HipHopowa strona Forum.
- rekrut86
- Juventino
Ja ostatnio słucha troche niemieckiego Rapu: Fler <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> płytka "NDW2005"
Sido, Bushido i jeśli chodzi o tego pana jego nowa piosenka której klip teraz śmiga "Endgegner" jest <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> i chciałbym posłuchać całej płyty "Staatsfeind Nr.1" ale nie moge jej nigdzie znaleźć jak by ktoś znał jakiego FTPa z nią lub torrenta to prosiłbym o info
A po za tym słucham Ziona I
też zajefajny zespolik!!!!

- Reggie
- Juventino
Temat dawno nie odgrzewany, ale ja chciałbym coś tu napisać i przypomnieć wszystkim.
Równo 5 lat temu, w drugi dzień świąt nie długo po północy, z balkonu swojego mieszkania na dziewiątym piętrze w Katowicach wyskoczył Piotr Łuszcz, znany jako Magik. Tym którzy lubią słuchać dobrego hiphopu z pewnością nie trzeba tłumaczyć kim on był. A ci którzy nigdy nie słuchali takiej muzyki, pewnie nigdy nie docenią jego geniuszu. Magik nagrał 2 albumy z Kalibrem 44, oraz jeden z Paktofoniką. Po jego śmierci jego przyjaciele Fokus i Rah wydali jeszcze jedną płytę zawierającą archiwalne nagrania. Samobójstwo było prawdopodobnie spowodowane zaburzeniami psychicznymi, wydaje się że Magik miał jakieś odchyły od normy, z różnych powodów. Niemniej jednak był wielki i dla mnie wielki pozostanie [*]
Polecam biografię na stronie:
http://www.zakon44.republika.pl/
[*]
Równo 5 lat temu, w drugi dzień świąt nie długo po północy, z balkonu swojego mieszkania na dziewiątym piętrze w Katowicach wyskoczył Piotr Łuszcz, znany jako Magik. Tym którzy lubią słuchać dobrego hiphopu z pewnością nie trzeba tłumaczyć kim on był. A ci którzy nigdy nie słuchali takiej muzyki, pewnie nigdy nie docenią jego geniuszu. Magik nagrał 2 albumy z Kalibrem 44, oraz jeden z Paktofoniką. Po jego śmierci jego przyjaciele Fokus i Rah wydali jeszcze jedną płytę zawierającą archiwalne nagrania. Samobójstwo było prawdopodobnie spowodowane zaburzeniami psychicznymi, wydaje się że Magik miał jakieś odchyły od normy, z różnych powodów. Niemniej jednak był wielki i dla mnie wielki pozostanie [*]
Polecam biografię na stronie:
http://www.zakon44.republika.pl/
[*]
"Ludzie wybierają najczęściej rozwiązania pośrednie, które są najgorsze ze wszystkich, a to dlatego, że nie potrafią być ani całkiem źli, ani całkiem dobrzy." Niccolò Machiavelli
- KOPEĆ
- Juventino
Magik za dużo jarał i z tego powodu w jego głowie zaczął rodzić się paniczny strach. Bóg jeden wie czego Magik się bał. Miały być święta, miały być prezenty, a Magik przypikował z 9 piętrawydaje się że Magik miał jakieś odchyły od normy, z różnych powodów.

[']
- gosciu_Muranista
- Juventino
istotnie miał schizofrenię, natomiast nic nie wiem o ćpaniu. Efektem tych zaburzeń psychicznych mogłabyć m.in.ucieczka od wojska-tyle tylko, że jedni udawali i to z sukcesami podczas gdy w przypadku Magika-jeśli można to tak powiedzieć weszło to w niego i spowodowało śmierć.Apollo_83 pisze:Ćpał i podobno miał schizofrenię. Nie wiem ile w tym prawdy(chodzi mi o chorobę). Trzeba mu przyznać, że był jednym z najlepszych MC jeśli nie najlepszym. Szkoda, że odszedł tak wcześnie...
- Ja-JUVE-nek
- Juventino
Poszukuje płyty Eisa - "Gdzie jest Eis". Jeśli ktoś ma namiary na jakiegoś torrenta to mógłby podać na forum 
Polecam płyte wszystkim słuchającym polskiego hip-hopu. Płyta utrzymana jest raczej w luźnym stylu, ale na wysokim poziomie. Mes poszedł w kierunku funkowym, po 2cztery7 "Funk dla smaku" daje Nam kolejną płyte w tym nurcie.
Gorąca polecam przesłuchać sobie płytę, bo naprawde warto.

