LM (1/8): Werder Brema 3-2 JUVENTUS
- Copiczenkowiczenko
- Juventino
Nie wiem czemu ale obawiam sie jakos tego meczu.
Boje sie aby pilkarze Juve nie zlekcewazyli rywala. Mysle ze minimalnie wygramy lub bedzie remis 2-2.
W ataku zobaczyl bym Alexa, a na bokach obrony Chielliniego i Balzarettiego. Werder jest druzyna grajaca niezwykle efektownie, strzelaja sporo bramek i licze na dobry wystep naszej obrony. Ostatnio Buffon puszcza gole i mam nadzieje ze nie bedzie musial tego zrobic w srode.
Mam nadzieje ze nie wystapi Klose bo to chyba najgrozniejsza bron Werderu.
Boje sie aby pilkarze Juve nie zlekcewazyli rywala. Mysle ze minimalnie wygramy lub bedzie remis 2-2.
W ataku zobaczyl bym Alexa, a na bokach obrony Chielliniego i Balzarettiego. Werder jest druzyna grajaca niezwykle efektownie, strzelaja sporo bramek i licze na dobry wystep naszej obrony. Ostatnio Buffon puszcza gole i mam nadzieje ze nie bedzie musial tego zrobic w srode.
Mam nadzieje ze nie wystapi Klose bo to chyba najgrozniejsza bron Werderu.
- Corcky
- Juventino
No i już jutro zaczynamy swoją drogę po tytuł najlepszej drużyny w Europie
Chciałoby się powiedzieć- nareszcie !
Teoretycznie mamy rywala nie zbyt wymagającego, ale wszyscy wiemy, ze sport to sport i zwycięstwo na papierze nie musi korespondować z tym na boisku.
Ważne byśmy pamietali iż to pierwszy mecz i czeka nas jeszcze rewanż w Turynie.
Werder to drużyna grajaca ofensywny futbol, angażujaca w akcje ofensywne sporą liczbę graczy i to wcale nie jest tak, ze jedynie 'trójząb" Micoud Klasnic i Valdes/Klose decyduje o sile ognia tej drużyny. Frings czy Borowski też ruszają przed poel karne rywala i sieją zagrożenie. To jest drużyna naprawdę ultraofensywna, która mimo wszystko Juve powinna "leżeć". Grają nie wyważoną piłkę i mimo, ze strzelaja sporo goli mają obrone jak szwajcarski ser. Nie wyobrażam sobie, aby nie strzeliliśmy tam gola - to poprostu trzeba wykorzystać. Ustawiają linię obronną bardzo wysoko, więc Juve będzie mogło grać z kontry. Mma nadzieję że nasi to wykorzystają !
Oczywiście jak na miejscu są tu obawy o postawę naszej lini obronnej, której przyjdzie zmierzyć się z naprawdę świetną siłą ofensywną, jaką dysponuje Werder. Ale w końcu jeśli zagrają tak jak z Interem powinno byc dobrze...
Trochę się obawiam, lecz wierzę w naszych
Mam nadzieję, że Capello ustawi personalnie najlepszy skład, co udowodni rezultat tego meczu. Oby !
PS. jutro chodzę w koszulce Juve cały dzień, choć... meczu nie obejrzę
Pozdro
Forza Juve !!!
(Remisem nie pogardzę)

Teoretycznie mamy rywala nie zbyt wymagającego, ale wszyscy wiemy, ze sport to sport i zwycięstwo na papierze nie musi korespondować z tym na boisku.
Ważne byśmy pamietali iż to pierwszy mecz i czeka nas jeszcze rewanż w Turynie.
Werder to drużyna grajaca ofensywny futbol, angażujaca w akcje ofensywne sporą liczbę graczy i to wcale nie jest tak, ze jedynie 'trójząb" Micoud Klasnic i Valdes/Klose decyduje o sile ognia tej drużyny. Frings czy Borowski też ruszają przed poel karne rywala i sieją zagrożenie. To jest drużyna naprawdę ultraofensywna, która mimo wszystko Juve powinna "leżeć". Grają nie wyważoną piłkę i mimo, ze strzelaja sporo goli mają obrone jak szwajcarski ser. Nie wyobrażam sobie, aby nie strzeliliśmy tam gola - to poprostu trzeba wykorzystać. Ustawiają linię obronną bardzo wysoko, więc Juve będzie mogło grać z kontry. Mma nadzieję że nasi to wykorzystają !
Oczywiście jak na miejscu są tu obawy o postawę naszej lini obronnej, której przyjdzie zmierzyć się z naprawdę świetną siłą ofensywną, jaką dysponuje Werder. Ale w końcu jeśli zagrają tak jak z Interem powinno byc dobrze...
Trochę się obawiam, lecz wierzę w naszych
Mam nadzieję, że Capello ustawi personalnie najlepszy skład, co udowodni rezultat tego meczu. Oby !
PS. jutro chodzę w koszulce Juve cały dzień, choć... meczu nie obejrzę

