Linkin Park
- Gregor del Ptasior
- Juventino
Hmm... A zespoły, których wielbicielem jesteś Ty, rozumiem, że w swoich czasach były ot takimi sobie szarymi myszkami ??? NIEE !!!!!! One też były ikonami swojej epoki !!! Co do Vengaboys, BB i tego typu "muzyki", to uważam je za anomalie na drodze ewolucji.Juventin pisze:tak jak Wanda-Badna i Kapitan Nemo byli znakiem lat 80-tych, tak jak Backstreet Boys i Vengaboys 90-tych, to teraz Linkin Park jest znakiem poczatku nowego wieku. Kropka
Ostatnio zmieniony 24 lutego 2006, 17:57 przez Gregor del Ptasior, łącznie zmieniany 1 raz.
- Tom_my
- Juventino
ale zauważ że w latach 60/70 kiedy rządzili The Beatles, Deep Purple, Led Zeppelin, Floydzi wtedy na topie był wlasnie rock , i to naprawde dobry nie tak jak pop juz od lat 80
Ostatnio zmieniony 24 lutego 2006, 17:53 przez Tom_my, łącznie zmieniany 1 raz.
- steru
- Qualità Juventino
Pisząc w ten sposób nie miej nikomu za złe takiej opinii na temat LP jak np Juventina...Gregor del Ptasior pisze:Co do Vengaboys, BB i tego typu "muki", to uważam je za anomalie na drodze ewolucji.
Ja miałem swojego czasu ostrą wczute w LP, LB, Papa Roach itp.Teraz troszkę moje gusta muzyczne się zmieniły ale często wracam do tych wykonawców.
Nie potrafię zrozumieć takich opinii jak ta Juventina bo uważam że ona obraża ludzi.Nie będę się z nimkim kłócił ale przyznaj Juventin że jakbym wrzucił fanów Queen do worka z fanami tego całego Tokio Hotel, to Twoja reakcja nie byłaby halo.
Powodzenia w dalszej wymianie zdań ( ciosów

- Szilgu
- Juventino
:rotfl: nu-metal oznacza rocka z elementami hh :lol: . Broń Boże metalJuventin pisze:Nie zgadzam się ze wsadzaniem nazwy metal w muzyke LP
Taki temat już jest :doh: . Ludzie najpierw poszukajcie a później zabierajcie się za zakładanie :doh: .
- Bany_DG
- Juventino
Ok może przesadziłem, ale nie miałem zamiaru nikogo obrażac. Jednak podtrzymuje opinie że menedżerowie kreujacy ich na hard-core'owców zalezy tylko na kasie. Nie widze tam nic ambitnego, nic co może na dłuższą mete zaciekawić. Oni są produktem dla masy, i jak napisałem każda epoka ma swoje znaki i Linkini są takim znakiem który przeminie tak jak wymienieni przeze mnie artysci. Nie twierdze ze teraz nie można dobrze grac, spójrzmy na lata 90-te i Nirvane ONI zrobili coś na co warto wzrócic uwage, grunge, oni będa zapamietani, wytłumacz mi czym Linkini się charakteryzują się od setek podobnych kapel, bo tego nie rozumiem, forum jest do dyskusji ja przedstawiłem swoje argumenty a ty przedstaw swoje, a nie odwarcaj sie od rozmowy "bo tak". 

- Radidam
- Juventino
ludzie, zachowujcie się, bo pomyślą że LP słuchają tylko osoby z podstawowki , ja na Lp trafiłem przypadkiem, słuchałem głównie eminema ( później okazało się że odrobinę docenia go i Mike wg danych na LPzion), usłyszałem pewnego razu numb/encore i było fajnie, ale czegoś brakowało, okazało się że było za dużo, jak odsłuchałem samego NUMBa, który jednym z moich ulubionych kawałkow, odsłuchałem wszystkie płyty LP i powiem niektórym ludziom tak:
1. Nigdy nie słyszałem na poważnie o żadnym nu-metalu , dla mnie to zwykły crossover oparty na ciężkim rocku
2. Textów czepiać się ostatecznie nie należy, bo każdy mógł mieć nieciekawe dzieciństwo, a lepiej już tak, niż ciągle jakieś bezsensowne brednie na ten sam temat ( nie będę podawał przykładu, bo jeszcze ktoś się na mnie obrazi)
3. LP przynajmniej ma wyraźnie swój styl
4. Kumpel zarzucił mi, że LP gra w sumie prymitywną muzykę, a ja powiem że gra muzykę nieskomplikowaną, za to świetnie dopasowaną, melodyjną
5. LP niesie z sobą energię dla tych, którzy są mentalnie trochę do tych wariatów podobni ( nie obrażać mi się)
Jeżeli ktoś ostatecznie ma wątpliwości, to przypominam ze chwalę LP, bardzo ich lubię, z Jay-Z trochę namieszali.
1. Nigdy nie słyszałem na poważnie o żadnym nu-metalu , dla mnie to zwykły crossover oparty na ciężkim rocku
2. Textów czepiać się ostatecznie nie należy, bo każdy mógł mieć nieciekawe dzieciństwo, a lepiej już tak, niż ciągle jakieś bezsensowne brednie na ten sam temat ( nie będę podawał przykładu, bo jeszcze ktoś się na mnie obrazi)
3. LP przynajmniej ma wyraźnie swój styl
4. Kumpel zarzucił mi, że LP gra w sumie prymitywną muzykę, a ja powiem że gra muzykę nieskomplikowaną, za to świetnie dopasowaną, melodyjną
5. LP niesie z sobą energię dla tych, którzy są mentalnie trochę do tych wariatów podobni ( nie obrażać mi się)
Jeżeli ktoś ostatecznie ma wątpliwości, to przypominam ze chwalę LP, bardzo ich lubię, z Jay-Z trochę namieszali.

