zdrajca, jak to co poniektórzy go nazywają. Niestety, podatny trochę za bardzo na kontuzje ostatnio. Szkoda. Ale mam nadzieję że pojedzie na MŚ razem z DP i coś jeszcze razem ugrają. Coś złotego najlepiej :D

Juve - Milan 1X2? Któż to wie?

pozdrawiam

leniup

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 marca 2006, 18:26

W tym roku mecz Juventusu z Milanem w rundzie reważnowej nie jest już tak elektryzujący fanów jak przed rokiem. Niemniej jednak jest to oczywiście spotkanie sezonu w lidze włoskiej. Nie z Interem nie z Romą ale właśnie mecze z Milanem są najtrudniejsze. Ten mecz trzeba zobaczyć. Wielki klasyk, wielkie zespoły. Nie mogę doczekać się niedzieli 8) Bramkiem Zambro nie przejmował bym się tak bardzo, w meczu z Interem młode wilki pokazały swoją klasę a przecież obawialiśmy się o boki obrony. O ataku Juve w tym meczu wypowiadał się nie będe i błagam was ludzie wy też tego nie róbcie. Pozostawcie to choć raz bez komentarza, podporządkujcie się woli trenera. Zarówno Juventus jak i Milan w środku tygdonia grali w Lidze Mistrzów. Ale nie sądze by profesjonalni piłkarze byli zmęczeni. Ileż już razy grali jeszcze cięższe serie mecżów. Milan by myśleć o mistrzostwie MUSI pokonać Bianconerich. Innej możliwości nie ma, w przeciwnym razie Juventus będzie już mógł grać spokojnie w lidze i skoncentrować się na Champions League. Mimo iż jak zwykle obawiam się wielkiego przeciwnika, oczywiście jestem głęboko przekonany o naszym zwycięstwie. Przewiduje niewiele bramek, skromne 1-0 mi wystarczy tak jak wystarczyło rok temu.

deep pisze:Juve - Milan 1X2? Któż to wie?
Ja wiem. 1 Postawiłem w STS'a :smile:

Obrazek
Mateo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 marca 2006, 18:59

leniup pisze:W tym roku mecz Juventusu z Milanem w rundzie reważnowej nie jest już tak elektryzujący fanów jak przed rokiem
Dokładnie. Tym razem będzie to mecz o wyższość, o honor. Bo już nie o Scudetto, które praktycznie jest już w Turynie. Wystarczy postawić tylko ''kropkę nad i''. Może to się stać właśnie w tym meczu: pokonanie Milanu dałoby nam miażdzącą przewagę w lidze i pozwoliło głównie skoncentrować się na Champions League.

Łatwo nie będzie :| . Milan jest na gazie, wszyscy wiemy co we wtorek zrobił z Bayernem w Lidze Mistrzów. Mediolańczycy wiedzą, że jest to mecz ostatniej szansy jeśli w ogóle jeszcze marzą o mistrzostwie. 7 punktów mogliby jeszcze odrobić. Jeden taki mecz o Scudetto już wygraliśmy na San Siro z Interem, teraz wypada to powtórzyć. Oby nasza gra i mobilizacja stały na takim poziomie jak w lutowym mecz z Interem.

Oczywiście stawiam na Juve, remis również by mnie zadowalał. Licze, że Juventus zagra piękny futbol i naszym forumowym kolegom i koleżankom, którzy wybrali się do Turynu na ten mecz, dostarczy wspaniałych i niezapomnianych wrażeń :wink: . Tego wam chłopaki i dziewczyny życze :!: .
Ostatnio zmieniony 10 marca 2006, 21:05 przez Mateo, łącznie zmieniany 1 raz.

piotrek147

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 marca 2006, 19:19

Mam nadzieję, że w tym meczu weźmiemy rewanż za poprzedni mecz przegrany przez nas 3:1. Boję się trochę tego meczu, ponieważ oglądałem mecz w LM Milan - Bayern i widziałem jak skutecznie zagrał Milan. Martwi brak kontuzjowanego Zambrotty, który nie będzie grał przez 10 dni. Jeżeli nasi piłkarze wygrają to Scudetto jest już prawie na 100% w Turynie, a jeżeli przegrają to Milan będzie miał 7 punktów straty do nas, które mogą odrobić. Gdybyśmy wygrali możemy bardziej skupić się na Chamipons League i na trudnych meczach z Arsenalem. Mimo tych trudności moim zdaniem wygramy minimalną różnicą.

www.HotKomp.pl - internetowy sklep komputerowy oraz serwis
Reggie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 marca 2006, 19:22

To będzie wielki i ciężki mecz dla Juve. Ale jeśli Juventus chce pokazać że naprawde potrafi grać w piłke, a nie jest drużyną drewników, jak ich nazwał mój kolega, to powinien ten mecz wygrać. Ale właściwie to remis by mnie zadowolił, byleby styl gry był lepszy niż w ostatnim meczu z Milanem na Delle Alpi.

"Ludzie wybierają najczęściej rozwiązania pośrednie, które są najgorsze ze wszystkich, a to dlatego, że nie potrafią być ani całkiem źli, ani całkiem dobrzy." Niccolò Machiavelli
Copiczenkowiczenko

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 marca 2006, 19:27

Napewno w LM Milan wypadl o niebo lepiej niz Juventus.
Licze na lepsza a przedewszystkim skuteczniejesza gre Bianconerrich.
Gramy u siebie i szczerze mowiac cieszyl bym sie nawet z remisu.
Mam nadzieje ze Balzaretti lub Chiellini skutecznie zastapi Zambrotte.
Postawil bym raczej na tego pierwszego bo z meczu na mecz coraz bardziej podoba mi sie jego gra.
Napewno Milanowi bedzie kibicowac cala Serie A i wielu kibicow innych druzyn bo jesli wygra Juve to juz prawie na 100% zdobedziemy scudetto i rozgrywki nie beda juz zaciekawe.
Nie ukrywam ze licze na Alexa, marzy mi sie gol podobny do tego z interem
choc nie koniecznie musial by pasc z wolnego.

Chip

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 marca 2006, 19:29

Ciężki mecz to będzie, sądze tak ponieważ Juventus wymęczył zwycięstwo z Werderem, a Milan zdemolował Bayern który jest o wiele lepszy od Werderu. Mam nadzieję że zagra Del Piero w pierwszym składzie, niech Capello wreszcie zrozumie, że wygłupia się z tym że pomija Alexa kiedy on jest w takiej wspaniałej formie :angry: . Dla mnie Ibra na ławę! Jest bez formy, niech do niej dojdzie, jeżeli marzy o grze! Na pewno dużym osłabieniem będzie brak Zambrotty :płaczę: , to jest bardzo ważny zawodnik, no ale miejmy nadzieję że Chellini wypełni po nim lukę. :pray: W pomocy wiadomo kto zagra, oczywiście- Camoranesi, Emerson, Vieira, Nedved- innego ustawienia pomocy sobie nie wyobrażam. Ważna w tym meczu będzie dyspozycja naszej obrony ponieważ Milan dysponuje bardzo mocną siłą ofensywną. No i cóż zostaje mi wytypować wynik, ja myślę że to będzie rewanż za mecz z pierwszej rundy, więc postawie 3:1 dla gospodarzy :D

"Czyż to, co daje szczęście człowiekowi, musi być następnie źródłem jego cierpień?"-Johann Wolfgang Goethe
Zablokowany