Coppa Carnevale 2006
- wloski
- Juventino
ja coś tam słyszałem, ale jeśli Olga wie coś więcej prosze wypisać jakieś szczegóły. słyszałem ze z Polski jechały dwie drużyny piłkarskie tak jakoś przeszło mi koło ucha...DeeJay pisze:Hmm, nie słyszałem nic o tym turnieju. Mogłabyś napisać o nim coś więcej?OlgaJUVEntina pisze: W październiku ubiegłego roku, nasza Primavera spotkała się z Romą w finale Torneo Karol Wojtyła
a ja wręcz czekam na finał gdzie wystąpic nasza jedenastka...widze że zabrali przykład z doroslej drużyny która wygrała z Roma 4:1 i to także było coś wspaniałego

pozdro
- OlgaJUVEntina
- Juventino
Oto moje "coś więcej"DeeJay pisze:Hmm, nie słyszałem nic o tym turnieju. Mogłabyś napisać o nim coś więcej?OlgaJUVEntina pisze: W październiku ubiegłego roku, nasza Primavera spotkała się z Romą w finale Torneo Karol Wojtyła (tak, właśnie ku czci naszego Papieża). Przegraliśmy 1-2 (Giovinco; Okakax2) po dogrywce. Już za kilka minut o godz. 15 pojawi się szansa wzięcia rewanżu za tamten mecz. Oby została ona wykorzystana. Forza Primavera!

Logo Torneo Karol Wojtyla
Turniej odbył się w Rzymie (3-9.10.2005) i jak sama nazwa wskazuje rozgrywany on jest na pamiątkę pontyfiaktu Jana Pawła II. Była to jego pierwsza edycja. Hasłem przewodnim rozgrywek są słowa: "Razem dla pokoju z młodzieżą i sportem". W turnieju wzięło udział 12 drużyn młodzieżowych, w tym, jak słusznie zauważył Wloski, 2 z Polski:
Juventus, Roma, Wisła Kraków, Polonia Warszawa, Panathinaikos, Pegaso Mexico, Lazio, Hapoel Nazaret, Messina, Juvenes Latio, Reppresentativa Italiana i Maccabi Haifa.
Historię turnieju otworzył mecz Roma-Wisła, a Primavera Juventusu zainaugurowała swój udział w Torneo Karol Wojtyla spotkaniem z inną polską drużyną-Polonią. Zresztą nie był to zbyt udany występ dla Bianconerich, bowiem padł bezbramkowy remis. Ale nasza młodzież zakończyła rozgrywki grupowe na pierwszym miejscu w tabeli i awansowała do półfinałów, gdzie rozegrała mecz z Hapoelem (3-0). W finale, jak juz pisałam przegrali z Romą.
A dziś nadszedł ten dzien, kiedy nasza Primavera pięknie się im odwdzięczyła za tamtą porażkę

EDIT: Wpadłam na oficjalną stronę Torneo Karol Wojtyla >>www.karolwojtylacup.it
- Jellei
- Juventino
No i 0:1
Nie udało się, ale w końcu kiedyś trzeba przegrać.
A tak nieco z innej beczki, bo wydaje mi się, że nie ma sensu zakładać nowego tematu... wie ktoś gdzie mogę znaleźć dobrej jakości zdjęcia piłkarzy primavery?

A tak nieco z innej beczki, bo wydaje mi się, że nie ma sensu zakładać nowego tematu... wie ktoś gdzie mogę znaleźć dobrej jakości zdjęcia piłkarzy primavery?