Lost - zagubieni

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
Michal87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lutego 2006, 18:29

Kiedy bedzie emitowany w telewizji 14 odcinkek?? Może ktoś wie kiedy bedzie można bo sciagnąć :?:

Obrazek
juverm

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lutego 2006, 19:51

JuveForever10 pisze:Kiedy bedzie emitowany w telewizji 14 odcinkek?? Może ktoś wie kiedy bedzie można bo sciagnąć :?:
Wyjdzie najprawdopodobniej w ten czwartek :)
Do ściągnięcia będzie już zapewne 10 min. po wyemitowaniu :D

Pozdro

Obrazek
Michal87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2006, 16:01

Na http://thepiratebay.org/ można znaleźć juz torrent do 14 odcinka

Obrazek
matechu

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 lutego 2006, 18:04

Wlasnie skonczylem ogladac 14 odcinek. No i coz moge powiedzec? Jak dla mnie genialny, zdecydowanie najlepszy z calej drugiej serii (chociaz ten motyw z zaba byl lekko idiotyczny ;p). Po ostatnich, troche nudnawych odcinkach, wreszcie zaczelo sie cos dziac na wyspie. Powrocil Sayid (jeppa! :)), ktorego historie po czesci wyjasnily nam retrospekcje. No i, co chyba naistotniejsze w calym odcinku, pojawila sie ta tajemniczy mezczyzna. Cos mi mowi, ze bedzie on glownym motywem przez nastepne kilka odcinkow. Pilot balona, czy jeden z obcych?? Ja stawiam na ta druga opcje :] Pozostaje tylko czekac do nastepnej srody!

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lutego 2006, 00:49

Odcinek genialny.Motyw z żabą nie taki najgorszy :smile: Mężczyzna na 100 % jest jednym z innych, ta bajeczka z balonem to jakaś drętwa się wydaje.Czekam aż Inni się zjawią po swojego towarzysza i się rozkręci akcja.A co do następnego odcinka to będzie dotyczył Claire a konkretniej rzeczy które się działy podczas jej porwania.Znajdzie bunkier i mam nadzieje że takie rzeczy tam będą co się jeszcze fizjonomom nie śniły :smile: A tak na serio to uważam że czeka na nas cholernie ciekawy odcinek szkoda tylko że trzeba czekać 2 tygodnie :roll:

Reggie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2006, 17:33

Ja mam pytanie do ludzi którzy oglądali juz 14 odcinek. Np. matechu i steru:
Czy ten facet z restrospekckji Saida, ten Amerykanin, siwy, z brodą, w ostatniej scenie retrospekcji gada z Saidem i ma okulary. Czy ten facet to przypadkiem nie jest ten sam co tamten brodaty który porwał Walta i gadał z Jackiem w dżungli? :)

"Ludzie wybierają najczęściej rozwiązania pośrednie, które są najgorsze ze wszystkich, a to dlatego, że nie potrafią być ani całkiem źli, ani całkiem dobrzy." Niccolò Machiavelli
steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2006, 18:40

Reggie pisze:Ja mam pytanie do ludzi którzy oglądali juz 14 odcinek. Np. matechu i steru:
Czy ten facet z restrospekckji Saida, ten Amerykanin, siwy, z brodą, w ostatniej scenie retrospekcji gada z Saidem i ma okulary. Czy ten facet to przypadkiem nie jest ten sam co tamten brodaty który porwał Walta i gadał z Jackiem w dżungli? :)
Eee tam to nie jest ta sama osoba.Wygląd nie ten a głos to już wogóle :P ALe w retrospekcji Sayida pojawia się ojciec Kate i trzyma nawet jej zdjęcie.Chyba jedyna rzecz której można być pewien po tym odcinku.

matechu

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 lutego 2006, 19:33

Reggie pisze:Ja mam pytanie do ludzi którzy oglądali juz 14 odcinek. Np. matechu i steru:
To raczej nie ta sama osoba. Przynajmniej tak sadze po wnikliwej analizie wygladu obu panow :-D

Steru: Wlasnie! Wiedzialem, ze gdzies juz tego kolesia z retrospekcji Sayida widzialem. Myslalem, ze to ja zaczynam juz cos fixowac i na sile wymyslac nowe zagadki :] Ale nie!
Tylko tak sobie teraz mysle, jak oni do cholery wyjasnia te wszystkie "zbiegi okolicznosci". Coraz bardziej watpie w wiarygodne (czyt. sensowne) zakonczenie serialu. Mam nadzieje, ze sie myle :]

