Towarzysko: Włochy 4-1 Niemcy

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
BIANCONERI

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lutego 2006, 21:15

Amelia byl juz powolywany na mecze z Ekwadorem i Serbia,jesli dobrze pamietam.
Z tego co widze nie ma wiekszych niespodzianek,brakuje jedynie kontuzjowanych Tottiego i Zambrotty za ktorych Lippi powolal Perrotte i Pasqoale.Jesli Totti wykuruje sie do mistrzostw i bedzie w stanie na nie jechac to o miejsce w pomocy powalcza wspomniany Perrotta i dotychczasowy pewniak Lippiego Barone.

"Bestia najgorsza zna troche litości lecz ja jej nie znam,więc nie jestem bestią"
Obrazek
Paolo_Rossi_1982

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lutego 2006, 21:22

Inzaghi - no bez jaj ludzie ... Vieri? To samo :roll:

Rai Uno to koduje chyba mecze reprezentacji nie? Mecz jest takze na ARD oraz TPS Foot.

Fighters

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lutego 2006, 23:32

nie no Inzaghi to jeszcze coś strzela ale Vieri mógłby dać sobie juz spokój 8)

...........::::FORZA JUVE::::...........
Corcky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2006, 19:57

Paolo_Rossi_1982 pisze: Rai Uno to koduje chyba mecze reprezentacji nie?
Z Holandia i z WKS nie zakodowali, więc liczę na to, iż tym razem również sobie darują :wink:

Co do samego meczu to jestem bardzo ciekaw tej konfrontacji. Po pierwsze ciekawi mnie dyspozycja Italii bez Tottiego, po drugie czekam z niecierpliwoscią na to, co zaprezentują Niemcy nasi grupowi rywale.
Wielce prawdopodobne, że Alex zagra za plecami dwójki napastników- Gilardino - Toni.
Liczę też na to, że pewność siebie odzyskaja, dzięki temu spotakniu, dwaj filarzy naszej defensywy - Gigi i Canna.
Pozdro
Ostatnio zmieniony 27 lutego 2006, 20:05 przez Corcky, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
Alessandro Del Piero ole!
juveman7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2006, 20:01

:rotfl: Vieri
On niech juz gra w AS Monaco ale w reprezentacji juz zagrał co miał zagrać.

...kiedyś przyjdzie prawdziwy deszcz i zmyje cały ten gnój...
Paolo_Rossi_1982

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2006, 20:29

ForzaDelPiero pisze:Z Holandia i z WKS nie zakodowali, więc liczę na to, iż tym razem również sobie darują :wink:
Tyle, ze oba te mecze Włosi grali na wyjezdzie, a wyjazdowych podobno Rai nie koduje. Tym razem mecz jest we Florencji ...
ForzaDelPiero pisze:Po pierwsze ciekawi mnie dyspozycja Italii bez Tottiego
Z Holandią wygrali 3-1 z ofensywą DP - Toni, Gilardino . Sądze ze teraz tez sobie poradzą ;)

Pirlo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 lutego 2006, 20:38

Paolo_Rossi_1982 pisze:Tyle, ze oba te mecze Włosi grali na wyjezdzie, a wyjazdowych podobno Rai nie koduje. Tym razem mecz jest we Florencji ...
Z WKS grali u siebie chyba.. i chyba nawet własnie w eFlorencji..ale niejestem do konca pewny...

A co do meczu... dla mnie Niemcy są przecietną druzyną, bez wiekszych gwiazd, no oczywiscie z wyjątkiem Ballacka który jest chyba obecnie w życiowej formie...i własnie dobre pokrycie tego zawodnika powinno przyniesc sukces Włochom... atak Gilardino - Toni wspierany przez Alexa powninien rozmontować niemiecka obrone... z resztą Wlosi mają teraz według mnie najsilniejszą ekipe od paru dobrych lat..szczególnie dzieki trenerowi...i powinni byc jednym z głownych faworytów do MŚ...

Paolo_Rossi_1982

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2006, 20:45

Cris pisze:Z WKS grali u siebie chyba.. i chyba nawet własnie w eFlorencji..
A to fajnie.

Mecz z Wybrzeżem Kosci Sloniowej odbył się w Genewie, a ta o ile mi wiadomo nie lezy we Włoszech (chyba ze mam zaległosci z geografii).

Ostatnie spotkanie reprezentacji rozgrywane we Florencji odbyło sie w 1993, a był to mecz z Meksykiem wygrany 2-0 po bramkach R. Baggio i P. Maldiniego.

Pirlo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 lutego 2006, 20:48

Paolo_Rossi_1982 pisze:
Cris pisze:Z WKS grali u siebie chyba.. i chyba nawet własnie w eFlorencji..
A to fajnie.

Mecz z Wybrzeżem Kosci Sloniowej odbył się w Genewie, a ta o ile mi wiadomo nie lezy we Włoszech (chyba ze mam zaległosci z geografii).
Widze ze ty dalej masz do mnie jakies problemy... hehe spoko mi to pasuje... :whistle: :whistle: :whistle: ...a nawet wiecej..żygać mi sie chce... :roll:

Mr Cezary

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2006, 21:09

Paolo_Rossi_1982 pisze:Rai Uno to koduje chyba mecze reprezentacji nie? Mecz jest takze na ARD oraz TPS Foot.
Mecze o stawkę są kodowane, ale towarzyskie można obejrzeć :wink: Jak nie, to zawsze pozostaje ARD lub ZDF.

Ole(k)Juve!

