Najbogatsze kluby świata + najbardziej nadziani zawodnicy!

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 lutego 2006, 21:51

Niezależna firma księgowa Deloitte przedstawiła właśnie ranking najbogatszych piłkarskich klubów świata, oto pierwsza dwudziestka:

1. Real Madryt (Hiszpania) 275,7 mln euro (328,1 dolarów)
2. Manchester United (Anglia) 246,4 (293,3)
3. AC Milan (Włochy) 234,0 (278,5)
4. Juventus Turyn (Włochy) 229,4 (273,1)
5. Chelsea Londyn (Anglia) 220,8 (262,8)
6. FC Barcelona (Hiszpania) 207,9 (247,4)
7. Bayern Monachium (Niemcy)189,5 (225,5)
8. FC Liverpool (Anglia) 181,2 (215,7)
9. Inter Mediolan (Włochy) 177,2 (210,9)
10. Arsenal Londyn (Anglia) 171,3 (203,9)
11. AS Roma (Włochy) 131,8 (156,8)
12. Newcastle (Anglia) 128,9 (153,4)
13. Tottenham (Anglia) 104,5 (124,4)
14. Schalke 04 (Niemcy) 97,4 (115,9)
15. FC Lyon (Francja) 92,9 (110,5)
16. Celtic Glasgow (Szkocja) 92,7 (110,3)
17. Manchester City (Anglia) 90,1 (107,2)
18. Everton (Anglia) 88,8 (105,7)
19. Valencia (Hiszpania) 84,6 (100,7)
20. Lazio (Włochy) 83,1 (98,9)

W najbogatszej "20" znajduje się aż 8 klubów z angielskiej Premiership, pięć z włoskiej Serie A i tylko po dwa z hiszpańskiej Primera Division oraz niemieckiej Bundesligi.

Widać w jakiej lidze krążą największe pieniądze. Co myślicie o pozycji Juve, 4 miejsce, zaraz za podium, nigdy nie marzyłem aby wyprzedzić Real czy ManUtd, ale 3 miejsce Milanu mnie zdziwiło, tak samo jak niska pozycja Chelsea oraz Barcy.

Co myślicie na ten temat :?:

A teraz coś "świeżego", mianowicie:

Dziesiątka najlepiej zarabiających piłkarzy (kolejno: gaża klubowa, premie, zarobki z reklam i suma, w milionach euro):

Ronaldinho (FC Barcelona) 8,5 0,5 14,0 23,0
David Beckham (Real Madryt) 6,4 - 11,6 18,0
Ronaldo (Real Madryt) 6,4 - 11,0 17,4
Wayne Rooney (ManUtd) 5,2 0,1 10,8 16,1
Christiano Vieri (AS Monaco) 4,0 9,0 3,0 16,0
Zinadine Zidane (Real Madryt) 6,4 8,6 15,0
Alessandro d. Piero (Juventus) 4,2 0,3 7,0 11,5
Frank Lampard (Chelsea) 7,2 0,6 2,0 9,8
Thierry Henry (Arsenal Londyn) 4,5 0,4 4,9 9,8
John Terry (Chelsea Londyn) 5,9 0,6 3,2 9,7

No co o tym myślicie :?: Dość ciekawe i dokładne zestawienie(przygotowane przez France Football) pokazujące grubość portfeli najbardziej znanych(nadzianych) piłkarzy.
Ja napiszę tylko tyle. Ronaldinho to maszynka do zarabiania kasy z reklam podobnie jak Beckham. O ile ten pierwszy coś gra, to ten drugi...
Dziwi mnie wysokie miejsce Bobo, za co mu dają tyle kasy, czym są dokładnie te premie u niego :?: Wsród tej 10 jest nasz Alex Del Piero, od klubu to on dużo nie dostaje, jest jeśli chodzi o pieniądze z kasy klubowej ostatni, choć reklamy(m.in wody mineralnej) dostarczają mu dużo kasy.
Alex dostaje 4,2, Zlatan chce 5.5, on chyba zgłupiał :?:

A teraz coś extra.

