Feminizm i Feministki...:)

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
Paolo_Rossi_1982

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 marca 2006, 21:07

Wszystko co 'inne' wydaje mi sie dziwne i tego nie lubię. Pedały (lub jak kto woli [i brzmi to całkiem ładniej] geje), lesbijki, rasisci, nazisci, lewusy, a takze feministki (umówmy się skrajne, zeby nikt mnie nie łapał za słowka). Ogólnie jestem istotą mało tolerancyjną. Nigdy jednak nie miałem uprzedzen wobec osób o innym kolorze skóry, broń Boże!

Czasem oglądając TVN Style - (kanał propagujacy feminizm, głownie za sprawą smiesznych prowadzacych) mam ochote rzucic w telewizor laćkiem ";o" słyszac młynarska pieprzacą brednie na temat wyzszosci kobiet nad mezczyznami (a to juz jest moim zdaniem skrajna wersja feminizmu na co nie ma miejsca w Polsce!).

Precz z dziwactwem!

P.s
Jakos specjalnie nie dziwi mnie ze w tym temacie najczesciej udziela sie ta pyskata i smieszna milanistka. To samo tyczy sie 'dziwnych' pogladów herr_brauna.

wojti-s

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 marca 2006, 21:18

herr_braun pisze: Zgadza się, jest to pewien paradoks, ale to już zależy od pkt. widzenia. To że ktoś jest chrześcijaninem, to nie znaczy że musi się zachowywać jak ksiądz... Ja to pojmuję tak, że czasem trzeba radykalniejszych :wink: środków niż słowo...
Nom masz racje - czasem wypadałoby użyć rozumu :wink:
Lesbijkom mówie tak :!: :D (ale gejów nie cierpie tak samo jak ks. rodzynka :smile: ).

Owszem, to że się jest chrześcijaninem nie oznacza, iż trzeba się zachowywać jak ksiądz ( a broń Boże jak wspomniany wczesniej rodzynek). Jednak należy trzymać się chociażby tego co głosi Biblia oraz KKK ( Katechizm Kościoła Katolickiego). A Twoje poglądy oraz hasła, które tutaj prezentujesz są zaprzeczeniem idei chrześcijańskich.

Jeszcze taki ciekawy link dorzuce 8)

http://www.maxior.pl/?p=index&id=10118&8 :rotfl:

EDIT:
Kilka ciekawych słów z filmiku :' Idźcie stąd żydy ! ' ; 'Raus'

Czyżby ludzie zapatrzeni w tv Trwam i jej dyrektora mieli poglądy zalatujące nazizmem :?: To dopiero przejaw głębokiej wiary :?

Bany_DG

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 marca 2006, 21:21

wojti-s pisze: Lesbijkom mówie tak :!: :D (ale gejów nie cierpie tak samo jak ks. rodzynka :smile: ).
Strzela mnie jak widze takie wypowiedzi, czym geje sa gorsi od lesbjiek? Paradoskalnie wiem o co Ci chodzi, stosunek seksualny les wydaje sie byc bardziej podniecającym, jednak nie podzielam twojego zdania.

wojti-s

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 marca 2006, 21:30

Juventin pisze:
wojti-s pisze: Lesbijkom mówie tak :!: :D (ale gejów nie cierpie tak samo jak ks. rodzynka :smile: ).
Strzela mnie jak widze takie wypowiedzi, czym geje sa gorsi od lesbjiek? Paradoskalnie wiem o co Ci chodzi, stosunek seksualny les wydaje sie byc bardziej podniecającym, jednak nie podzielam twojego zdania.
Akurat nie o to mi chodziło :wink: Otóż kobiety ( nie wiem czy wiesz ) mają wpisane w genach tendencje do biseksualizmu. To ( bynajmniej dla mnie ) zmienia postać rzeczy. Jeśli udowodnią naukowo, iż mężczyźni także mają takie tendencje to gejów też zaakceptuje ( oczywiście nie w 100% gdyż adopcjom przez pary gejów i lesbijek jak najbardziej się sprzeciwiam). Ale jak chcą brac śluby, chodzić za ręke to niech sobie chodzą. I tyle.