Pozdro
Forza Juve !!!
(Remisem nie pogardzę)

Alessandro Del Piero ole!
- Pilekww
- Juventino
Ja licze na dobrą i ładną grę z naszej strone. Oczywiście jak bysmy zwyciężyli byłoby by wspaniale ale ja jestem za tym zeby nie przegrac w Bremie. Uważam ze mamy szanse na zwycięstwo jendak to spotaknie wyjazdowe i wcale nie z takim słabym przeciwnikiem więc licze się to aby winik stawiał nad bliżej ćwiećfianłu. Mam nadzieje ze stracimy mało bramek bo ostatnio nam sie to coś często zdarza :oops: , brameczka by sie przydała na wyjeźdźie nie ukrywam. Po prostu che zobaczyc ładny futball i zebyśmy nie stacili głupił bramek :!:
Mój typ:
0 - 1
Trezeguet
FORZA JUVE
Mój typ:
0 - 1

FORZA JUVE
"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
- pinturicchia
- Qualità Juventina
JuveFanik pisze:Trochę obawiam się tego meczu
BartekGajda9 pisze:Mecz z Werderem bardzo mnie niepokoi.
Pelson pisze:Obawiam się tego meczu
Mr Cezary pisze:aczkolwiek obawiam się tego meczu.
Herr_Braun pisze:No ja nie ukrywam, że bardzo obawiam się tego spotkania...
Po co ten sceptycyzmCopiczenkowiczenko pisze:Nie wiem czemu ale obawiam sie jakos tego meczu.

"Zawsze mam pozytywne nastawienie, a optymizm i nadzieję chyba po mnie widać."
Ja odwrotnie niż koledzy jestem, mimo ostatniego, słabego remisu pozytywnie nastawiona (może aż za spokojna .

Mój typ:
Werder - JUVE 1:3 (wszystko jedno kto) 8)
...::: FORZA JUVE :::...
- Jasiek-x
- Juventino
Mecz niezwykle trudny ze względu na świetny atak niemieckiej drużyny - Klose, Klasnić czy Valdez oraz Micoud. Grają niezły ofensywny futbol co widac po liczbie goli strzelonych w Bundeslidze (nie pamiętam dokładnie ile). Pomoc tez nie jest najgorsza, obrona też, lecz w bramce chyba nie zagra ich czołowy bramkarz (po tej przykrej kontuzji), co może okazać się dużym plusem dla bianconerri. Ze względu na ich siłę ataku, obrona Juve musi być bardzo mocno skoncentrowana i nie popełniac tak głupich błędów jak w meczu z Messiną... Jeśli właśnie nie dojdzie do takich wybryków to nie obawiam sie tego meczu (oraz rewanżu), gdyż Juve gdy ma okazje to pokazuje niezłą klasę i wtedy wyeliminowanie Werderu nie będzie wielkim problemem, ale muszą zainwestować w to troche wysiłku. Wyniku nie obstawiam, bo może paść każdy. Licze albo na wysoki remis, albo na wygraną choćby minimalną Juve. Forza!
- Tom A Juve
- Juventino
Skoro kibice JUVE podchodzą do dzisiejszego spotkania z umiarkowanym optymizmem a nawet z obawami to wyobraźcie sobie jak obawiają się nas Niemcy. Oni to dopiero musza srać w gacie gdy widzą nasz zespół w akcji, więc troche więcej optymizmu panowie. Po tym co pokazaliśmy na San Siro to już każdy sie nas boi i nie bez powodu . Spokojne podejscie i gra bez większych błędów pozwoli nam dotrzymać z tyłu na zero a z przodu - same gwiazdy Co tu dużo mówić ? Alex i Ibra to teraz najsilniejsze zestawienie linii ataku, z którym nie poradza sobie bremenczycy Stawiam na 0 : 2 