Dziesiątka najlepiej zarabiających trenerów i menedżerów: (według France Football)

Jose Mourinho Chelsea Londyn 10,9 mln euro
Sven-Goran Eriksson Anglia 6,9
Alex Ferguson Manchester United 5,95
Claudio Ranieri FC Valencia (zwolniony) 5,3
Arsene Wenger Arsenal Londyn 4,5
Carlos Bianchi Atletico Madryt (zwolniony) 4,3
Guus Hiddink PSV Eidhoven i Australia 3,9
Fabio Capello Juventus Turyn 3,7
Frank Rijkaard FC Barcelona 3,5
Juergen Klinsmann Niemcy 3,3

Tutaj raczej bez rewelacji, sami najważniejsi na czele. Dziwi mnie tylko wysoka pozycja Ranieri'ego oraz Bianchi'niego.
A nasz Don Fabio nieźle sobie trzepie kapuchy, jeszcze żeby tylko te pieniądze rzeczywiście były w pełni zasłużone to siedziałbym cicho.

Co o tym myślicie :?:
Ostatnio zmieniony 27 kwietnia 2006, 00:04 przez LordJuve, łącznie zmieniany 1 raz.

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2006, 22:19

Lord_Juve pisze:1. Real Madryt (Hiszpania) 275,7 mln euro (328,1 dolarów)
Lord_Juve pisze:3. AC Milan (Włochy) 234,0 (278,5)
Gdyby pokazywali tu długi klubów jestem pewien, że te dwa kluby nie znalazłyby się w czołówce. Świadczy o tym rozłożenie opłaty przez 'galtaktycznych" za Cassano :lol: . Jeśli w nie mogą w danym momencie wypłacić około 5 mln funtów to wątpie, aby klub miał do dyspozycji 275,7 mln euro :think: . Co do Milanu niech panowie z Deloitte przeczytają sobie artykuł, który mówił o tym, że zarówno Milan, jak i Inter powinny być zdegradowane za długi do Serie B.
Lord_Juve pisze:5. Chelsea Londyn (Anglia) 220,8 (262,8)
Lord_Juve pisze:6. FC Barcelona (Hiszpania) 207,9 (247,4)
Lord_Juve pisze:tak samo jak niska pozycja Chelsea oraz Barcy.
Niska pozycja Chelsea spowodowana jest tym, iż ranking ten ukazuje aktywa klubu a nie kase pana Romka. Barcelona i tak jest, moim zdaniem wysoko, ponieważ podobnie jak w przypadku Realu gdyby ukazali długi jakie posiada ten klub Barca mogłaby nawet nie znaleźć się w pierwszej dwudziestce. Po zakupie takich gwiazd jak Giuly, Deco i Eto'o zadłużyli się licząc na zwycięstwo w Lidze Mistrzów i dzięki temu łatwiejsze spłacenie długów. Niestety przeliczyli się.
Lord_Juve pisze:9. Inter Mediolan (Włochy) 177,2 (210,9)
Co roku wydawanie olbrzymich sum na transfery procentuje słabą pozycją. Tak samo jak Milan powinni zostać za długi przeniesieni do Serie B. Tyle, że w takim wypadku w Serie A nie byłoby żadnej rywalizacji, jako że Juve byłoby zdecydowanie najsilniejsze.
Lord_Juve pisze:12. Newcastle (Anglia) 128,9 (153,4)
13. Tottenham (Anglia) 104,5 (124,4)
17. Manchester City (Anglia) 90,1 (107,2)
18. Everton (Anglia) 88,8 (105,7)
To tylko ukjazuje, jak już wspomniałeś "w jakiej lidze krążą największe pieniądze." '
Podsumowując, sądzę że tego typu rankingi są dla mnie śmieszne i conajmniej niezrozumiałe. Moim zdaniem powinni uwzględnić długi klubów a wtedy pokazali by prawdziwe finanse takich klubów jak choćby Real czy Barca.
PS:Dziwne że nie umieścili tu Borusii :dance: .

Mariusz21

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 lutego 2006, 22:42

shicki ale jesteś śmieszny Real jako jedyny klub Hiszpański nie ma długów . A długi to ma juve jak i inne pozostałe kluby Włoskie .
Dlatego śnij o tym że Real ma długi i może ci się przyśni .I może kibole juve ci uwierzą bo reszta cię wyśmieje .
Pozdrowienia dla bajkopisarza .Pomyśl może wymyślisz następną bajkę .

