LM (1/8): JUVENTUS 2-1 Werder Brema

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Railis

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 marca 2006, 13:17

To juz dzisiaj! Przed nami, a może już za nami Ćwierćfinały. Dzisiaj będę wyczekiwać głośnego krzyku po (mam nadzieję) wygranym meczu. Dzisiaj może to być próba dla kibiców, czy są z Juve do końca. Ja będę na zawsze z Juve nawet jeżeli przegra (nawet wysoko). Dzisiaj wielki dzień.

Martin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 marca 2006, 13:45

Który to już ważny sprawdzian w tym sezonie. Ale co jeden to ważniejszy. Co jeden przybliża nas do upragnionego finału. Może nawet lepiej, że przegraliśmy bo przynajmniej nie musimy się obawiać o mobilizację, a wierzę, że z dostrzeżeniem jej nie będziemy mieli problemu. Zwyciestwo mogloby wprowadzić niepotrzebne rozluznienie.
Dobrze by bylo wygrać i awansować bo jak mowi Dragon kwestia ta bardzo rzutuje na wyjazd do Turynu. Nastroje na pewno będą znakomite jak przejdziemy do ćwierćfinału. Jeśli nie... eee o tym nie myślę.

Ustawienie: przewiduje się, że zacznie Zlatan z Davidem. Niby wrócili po kontuzji ale nie od dzisiaj wiadomo, że są to piłkarze, którzy potrafią przesądzić mecz na nasza korzyść jedną akcją. Liczę, że będą to dwie szybkie akcje. A potem juz tyko spokoj w szeregach obronnych. Jeśli nie mamy w obwodzie Del Piero, ktory na zmeczonych Niemców będzie jak znalazł. Oby tylko Capello nie popełnił jakiegoś błędu paradoksalną zmianą. I obyśmy nie stracili awansu w ostatnich sekudnach jakimś przypadkowym zagraniem (vide pierwsza bramka w pierwszym meczu).

Mam nadzieję także na przełom. Jaki? Szczerze mówiąc w tym sezonie nie pamiętam dobrego meczu Ligi Mistrzów w naszym wykonaniu. Zawsze czegos brakowalo. Zawsze grali tak jakby ich trema zżerała. A co więcej sezon wczesniej czy dwa sezony tez takich meczów było jak na lekarstwo. Dobra koncze bo zaczynam krakać... :/

Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
Buri

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 marca 2006, 13:55

JEzu co za nerwówka :/ "gdyby" 2 tyg. temu nie te stracone bramkie pod koniec meczu dzisiaj śledzilibyśmy mecz spokojniej, a TaK musimy wygrać. Oczywiscie wierze w Juve ale strasznie się boje. Bo nie wyobrażam sobie sytuacji abyśmy nie awansowali do kolejnej rundy. JEdnak tak jak to pisał MARTIN nie zbyt dobrze gramy w LM i może być trudno. Po pierwsze Capello musi wystawić od początku optymalny, najlepszy możliwie skład. Nie ma czasu na szachy! Musimy wygrać i awansować ! FORZA JUVE !

ps. coś czuję, że dzisiaj będzie rekord osób na czacie :D

"Kocham te barwy i nie wstydzę się tego powiedzieć. Kocham je i wszystko, co z nimi związane." - Alessandro Del Piero
Machnes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 marca 2006, 14:27

Gdyby nie te 2 frajersko stracone bramki, bylbym dzisiaj o wiele spokojniejszy. Trzeba od poczatku zrobic to co trzeba, czyli narzucic Niemcom wlasny styl gry, my Jestesmy Juventus, my celujemy w zwyciestwo w CL, ten mecz dopiero rozgrzewka, damy rade, bo bedziemy mieli jeszcze po drodzde trudniejsze wyzwania. FORZA JUVE!!!!!!

Copiczenkowiczenko

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 marca 2006, 15:16

juveluck pisze:
Michał`fcj pisze:
EDIT:::
Copiczenkowiczenko pisze: Ja stawiam 20 zł na awans Werderu bo jak Juve nie awansuje to przynajmniej ta kaska mi choc troszke oslodzi porazke Bianconerich.
:angry:
Jak dla Ciebie 60 czy 70 zł troszkę osłodzi Ci odpadnięcie Juve to Powodzenia Ci w życiu życzę i Krzyż na drogę.
To jest zalosne... 70 zl a awans Juve. Suma 4 krotnie wyzsza nie oslodzila by mi ich odpadniecia. Nie potrafie pojac jak mozna stawiac przeciwko Juventusowi, co to za "osloda". Tylko awans sie liczy, wszystko inne to tragedia, nawet jezeli sie na tym zarobi...

Tylko jest jedna roznica miedzy nami: jak by Juve odpadlo (w co nie wierze tak jak wczesniej napisalem) to mi zamiast plakania w poduszke zostala by przynajmniej kasa.
Pomyslcie ludzie czy ja tym ze postawie na Werder pomoge im w awansie?

