Towarzysko: Włochy 4-1 Niemcy
- Paolo_Rossi_1982
- Juventino
1 marca br. na stadionie we Florencji odbędzie sie spotkanie towarzyskie pomiedzy Italią, a Niemcami. Powołania Jurgena Klinsmanna:
Oliver Kahn (Bayern), Jens Lehmann (Arsenal); Arne Friedrich (Hertha), Robert Huth (Chelsea), Marcell Jansen (Borussia Mon), Philipp Lahm (Bayern), Per Mertesacker (Hannover), Christoph Metzelder (Borussia Dortmund), Patrick Owomoyela (Werder); Michael Ballack, Sebastian Deisler, Bastian Schweinsteiger (Bayern), Tim Borowski, Torsten Frings (Werder), Fabian Ernst (Schalke), Bernd Schneider (Bayer); Gerald Asamoah (Schalke), Mike Hanke (Wolfsburg), Miroslav Klose (Werder), Lukas Podolski (Cologne).
Dzisiaj lub jutro poznamy zapewne listę powołanych przez Grande Marcello. W poniedzialek o 12.30 Azzurri spotkaja sie w bazie treningowej w Converciano. Zapewne (-stety, czy niestety) w skladzie znajdzie sie kilku Bianconerich - Zambrotta, Camoranesi, Buffon, Cannavaro, Del Piero, a kto wie nie Chiellini lub Balzaretti? W przypadku pierwszej piątki wolałbym osobiscie aby zostali w domu przed telewizorem aniżeli musieli grac kolejne spotkanie w i tak już mocno napietym terminarzu. Nie chcę nawet myslec o kontuzji któregokolwiek z nich
Tymczasem do reprezentacji Trójkolorowych powołano 3 naszych piłkarzy, mianowicie - Trezegueta, Vieire i Thurama ... :roll:
Oliver Kahn (Bayern), Jens Lehmann (Arsenal); Arne Friedrich (Hertha), Robert Huth (Chelsea), Marcell Jansen (Borussia Mon), Philipp Lahm (Bayern), Per Mertesacker (Hannover), Christoph Metzelder (Borussia Dortmund), Patrick Owomoyela (Werder); Michael Ballack, Sebastian Deisler, Bastian Schweinsteiger (Bayern), Tim Borowski, Torsten Frings (Werder), Fabian Ernst (Schalke), Bernd Schneider (Bayer); Gerald Asamoah (Schalke), Mike Hanke (Wolfsburg), Miroslav Klose (Werder), Lukas Podolski (Cologne).
Dzisiaj lub jutro poznamy zapewne listę powołanych przez Grande Marcello. W poniedzialek o 12.30 Azzurri spotkaja sie w bazie treningowej w Converciano. Zapewne (-stety, czy niestety) w skladzie znajdzie sie kilku Bianconerich - Zambrotta, Camoranesi, Buffon, Cannavaro, Del Piero, a kto wie nie Chiellini lub Balzaretti? W przypadku pierwszej piątki wolałbym osobiscie aby zostali w domu przed telewizorem aniżeli musieli grac kolejne spotkanie w i tak już mocno napietym terminarzu. Nie chcę nawet myslec o kontuzji któregokolwiek z nich

Tymczasem do reprezentacji Trójkolorowych powołano 3 naszych piłkarzy, mianowicie - Trezegueta, Vieire i Thurama ... :roll:
- Jasiek-x
- Juventino
Brakuje jeszcze kontuzji... Dlaczego Juve musi puszczać graczy na mecze towarzyskie... Rozumiem, że jest selekcja na MŚ, ale oni nie pojadą i tak jeśli ich zdrowie będzie szwankować. Lecz trudno, jak zwykle musimy sie dostosować :? Pomimo to będę kibicował bianconerri (bo jakby inaczej
) i może to pomoże im zapomnieć o wpadce z Werderem, szczególnie tych głupich błędach i niewykorzystanych sytuacjach... Przede wszystkim życze im zdrowia i pokażcie czego jesteście warci. Forza!
- Radidam
- Juventino
Mam nadzieje ze Wlochy pokonaja naszych zachodnich sasiadow. Mam nadzieje ze Alex, udowodni ze to on a nie Vieri powiniene pojechac na mundial. To bedzie wielki sprawdzian przed reprezentacja Włoch. Najwazniejszy bedzie mecz z Czechami. Moze wlodarze Juventusu zobacza ze Tim Borowski oraz Per Mertensacker sa to bardzo dobzi zawodnicy. Obronca Hannoweru jest uwazany za najwiekszy talent w Niemczech.

- Paolo_Rossi_1982
- Juventino
A to DP musi walczyc o miejsce w kadrze z Vierim? Myslalem ze póki co to własnie Alex, Toni i Gilardino są pewniakami jesli chodzi o napastników ... :roll: Czy ktos z Was naprawde wierzy w to, że DP z taką grą nie pojedzie na Mundial? - :lol:Radidam pisze:Mam nadzieje ze Wlochy pokonaja naszych zachodnich sasiadow. Mam nadzieje ze Alex, udowodni ze to on a nie Vieri powiniene pojechac na mundial.
- Radidam
- Juventino
ja oczywiscie wierze ze Alex pojedzie,ale Vieri gra naprawde dobrze w As Monaco, zdobył bramki w Pucharze UEFA, w lidze ma juz 3 bramki po trzech wystepach. Napewno rywalem o skald Alexa moze tez byc Cassano, tylko on gra narazie rzadko w Realu Madryt.Paolo_Rossi_1982 pisze:A to DP musi walczyc o miejsce w kadrze z Vierim? Myslalem ze póki co to własnie Alex, Toni i Gilardino są pewniakami jesli chodzi o napastników ... :roll:Radidam pisze:Mam nadzieje ze Wlochy pokonaja naszych zachodnich sasiadow. Mam nadzieje ze Alex, udowodni ze to on a nie Vieri powiniene pojechac na mundial.