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2006, 22:53

Mariusz21 pisze:ale jesteś śmieszny Real jako jedyny klub Hiszpański nie ma długów .
W pełni się zgadzam dlatego właśnie musieli rozłożyc na raty 5 mln euro :smile: .
Mariusz21 pisze: A długi to ma juve
Owszem ma, ale dzięki rozsądnej polityce Moggiego (nie wiem czy wiesz kto to :prochno: ) długie te są bardzo małe,przynajmnie w stosunku do Realu. Po wypłaceniu pełnej sumy za prawa do transmisji wątpie aby pozostały nam jeszcze jakieś długi.
Mariusz21 pisze:I może kibole juve ci uwierzą bo reszta cię wyśmieje .
Reszta czyli Ty?
Mariusz21 pisze:Dlatego śnij o tym że Real ma długi i może ci się przyśni .
Konstrukcja tego zdania podsumowuje cały twój post.
Mariusz21 pisze:shicki
Możesz kwestionować moją wiedze, ale mógłbyś także pokusić się o jakiś, choćby najmniejszy szacunek do mnie. W pięknym świetle ukazujesz kibiców Realu. No ale Ciebie to pewnie nie obchodzi.

Tomek1900

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2006, 22:55

Mariusz21 pisze:shicki ale jesteś śmieszny Real jako jedyny klub Hiszpański nie ma długów . A długi to ma juve jak i inne pozostałe kluby Włoskie .
Dlatego śnij o tym że Real ma długi i może ci się przyśni .I może kibole juve ci uwierzą bo reszta cię wyśmieje .
Nie masz pojęcia o temacie to sie nie wypowiadaj. Real Madryt jest jednym z najbardziej zadłuzonych klubów piłkarskich na świecie!

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2006, 23:09

Mariusz21 pisze:shicki ale jesteś śmieszny Real jako jedyny klub Hiszpański nie ma długów
:ball: grubo sie mylisz kolego bo to jest nie prawdą nie dawno była ogłoszona lista klubów zadłużonych i widać było tam miejsce Realu...
Mariusz21 pisze:A długi to ma juve jak i inne pozostałe kluby Włoskie
:ball: teraz mnie zdenerwowałeś obecnie nie potrafie znaleźdź newsa na seriea.pl czy na pilka.pl o wloskich klubach kto jest zadłużony a kto nie, ale zapewniam ciebie ze Juve nie jest w grupie zadlużonych...
Mariusz21 pisze: ci się przyśni .I może kibole juve ci uwierzą bo reszta cię wyśmieje .
:ball: pozdrowienia dla bajkopisarza? sorry, ale stary bajka o twoim motywie jest potwornie śmieszna powinneś dostać bana lub kartke za wyzywanie unsera , który niczego zlego nie powiedział.założe sie że jesteś realistą bo nikt by tak nie pisal i bronił tego "galaktycznego" klubu jakim jest Real Madryt

------------
Mariusz21 pisze:może kibole juve ci uwierzą bo reszta cię wyśmieje
:ball: teraz to mnie człowieku zbiłeś z nóg, prawdziwy Juventino nie podważy słowa szczególnie mądrze powiedzianego i zgodnego z prawadą i nie wyśmieje to może zdarza sie w twojej rzeszy kibicowskiej do której nalezysz (Real Madryt?), ale nie u nas w sród ludzi będących za Juventusem

Copiczenkowiczenko

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2006, 23:41

Mariusz21 pisze:shicki ale jesteś śmieszny Real jako jedyny klub Hiszpański nie ma długów.
Długi piłkarskich klubów to obecnie chleb powszedni i Nie ma w tym nic dziwnego , mało jest klubów które ich Nie mają , takze Real Madryt ma długi. Pozatym spojz na miejsce Romy lub Lazio klubow bardzo, bardzo zadluzonych ktore mimo to znalazly sie w dwudziestce.

reszty wypowiedzi nawet nie ma co komentowac...

m-a-t-t-e-o

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2006, 00:05

Ja myśle że w tymrankingu są wiadomości o (slowo klucz :P)przychodach klubuw a nie budżecie. Dlatego tez wyskoko jest Real, Milan, Inter itp.

