Towarzysko: Włochy 4-1 Niemcy
- mateusz017
- Juventino
moze ktos wrzucic bramki i skrot bo podane wczesniej nie dzialaja pozdro!!
- Mateo
- Juventino
Włosi zagrali fantastyczne spotkanie. Tak wnioskuje po wyniku i po waszych komentarzach
. Mecz napewno świetnie się dla Włochów ułożył, bo jeszcze mecz się na dobre nie rozpoczął, a już mieliśmy 2-0 dla Squadra Azzurra. Później gol De Rossiego i bramka Alexa, która była zwienczeniem jego świetnego występu
. Myśle, że w tym meczu nikt jakoś strasznie nie odczuł straty Tottiego
. Już nie moge się doczekać aż zobacze te świetne zagrania Del Piero
. Cieszy, że Bianconeri rozegrali bardzo dobre zawody, a Camor i Alex byli twórcami większości akcji ofensywnych Włochów i mieli spory udział przy bramkach.
Wysoka wygrana z Holandią, teraz z Niemcami... oby taką forme Włosi utrzymali do Mundialu. Pokonali w końcu dwóch pretendentów do tytułu
. To dobrze wróży. Po za tym wydaje mi się, że Lippiemu udało się stworzyć drużynę tej miary jaką stworzył Dino Zoff na Euro 2000 - czyli wygrywająca, a do tego grającą ładnie dla oka
. Mecz myśle, że też pokazuje słabości drużyny niemieckiej i to, że nie jest to jakiś bardzo mocny zespół. Fajnie gdyby Polacy się ich nie przestraszyli i sprawili im lanie na mundialu
.
Dla spragnionych linki do bramek z Juventusmania (chyba lepsze wersje):
Gilardino
Toni
De Rossi
Alex szczupaczek
Huth

Wysoka wygrana z Holandią, teraz z Niemcami... oby taką forme Włosi utrzymali do Mundialu. Pokonali w końcu dwóch pretendentów do tytułu

Dla spragnionych linki do bramek z Juventusmania (chyba lepsze wersje):
Gilardino
Toni
De Rossi
Alex szczupaczek
Huth
- Paolo_Rossi_1982
- Juventino
Wczorajszy mecz pokazał, ze ci ktorzy krytykowali początkowo Lippiego za powoływanie wciąz to nowych zawodników i opierali się na statystykach zwyciestw, remisów i przegranych, musza teraz paśc na kolana. Marcello zbudował wspaniały zespół, bardzo ofensywny ale ze wspaniałym 4-osobowym blokiem obronnym w osobie Grosso,Cannavaro, Nesty i Zambrotty (którego wczoraj zastępował Zaccardo). Druga sprawa - dwa ostatnie mecze Italii pokazały tez, ze Francesco Totti wcale nie jest takim ważnym ogniwem jak niektórym się wydaje. Zwycięstwa 3-1 z Holendrami i 4-1 z Niemcami pokazują moc ofensywy tego zespołu. Gra trzema środkowymi pomocnikami, przy czym dwaj to typowi wirtuozi (mysle o Camoranesim i Pirlo) oraz Gattuso w środku (tego dziś zastępował b. dobry De Rossi) zdaje 100% egzamin. Dalej mamy Del Piero, który rozgrywa piłke i obsługuje świetnych napastników jakimi są Gilardino i Toni. Coś pieknego. Nie licząc jednego ze skrzydeł obrony (z jednej strony zagra ktoś z trójki Grosso/Zaccardo/Oddo) w tej reprezentacji nie ma słabego punktu! Lippi krok po kroku, z kazdym spotkaniem budował coraz to lepszy kolektyw, a rezultaty obserwujemy teraz i mam nadzieje podczas mistrzostw. Z obecną formą (spotkanie z Holandią rozgrywane było 12stego Listopada 2005!) nie ma w Europie mocnych na Azzurrich. Jesli Lippi ustrzerze się błedów swojego poprzednika i podczas mundialu nie będzie w zespole kontuzji jestem spokojny o rezultat w Niemczech. Ciekaw jestem za kogo miałby grac w chwili obecnej Totti ... ?
Jeszcze parę ciekawostek dotyczacych kilku zawodników w ostatnich dwóch spotkaniach (z Niemcami i Holandią):
Del Piero:
Spotkań: 2
Asysty: 3
Bramki: 1
Gilardino:
Asysty: 1
Bramki: 2
Toni:
Asysty: 0
Camoranesi:
Asysty: 2
* nie liczyłem spotkania z WKS bo tam Azzurri grali rezerwami.
Cały mecz:
http://www.megaupload.com/?d=WA8SAOC5
http://rapidshare.de/files/14462668/_so ... rrent.html
http://s48.yousendit.com/d.aspx?id=1RZL ... GNEIOZGNN0

Jeszcze parę ciekawostek dotyczacych kilku zawodników w ostatnich dwóch spotkaniach (z Niemcami i Holandią):
Del Piero:
Asysty: 3
Gilardino:
Asysty: 1
Toni:
Asysty: 0
Camoranesi:
Asysty: 2

