capello musi odejść. styl juve jest żenujący.

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Infob

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 lutego 2006, 01:08

Capello powinien odejść. nie jest złym trenerem - trzeba go rozliczyć za efekty pracy, i wyniki ma dobre; ale niestety, jak przychodzi walczyc z dobrym zespołem który nie pada na kolana przed samą nazwą"juve" to najczęściej leżymy.
najgorsze jest jednak co innego - beznadziejny styl , ten piach ktory gra nasz zespół pod przewodnictwem capello. czy z dobrym czy z kiepskim zespołem - zawsze w defensywie, zawsze żenująco, bramka z kontry i nieudolne murowanie. naprawde, czy juve będzie kiedyś grał jak za czasów jugovica i deschampsa? ofensywnie, szybko i przyjemnie dla oka?
nie wiem jak capello to robi - ma skład jakiego pozazdrościłby niejeden szkoleniowiec. trener liverpoolu z dziadów potrafi stworzyc zespół który kładzie nas na łopatki. a my, ze świetna obroną, atakiem, pomocą gramy PIACH. zawodnicy są naprawde swietni, ale capello reprezentuje mysl szkoleniową z lat 80 niestety, i stąd jest jak jest.
do wszystkich którzy będą na mnie wieszać psy: dlaczego mając taki swietny skład gramy tak brzydką i czasami żałosną (patrz mecz z bayernem, messiną, milanem, werderem) piłkę?
zdobycie scudetto (oby) nie powinno przesłonić tego problemu, bo prawda jest taka: nieważne ilu jeszcze doskonałych zawodników dojdzie do starej damy, nieważne jacy będą dobrzy - będziemy grać zawsze tak samo. z rzadkimi przebłyskami geniuszu, na swoje 1:0 i do domu aby sie nie zmęczyć.
nie można niestety nie zgodzić się z miłośnikami ligi hiszpanskiej którzy mówią, że 100 razy wolą oglądać jak barca dostaje niż jak juve wygrywa.

kiedyś juve to był charakter. nikt nie grał tak jak my, a nie mieliśmy wcale lepszych zawodników niz teraz mamy.

livinglegend

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2006, 01:19

Na pewno, w koncu jedna z najlepszych jesli nie najlepsza srednia punktow mowi sama za siebie, pewne scudetto rok temu i rowniez dobra gra w lidze w tym sezonie to niewatpliwy gwozdz do trumny Capello. Liverpool ma trenera Hiszpana a Capello to Wloch i poki co Juve gra typowo po wlosku (brzydko i skutecznie) natomiast bardzo wymowny jest fakt ze temat sie pojawil po porazce z Werderem 3-2... wiadomo bylo ze oni zdominują ten mecz grajac u siebie wiec moze poczekaj na rewanz chlopcze albo najlepiej na koniec sezonu z sądami? Jesli chcesz piekny futbol to sie przerzuc na Barcelone, a jesli chcesz byc z Juve to spojrz na wyniki huh?

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2006, 01:38

Czego ty wymagasz? tego że Juventus rozjedzie wszystkich na pełnych obrotach przez cały sezon. Nie ma powtarzam nie ma takiego zespołu któremu nie zdarzają się słabsze chwile w danych sezonie. Popatrz prowadzimy w Serie A mamy 10 punktów przewagi nad drugim zespołem. W Lidze Mistrzów gramy nadal i mamy bardzo realne szanse na awans , z Coppa Italia odpadliśmy ale to już chyba tradycja że nie w Coppa nie gramy rewelacyjnie. Cóż wystartowaliśmy z dosyć ostrego sprintu teraz przyszedł czas troche słabszej dyspozycji. Zawsze tak jest że najpierw uciekamy a potem inni nas gonią , wiadomo że lepiej jest gonić aniżeli uciekać ale mnie to nie wadzi. Spoko teraz gramy z najsłabszą druzyną w Calcio dodatkowo u siebie więc jest szansa na odbudowanie naszych morali. Co do stylu Capello to wolę brzydką piłkę i wygrywać niż po efektownym meczu przegrać. Capello musi zostać przynajmniej do końca tego sezonu zmiana szkoleniowca w decydujacej fazie rozgrywek może z nikorzyścią podziałać na nasz zespół. Popatrz na taką Romę czy Real Madryt zmieniają trenera jak rękawiczki. Cóż Roma dała wotum zaufania Spallettiemu i udało mu się poukładać zespół. Real niestety takiej szansy nie daje swoim "Kołczom" już chcą zwolnić Lopeza Caro i podkraść nam Capello :/

