Magic razy 4 czyli Dunfermline - Celtic 1 - 8

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Moonk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 19 lutego 2006, 19:07

Bohaterem spotkania rozegranego w ramach 27. kolejki szkockiej ekstraklasy Dunfermline - Celtic 1-8 był Maciej Żurawski. Polski napastnik zdobył cztery gole i zapisał na swym koncie dwie asysty. Nie popisał się z kolei bramkarz Celtiku, Artur Boruc.

Spotkanie dla gości rozpoczęło się fantastycznie. Już w 3. minucie wynik meczu otworzył Stilian Petrow.

W 14. minucie gospodarze wyrównali. Po dośrodkowaniu Stephena Simmonsa do piłki aż na 11. metr wyszedł Artur Boruc. Minął się jednak z piłką, która po chwili po strzale głową Andy'ego Toda wpadła do siatki. Ta bramka, jedyna jak się później okazało, zdobyta przez piłkarzy Dunfermline, obciąża w stu procentach konto polskiego golkipera.

10 minut później Celtic po raz drugi objął prowadzenie. Bardzo ładną akcją popisał się Maciej Żurawski, który otrzymał piłkę w polu karnym, ograł jednego obrońcę i w sytuacji sam na sam z bramkarzem Dunfermline strzelił z ostrego kąta. Bryn Halliwell piłkę odbił, ale dopadł do niej John Hartson i skierował ją do pustej bramki.

Strzeleckie konto w spotkaniu przeciwko Dunfermline otworzył Żurawski w 32. minucie. Po podaniu Hartsona wpadł w pole karne i fantastycznie z lewej nogi uderzył z ostrego kąta z około 10 metrów.

W 40. minucie po zagraniu Neila Lennona popularny "Żuraw" pokonał Halliwella w sytuacji sam na sam.

Po przerwie festiwal strzelecki trwał w najlepsze. W 56. minucie Żurawski skompletował hat-trick. Polski napastnik uderzył fantastycznie z prawej nogi z około 14 metrów.

W 57. minucie na plac gry wszedł napastnik Dunfermline, Bartosz Tarachulski. Polak nie miał jednak okazji do pokazania swych snajperskich umiejętności.

W 74. minucie padła najładniejsza bramka meczu. Po zagraniu Żurawskiego pięknym wolejem popisał się Shaun Maloney - strzelił z linii pola karnego, a piłka wpadła w samo okienko.

Ostatnie minuty to gole Lennona i Żurawskiego. Zwycięstwo 8:1 to najwyższa wygrana Celtiku w tym sezonie i zarazem najwyższy wynik w historii Scottish Premier League. Dla Polaka była to 12. bramka w ekstraklasie. Dzięki czterem golom przesunął się na 6. miejsce w klasyfikacji strzelców ligi szkockiej.

źródło Onet.pl

No no no 4 gole... musze powiedzieć ze sie że sie nasz Maciek Rozsztrzelał się na dobre...oby z taka formą pojechał na Mś...mozna tylko wrózyc Magicowi piękną przyszłość..bo coś mi sie widzi, że jakis Angielski klub chętnie go kupi jak będzie tak dalej czarował

tu zamieszczam brameczki Magica:

Kod: Zaznacz cały

http://www.prv.pl/klikometr/index.php?i=25804- 1 brameczka
http://www.prv.pl/klikometr/index.php?i=25814- 2 brameczka
http://www.prv.pl/klikometr/index.php?i=25825- 3 brameczka
http://www.prv.pl/klikometr/index.php?i=25828- 4 brameczka

Michael900

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lutego 2006, 19:22

No bravo "Magic"! Możemy się w końcu cieszyć z naprawdę wspaniałych występów Polaków za granicą. Żuraw dowiódł tym, że jest obecnie najlepszym polskim napastnikiem. Przypomniał mi się podobny występ Dariusza Dziekanowskiego również w Celtku, gdzie również polski piłkarz strzelił 4 gole dla drużyny z Glasgow. Hehe ci Polacy w Szkocji...

Ciekawostki o Juventusie, które musisz znać - www.facebook.com/JuveCiekawostki
Safin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lutego 2006, 19:46

Dokładnie bravo Magic świetny mecz świetne brameczki :dance: oby taka forma i skuteczność na finały mistzrostw świata

Może jakiś skrócik z meczu ??

eLeM

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lutego 2006, 20:00

4 bramy Maćka cieszą ale Bramkę Maloney'a ktoś mógłby wrzucić.. palce lizać.

Ps. Ostatnio polsat sport ma nosa do puszczanych spotkań (vel Shalke Bayer)

Obrazek
Sztuko

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lutego 2006, 20:11

Ostatnio Maciek strzelał regularnie bramki o ile się nie mylę. Ale nie sądziłem ,że walnie aż 4 w jednym meczu i w dodatku zaliczy 2asysty!
Oby utrzymał taką formę aż do mundialu.