* nie liczyłem spotkania z WKS bo tam Azzurri grali rezerwami.
Cały mecz:
http://www.megaupload.com/?d=WA8SAOC5
http://rapidshare.de/files/14462668/_so ... rrent.html
http://s48.yousendit.com/d.aspx?id=1RZL ... GNEIOZGNN0
- pan Zambrotta
- Juventino
Przed chwilą skończyłem oglądać mecz. Od razu przypomina mi się pierwsza połowa meczu Włochy-Szwecja. Naprawdę, widzieć Azzurrich w takiej dyspozycji to sama radość. Kapitalny Camoranesi, wszechstronny Alex, duet Gila-Toni, Gigi w bramce i twardy blok defensywny tworzą wielki kolektyw. Dzisiaj sypię głowę popiołem przed Lippim za to, co zrobił z reprezentacją. Początkowo nie byłem w 100% pewny, czy powoływanie takich zawodników jak Grosso czy Diana da dobry efekt. Widać, że Lippi wiedział, co robi. Teraz jestem spokojny o pierwsze miejsce w grupie E. Wczoraj Amerykanie i Czesi nie zaprezentowali się z najlepszej strony.
Nic tylko czekać na czerwiec 8) . Forza Azzurri ! Dawać tu Canarinhos
Nic tylko czekać na czerwiec 8) . Forza Azzurri ! Dawać tu Canarinhos
- Bany_DG
- Juventino
Grazie grande Marcello! Włochy czarują, nasza siła ataku jest wręcz niewyobrażalna, młodzi z doświadczonym, pomoć też znakomita, a co Camoranesi robił :o Do obrony wróci jeszcze Zambro i "nasza" kadra będzie silna, jak nie najsliniejsza na świecie, chciałbym żeby Azzuri zagrali z Brazylią, to powinno być zwienczeniem Road to World Cup Germany '06
Jak oglądam takie mecze, coraz bardziej tęsknie za Lippim w Juve 

- Paolo_Rossi_1982
- Juventino
"Der Spiegel" - Środa popielcowa we Florencji
"W uliczkach Florencji noc przykryła juz deszcz konfetti po ostatnim dniu karnawału. Do szuflady zostały schowane już kostiumy, ale było jeszcze kilku, którzy chcieli nadal świętować. Przyjęcie odbywało się w świetle jupiterów, we wschodniej części miasta i trwało 90 minut. Na ten odpust gospodarze, którzy ubrali się na niebiesko, zaprosili przebierańców z dalekich Niemiec. Świętowanie zakończyło się pełnym sukcesem niebieskich".
Ma ktoś fantazje
"W uliczkach Florencji noc przykryła juz deszcz konfetti po ostatnim dniu karnawału. Do szuflady zostały schowane już kostiumy, ale było jeszcze kilku, którzy chcieli nadal świętować. Przyjęcie odbywało się w świetle jupiterów, we wschodniej części miasta i trwało 90 minut. Na ten odpust gospodarze, którzy ubrali się na niebiesko, zaprosili przebierańców z dalekich Niemiec. Świętowanie zakończyło się pełnym sukcesem niebieskich".
Ma ktoś fantazje
- Pirlo
- Juventino
hehehe...bzdura...to powiedz mi która gwiazda reprezentacji Niemiec wczoraj błyszczała najbardziej?? :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:Paolo_Rossi_1982 pisze:Ktoś tam wczesniej wspomniał, ze Niemcy nie mają w swojej druzynie zadnej gwiazdy oprócz Ballacka - co za bzdura ... :lol:
Co do meczu to Włosi pokazali ze są w 3 najmocniejszych ekip obok Brazyli i Anglii...Brawo dla Bianconeri'ch bo to oni są głownymi filarami tej druzyny...piekny mecz...jakże inny od meczu Polska -USA...ale cóz nam pozostaje sie cieszyc ze mamy w grupie Niemców a nie Włochów i miec nadzieje ze z nami zagraja tak jak z Włochami...

- Paolo_Rossi_1982
- Juventino
Powiedz mi synku jaki jest cel Twoich prob ataków na moją osobę? Chcesz mnie zniszczyć? 8) Dzielą nas lata swietlne i dobrze o tym wiesz.Cris pisze:hehehe...bzdura...to powiedz mi która gwiazda reprezentacji Niemiec wczoraj błyszczała najbardziej?? :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:Paolo_Rossi_1982 pisze:Ktoś tam wczesniej wspomniał, ze Niemcy nie mają w swojej druzynie zadnej gwiazdy oprócz Ballacka - co za bzdura ... :lol:
- OlgaJUVEntina
- Juventino
Mamma mia!
Azzurri zdeklasowali Niemców, a dla nich, jako gospodrzy MŚ, to po prostu musiało być upokorznie. Nie grali eliminacji i nikt do końca nie wiedział w jakiej są formie. Dlatego na ich mecze towarzyskie patrzy się z dwukrotną ciekawością, a tu taka klapa. Oj, poczują teraz presję wyniku. A Squadra Azzurra? Przeszli wczoraj przyjemny spacerek. :-D Jako jedyni wbili wczoraj 4 gole i to nie byle komu. I to jest ta defensywnie grająca drużyna? :roll:
A minka Klinsmanna podczas meczu byla wybitnym przykładem jak nieudanie ukrywać strach: "Oby tylko cztery, oby tylko cztery..."
:lol: No dobra, ale już się nie wtrącam.