herr_braun

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 marca 2006, 21:37

Paolo_Rossi_1982 pisze: P.s
Jakos specjalnie nie dziwi mnie ze w tym temacie najczesciej udziela sie ta pyskata i smieszna milanistka. To samo tyczy sie 'dziwnych' pogladów herr_brauna.
Wytłumacz mi, proszę na czym polega ich dziwność :?
wojti-s pisze: Jednak należy trzymać się chociażby tego co głosi Biblia oraz KKK ( Katechizm Kościoła Katolickiego).
Rozumiem że dla Ciebie jest to niewiele :wink:
wojti-s pisze:A Twoje poglądy oraz hasła, które tutaj prezentujesz są zaprzeczeniem idei chrześcijańskich.
Przykłady proszę :D

Już miałem nie komentować dzisiaj, ale oszczerstwa nie zniese :smile:

Mrówa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 marca 2006, 22:43

wojti-s pisze: Jeszcze taki ciekawy link dorzuce 8)
http://www.maxior.pl/?p=index&id=10118&8 :rotfl:
EDIT:
Kilka ciekawych słów z filmiku :' Idźcie stąd żydy ! ' ; 'Raus'
Czyżby ludzie zapatrzeni w tv Trwam i jej dyrektora mieli poglądy zalatujące nazizmem :?: To dopiero przejaw głębokiej wiary :?
Jak oglądam takie filmiki to mi wstyd ,że takie bydło spotyka się w moim mieście.Ten dziadek takiego ciśnienia dostał na widok kamery ,że mu pewnie pierwszy raz od czasu wojny bryknął.(pewnie w czasie wojny służył w Wermachcie ,bo oni tez takimi sloganami rzucali).

Obrazek
wojti-s

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 marca 2006, 23:23

herr_braun pisze:
wojti-s pisze: Jednak należy trzymać się chociażby tego co głosi Biblia oraz KKK ( Katechizm Kościoła Katolickiego).
Rozumiem że dla Ciebie jest to niewiele :wink:
Najwidoczniej nie rozumiesz. Chociaż jest partykułą uwydatniajacą minimalny lub maksymalny zakres czegoś brany pod uwagę ( podobnie jak choćby). W kontekście mojego zdania oznacza to , iż będąc katolikiem powinieneś trzymać się tego co głosi Biblia i KKK. Partykuła 'chociażby' może i minimalizuje tutaj znacze Biblii ( brzmi to tak jakby było więcej ksiąg/ książek zawierających wartości chrześcijańskie), ale zarazem je uwydatnia ( jest jedną z ksiąg ale ileż w niej prawd/ rad itp dla chrześcijanina skoro wystarczy by wytyczyć człowiekowi ścieżke przez życie).

No ale cóż, zinterpretowałeś to po swojemu :wink:
herr_braun pisze:
wojti-s pisze:A Twoje poglądy oraz hasła, które tutaj prezentujesz są zaprzeczeniem idei chrześcijańskich.

No to masz
herr_braun pisze: Wogóle taką zależność zauważyłem, że w dzisiejszych czasach większość "bojowników" o wolnośc równość itp. to idioci i pomyleńcy. Zarówno feministki, jak i marsze równości... Szkoda gadać :smile:
Ładnie to tak bliźnich obrażać :whistle: :?:
Rzeczywiście , sędzia braun powiedział to co wiedział. O ile mi wiadomo to tylko Bóg jest wszechwiedzący. Nie chodzi o wyrażenie poglądu na sprawę ale o sposób przedstawienia :wink: Taki sposób nie przystoi prawdziwemu chrześcijaninowi. :lol:

Ponadto Twoje podejście do sprawy jako całokształt. Twoje poglądy są dosyć skrajne. Myśle, że na to
herr_braun pisze:
będzie najlepiej jak sam sobie odpowiesz.