Mariusz21

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 lutego 2006, 00:53

Dobra ludzie piszcie sobie że Real ma długi .
Bo wszyscy inni wiedza że Real nie ma długów .
A gadka typu że Real rozłożył na dwie raty za Cassano to dlatego ma długi .Śmieszne .Ale co tam można się pośmiać . to tak dochodzą to juve bankrutuje bo nie kupiło nikogo czyli nie mają kasy .
A z tego co wiem to juve kupiło Vieira w 4 raty wypłacane mają być co pól roku tak więc juve vieiry jeszcze nie spłaciło do końca . Zaś Real zapłacił za Ramosa 27 mil , Robinho24 mil czy Baptiste 20 mil Euro jednorazowo odrazu przy podpisaniu kontraktu .
Ludzie więc piszcie sobie co chcecie kibice Realu i innych klubów wiedzą swoje że Real nie ma długów .Zaś mi się obiło o uszy że to juve ma długi .Oczywiście największe z Włoch ma chyba Lazio zaś juve ma nie wiele mniejsze niż Inter .
Tak więc trochę obiektywizmu .
Ale jak to czytałem że Real ma długi a juve nie to się uśmiałem .
Wszyscy wiedzą że w Hiszpanii jedyny klub nie mający długów to Real .
Ale co tam jak się bawić to się bawić więc piszcie sobie że na juve przychodzi najwięcej kibiców na mecze a i na świecie juve ma najwięcej kibiców na świecie więcej niż wszystkie inne kluby .
Widzicie ja też potrafie pisać podobne brednie .Więc piszcie sobie że wszyscy są zadłużeni na świecie tylko nie juve .
Kto wam w to uwierzy to mało ważne ale wy będziecie mieli dobre samopoczucie .
A i piszcie sobie że wszyscy gracze na świecie marzą o juve i juve ich kupuje bo reszta nie ma kasy bo mają długi .
Dobra kończe pośmiałem się trochę
Zobaczymy w lato kto ma kase czy Real czy juve i kto wyda więcej .

Gaara

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 lutego 2006, 02:01

Widzę że mamy kibica realu na forum ;] bardzo mnie to cieszy :D:D mam nadzieję że pamiętasz 2 ostatnie mecze realu z JUVE :DA twoje aluzje dotyczące ilości kibiców to możesz sobie wsadzić hehe bo każdy wie że real dzięki temu że stworzył coś takiego jak cyrk objazdowy nabił kibiców w Japonii hehe tylko że japonce powoli dochodzą do tego że real to słaby klub i już nic nie znaczy w Europie hłe hłe. A co do zakupów to zastanów się co jest ważniejesze ilość czy jakość haha real kupuje i co z tego i tak nic nie gra, tylko że nie od dziś wiadomo że real kupuje piłkarzy za takie pieniądze żeby sprzedać więcej koszulek hahah. A tak na koniec coś ci napiszę :D:D ciesz się że real nie trafił na Juventus w Lidze Mistrzów bo 3 raz z rzędu by odpadł z Juve i nic by już nie kupił w tym sezonie hahahhahaha
Ostatnio zmieniony 16 lutego 2006, 02:29 przez Gaara, łącznie zmieniany 4 razy.