jeśli nie masz nic mądrego do powiedzenia, proszę nie ubieraj tego faktu w słowa...
- benkas
- Juventino
Mecz nie będzie łatwy, ale przecież Juve to czołowy europejski zespół, więc nie wiem dlaczego wszyscy się obawiają o wynik. Wszyscy piszą o świetnym ataku Werderu, a nikt nie wspomina, że Juve posiada jedną z najlepszych defensyw na świecie o czym świadczą stracone bramki w lidze i LM.
Co do wyniku to obstawiam na wygraną Juve (2:1, 3:2, 3:1)
.
Pozdrawiam!!
Co do wyniku to obstawiam na wygraną Juve (2:1, 3:2, 3:1)
Pozdrawiam!!
- Szymek
- Juventino
Nareszcie wraca Liga Mistrzów. Naszym przeciwnikiem będzie Werder Brema. Mimo, iż Werder jest naprawdę mocnym zespołem, który jest jedenm z faworytów do zdobycia Mistrzostwa Niemiec jestem pozytywnie nastawiony do tego meczu. Werder ma słabą obronę, jedyny ich atut to gra w ataku i stałe framgenty gry. Jesteśmy drużyną, która jest w stanie pokonać, każdy zespół na świecie, i jestem pewnien, że raczej na Werderze się nie zatrzymamy. Na boisko wyjdziemy w optymalnym składzie, oczywiście zabraknie Zambrotty. Jeśli zagramy w obronie tak jak w meczu z Messiną to poprostu załamka. Jak pisałem wcześniej, jestem dobrej myśli. Forza Juve! Vinci Per Noi!
- steru
- Qualità Juventino
At least
LM wreszcie wraca.
Dziś będe optymistą i powiem że mam jakieś przeczucie że ten mecz wygramy.Mimo iż Werder jest naprawdę silnym zespołem uważam że Juventus jest faworytem.Jestem dziwnie spokojny o wynik bo wierze że będzie on zadawalający nas wszystkich.
Nie będę się rozpisywał kto powinien zagrać a kto nie, że obawiam się sędziego itp. itd.
Po meczu będzie pora na pisanie, teraz mogę napisać jedynie FORZA JUVE :!:
Dziś będe optymistą i powiem że mam jakieś przeczucie że ten mecz wygramy.Mimo iż Werder jest naprawdę silnym zespołem uważam że Juventus jest faworytem.Jestem dziwnie spokojny o wynik bo wierze że będzie on zadawalający nas wszystkich.