Polecam płyte wszystkim słuchającym polskiego hip-hopu. Płyta utrzymana jest raczej w luźnym stylu, ale na wysokim poziomie. Mes poszedł w kierunku funkowym, po 2cztery7 "Funk dla smaku" daje Nam kolejną płyte w tym nurcie.
Gorąca polecam przesłuchać sobie płytę, bo naprawde warto.

- Lopez
- Juventino
Hmm/../ co do Magika i jeszcze kilku przyjaciół kumpli kumpli :lol: jak oczywiscie jeszcze nie słyszeliscie... to posłuchajcie i wyniescie wnioski, bo naprawde warto:... http://www.smtvsat.pl/lopez/Mp3/dobrze-gada.mp3

- spyder
- Juventino
ed2k://|file|Eis%20-%20Gdzie%20jest%20Eis.[inek].(osloskop.net).rar|57191174|43C49A5F756C8C3B28225CDFBE51F9BB|/Ja-JUVE-nek pisze:Poszukuje płyty Eisa - "Gdzie jest Eis". Jeśli ktoś ma namiary na jakiegoś torrenta to mógłby podać na forum
proszę bardzo link do Emula
- _Jah
- Juventino
Kupa bzdur jakiegoś Idioty.Lopez pisze:Hmm/../ co do Magika i jeszcze kilku przyjaciół kumpli kumpli :lol: jak oczywiscie jeszcze nie słyszeliscie... to posłuchajcie i wyniescie wnioski, bo naprawde warto:... http://www.smtvsat.pl/lopez/Mp3/dobrze-gada.mp3
jo.
Wielkie romanse, żadnych pocałunków, w ogóle niczego. Bardzo czyste! A jednak wielkie. Uczucia, niewypowiedziane uczucia są niezapomniane... La Vecchia Signora, czyli Stara Dama!
- Lopez
- Juventino
A dlaczego bzdury ? moze jakies argumenty Twojego błędnego myslenia ??_Jah pisze:Kupa bzdur jakiegoś Idioty.
jo.
Hmm.... no nie wiem, czy wieszanie sie, wyskakiwanie przez okno z 10 pietra na oczach dzieci, "kasowanie twardego dysku w głowie", zawieszanie sie na 8 lat, pojawianie sie innej rzeczywistosci to jest "kupa bzdur" ??
Taa fajnie by było jakbys "budził sie rano a tu Asteriks z Myszka Miki lataja Ci po chacie,.."
Robiłbys imprezki z herbatą i głosną muzyka. Oczywiscie sam....
"co za niefart"

A moze jeszcze Cie dragi nie zaskoczyły ?
Yo.

- rocko
- Juventino
a ja poszukuje kawałka KRS-ONE "Call to art"
Szukam go naprawde bardzo długo i juz zaczynałem wątpić w jego istnienie ale jest o nim mowa w filmie Beef 2
jezeli ktos posiada ten kawałek to prosiłbym o wysłanie na maila
rocko0@op.pl
Pozdro
Szukam go naprawde bardzo długo i juz zaczynałem wątpić w jego istnienie ale jest o nim mowa w filmie Beef 2
jezeli ktos posiada ten kawałek to prosiłbym o wysłanie na maila
rocko0@op.pl
Pozdro
FORZA ITALIA
- kubinho 10
- Juventino
Widze że większośc osób wypowiadajacych się w tym temacie słucha polskiego rapu ale mam nadzieję że znajdzie się paru zwolenników hip-hopu amerykańskiego i będą mogli mi pomóc. A mianowicie chodzi mi o DVD które miał wydać The Game- Stop Snitchin Stop Liying. Mam film i nigdzie nie mogę znaleźć napisów. Czy ktoś może wie czy są polskie napisy?
Z góry dzięki.
P.S. Do Moderatorów: Mam nadzieję że szukanie napisów nie jest piractwem?
Z góry dzięki.
P.S. Do Moderatorów: Mam nadzieję że szukanie napisów nie jest piractwem?
Grande Juve, Vinci Per Noi
- TrInItY
- Juventino
Szczerze mowiąc nie chce mi się za bardzo czytać tych 23 stron tematu...ale z tego co się zorientowałam, to króluje polski hh...
nikt nie słucha włoskiego;>?
bo ja ogólnie za hip hopem nie przepadam, no może AbraDaba czasem posłucham (jak to się odmienia?:P). I generalnie jak już, no własciwie nie juz bo lubie włoski hh:D
nikt nie słucha włoskiego;>?
bo ja ogólnie za hip hopem nie przepadam, no może AbraDaba czasem posłucham (jak to się odmienia?:P). I generalnie jak już, no własciwie nie juz bo lubie włoski hh:D