SonGopik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2006, 02:03

Mariusz21 pisze:Dobra ludzie piszcie sobie że Real ma długi .
Bo wszyscy inni wiedza że Real nie ma długów .
A gadka typu że Real rozłożył na dwie raty za Cassano to dlatego ma długi .Śmieszne .Ale co tam można się pośmiać . to tak dochodzą to juve bankrutuje bo nie kupiło nikogo czyli nie mają kasy .
A z tego co wiem to juve kupiło Vieira w 4 raty wypłacane mają być co pól roku tak więc juve vieiry jeszcze nie spłaciło do końca . Zaś Real zapłacił za Ramosa 27 mil , Robinho24 mil czy Baptiste 20 mil Euro jednorazowo odrazu przy podpisaniu kontraktu .
Ludzie więc piszcie sobie co chcecie kibice Realu i innych klubów wiedzą swoje że Real nie ma długów .Zaś mi się obiło o uszy że to juve ma długi .Oczywiście największe z Włoch ma chyba Lazio zaś juve ma nie wiele mniejsze niż Inter .
Tak więc trochę obiektywizmu .
Ale jak to czytałem że Real ma długi a juve nie to się uśmiałem .
Wszyscy wiedzą że w Hiszpanii jedyny klub nie mający długów to Real .
Ale co tam jak się bawić to się bawić więc piszcie sobie że na juve przychodzi najwięcej kibiców na mecze a i na świecie juve ma najwięcej kibiców na świecie więcej niż wszystkie inne kluby .
Widzicie ja też potrafie pisać podobne brednie .Więc piszcie sobie że wszyscy są zadłużeni na świecie tylko nie juve .
Kto wam w to uwierzy to mało ważne ale wy będziecie mieli dobre samopoczucie .
A i piszcie sobie że wszyscy gracze na świecie marzą o juve i juve ich kupuje bo reszta nie ma kasy bo mają długi .
Dobra kończe pośmiałem się trochę
Zobaczymy w lato kto ma kase czy Real czy juve i kto wyda więcej .
O lol :rotfl: Az brakuje mi slow, zeby skomentowac Twoja wypowiedz :P To ile klub wydaje na transfery nie swiadczy o jego bogactwie, a raczej o... glupocie! Tylko Real umie tak wyrzucac pieniadze w bloto, kupujac za grube miliony pilkarzy, ktorych rok pozniej oddaje taniej, bo okazuje sie, ze sa nic nie warci. A jesli chodzi o Juventus to wierz lub nie, ale na prawde jest to jeden z nielicznych klubow pilkarskich mieszczacych sie w elicie, ktory co roku konczy z dodatnim bilansem (lub jest temu bliski :wink: ).

Mimo wszystko gratuluje napisania w miare zrozumialej wypowiedzi, bo jak na TAKIEGO fana Realu to i tak duzo :wink:

Radidam

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2006, 07:26

Niedziwi mnie pierwsze miejsce Realu wiadomo ze sa najbogatsi po transferach. Maja swietnego sponsora Siemensa. Manchester United chyba w poprzednim rankingu on był na peirwszym miejscu. Pozyskal udzilay Maclolm Glazer i od razu spadli :lol: Milan przed Juventusem ? chyba wiecej zarobil w lidze mistrzow przeciez grał w finale a Juventus odpadł w wczesniejszej fazie z Liverpoolem. W przyszlym rankingu mam nadzieje ze Juventus bedzie pierwszy !

Obrazek
dres

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 lutego 2006, 07:47

Mariusz21 pisze:shicki ale jesteś śmieszny Real jako jedyny klub Hiszpański nie ma długów . A długi to ma juve jak i inne pozostałe kluby Włoskie .
GRATULACJE Z WYSOKIEGIO ILORAZU INTELIGENCJI on sie kłuci ze real jest bgaty a juve ma długi to jakbym sie kłucił ze gks katowice jest bogaty a wisła ma długi

Apollo_83

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2006, 09:59

Wysokie jest miejsce Barcy, która bez sponosra (miesjce na koszluce itp) zajmuje wysokie 6 miejsce. Co do Juve to się ciesze, bo jest to jeden z kilku jak nie jedyny klub we Włoszech, który nie ma długów :-D A Real to chyba zajmowal w zeszłym sezonie pierwsze miejsce jako najbardziej zadłużony klub ale mogę się mylić :twisted:

Lakier

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2006, 10:34

Apollo_83 pisze: A Real to chyba zajmowal w zeszłym sezonie pierwsze miejsce jako najbardziej zadłużony klub ale mogę się mylić

No i co z tego? Oni maja Pereza.

To nie jest lista najbogatszych klubow, tylko lista klubow z najwiekszymi przychodami. Martwi mnie pewna progresja w futobolu, spojrzcie na to ze w zeszylm roku kazdy z tych klubow zarabial o wiele wiecej.

Obrazek

Ti amo Juventus per sempre.
ODPOWIEDZ