Po meczu będzie pora na pisanie, teraz mogę napisać jedynie FORZA JUVE :!:
- mnowo
- Qualità Juventino
Ten mecz jest o tyle ważny, że gramy go na wyjeździe i już po tym meczu będziemy wiedzieć, czy możemy podejść do rewanżu ze względnym spokojem, czy też trzeba będzie mocno się sprężyć, żeby przejść do dalszej fazy rozgrywek.
Werder nie uważany jest za faworyta i to może mu służyć. Po jego ewentualnej przegranej kibice i działacze zapewne wykażą zrozumienie, bo w końcu grali z Juve, a po ewentualnej wygranej będą wysławiani nad niebiosa.
Od Juve oczekuje się zwycięstwa, a niektórzy może ogłaszają wynik jeszcze przed pierwszym gwizdkiem. Capello może i nie uważa nas za faworytów, ale cała reszta tak, Juve będzie grało więc z bagażem presji ciążącej na foawroycie dwumeczu.
Myślę, że sprostamy zadaniu, mimo iż nie będzie łatwo. W Niemczech stawiam na 2:1 dla nas, mimo iż chciałbym, żeby było 2:0. Lepiej jednak być zaskoczonym na plus, niż na minus :roll:
Damy radę.
Werder nie uważany jest za faworyta i to może mu służyć. Po jego ewentualnej przegranej kibice i działacze zapewne wykażą zrozumienie, bo w końcu grali z Juve, a po ewentualnej wygranej będą wysławiani nad niebiosa.
Od Juve oczekuje się zwycięstwa, a niektórzy może ogłaszają wynik jeszcze przed pierwszym gwizdkiem. Capello może i nie uważa nas za faworytów, ale cała reszta tak, Juve będzie grało więc z bagażem presji ciążącej na foawroycie dwumeczu.
Myślę, że sprostamy zadaniu, mimo iż nie będzie łatwo. W Niemczech stawiam na 2:1 dla nas, mimo iż chciałbym, żeby było 2:0. Lepiej jednak być zaskoczonym na plus, niż na minus :roll:
Damy radę.
- darel
- Juventino
Zaczyna się najważniejsza faza sezonu. Nie ma co ukrywać - Liga Mistrzów jest na ten sezon celem nr. 1. Juz dawno nie mieliśmy tak pełnego składu, tak świetnych zawodników, a Juve nie prezentowało tak dobrej i efektywnej gry. Dowodem tego jest 10 pkt. przewagi w SerieA nad Milanem.
LM to jednak co innego niż SerieA, tutaj kjażdy zespół mobilizuje się na 100%. Dlatego nie wierze, żeby Juve zlekceważyło Werder, waga tego spotkania jest zbyt duża, żeby można do nie go podejść na luzie.
Szkoda, że nie zagra Zambrotta, lecz już w poprzednich spotkaniach Juve udowodniło, że tą strate można łatwo załatać, licze że dzisiaj będzie podobnie. Obsada linii pomocy chyba nie budzi wątpliwości : Camoranesi, Emerson, Vieira i Nedved. CHyba, że Capello zdecyduje się na wystawienie Mutu. Do miejsca w ataku kandyduje 3 zawodników. Nie wiem, jak Capello ustawi napad, ale wierze, że bedzie dobrze.
Przed mecze jestem optytmistą i stawiam na zwycięstwo, może nie wysokie, ale pewne, któreda nam komfort przed rewanżem w Turynie.
LM to jednak co innego niż SerieA, tutaj kjażdy zespół mobilizuje się na 100%. Dlatego nie wierze, żeby Juve zlekceważyło Werder, waga tego spotkania jest zbyt duża, żeby można do nie go podejść na luzie.
Szkoda, że nie zagra Zambrotta, lecz już w poprzednich spotkaniach Juve udowodniło, że tą strate można łatwo załatać, licze że dzisiaj będzie podobnie. Obsada linii pomocy chyba nie budzi wątpliwości : Camoranesi, Emerson, Vieira i Nedved. CHyba, że Capello zdecyduje się na wystawienie Mutu. Do miejsca w ataku kandyduje 3 zawodników. Nie wiem, jak Capello ustawi napad, ale wierze, że bedzie dobrze.

Przed mecze jestem optytmistą i stawiam na zwycięstwo, może nie wysokie, ale pewne, któreda nam komfort przed rewanżem w Turynie.
na zawsze wierni turyńskiej drużynie
- seba99
- Juventino
Werder to niezwykle ofensywnie grająca drużyna, nie mająca jednak solidnej obrony, co bezwzględnie należy wykorzystać. A mamy ku temu ogromny potencjał, bo jak sami wiecie, nie brakuje w Juve piłkarzy ukierunkowanych ofensywnie. Za zwycięstwem Juve przemawiaja dwa zasadnicze czynniki (moim zdaniem). Po pierwsze Stara Dama w szczególny sposób potrafi się mobilizować w ważnych meczach. Po drugie pamięta porażkę w LM z teoretycznie słabszym Liverpoolem w poprzednim sezonie. Obstawiam 1 - 2