Infob

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 lutego 2006, 02:35

living_legend pisze:Na pewno, w koncu jedna z najlepszych jesli nie najlepsza srednia punktow mowi sama za siebie, pewne scudetto rok temu i rowniez dobra gra w lidze w tym sezonie to niewatpliwy gwozdz do trumny Capello. Liverpool ma trenera Hiszpana a Capello to Wloch i poki co Juve gra typowo po wlosku (brzydko i skutecznie) natomiast bardzo wymowny jest fakt ze temat sie pojawil po porazce z Werderem 3-2... wiadomo bylo ze oni zdominują ten mecz grajac u siebie wiec moze poczekaj na rewanz chlopcze albo najlepiej na koniec sezonu z sądami? Jesli chcesz piekny futbol to sie przerzuc na Barcelone, a jesli chcesz byc z Juve to spojrz na wyniki huh?
nie mów do mnie per "chłopcze" bo nie dałem ci do tego najmniejszych powodów. nie znasz mnie, i twoim chłopcem na pewno nie jestem.
w swoim poscie przyznales mi rację co o najwazniejszego punktu mojej wypowiedzi : Juve gra typowo po wlosku (brzydko i skutecznie). tylko że z tą skutecznością jeśli chodzi o lepsze zespoły bywa różnie.

specjalnie podkresliłem w tkscie że nie biorę pod uwagę scudetto i wyników capello - bo te są dobre jesli chodzi o ligę. oby juve wygrał, ale co z tego? miarodajne są porażki z bayernem i werderem. nie chodzi o samą porażkę bo te się zdarzają, ale STYL. żałosny, czasem pilkarze są jak dzieci we mgle - tego nie ma u innych topowych drużyn!!
jakby cię w gimnazjum uczyli rozumienia tekstu to pojął byś, że do wyników się nie przyczepiam, i mój tekst to tęsknota za stylem dawnego juve.
a co do barcelony - mają równie dobrych zawodników i mają I WYNIKI I GRĘ. natomiast z rady nie skorzystam, od 1992 roku (podejrzewam ze ciebie na swiecie jeszcze nie bylo) jestem biało czarny i tak pozostanie do końca. nie mierz wszystkich swoją miarką.

Gałcio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2006, 08:47

Tak Liverpool kładzie nas na łopatki, stary skończ gadać głupoty, przegrywają 0-1 z Benficą i Ty mówisz ze grają świetnie ? Nie interesuje mnie styl gry, dla mnie liczą się wynik, lepiej grać skutecznie i wygrywać niz pięknie i mieć 12 pkt straty do Juve jak w przypadku Interu, piłka nożna to nie jazda figurowa, tu nie ma not za styl, tu liczą się wyniki i bramki, te Juve zdobywa i to jest najważniejsze, a jeśli chodzi o mecze z największymi rywalami to nie wina stylu gry Juve, problem leży w mentalności piłkarzy, Capello tak a nie inaczej ich ustawia ale skąd by sie wzięly te zwycięstwa ?Chyba najważniejsze sa wyniki a te jak narazie są przemawiające na korzyśc Capello. Forza JUVE !