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 marca 2006, 15:31

Dziś będe mógł z wielkim uśmiechem na ustach czytać posty tych, którzy jeszcze dwa tygodnie temu zwalniali Capello, a styl naszej drużyny nazywali żenującym. Nieważna jest ilość bramek, nieważny jest styl, liczy się tylko awans, awans, który dziś osiągniemy.
Ten wieczór będzie należał do Starej Damy, Damy Europy, której zawodnicy pokażą, iż zasługują na miano najlepszych.
Do boju biało-czarni!

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
romaneq

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 marca 2006, 15:32

Nie mam pojęcia czego się po dzisiejszym meczu spodziewać :shock:

Czy Werder będzie bronił wyniku ? Czy Juventus grał na 1-0 ? Czy może goście będą grali "swoje" czyli nastawieni ofensywnie ? Czy też może nasi będą chcieli jak najszybciej zdobyć ze 2 gole i spokojnie kontrolować sytuacje ?

Werder w LM na wyjazdach grał bardzo słabo w tej edycji. Porażka z Barsa i Pana, remis w Udine. Ich wyniki nie powalają jednak Juventus zdołali pokonać :(

W każdym meczu (jak i w Bundeslidze) grali ofensywnie więc i tak zagrają zapewne dziś w Turynie. Inaczej chyba nie potrafią, chociaż dziś wcale atakować nie muszą.

Bardzo prawdopodobne jest, że zdołają strzelić gola. Gdybym miał typować to najlepiej OVER 2,5. Werder strzela ale i dużo traci.

Na papierze między drużynami jest ogromna przepaść. Jednak dzisiejsza LM weryfikuje wszystko. Tutaj niczego nie można być pewnym.

Marzy mi się poprawka wyniku z Bayerem Leverkusen czyli 4-0 8)
Mam nadzieje, że Juventus udowodni, że wynik z Bremy to wypadek przy pracy i goście wrócą do domu w smutnych nastrojach.

Mecz na szczęście oglądne na żywo :dance:
Życzę wszystkim udanego wieczoru i nocy tym, którzy oglądną retransmisje :-D
Ostatnio zmieniony 07 marca 2006, 15:38 przez romaneq, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Marcin_FCJ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 marca 2006, 15:35

Nie będe się tu rozpisywał bo każdy wie o co i z kim gramy. Nikt nie musi uświadamiać nikogo o wadze tego spotkania i o tym że musimy je poprostu wygrać.. Napiesze tylko, że jeśli Juventus nie podołałby Werderowi i odpadłby Ligi Mistrzów to całymi siłami będe za odejściem Capello. Takiej hańby nie przełkne! Odpaść z Werderem to wielki wstyd. Mam nadzieje jednak, że do tego nie dojdzie! Jestem tego pewien!

juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 marca 2006, 16:03

Copiczenkowiczenko pisze:
juveluck pisze:
Michał`fcj pisze:
EDIT:::

:angry:
Jak dla Ciebie 60 czy 70 zł troszkę osłodzi Ci odpadnięcie Juve to Powodzenia Ci w życiu życzę i Krzyż na drogę.
To jest zalosne... 70 zl a awans Juve. Suma 4 krotnie wyzsza nie oslodzila by mi ich odpadniecia. Nie potrafie pojac jak mozna stawiac przeciwko Juventusowi, co to za "osloda". Tylko awans sie liczy, wszystko inne to tragedia, nawet jezeli sie na tym zarobi...

Tylko jest jedna roznica miedzy nami: jak by Juve odpadlo (w co nie wierze tak jak wczesniej napisalem) to mi zamiast plakania w poduszke zostala by przynajmniej kasa.
Pomyslcie ludzie czy ja tym ze postawie na Werder pomoge im w awansie?
Wole plakac w poduszke, i plakania bym sie nie wstydzil, niz zarabiac na naszym nieszczesciu.

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
Kryształ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 marca 2006, 16:42

Kto oglądałe mecz w Bremie wie że Werder taką wspaniałą ekipa nie jest a co za tym idzie nie tak łatwo bedzie im wyeliminować Juventus niesiony dopingiem kilkudziesieciu tysięcy ludzie. W Bremie zabrakło koncentracji i straciliśmy 2 głupie bramki, licząc jednak 2 nasze sytuacje sam na sam Vieiry i Zlatana to jak juz my powinniśmy wygrać 4-3. No ale niestety pech to pech. Ja w nich wierze i jestem pewny ze JUVE awansuje !!!
A jak widze ze "fan" Juve stawia na awans Werderu...to jest to bynajmniej niestosowne...moim zdaniem...

FORZA JUVE !!!