- Jasiek-x
- Juventino
hehe. fajnie to ująłeśRadidam pisze: LP niesie z sobą energię dla tych, którzy są mentalnie trochę do tych wariatów podobni ( nie obrażać mi się)

- mil015
- Juventino
LP to nie jest metal/rock to jest amerykańskie disco polo czyli tandeta, babski głos i muzyka na ze tak powiem konskim zwisie robiona, tego sie nie da słuchac, no moze tylko ci którzy za ciezką muzę biora twórczośc LP, ja osobiscie radze wam posluchac Manowara, huntera, monstrum, kalosz laszlo, rhapsody,hammerfall itp. Zapewniam was ze wtedy zrozumiecie co to znaczy ostre granie i do tego barodz zawaliste. Zrozumiecie jakim shitem jest LP, jeszcze raz mówie jak nie posluchacie prawdziwej ciezkiej muzyki to nie zrozumiecie o co mi biega i prawdopodobnie bedziecie mnie wyzywac ze sie nie znam, ale to juz wasza sprawa, męczcie sie dalej z tym LP
- Moonk
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Ej nie wiem jak mam cie nazwać kolego nie zapędzasz sie za daleko co??mil015 pisze:LP to nie jest metal/rock to jest amerykańskie disco polo czyli tandeta, babski głos i muzyka na ze tak powiem konskim zwisie robiona, tego sie nie da słuchac, no moze tylko ci którzy za ciezką muzę biora twórczośc LP, ja osobiscie radze wam posluchac Manowara, huntera, monstrum, kalosz laszlo, rhapsody,hammerfall itp. Zapewniam was ze wtedy zrozumiecie co to znaczy ostre granie i do tego barodz zawaliste. Zrozumiecie jakim shitem jest LP, jeszcze raz mówie jak nie posluchacie prawdziwej ciezkiej muzyki to nie zrozumiecie o co mi biega i prawdopodobnie bedziecie mnie wyzywac ze sie nie znam, ale to juz wasza sprawa, męczcie sie dalej z tym LP
Obrazajać LP w ten sposób obrażasz moje uczucia, to jest zespól który bardzo cenie....i nikt nie powiedział ze oni graja ciezko muzyke...i widze ze wogole chyba nigdy ich nie slyszałes ze mowisz ze maja babski głos N/C ONI GRAJA NU- METAL
Dla tych którzy nie wiedzia co to odsyłam tutaj
http://numetal.hardzone.pl/info/numetal.html
również dziekuje za ten komplement, mam coś troche z wariata i to lubie...i jest mi z tym dobrzeRadidam pisze:
P.S Tak jak powiedziałem mozna ich kochac i mzona ich nienawidzic
- gradi69
- Juventino
a ja ich ani nie kocham ani nie nienawidzę (bo niby czemu miałbym nienawidzić?). to jest OBIEKTYWNIE po prostu lipna muza i tyle. Prawie wszystkie ich piosenki lecą tak:
1. krótkie mocne wejście.
2. melodyjna zwrotka śpiewana pedalskim głosikiem
3. wstęp do refrenu - gdzie pedalski śpiew przekłada się z szybkimi hip-hopowymi wstawkami
4. refren - napieranie gitarami i wydzieranie się w niebogłosy Chestera
i w ten sposób leci hicior za hiciorem
1. krótkie mocne wejście.
2. melodyjna zwrotka śpiewana pedalskim głosikiem
3. wstęp do refrenu - gdzie pedalski śpiew przekłada się z szybkimi hip-hopowymi wstawkami
4. refren - napieranie gitarami i wydzieranie się w niebogłosy Chestera
i w ten sposób leci hicior za hiciorem
tylko głupota ludzka nie zna granic (co widać na tym forum)
- Moonk
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Czyli ich nie lubisz bo naprzykład ja nie lubie HH zadnego Techno, Popu i tego typu muzyki i co mam powiedzieć ze to jest do dupy muzyka... poprostu jej nie slucham i tyle
P.S i nei mow mi ze oni spiewaja pedalsko i ze sa do dupy...
nie wiem czy Masz MTV ale Ten zespól juz jest nazywany Kapelą wszechczasów i nie powiesz mi ze to sie wzieło z nikąd....
Nie wiem mzoe ludzie poprostu lubia sluchac muzyke która jest do dupy...nie...
P.S i nei mow mi ze oni spiewaja pedalsko i ze sa do dupy...
nie wiem czy Masz MTV ale Ten zespól juz jest nazywany Kapelą wszechczasów i nie powiesz mi ze to sie wzieło z nikąd....
Nie wiem mzoe ludzie poprostu lubia sluchac muzyke która jest do dupy...nie...
- Bany_DG
- Juventino
Moonk pisze:Kapelą wszechczasów i nie powiesz mi ze to sie wzieło z nikąd....

- steru
- Qualità Juventino
Mistrzu dla mnie "Hybrid theory" jest i będzie kultowa.To czy płyta jest kultowa czy nie zostaw ocenie ludzi którzy gustują w takiej muzyce.Tom_my pisze:kapela wszechczasów? :-D przeciez oni nie nagrali nawet zadnej kultowej płyty.
O każdym zespole można wypisywać takie rzeczy jakie tu są wypisywane, tylko po co?