Dumni po zwycięstwie, wierni po porażce
- Mrówa
- Juventino
Wreszcie po długiej przerwie wraca Liga Mistrzów.To zgrywki ,które dla mnie w tym sezonie są najważniejsze.Mam nadzieję ,że tak samo je traktują nasi piłkarze.
Werder jest drużyną grającą bardzo ofensywnie ,w Bundeslidze zdobyli najwięcej bramek ,ale ich słabą stroną jest defensywa.
Oglądałem ostatnie spotakanie Werderu w lidze niemieckiej w Dortmundzie przeciwko Borussi wygrane przez Bremeńczyków 0-1.
Piłkarzarze z Bremy gubili się w grze obronnej ,kiedy Borussia ich bardziej przycisnęła zachowywali się jak by pierwszy raz ze sobą grali.
Dlatego chyba najlepszą receptą na pokonanie Werderu będzie pressing.
Wtedy nie damy im rozwinąć skrzydeł i powinniśmy wygrać to spotakanie.
Niestety nasza defensywa ostatnio też nie przezentuje się najlepiej ,tracimy sporo bramek ,dlatego stawiam wynik 1-2(Klose-Ibra,Alex).
Werder jest drużyną grającą bardzo ofensywnie ,w Bundeslidze zdobyli najwięcej bramek ,ale ich słabą stroną jest defensywa.
Oglądałem ostatnie spotakanie Werderu w lidze niemieckiej w Dortmundzie przeciwko Borussi wygrane przez Bremeńczyków 0-1.
Piłkarzarze z Bremy gubili się w grze obronnej ,kiedy Borussia ich bardziej przycisnęła zachowywali się jak by pierwszy raz ze sobą grali.
Dlatego chyba najlepszą receptą na pokonanie Werderu będzie pressing.
Wtedy nie damy im rozwinąć skrzydeł i powinniśmy wygrać to spotakanie.
Niestety nasza defensywa ostatnio też nie przezentuje się najlepiej ,tracimy sporo bramek ,dlatego stawiam wynik 1-2(Klose-Ibra,Alex).

- _Jah
- Juventino
Również drażni mnie przesadne adorowanie umiejętności graczy z Bremy. To My musimy wykazywać pewność siebie, gdyż tylko zawziętością oraz uporem przeciwstawimy siłę zaangażowania piłkarzy niemieckiego klubu. Niegdyś pamiętne boje z Borussią Dortmund (2 zwycięstwa), HSV(remis), Leverkusen(porażka) czy tak niedawno w Monachium (porażka), należały do bardzo wymagających i mocno zaskakujących. Dzisiejszy mecz także może do takich należeć. Musimy bardzo uważać w defensywie. Rozgrywać spokojnie piłke w środku pola, uniemożliwiając przeciwnikom rozwinięcia skrzydeł. Musimy imponować czujnością i opanowaniem. Bardzo ważna jest bramka, która wprowadziłaby dużo spokoju w perspektywie meczu rewanżowego.
Wielkie romanse, żadnych pocałunków, w ogóle niczego. Bardzo czyste! A jednak wielkie. Uczucia, niewypowiedziane uczucia są niezapomniane... La Vecchia Signora, czyli Stara Dama!
- Ultras
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
Przed meczem jestem umiarkowanym optymistą. Po ostatnim słabym występie w Serie A lekko się zmartwiłem, ale wsumie można zaryzykowac stwierdzenie, że nasi piłkarze myślami nie byli na boisku na Sycylii a w północnych Niemczech. Większosć naszych piłkarzy na każdym kroku podkerśla, że w tym sezonie najwazniejsa jest Liga Mistrzów. Widać, że Bianconeri sa zdeterminowani, żeby wkońcu po latach znów móc świętowac zdobycie pucharu. Dopiero teraz, w drugiej rundzie zaczyna się prawdziwa walka o to upragnione trofeum. Na drodze staje nam Werder Brama. No cóż, patrząc na składy obu drużyn niewątpliwie jesteśmy faworytami. Wierze w naszych piłkarzy, w naszego trenera. Wierze, że już dziś w Bremie możemy zapewnić sobie awans do następnej rundy. Tą pewność dałoby nam na pewno zwycięstwo, o które będzie jednak bardzo trudno. Jeśli jednak nie zwycięstwo, to chociaż remis (oczywiście bramkowy), bo chyba nie trzeba nawet mówić jak ważne jest to, aby strzelić jakąs bramkę Werderowi na ich terenie. Licze, że kolejną czwartą z rzędu bramkę zdobędzie odradzający się powoli Zlatan Ibrahimovic. Licze również na naszych defensorów, którzy mają przed sobą trudne zadanie. Werder ma świetnych zawodników na przodach i nasi obrońcy muszą dac z siebie wszystko przez całe 90 minut.
Stawiam na 0-1 dla Juve po bramce Zlatana
Forza Juve !
Stawiam na 0-1 dla Juve po bramce Zlatana

Forza Juve !