Nigdy nie dyskutuj z <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>,najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,a potem pokona doświadczeniem.
Capitan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2006, 08:58

oto przykład jak kibic NIE powinien sie zachowywać
Ty lubisz Juve jak wygrywa a jak przegrywa to co?
Od razu krytyka i to taka krytyka, ktora niczego nie wnosi.
Opowiedz na Twoje pytanie: Liczą się wyniki a nie styl. Bo stylu za pare lat nikt nie bedzie pamietal. I Capelo dobrze o tym wie.
A co do Twojej taktyki piachu z lat 80-tych :rotfl:
Jeden mecz w sezonie na pewno nie bedzie w zaden sposob decydowal o pozycji Capello w klubie. W Juve wykonuje on swoje zadania wzorowo

livinglegend

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2006, 09:06

1. Ja Infobie do gimnazjum nie chodzilem bo to jednak troche starszy rocznik jest wiec sie nie dowiem jak to bylo tam, gdzie Ty teraz jestes
2. Glowny cel Twojej wypowiedzi zawiera sie e temacie:]
3. Zdziwilbys sie w ktorym roku sie na swiecie pojawilem
4. O Twoim "sercu kibica" najlepiej mowi Twoj post:]
5. Napisalem ze jestes moim chlopcem? <lol> (czytanie ze zrozumieniem sie klania)
6. Wg Ciebie zgodzilem sie z tym co Ty napisales? (znowu to nieszczesne czytanie ze zrozumieniem:])
Ostatnio zmieniony 23 lutego 2006, 11:21 przez livinglegend, łącznie zmieniany 1 raz.

Bobryt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2006, 09:09

niesteyt ładny styl gry nie był nigdy mocnym punktem juve. przynajmniej od kiedy pamiętam. lippi czy capello jednak bardziej taktycznie podchodzą do meczów. juve jak czołg, nie razi urodą piekny, ale idzie powoli i skutecznie, a to jest najważniejsze. tak sie wygrywa wojny :D

Obrazek
Tom A Juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2006, 09:11

Co za głupota przewija się z komentarzy niektórych : Nieważny styl ważny wynik Wy chyba z Marsa się zerwaliście dzieci, bo takiego spróchniałego sposobu myślenia nie mają juz chyba najstarsi kibice lat 60 - tych. Zrozumcie jedno: Kiepski styl być może wystarczy na lige włoską , ale od potentatów dostaniemy porządnego łupnia, nie dlatego że mamy słabszych piłkarzy lecz dzięki nierozumnym posunieciom trenera. I pozostanie porazka w fatalnym stylu bo nikt nie zauważa że wiele zwycięstw jest wymeczona (gramy na 1:0 i obrona) Z resztą jeśli nie błysną gwiazdy np. Del Piero , Capello nie potrafi tak ułożyc zespołu by wygrał z mocniejszym przeciwnikiem DOWÓD : ostatni mecz z Interem - nikt by nie chwalił Capello za zwycięstwo gdyby nie cudowny strzał Alexa. Chodzi o to że zwycięstwa Juve często nie wynikają z mysli taktycznej trenera i często pokazuje on że zupełnie nie wie co robić ( po co wszedł Zalayeta ? :angry: ) na szczeście jeśli przegramy LM to pożegnamy FABIO i jego spróchniały styl :stop:

jeśli nie masz nic mądrego do powiedzenia, proszę nie ubieraj tego faktu w słowa...
Del Rajko

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2006, 09:28

To dopiero pierwszy mecz a tu już takie komentarze. Jestem ciekaw co by się działo gdyby ( odpukać ) Juve nie awansowło do następnej rudny :angry: :angry: Fakt, że liczą się punkty ale chyba fajnie by było widzieć Juventus który gra z polotem, ładną piłke :shock: Capello preferuje taki a nie inny styl i już. Jak narazie wyniki przemawiają za nim. Piłka nożna to nie łyżwiarstwo figurowe. Tu nie liczy się styl a końcowy wynik. A ten póki co nie jest najgorszy. Juventus jest na najlepszej drodze to wywalczenia kolejnego tytułu mistrza Włoch. W Lidze Mistrzów jeszcze nic straconego. Wystarczy wygrać 1-0 by awansować do następnej rundy.
Nie wiem jak ma się to do pozostałych użytkowników, ale odnosze wrażenie że Juve wcześniej grało ładniejszą dla oka piłke :think: A czy miało wtedy lepszych zawodników niż teraz :?: Nie wydaje mi się :whistle:
Oby i tym razem nie okazało się, że jesteśmy tylko mocni na własnym podwórku.. :doh:

Boria

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 lutego 2006, 09:41

Też uwarzam,że Capello powinien odejść... Wiem wiem wyniku mówią za siebie ale no i co z tego gdy drużyna gra straszną piłke nudną , wyglada to tak jak by im się nie chciało grać... By sprowadzili jakiegos dobrego trenera który preferuje ofensywny styl gry Juve zaraz po Barcy to najlepsza drużyna w Europie ale no i co z tego jak Nasza ukochana drużyna gra nudną piłke w wiekszosci zalezy to własnie od Capello. Juve to moja druzyna już od 10 lat ale w tym momecie przyjemniej oglada mi sie mecze Barcy i tyle

Jasiek-x

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2006, 09:41

Wg mnie ten temat jest beznadziejny. Dlaczego Capello ma odchodzić skoro: Juve jest liderem w Serie A i ma 10 pkt przewagi; jest w 1/8 finału LM i na wyjeździe strzeliło 2 gole, co nie jest złym wynikiem. Zażenowanym można być jedynie formą Juve i wyczynami niektórych naszych rezerwowych (Blasi nie ma co ukrywać zagrał chyba najgorszy mecz dla Juve...)... Moim zdaniem winy nie należy zwalać na Capello tylko na samych piłkarzy, którzy pozwolili sobie na dekoncentracje w ostatnich minutach meczu... Może po takiej nauczce dojedzie do nich, że gra się od początku do końca i nie odpuszcza na krok... Szkoda tej przegranej... Zresztą dlaczego Don Fabio miałby odejść, jeśli Ferguson nie wyprowadził MU z fazy grupowej, a nadal trenuje "Czerwone Diabły"... Podsumowując. Takie tematy są nie na czasie, można je zakładać po zakończeniu sezonu, bo przed nami wiele meczy i wiele może się zdarzyć. Tyle. Forza!

wlochaty

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2006, 10:32

na plus cappelo mozna zapisac wyniki, jednak o te trudno na europejskiej arenie i tutaj niestety wielki minus nalezy sie trenerowi Juve. mozecie sie nie zgadzac, ale ja uwazam, ze Stara Dama nie potrafi sie odnalezc w rywalizacji z druzynami nie grajacynmi w serie a.