"Dziś gramy z Werderem a zwycięstwo jest naszym celem"

seba99

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 marca 2006, 16:49

To z pewnością jeden z tych meczy, który pokazuje charakter drużyny. Jestem spokojny o wynik, bo gdy Juve wie, że musi wygrać, to zazwyczaj gra piękny, efektowny football i w większości przypadków skuteczny, tak jak miało to miejsce w ostatnich latach, o czym przekonał sie dwukrotnie Real i Barcelona. Piszę w większości, bo jednak niesprostaliśmy Liverpoolowi, ale to był wypadek przy pracy, jaki zdaża się raz na 10 lat :D (no może troszkę przesadziłem). Mamy ogromny potencjał, o czym nie może powiedzieć Werder i grzechem będzie, jeśli tego nie wykorzystamy. Najlepszą obroną jest atak a właśnie dziś taką "obrtonę" musimy zastosować. Patrząc na obronę "przyjaciół" z Bremy możemy spodziewać się sukcesu w co ogromnie wierzę :!: Myślę, że odprawimy Werderczyków z bagażem kilku bramek, co sobie, Wam a przede wszyskim naszej kochanej drużynie życzę.
Będzie ok :ok: :dance:

Dumni po zwycięstwie, wierni po porażce
Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 marca 2006, 17:01

Cóż, może i ja zabiorę głos. Także upatruję porazki przed dwóch tygodni w braku koncentracji, aczkolwiek patrząc na skrót to nie zasłużyliśmy na zwycięstwo. Werder miał sporo sytuacji i remis (chocby 2:2) byłby sprawiedliwym wynikiem. Niestety - przegraliśmy.
Niestety to my jesteśmy w sytuacji, że musimy ywgrać - a nie Werder.
Ale:
- mamy swój stadion i mamy swoich wielkich zawodników. Tym razem Capello będzie mógł skorzystać ze swoich najlepszych. Kto wybiegnie na boisko - nie wiem, ale licze, że będzie nim między innymi Camor. Dlaczego własnie on? Bo to on napędza ostatnio większość naszych akcji i w dużej mierze ofensywa zalezy właśnie na nim.
jednak większych szans będę, o dziwo, upartywał w naszej defensywie. Nie wiem ile jest takich zespołów jak Juve - który w każdym meczu strzelał przynajmniej jedną bramkę... skoro więc na Delle Alpi podejmujemy drużynę, której defensywa do potężnych nie należy - o bramkę jestem spokojny. Powiem więcej: jestem wręcz przekonany, że padnie. Zachowanie czystego konta to dla mnie klucz do sukcesu.
Więd trzymam kciuki za Gigiego!
Trzymajcie i Wy - a za kilka godzin będziemy spekulować kogo Juve rozjedzie w następnej rundzie! :)

Dirty mind
dejwo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 marca 2006, 17:11

Osobiscie uwazam ze juve to najlepszy klub na swiecie, jest to jednak moje subiektywne odczucie.Uwazam wiec ze obecnie mamy najlepszy sklad i trenera!Juventus jest fenomenalny pod kazdym wzgledem,swietnie zorganizowana obrona,wspaniala druga linia i fenomenalny atak!Wszystko wydaje sie wskazywac znaczna przewage juventusu nad innymi druzynami,lecz nawet najwiekszy mocarz ma swoja piete achillesowa,a w tym wypadku jest nia wedlug mnie pewien kompleks!A mianowicie Juventus jak zauwazylem nie potrafi zbytnio grac z rywalami nawet slabszymi na wysokim szczeblu ligi mistrzow...Wedlug mnie zawsze od naszego klubu za duzo wymagano...po drugie w waznych meczach zawodzi druga linia...Pamietam finaly 96/97,97/98 i 98/99,tylko w tym pierszym druga linia nie zawiodla,a tak pozatym czasem az gnie mnie ze zlosci gdy widze co niektorzy wyrabiaja.Tak naprawde liczy sie to co juve prezentuje na boisku,a nie jakies prognozy czy oczekiwania...Jak dla mnie Damy Rade, bo jestesmy obecnie bezapelacyjnie najlepsi!!!

Forza Juve!!!
Pavciooo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 marca 2006, 17:13

Witam, mam pytanie, proszę mnie nie besztać jeżeli odopowiedzi na moje pytanie w tym wątku nie zauważyłem...

Ale do rzeczy:
Na jakich programach będzie transmitowany ten mecz?
Ponieważ w TVP bedzie Barca-Chelsea, a gdy zajrzałem do programu Cyfry+... Nie znalazłem tam żadnego z meczów LM...
Niech ktoś mi powie, na jakim meczu może lecieć ten mecz :!:
(Prosiłbym bardzo o podanie numeru kanału na którym jest owy program)

Co do meczu:
W meczu z Sampdorią widać było, że stałe fragmenty już zostały nieźle wyćwiczone. Będzie dobrze! Oby tylko Blasi nie grał ;)

seba99

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 marca 2006, 17:17

Witam, mam pytanie, proszę mnie nie besztać jeżeli odopowiedzi na moje pytanie w tym wątku nie zauważyłem...
Polsat Sport Extra

Dumni po zwycięstwie, wierni po porażce
Zablokowany