Serie A: (26) Messina 2-2 JUVENTUS
- mikinh
- Juventino
a gdzieś w internecie bedzie można oglądnąć ?? byłoby cool
takie posty sa zabronione na forum i uwazane za nabijanie, w komentarzach sie o takie rzeczy pyta. Kornknot
takie posty sa zabronione na forum i uwazane za nabijanie, w komentarzach sie o takie rzeczy pyta. Kornknot
E la Juventus, c un inno che forza ci da.
E la Juventus, e nostra la vittoria sarr.
........::::::::::::::::: 28 :::::::::::::::::........
E la Juventus, e nostra la vittoria sarr.
........::::::::::::::::: 28 :::::::::::::::::........
- Chip
- Juventino
Po wspaniałym w wykonaniu Juve meczu z Interem teoretycznie należy oczekiwać łatwego meczu. Ale już było wiele takich przypadków że teoria nie przekłada się na praktykę. Mam nadzieję że chłopaki podejdą do tego meczu bez poczucia wyższości, no i po prostu nie zlekceważą Messiny. Bo to byłoby najgorsze co mogliby zrobić. Wydaje mi się że nawet przed takim meczem jak z Werderem w LM, Capello nie zrobi zbyt dużych zmian w składzie. Więc nie powinniśmy się spodziewać że wybiegnie drugi garnitur. Mogą być jednak jakieś małe korekty. Dla mnie najlepszym scenariuszem byłoby szybko strzelić dwa gole a później oszczędzać się na Werder. Obstawiam 3:1 for Juve.
"Czyż to, co daje szczęście człowiekowi, musi być następnie źródłem jego cierpień?"-Johann Wolfgang Goethe
- Szymek
- Juventino
Rzeczywiście David nie zagra, zapomniałem. Więc myślę, że na 99% zagra Alex Del PieroMachnes pisze:Trezeguet nie zagra z powodu kontuzji kostki.Szymek pisze:Noi w ataku mimo wszystko myślę ,że zobaczymy Zlatana oraz hmm...myślę, że kogoś z dwójki Trezeguet/Mutu

Pozdr
- Venomik
- Juventino
Sytuacja się zmienia 
Trezeguet może jednak wystąpi w tym spotkaniu - natomiast Zambrotta raczej nie.
Kontuzja Francuza okazała się mniej groźna i juz wznowił lekkie treningi.
Polecam czytanie newsów:
http://www.juvepoland.com/news.php?id=4963

Polecam czytanie newsów:
Dirty mind
- Szymek
- Juventino
Ja jednak wolał bym aby Trezeguet nie zagrał z Messina, aby mu się kontuzja nie odnowiła. Po co nam 70% mozliwośći Davida, lepiej poczkeać aż będzie gotowy na 100% na mecz z Werderem Brema.venomik pisze:Sytuacja się zmienia
Polecam czytanie newsów:
Takie jest moje zdanie.
pozdr
- sebastian10
- Juventino
Atak del Piero Zlatan,David Trezeguet jest obecnie w gorszej formie i nawet mimo ze zdolal sie wykurowac bedzie na lawie [otpoczywac bedzie na werder nie zdziwie sie ze jeszcze ktos nie zagra z podstawowego składu by dac odpoczac przed trudnym meczem we LM mysle ze nedved
- MiłoszKauzal
- Juventino
szkoda ze treze nie gra ale sobie jakos poradzimy mamy innych jak alex i ibra
- Jasiek-x
- Juventino
Ja myśle tak samo, gościu wczesniej grał cały czas w pierwszym składzie to teraz odpocznie.Szymek pisze:Ja jednak wolał bym aby Trezeguet nie zagrał z Messina, aby mu się kontuzja nie odnowiła. Po co nam 70% mozliwośći Davida, lepiej poczkeać aż będzie gotowy na 100% na mecz z Werderem Brema.venomik pisze:Sytuacja się zmienia
Polecam czytanie newsów:
Takie jest moje zdanie.
pozdr
Co do meczu to teoretycznie jest łatwy, ale wiemy co walczący o utrzymanie mogą pokazać, tym bardziej jeśli maja realne szanse i są zdeterminowani. Jednak wg mnie Juve powinno bez większych przeszkód zagrać dobrze i pewnie wygrać. Wynik: 2:0

- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Łatwego spotkania nie ma co się spodziewać. Messina jakoś nam nie ,,leży''. W zeszlym sezonie u siebie wygraliśmy 2-1, na wyjeździe remis 0-0, a tym również skromne zwycięstwo 1-0. W calej historii nie pokonaliśmy ich na wyjeździe, czas to zmienić.
Na pewno zagramy najsilniejszym skladem, nie ma co eksprymentować. Jest to mecz w Serie A jak każdy inny, za który możemy zdobyć 3 pkt. Zapewne nie zagra Treze, czyli pewnie ujrzymy od 1 minuty nasz wielki atak ze Zlatanem i Del Piero.
Messina jest daleko w tabeli więc myślę, że po tym spotkaniu dopiszemy na nasze konto kolejne 3 pkt. Musimy. Fakt, że na mecze z nami rywale motywują się specjalnie, jednak z takimi zespolami porostu musimy wygrywać.
Ważne abyśmy nie popadli w samozachwyt po meczu z Interem i przewadze jaką sobie wyrobiliśmy. Zagrajmy na 100% a efekty przyjdą same.
Tak więc 3 pkt. jadą do Turynu, mamy w razie czego zmienników, co by nie przemęczać wszysktich, bo za kilka dni arcyważny mecz z Werderem!
FORZA JUVENTUS :!:
Na pewno zagramy najsilniejszym skladem, nie ma co eksprymentować. Jest to mecz w Serie A jak każdy inny, za który możemy zdobyć 3 pkt. Zapewne nie zagra Treze, czyli pewnie ujrzymy od 1 minuty nasz wielki atak ze Zlatanem i Del Piero.
Messina jest daleko w tabeli więc myślę, że po tym spotkaniu dopiszemy na nasze konto kolejne 3 pkt. Musimy. Fakt, że na mecze z nami rywale motywują się specjalnie, jednak z takimi zespolami porostu musimy wygrywać.
Ważne abyśmy nie popadli w samozachwyt po meczu z Interem i przewadze jaką sobie wyrobiliśmy. Zagrajmy na 100% a efekty przyjdą same.
Tak więc 3 pkt. jadą do Turynu, mamy w razie czego zmienników, co by nie przemęczać wszysktich, bo za kilka dni arcyważny mecz z Werderem!
FORZA JUVENTUS :!:

- Pilekww
- Juventino
Nie ukrywam ze licze na zwycięstwo. Po fantastycznym meczu z Interem mysle ze mały spadek formy mamy już za soba i teraz pokazemy światową klase, klase Juve. Nie możemy odpuścić bo wiadomo ze Mediolanczycy sie skradają. Licze na kontynuacje wzrastania formy Ibry i jakiegoś gola Treze.
Krótko sumuąc: MAM NADZIEJE NA PEWNE 3 PKT :!:
FORZA JUVE
Krótko sumuąc: MAM NADZIEJE NA PEWNE 3 PKT :!:
FORZA JUVE
"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
- M.
- Juventino
Myślę, że czeka nas ciężkie spotkanie. Po pierwsze gramy na wyjeździe z drużyną, która walczy o otrzymanie. Jak wiadomo, takie spotkania nigdy nie należą do najłatwiejszych i bardzo łatwo stracić tam punkty. Po drugie, jak zauważył Ti_Amo_Juventus_Dragon, Messina nam wyraźnie "nie leży", choć mam nadzieję, że tym razem Juventus przerwie tą fatalną passę i odniesie pierwsze wyjazdowe zwycięstwo z tą drużyną. Po trzecie Juve już w środę czeka bardzo ważne spotkanie w Lidze Mistrzów, od którego wiele będzie zależało, więc piłkarze będą chcieli się do niego bardzo dobrze przygotować i w meczu z Messiną stracić jak najmniej sił. Są jednak również dobre strony tego meczu
. Juventus świetnie gra z teoretycznie dużo słabszymi (piszę, że z dużo słabszymi, bo teoretycznie to wszyscy są słabsi, nawet taki Milan czy Inter :-D ) i w tym sezonie nasi piłkarze tylko raz stracili punkty w meczu z drużyną z dolnej części tabeli (z Parmą). Spodziewam się zwycięstwa, jednak skromnego i wywalczonego w słabym stylu. Problemy mogą zacząć się wtedy, gdy to Messina jako pierwsza zdobędzie bramkę. Wtedy trzeba będzie podjąć trudną decyzję - czy tracić siły i grać do końca o zwycięstwo, czy może jednak mając w perspektywie mecz z Werderem odpuścić. Mam nadzieję, że w jutrzejszym spotkaniu ujrzymy w pierwszym składzie Alexa i Zlatana, którzy są ostatnio w dobrej formie. Podsumowując: stawiam na 1:0 dla Juve po słabym meczu.
:roll:
- Corcky
- Juventino
Słuszna uwaga. Nie możemy stracić pierwsi bramki bo to sprawa jak sam napisałeś istotna,by później nie zrobiło się nerwowo.Diego pisze: Problemy mogą zacząć się wtedy, gdy to Messina jako pierwsza zdobędzie bramkę. Wtedy trzeba będzie podjąć trudną decyzję - czy tracić siły i grać do końca o zwycięstwo, czy może jednak mając w perspektywie mecz z Werderem odpuścić. .
Juve moim zdaniem powinno zagrać mądrze taktycznie i wygrać skromnie - co przy takim taktyku jak Capello "Starej Damie" wychodzi bardzo dobrze - poprostu wygrać jak najmniejszym nakładem sił. Oczywiście nie pisałbym tego, gdyby nie perspektywa środowego meczu ligi mistrzów, który w tej chwili jest sprawą priorytetową.
Nie mam na myśli żadnego lekceważenia Messiny i mam nadzieję, że nasi - tak jak robią to niemal zawsze - również jutro podejdą do tego meczu zmotywowani i skoncentrowani - bo przecież w dużej mierze właśnie dzięki takiemu nastawieniu nasza drużyna zajmuje 1 pozycję w lidze.
Oczywiscie najbardziej prawie

Messina - Juve ? 0-1

Alessandro Del Piero ole!
- Mr Cezary
- Juventino
No Treze na pewno strzeliPilekww pisze: Licze na kontynuacje wzrastania formy Ibry i jakiegoś gola Treze.

EDIT: Właśnie przeczytałem, że Treze być może zagra, bo został powołany :oops: Zwracam honor :-D Post do skasowania.
- Mrówa
- Juventino
Mam nadzieję że utrzymamy dyspozycję z meczu z Interem.Jeżeli tak Będzie to nie przewiduję większych problemów w tym meczu,chociaż nasze ostatnie mecze z Messiną do łatwych nie należały.
Według mnie Trezeguet nie powinien grać w tym meczu,lepiej nie ryzykować przed meczem z Werderem odnowienia kontuzji.
DP i Zlatan napewno sobie poradzą i pokażą coniektórym że potrafią współpracować na boisku.Obstawiam wynik 0-2 (Zlatan,DP).
Fajnie by było również gdyby Capello dał odpocząć w tym meczu Emersonowi,Thuramowi i Buffonowi.Żeby byli gotowi na Werder w 110%
.
Moja propozycja składu:
Abbiati
Balzaretti-Kovac-Cannavaro-Chellini
Camoranesi-Vieira-Blasi
-Nedved
Ibrahimovic-Del Piero
Według mnie Trezeguet nie powinien grać w tym meczu,lepiej nie ryzykować przed meczem z Werderem odnowienia kontuzji.
DP i Zlatan napewno sobie poradzą i pokażą coniektórym że potrafią współpracować na boisku.Obstawiam wynik 0-2 (Zlatan,DP).
Fajnie by było również gdyby Capello dał odpocząć w tym meczu Emersonowi,Thuramowi i Buffonowi.Żeby byli gotowi na Werder w 110%
Moja propozycja składu:
Abbiati
Balzaretti-Kovac-Cannavaro-Chellini
Camoranesi-Vieira-Blasi
Ibrahimovic-Del Piero