Infob

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 lutego 2006, 11:41

Capitan pisze:oto przykład jak kibic NIE powinien sie zachowywać
Ty lubisz Juve jak wygrywa a jak przegrywa to co?
Od razu krytyka i to taka krytyka, ktora niczego nie wnosi.
Opowiedz na Twoje pytanie: Liczą się wyniki a nie styl. Bo stylu za pare lat nikt nie bedzie pamietal. I Capelo dobrze o tym wie.
A co do Twojej taktyki piachu z lat 80-tych :rotfl:
Jeden mecz w sezonie na pewno nie bedzie w zaden sposob decydowal o pozycji Capello w klubie. W Juve wykonuje on swoje zadania wzorowo
nie zrozumiałeś chyba za bardzo co napisałem. czy ja powiedziałem że nie lubie juve, bo przegrywa? nie powinienem się jak zachowywać - mówić co mnie boli? naucz się czytać ze zrozumieniem - napisalem ze nie podoba mi się styl, a nie to ze juve przegrał. bo moza dostać baty grajac fajnie dla oka.
troszke mi się wydaje ze ty jestes takim kibicem ktoremu zalezy tylko i wylacznie na wynikach, a jak ich nie ma to won. i meczy juve nie ogladasz bo nie masz gdzie, patrzysz w newsa - juve wygrał, fajnie. i to jest koniec twojego kibicowania.
ja natomiast zastanawiam sie nad wyjazdem na rewanz do turynu, ale skoro juz wydam prawie 1000 zł to chciałbym wiedziec za co.
<brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> pisze:1. Ja Infobie do gimnazjum nie chodzilem bo to jednak troche starszy rocznik jest wiec sie nie dowiem jak to bylo tam, gdzie Ty teraz jestes
2. Glowny cel Twojej wypowiedzi zawiera sie e temacie:]
3. Zdziwilbys sie w ktorym roku sie na swiecie pojawilem
4. O Twoim "sercu kibica" najlepiej mowi Twoj post:]
5. Napisalem ze jestes moim chlopcem? <lol> (czytanie ze zrozumieniem sie klania)
6. Wg Ciebie zgodzilem sie z tym co Ty napisales? (znowu to nieszczesne czytanie ze zrozumieniem:])
no to powiedz jaki rocznik jestes jak chcesz sie licytować. ja tylko stwierdzilem rozumienie tekstu jest u ciebie na poziomie gimnazjum.to co napisales powyżej tylko to powtwierdza.
zwracales sie do mnie per "chlopcze" więc chyba znowu czegos nie rozumiesz - jak dlugo bedziesz sie kompromitował?
zgodziles sie ze mną mowiac ze jest marna gra ale sa wyniki.
mam ci to wszytsko palcem pokazac w twoim tekscie? czy moze zapomnailes juz co napisales?
a co do punktu 4. bamboszkowy kibicu, jeśli tobie chodzi wyłącznie o wyniki to ja ci współczuję. ja wiem że jest taki typ kibiców, którym wszystko jedno - sedzia wygrywa juventusowi dwa mecze pod rząd, del piero ratuje w ostatniej chwili w 3 meczach pod rząd tyłek capello, juventus gra beznadziejnie, ale najwazniejsze ze WYGRYWA. bo mozesz sie pochwalic koledze z piaskownicy ze kibicujesz zwycięscom.

moze tez byc inne wytlumaczenie tego zjawiska - ty po prostu nie widziales ZADNEGO meczu juventusu ostatnio. kup sobie C+ moze ci sie odmieni.

romaneq

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2006, 11:55

wlochaty pisze:na plus cappelo mozna zapisac wyniki, jednak o te trudno na europejskiej arenie i tutaj niestety wielki minus nalezy sie trenerowi Juve. mozecie sie nie zgadzac, ale ja uwazam, ze Stara Dama nie potrafi sie odnalezc w rywalizacji z druzynami nie grajacynmi w serie a.
Dokładnie. Bardzo dobrze i krótko powiedziane
I co teraz na pocieszenie wygramy z Lecce w Serie A ?
Rok temu wygraliśmy z Realem po, co by nie mówić, wielkiej męczarni. Wszyscy byliśmy zadowoleni jaki to Juventus jest wspaniały. A guzik bo np. Lyon Real powiózł bez problemu. Słaby, beznajdziejnie grający w lidze Arsenal wygrał z nimi na wyjeździe. A my w Madrycie na maxa zepchnięci do obrony a w rewanżu wymęczone 1-0 i dogrywka
Dwa sezony temu odpadamy z ... Deportivo po takim gniocie, że żal było patrzeć (z tym, że to za Lippiego).
W tym bardzo prawodpodobne jest, że odpadniemy z Werderem.
:shock:
O meczu z L'poolem nie warto wspominać. Odpadliśmy na własne życzenie

Capello ma wyniki ...w lidze. W Europie to już jest średnio jak na Juventus. Kiedy ostatnio przekonywująco wygraliśmy z europejskim potentantem ? W 2003 z Realem 3-1. Zdeka dawno. Coś jest nie tak ale to raczej nie winna Capello. Nie wiem w czym tkwi problem. Za jego zwolnieniem nie jestem bo to moim zdaniem wspaniały trener. No i przy nim w końcu odnalazł się Del Piero

Jak kolega wspomniał nie potrafimy się odnaleźć w LM :(

Obrazek
ODPOWIEDZ