Obrazek
Copiczenkowiczenko

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lutego 2006, 20:12

no musze przyznac ze jestem pod wrazeniem :-D .
Naprawde Magic tym wystepem udowodnil ze jest najlepszym napastnikiem jak nie pilkarzem w Polsce.
Nic tylko zyczyc mu jeszcze lepszej gry i wielu bramek

Jasiek-x

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lutego 2006, 20:15

:bravo: :bravo: :bravo: Brawo Maciek! będziemy mieli z ciebie użytek na MŚ. Trzymaj tak dalej! :pray: Szkoda tylko Boruca, ale to niezbyt wielki błąd przy takiej dyspozycji druzyny, więc można go wymazać z pamięci. Cieszy też gol Szymkowiaka w wygranym 2:0 meczu z Gaziantepspor! Duże brawa! :bravo:

Radidam

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lutego 2006, 20:35

Zdecydowanie bramka Maloney'a jest najladniejsza ktora byla zdobyta w tym meczu. Maciej Magic Zurawski chyba grał mecz zycia. ten mecz obejrzalem caly i bylem zszokowany gra Macka, brał udzial w kazdej ackji i chyba mial asysty. W klasyfikacji kanadyjskiej zdecydowanie poszedł w gore przeciez zdobył 6 pkt. Mam nadzieje ze Zuraw bedzie tak strzelal podczas mundialu w niemczech.

Obrazek
matej

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lutego 2006, 20:49

oglądałem cały meczyk i powiem szczerze że przy 4 bramce mało się nie popłakałem ze szczęścia. Świetny mecz w jego wykonaniu. Hartson dobijał jego strzał, śliczne podanie do Maloneya (strzał jeszcze piękniejszy) no i te 4 bramki :dance: miodzio. Brał udział w większośco akcji i co najważniejsze żadna z bramek nie była przypadkowa. Widac była że futbolówka poszłą dokładnie tam gdzie zamierzał. A jego pierwsza bramka - śliczna. Ogólnie mam nadzieję że Magic będzie grał coraz lepiej i w takiej formie poprowadzi nasz zespół na mistrzostwach do sukcesów.

Obrazek
Wicior

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 19 lutego 2006, 20:56

Po obejrzeniu meczu nasunęło mi sie na myśl pewne stwierdzenie..

Mianowicie polski napad na Mundial..
W tym momencie jest przegłosowane..

------------Smolarek----Żurawski------------
Nie widze innego rozwiązania..
Ta forma w ostatnich meczach jest napewno jego życiową..W ośmiu spotkaniach strzelił 10 bramek.. i jest to wyczynem do pozazdroszczenia..

(nawet przez Zlatana :smile: )

Pozostaje tylko cierpliwie przyglądać sie grze Żurawskiego jak i także Boruca.
Tylko jeden błąd, ale za to jaki kosztowny.Lecz przy kolejnych sytuacjach zachowywał sie perfekcyjnie..(choć nie miał dużo do roboty)..

Wreszcie chłopaki zagrają w Champions League.!

dawidm

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 lutego 2006, 21:21

a macie może linki do reszty bramek ?? np. Maloneya

Mateo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lutego 2006, 21:29

Oto link do wszystkich bramek z tego meczu: Gole celticu.

Trzeba przyznać, że Celtic jak i Żurawski się rozchulał. Forma Magica jest ostatnio fantastyczna, oby równie dobrą miał na mundialu w Niemczech. Bramki nawet ładne, strzelone spokojnie, przymierzone. Niczego nie ujmuje jego wyczynowi, ale jednak strzelił je w meczu z cieńkim zespołem, obrona Dunfermline była ośmieszana poprostu :wink: . Żuraw zaprezentował się świetnie, jednak najbardziej podobała mi się bramka z kapitalnej przewrotki Maloneya :whistle: . Coś kapitalnego :dance: .
Ostatnio zmieniony 19 lutego 2006, 21:56 przez Mateo, łącznie zmieniany 1 raz.

Axel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lutego 2006, 21:31

Naprawdę świetna postawa Żurawskiego jak i całego Celtiku :bravo:
Oczywiście "Żuraw" został gwiazdą dnia i naprawdę miło było posłuchać jak szkoccy kibice skandują imię i nazwisko polskiego napastnika(aż mi się łezka w oku zakręciła gdy oglądałem to spotkanie).

!!!WIELKIE BRAWA DLA MAGIKA!!!

"Grazie o Signore per avermi la Juventus"
KOPEĆ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lutego 2006, 21:37

Nie popisał się z kolei bramkarz Celtiku, Artur Boruc.
Nie wiem co to za matoł pisał, ale Artur bronił świetnie. Poza dwoma błędami, cały mecz bronił pewnie. Nie rozumiem tych ludzi, chyba są znudzeni że Boruc jest taki dobry i na siłę szukają czegoś, żeby go zjechać. Żeby nie było, oglądałem cały mecz.

A bramka Maloneya była... cudowna. Rzadko takie bramki można obejrzeć.

Capitan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lutego 2006, 21:45

KOPEĆ pisze:
Nie popisał się z kolei bramkarz Celtiku, Artur Boruc.
Nie wiem co to za matoł pisał, ale Artur bronił świetnie. Poza dwoma błędami, cały mecz bronił pewnie. Nie rozumiem tych ludzi, chyba są znudzeni że Boruc jest taki dobry i na siłę szukają czegoś, żeby go zjechać.
Zupełnie się z Tobą zgadzam. Jedna czy 2 akcję w meczu nie mogę być podstawą tak ostrej krytyki. A powiedz mi, ile razy Maciek stracił piłkę, czy źle ja podał. Błędy zdażają się każdemu. Tylko że tym, którzy wygodnie siedza sobie w kanapie bardzo łatwo jest krytykować.
Artur jest bardzo dobrym bramkarzem, najlepszym w Polsce. Na tą moją opinię długo proacował. I nie zmienię swojego zdania po 2 błędach.

ODPOWIEDZ