milanistka

Milanistka
Milanistka

Nieprzeczytany post 06 marca 2006, 23:35

Paolo_Rossi_1982 pisze:P.s
Jakos specjalnie nie dziwi mnie ze w tym temacie najczesciej udziela sie ta pyskata i smieszna milanistka.
Noooo i niewiesz na dodatek co Cię bardziej boli, czy to że pyskata czy że milanistka na forum o Juventusie Turyn (bez obrazy ale zastrzeżeń do drużyny nie mam, szacunek należy się za tradycję i bycie fair; szkoda tylko że tego samego nie można powiedzieć o kibicach, których połowa to ... szkoda nerwy tracić ;p nie wiedzą nic o trudnej ale za to jakiej wspaniałej sztuce kibicowania - a skad to wiem, a czytam sobie wypowiedzi różne :P)
herr_braun pisze:Bo to jednaknie są do końca pokojowe demonstracje a kobiety jak wiadomo są wrażliwe
Noooo jakby jedna z drugą zobaczyły co ukochany tak naprawdę sądzi o kobietach to dostałby kopa na dowidzenia :D Demonstranci kurcze pieczone :rotfl:
herr_braun pisze:Dlaczego nazwałaś to kwestią zdrowotną
Bo to zakrawa na chorobę psychiczną :P Jak wiadomo od wieków różne ludzkie fobie typu arachnofobia, agorafobia czy klaustrofobia leczy się psychiatrycznie. W wieku XXI doszła jeszcze jedna do leczenia - mianowicie homofobia :P:P:P

Na temat komuny wątek przemilczę :D Polecam literaturę jak tworzy się autorytaryzm, dyktaturę i monopartyjność a potem oczywiście zrobienie porównania z nasza obecną sytuacją :D:D:D
herr_braun pisze:Są to media antyrządowe
Media opisują to co widzą z racji tego, że ich priorytetem jest rzetelność :P A jeżeli rząd postępuje niewłaściwie i jego działania nie sa pochwalane to znaczy że mamy media antyrządowe tak :?:
W kwesti rządu leży to żeby dobrze wypasc przed obywatelami a nie obywatelom przed rządem :D:D:D
herr_braun pisze:Władza i wpływy Rydzyka są również wyolbrzymiane
Nooo każdy sobie może zadzwonić do misistra rolnictwa i taxi zamówić :D
herr_braun pisze:Zwłaszcza tow. Środa. Wprost emanuje ona tym spełnieniem w życiu miłosnym. Ma zapewne powodzenie kobita. Zresztą ze wzroku Kazi (tej niżej) też można wyczytać wiele radości z życia i pewności siebie
I jak zwykle wyjątek potwierdza regułę :wink: :D

Milaniści - jesteśmy elitą, nie tłumem !
Johnny777

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 marca 2006, 00:47

wojti-s pisze: Otóż kobiety ( nie wiem czy wiesz ) mają wpisane w genach tendencje do biseksualizmu. To ( bynajmniej dla mnie ) zmienia postać rzeczy. Jeśli udowodnią naukowo, iż mężczyźni także mają takie tendencje to gejów też zaakceptuje ( oczywiście nie w 100% gdyż adopcjom przez pary gejów i lesbijek jak najbardziej się sprzeciwiam). Ale jak chcą brac śluby, chodzić za ręke to niech sobie chodzą. I tyle.
:shock: :shock: :shock:
Widzisz...nie wiedziałem....a zdawało mi się że coś niecoś na tematy genetyczne wiem.... :smile: :rotfl:
Poproszę o źródło tej "rewelacji" bo póki co według mojej wiedzy na ten temat to piszesz głupoty.
milanistka pisze:Bo to zakrawa na chorobę psychiczną Jak wiadomo od wieków różne ludzkie fobie typu arachnofobia, agorafobia czy klaustrofobia leczy się psychiatrycznie. W wieku XXI doszła jeszcze jedna do leczenia - mianowicie homofobia
A widzisz ....ja owszem jestem homofobem... :? Choć na anty-marsze równości nie chodzę i zamiaru nie mam (póki co). Nie przeszkadza mi gej czy lesbijka jako współpracownik, kolega/koleżanka, itp.... Ale jak dadzą im prawa do adopcji dzieci to nie zdzierżę i na takowy się wybiorę... :evil: Bo wszystko oki, ale nie skrzywianie dzieciom psychiki od maleńkości :evil:

herr_braun

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 marca 2006, 05:46

milanistka pisze:
herr_braun pisze:Dlaczego nazwałaś to kwestią zdrowotną
Bo to zakrawa na chorobę psychiczną :P Jak wiadomo od wieków różne ludzkie fobie typu arachnofobia, agorafobia czy klaustrofobia leczy się psychiatrycznie. W wieku XXI doszła jeszcze jedna do leczenia - mianowicie homofobia :P:P:P
Wybacz, ale do leczenia to się nadaje co najwyżej homoseksualizm (choć nie mówie że przymuswego) Znane są wypadki wyleczenia się z tego zboczenia :smile:
milanistka pisze:Na temat komuny wątek przemilczę :D Polecam literaturę jak tworzy się autorytaryzm, dyktaturę i monopartyjność a potem oczywiście zrobienie porównania z nasza obecną sytuacją :D:D:D
Łatwiej przemilczeć i polecić literaturę niż przyznać że się przesadziło. I zaznaczam, że nie podobają mi się wszytskie metody PiS-u ale ta panika śmieszy mnie....
milanistka pisze:
herr_braun pisze:Są to media antyrządowe
Media opisują to co widzą z racji tego, że ich priorytetem jest rzetelność :P A jeżeli rząd postępuje niewłaściwie i jego działania nie sa pochwalane to znaczy że mamy media antyrządowe tak :?:
W kwesti rządu leży to żeby dobrze wypasc przed obywatelami a nie obywatelom przed rządem :D:D:D
Nie, ale i tak twierdze, że media są subiektywne i wcale ich priorytetem nie jest rzetelność... Jeśłi po obejrzeniu kilku wydań 'Faktów' badź przeczytania kilku 'GW' nadal tego nie widzisz too współczuję :wink:

wojti-s pisze:
herr_braun pisze:

No to masz
herr_braun pisze: Wogóle taką zależność zauważyłem, że w dzisiejszych czasach większość "bojowników" o wolnośc równość itp. to idioci i pomyleńcy. Zarówno feministki, jak i marsze równości... Szkoda gadać :smile:
Ładnie to tak bliźnich obrażać :whistle: :?:
Rzeczywiście , sędzia braun powiedział to co wiedział. O ile mi wiadomo to tylko Bóg jest wszechwiedzący. Nie chodzi o wyrażenie poglądu na sprawę ale o sposób przedstawienia :wink: Taki sposób nie przystoi prawdziwemu chrześcijaninowi. :lol:
Troszkę chyba przesadziłeś i odróciłeś kota ogonem :smile: Jak już mówiłem, to że komuś ubliżę nie przeczy mojej chrześcijańskosci.... Inaczej NIKT nie mógł bysię nazwać chrześcijaninem, bo zawwyczajnie nikt nie jest bezbłędny... Nawet Jezus zwątpił... A 'zaprzeczanie ideom chrześcijańskim' rozumiem jako podważanie słuszności prawd np 'nie należy miłować bliźniego'. Ideom takim nigdy nie zaprzeczałem, po prostu nie jestem doskonały i bez grzechu.