- wloski
- Juventino
sorry ale DP jest dopiero 4 napastnikiem w reprezentacji bo trzonem ataku jest Tott-Toni-Gilardino, a nasz Alex jest czwarty.bardzo możliwe ze przy kontuzji Francesco, Alex będzie grał pierwsze skrzypce i wyprze któregoś z napastników :roll:Paolo_Rossi_1982 pisze: A to DP musi walczyc o miejsce w kadrze z Vierim? Myslalem ze póki co to własnie Alex, Toni i Gilardino są pewniakami jesli chodzi o napastników ... :roll: Czy ktos z Was naprawde wierzy w to, że DP z taką grą nie pojedzie na Mundial? - :lol:
- Paolo_Rossi_1982
- Juventino
Totti to nie napastnik tylko pomocnik. Wiec jesli już to DP jest zmiennikiem Toniego lub Gilardino. Moze grac równiez na pozycji Tottiego oraz na skrzydle. Napewno znajdzie sie dla niego miejsce. A porównywanie Vieriego i DP i mówienie, ze "mam nadzieje ze Lippi powoła Alexa" jest dla mnie smieszne.
- Radidam
- Juventino
jak mowisz ze Totti to pomocnik to czemu widzisz alexa w roli zmiennika Tottiego ? Przeciez alex jest napastnikiem, a nie pomocnikiem. A franscesco Totti to napastnik a nie pomocnik. Prosze sklad Romy z ostatniego meczu z Empoli:Paolo_Rossi_1982 pisze:Totti to nie napastnik tylko pomocnik. Wiec jesli już to DP jest zmiennikiem Toniego lub Gilardino. Moze grac równiez na pozycji Tottiego oraz na skrzydle.
ROMA (4-2-3-1): Doni, Panucci, Mexes, Chivu, Bovo, De Rossi, Dacourt , Taddei Perrotta, Mancini, Totti
Jak w tym skladzie totti to pomocnik to kto jest napastnikiem

- Paolo_Rossi_1982
- Juventino
Reprezentacja Włoch gra systemem 4-3-1-2 gdzie Totti to '1', natomiast '2' to Gilardino i Toni. W ostatnim meczu Azzurrich (wygranym 3-1 z Holandią) DP równiez grał na pozycji Francesco. Dla Twojej wiadomosci Dp jest napastnikiem wszechstronnym i moze grac z dobrym skutkiem praktycznie na kazdej ofensywnej pozycji.
- BIANCONERI
- Juventino
Del Piero moze byc niemal pewny wyjazdu na Mistrzostwa.Co prawda nie jest on podstawowym zawodnikiem reprezentacji,ale kogo jesli nie Alexa Lippi wystawi w przypadku kontuzji Tottiego?Del Piero to napastnik,podobnie jak Totti,ale obaj potrafia grac rowniez jako wysunieci pomocnicy i taka role odgrywaja w kadrze narodowej(choc Del Piero czasem grywa tam w ataku).
Co do meczu z Niemcami to bedzie on na pewno ciezki.Podopieczni Klisnmana swietnie zaprezentowali sie w meczu towarzystkim z Francuzami,ktorzy byli gospodarzami tego meczu i mogli mowic o duzym szczesciu w kontekscie swojej gry i ostatecznego wyniku 0-0.
Co do meczu z Niemcami to bedzie on na pewno ciezki.Podopieczni Klisnmana swietnie zaprezentowali sie w meczu towarzystkim z Francuzami,ktorzy byli gospodarzami tego meczu i mogli mowic o duzym szczesciu w kontekscie swojej gry i ostatecznego wyniku 0-0.
"Bestia najgorsza zna troche litości lecz ja jej nie znam,więc nie jestem bestią"

- Paolo_Rossi_1982
- Juventino
Buffon (Juventus), Amelia (Livorno), De Sanctis (Udinese); Barzagli (Palermo), Cannavaro (Juventus), Grosso (Palermo), Materazzi (Inter), Nesta (Milan), Oddo (Lazio), Pasqual (Fiorentina), Zaccardo (Palermo); Barone (Palermo), Camoranesi (Juventus), De Rossi (Roma), Diana (Sampdoria), Gattuso (Milan), Perrotta (Roma), Pirlo (Milan); Del Piero (Juventus), Gilardino (Milan), Iaquinta (Udinese), Toni (Fiorentina), Vieri (Monaco)
- Mr Cezary
- Juventino
Ostatnio także Inzaghi strzela sporo bramek. Nie zdziwiłbym się gdyby następnym razem także i on otrzymał powołanie do Azzurrich :lol:
Widzę, że Lippi zauważył talent młodego bramkarza Livorno - Amelii. Jeśli się chłopak nie zmarnuje, to może być w przyszłości godnym następcą Buffona w reprezentacji.
Widzę, że Lippi zauważył talent młodego bramkarza Livorno - Amelii. Jeśli się chłopak nie zmarnuje, to może być w przyszłości godnym następcą Buffona w reprezentacji.