A minka Klinsmanna podczas meczu byla wybitnym przykładem jak nieudanie ukrywać strach: "Oby tylko cztery, oby tylko cztery..."
Ja bym powiedziała, że najbardziej błyszczała nie jedna, ale nawet trzy. Te na koszulkach nad herbem.Cris pisze:która gwiazda reprezentacji Niemiec wczoraj błyszczała najbardziej??

- Pirlo
- Juventino
Czy ja Cie atakujePaolo_Rossi_1982 pisze:Powiedz mi synku jaki jest cel Twoich prob ataków na moją osobę? Chcesz mnie zniszczyć? 8) Dzielą nas lata swietlne i dobrze o tym wiesz.

- Paolo_Rossi_1982
- Juventino
Guwien nie jadam, o czym juz wspomnialem calkiem niedawno.
- Copiczenkowiczenko
- Juventino
Wspanialy mecz. Swietnie zagrali wszyscy pilkarze Juve, kazdy mial spory udzial przy wszystkich bramkach.
Wspanialy wystep Alexa ktory pokazal ze Tottiego bez problemu da rade zastapic.
Barzdzo pozytwnie zaskoczyl mnie takze Camoranesi. Martwi mnie tylko ze Buffon co mecz puszcza przynajmniej jednego gola. Wiem ze nie mial w sumie szans przy udezeniu Hutha no ale prawda jest ze odkad wyleczyl bark to co mecz tracimy przynajmniej jedna bramke. Ale mial On rowniez raz naprawde kapitalna interwencje, i mysle ze na MŚ bedzie juz w pelni formy. Lippi stworzyl kapitalna ekipe ktora ma duze szanse na zaistnienie w MŚ.
Wspanialy wystep Alexa ktory pokazal ze Tottiego bez problemu da rade zastapic.
Barzdzo pozytwnie zaskoczyl mnie takze Camoranesi. Martwi mnie tylko ze Buffon co mecz puszcza przynajmniej jednego gola. Wiem ze nie mial w sumie szans przy udezeniu Hutha no ale prawda jest ze odkad wyleczyl bark to co mecz tracimy przynajmniej jedna bramke. Ale mial On rowniez raz naprawde kapitalna interwencje, i mysle ze na MŚ bedzie juz w pelni formy. Lippi stworzyl kapitalna ekipe ktora ma duze szanse na zaistnienie w MŚ.
- malutki
- Juventino
Noty wq Bilda :

Noten: 1 = Weltklasse, 2 = Stark, 3 = Durchschnitt,4 = Ausreichend, 5 = Schwach, 6 = Hat das Geld nicht verdient
Italien: Perrotta (3) 64. für Gilardino, Barone (3) 74. für Pirlo, Iaquinta 81. für Del Piero, Materazzi 81. für Nesta, Pasqual 89. für Camoranesi;
Deutschland: Asamoah (6) 46. für Podolski, Metzelder (6) 46. für Mertesacker, Borowski (6) 67. für Schneider, Schweinsteiger (6) 67. für Frings

Noten: 1 = Weltklasse, 2 = Stark, 3 = Durchschnitt,4 = Ausreichend, 5 = Schwach, 6 = Hat das Geld nicht verdient
Italien: Perrotta (3) 64. für Gilardino, Barone (3) 74. für Pirlo, Iaquinta 81. für Del Piero, Materazzi 81. für Nesta, Pasqual 89. für Camoranesi;
Deutschland: Asamoah (6) 46. für Podolski, Metzelder (6) 46. für Mertesacker, Borowski (6) 67. für Schneider, Schweinsteiger (6) 67. für Frings
- Radidam
- Juventino
FORZA ITALY :!:
naprawde niesamowity wynik z tak utytulowana druzyna
Niesamowice zagral atak Azzurich bramka Gilardino z ac milan, luca toniego z Fiorentiny oraz
Alexa
Del Piero !!!! Kapitalna glowka alexa. Mam nadzieje ze juz Lippi bedize ciagle stawial na Alexa, chyba widzi ze jest w wspanialej formie. Wszyscy zawodnicy Juventusu na boisku zagrali na note 2 co jest wielka nota : Camoranesi Del Piero Buffon oraz Cannavaro, widac ze z zespolu Włoch najslabiej zagral Nesta z Milanu 
naprawde niesamowity wynik z tak utytulowana druzyna