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 marca 2006, 07:16

No tak, ile razy jeszcze wybuchie tyle dyskusji przy jakiejś głupiej demonstracji feministek, MW i innych grup, które myślą, że głoszą poglądy pewnej dużej z reguły grupy ludzi. Nie lubie MW, nie lubie feministek(skrajnych), oczywiście dobrze jest mieć przy sobie kobietę, która wie czego chce od życia, która co dzień potrafi mnie zadziwić czymś nowym, ale niektóre poglądy feministek są dla mnie nie do przyjęcia. Chciałyby prezydenta RP kobietę, no tak, ale ile jest tych kandydatek, już nie mówię o zdolnościach takiej kandydatki, ile jest takich damskich polityków wśród męskich, to wkońcu społeczeństwo wybiera, na ostatnich wyborach była jedna pani, każdy wie, ile % zdobyła. Feministki myślą, że wypowiadają się za wszystkie kobiety, że wszystkim kobietą jest źle, no tak, tak samo myśli MW, wy wszyscy i wszystkie jesteście takie same, walczycie tylko dla siebie, a wasze poglądy są mniejszościowe, a skandowanie przed pałacem prezydenckim "Spieprzaj dziadu" czy przystoi nowoczesnej kobiecie :?: Widzę, że poglądy feministyczne ma tylko milanistka, to świadczy o mniejszości tej grupy.

P.S Gdzie były feministki jak pielęgniarki walczyły o godziwe płace :?:

milanistka

Milanistka
Milanistka

Nieprzeczytany post 07 marca 2006, 21:03

herr_braun pisze:Znane są wypadki wyleczenia się z tego zboczenia :smile:
No racja :P Tylko Gość niedzielny umie; nikt dotąd jeszcze tego nie dokonał :D:D:D

herr_braun pisze:Łatwiej przemilczeć i polecić literaturę niż przyznać że się przesadziło. I zaznaczam, że nie podobają mi się wszytskie metody PiS-u ale ta panika śmieszy mnie....
Nie twierdzę iż przesadziłam :P Tylko naprawdę nie chce mi się opisywać całego systemu ustrojotwórczego i zainteresowanych odsyłam do literatury :P Hehehe każdy na początku śmiał się z panikarzy by potem stwierdzić iż bombki się zbiły i choinki nie będzie :P

herr_braun pisze:ale i tak twierdze, że media są subiektywne i wcale ich priorytetem nie jest rzetelność...
Kwestia wyboru :P Masz prawo uważać za wiarygodne media jakie Ci się tylko spodobają :P Ale nie pisz mi tutaj, że media piszące negatywnie o rządzie muszą być zaraz antyrządowe :P Bez powodu słów krytyki nie napisano :P
herr_braun pisze:Jak już mówiłem, to że komuś ubliżę nie przeczy mojej chrześcijańskosci.... Inaczej NIKT nie mógł bysię nazwać chrześcijaninem, bo zawwyczajnie nikt nie jest bezbłędny... Nawet Jezus zwątpił... A 'zaprzeczanie ideom chrześcijańskim' rozumiem jako podważanie słuszności prawd np 'nie należy miłować bliźniego'. Ideom takim nigdy nie zaprzeczałem, po prostu nie jestem doskonały i bez grzechu.
No tak owszem ale z popełnionych grzechów masz obowiązek się poprawić i więcej ich nie popełniać a przynajmniej bardzo się starać. :P A nie najpierw kogoś nawyzywasz potem się wyspowiadasz i już jesteś dobrym rozgrzeszonym chrześcijaninem :P a za 2 dni zrobisz to samo i znowu się wyspowiadasz etc... :P To uwierz mi napewno nie jest katolickie postępowanie :P Tylko zwykła hipokryzja i próba przykrycia omylnością nieodpowiedniego postępowania :P Masz prawo do błędu ale masz jeszcze obowiązek aby go więcej nie popełniać albo starać się. A nie robisz coś notorycznie a działanie to jest zamierzone :P

Johnny777 pisze:nie wiedziałem....a zdawało mi się że coś niecoś na tematy genetyczne wiem
W psychikę mój drogi, w psychikę. Tak jak mamy w psychice zapisany instynkt samozachowawczy, potrzebę innych różnych czynności, różne zachowania tak samo każda kobieta ma wpisaną jeszcze biseksualnosć :P

Milaniści - jesteśmy elitą, nie tłumem !
ODPOWIEDZ