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 lutego 2006, 21:31

Mr Cezary pisze:
Paolo_Rossi_1982 pisze:Rai Uno to koduje chyba mecze reprezentacji nie? Mecz jest takze na ARD oraz TPS Foot.
Mecze o stawkę są kodowane, ale towarzyskie można obejrzeć :wink: Jak nie, to zawsze pozostaje ARD lub ZDF.
W czasie eliminacji do ME pamiętam, że oglądałem pare meczow na Rai Uno i raczej nic sie nie zmienilo czyba

Rób zakupy w dobrym sklepie z grami.
Paolo_Rossi_1982

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lutego 2006, 13:10

Mr Cezary pisze:ZDF.
No niestety ale ZDF chyba nie bedzie transmitowało tego spotkania ;/

Tymczasem przewidywany skład Azzurrich (sports.it)

Italia (4-3-3): Buffon; Zaccardo, Cannavaro, Nesta, Grosso; Camoranesi, Pirlo, De Rossi; Gilardino, Toni, Del Piero.

Martwią mnie boczni obroncy ... Grosso jeszcze jakos bardziej mnie przekonuje swoja postawa w niebieskiej koszulce (przypomne mecz ze Szkocją) o tyle Zaccardo ... no nie wiem - w koncu Lippi wie co robi. Powinien dac szansę Chielliniemu i Balzarettiemu! ;) Akurat obstawienie bocznych obroncow bedzie najwiekszym problemem Marcello - jest Zambrotta ale on nie zagra na dwóch pozycjach na raz :) Pozostaje Oddo/Grosso/Zaccardo - najstabilniejszy wydaje się gracz Lazio, szkoda ze Don Lippi ma konfilkt z Panuccim, ktory wg. mnie jest wspanialym obronca. Jesli chodzi o linie pomocy to dziwi mnie wystawienie w pierwszym składzie bedacego ostatnio w fatalnej formie (chociaz po ostatniej rundzie trafił do 11stki kolejki, wiec moze jego forma zwyżkuje?) Andrei Pirlo. Nie ma Rino Gattuso, jest De Rossi ... :think:

Ktoś tam wczesniej wspomniał, ze Niemcy nie mają w swojej druzynie zadnej gwiazdy oprócz Ballacka - co za bzdura ... :lol:

Pavon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 lutego 2006, 14:21

Zdecydowanie najsłabszym naszym ogniwem są boczni obrońcy. Jakoś nie jestem przekonany do żadnego z nich. Szkoda, że Lippi nie powołał będącego ostatnio w bardzo dobrej dyspozycji Balzarettiego w miejsce Zaccardo, Grosso czy Oddo. Zostało jeszcze kilka miesięcy, mam nadzieję, że zarówno Balzaretti jak i Chiellini swoją grą wygryzą z reprezentacji któregoś z w/w trójki piłkarzy. Będzie to bardzo trudne, bo Lippi konsekwentnie powołuje zawodników Palermo jak i zawodnika Lazio. Pomoc? W tej formacji chciałbym zobaczyć od pierwszych minut Perrotte zamiast De Rossiego. Atak? Tutaj nie mam żadnych zastrzeżeń. Liczę też na szybki powrót Tottiego, bądź co bądź, ale jest on ważnym elementem w reprezentacji Lippiego i mam nadzieję, że zdąży się wykurować jak i powrócić do formy przed mistrzostwami. No i oczywiście chcę zobaczyć Cassano w miejsce Vieriego(jest Gilardino, Toni po co nam trzeci typowy snajper(:whistle:)?-jak można go jeszcze tak nazwać). Zdecydowanie wolę o wiele bardziej kreatywnego gracza Realu(:/), niż Vieriego.
Paolo_Rossi_1982 pisze:Nie ma Rino Gattuso, jest De Rossi ... :think:

Może dlatego, że Gattuso jest kontuzjowany? :whistle:

EDIT

Tymczasem Vieri... ko
Ostatnio zmieniony 28 lutego 2006, 15:41 przez Pavon, łącznie zmieniany 1 raz.

Paolo_Rossi_1982

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lutego 2006, 15:33

Rzeczywiscie.

Włoski pomocnik Gennaro Gattuso nie zagra w środę w towarzyskim meczu przeciwko Niemcom. Rino nabawił się lekkiego urazu podczas meczu z Palermo. Opuścił zgrupowanie reprezentacji. Gattuso przyjechał do Coverciano z kolegami z zespołu, ale lekarze zadecydowali, że nie będzie w stanie zagrać przeciwko drużynie Klinsmanna. Trener Azzurri w miejsce Rino, postanowił powołać Christiana Vieriego.

~~

W Corriere della Sera Paolo Rossi analizuje ostanie powołania Marcelo Lippiego do reprezentacji Włoch: ”W tym momencie lepiej byłoby zaufać ponownie Filippo Inzaghiemu, który gra znakomicie, lecz jest jasne, że Lippi ufa mocno Vieriemu. Lucarelli? Jego szanse oceniam nisko.”

Mr Cezary

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lutego 2006, 16:29

Ole(k)Juve! pisze:W czasie eliminacji do ME pamiętam, że oglądałem pare meczow na Rai Uno i raczej nic sie nie zmienilo czyba
Dziwne :think: Ja za każdym razem miałem czarny obraz na meczach EME :(
Paulo_Rossi_1982 pisze:No niestety ale ZDF chyba nie bedzie transmitowało tego spotkania ;/
Napisałem "lub", bo sam dokładnie nie wiem, czy mecz będzie na niemieckiej "1", czy "2" :think: W każdym bądź razie posiadacze Cyfry+ na pewno ten mecz sobie zobaczą :wink:

ODPOWIEDZ