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lutego 2006, 06:57

matechu pisze:Steru: Wlasnie! Wiedzialem, ze gdzies juz tego kolesia z retrospekcji Sayida widzialem. Myslalem, ze to ja zaczynam juz cos fixowac i na sile wymyslac nowe zagadki :] Ale nie!
Tylko tak sobie teraz mysle, jak oni do cholery wyjasnia te wszystkie "zbiegi okolicznosci". Coraz bardziej watpie w wiarygodne (czyt. sensowne) zakonczenie serialu. Mam nadzieje, ze sie myle :]
Przy tym serialu idzie troche pofiksować bo tak duża liczba szczegółów potrafi zaintrygować.W retrospekcjach wszyscy mają ze sobą jakiś związek ( tzn. może tylko to być mijanie na ulicy ) a na wyspie wogóle o tym nie pamiętają.Wierze że po tym co do tej pory serwują nam scenarzyści, mimo wszystko uda się to połączyc w jedną logiczną całość.

P.S Ciekawostka : jeden z odcinków LOST wyreżyseruje Darren Aronofsky, człowiek odpowiedzialny za film "Pi" i "Requiem dla snu" :wink:

Co wykminiłem w necie ( SPOJLER )!!!!!!!!
Są to 2 zdjęcia z odcinka 15 :
http://img112.imageshack.us/img112/6629 ... tv78jj.jpg
http://img510.imageshack.us/img510/7219 ... v713va.jpg

piotrek147

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lutego 2006, 20:22

Sam serialu nie oglądałem. Jednak mam zamiar oglądnąć na kompie po wielu tak wspaniałych komentarzach jakie słyszałem. Jakby ktoś nie oglądał tak jak ja to wrzuciłem na rapidsearch spakowany pliki torrent do serialu.
http://rapidshare.de/files/14046263/Los ... i.rar.html

P.S.: Do niektórych odcinków jest kilka linków, ale niezawsze wszyscy udostępniają.

www.HotKomp.pl - internetowy sklep komputerowy oraz serwis
steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lutego 2006, 22:27

SPOJLERY!!!
Odcinek 16 : Tytuł " Whole Truth" z restrospekcjami dotyczącymi prawdopodobnie Jina i Sun.Odcinek 17 : Tytuł "Lockdown" podobno poznamy niespodziewane powiązanie Locka z Sawyerem 8) No i na temat odcinka 18 : Aktor grający Hurleya zdradził podobno że będzie to odcinek traktujący o pobycie Hurleya w szpitalu psychiatrycznym :wink:

Czyta ktoś poza mną spojlery?Jestem ciekaw czy tylko ja tak odreagowuje czas pozostały do emisji następnych odcinków :whistle:

Mały bonusik tj. wpadki z planu podczas kręcenia serialu :

YoUri`

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2006, 20:55

Hej chłopaki dołączam sie do dyskusji bo niedawno skończyłem oglądać kompletne oba sezony ( tzn. 2 oczywiście do 14 odcinka :) ). Co do bohaterów to zdecydowanie u mnie przewodzi trójka:

Sayid, Sawyer, Locke

ze wskazaniem na tego pierwszego :). Arab zyskał sobie od razu moją sympatię i pozostała ona niezmienna :). A po 14 odcinku wręcz wzrosła :). Powiem tylko jedno - nie rozumiem dlaczego szukacie i czytacie spoilery - tożto psuje całą frajdę z odkrywania kolejnych tajemnic w tempie jakie nam zaserwowali scenarzyści. Ja popsułem sobie 3 sezon mojego ulubionego, obok "Lost", serialu "Bez Skazy" bo zachciało mi się przeczytać jedną istotną informacje na jednym z amerykańskich forów więc nie radzę :/.

P.S.: Nie mogę się już doczekać 1 marca i premiery 15 odcinka hehe :).

Paolo_Rossi_1982

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2006, 21:03

Witamy w naszym świrnietym gronie :wink:

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lutego 2006, 08:57

Hej, chłopaki... ja też chcę być w Waszym klubie :smile:

Wczoraj nadrobiłem wszystkie zaległości - jestem po "One of Them". Pierwsze wrażenie, jakie mam po obejrzeniu drugie go sezonu, to... lekki niedosyt. "Zagubieni" stracili to coś, co miało w swoich pierwszych odcinkach. Teraz serial bazuje na samej akcji, gdyż za to zyskał popularność.
Mimo wszystko serial ten mnie nadal wkręca i ciekawi. Oto kilka ciekawych sytuacji, które zauważyłem oglądając najnowsze odcinki:

:puck: Sayid mówił w pierwszej serii, że bardzo wstydzi się tego, że torturował Sawyera. Teraz ni z tego, ni z owego wziął "baloniarza" do bunkru i zaczął go lać.
:puck: Desmond uciekł z bunkra drogą, która prowadzi do The Others 8)
:puck: a teraz gwóźdź programu - Charlie. Przez cały czas wszystkich się o coś pyta. A teraz, kiedy poszedł do (obcego) samolotu, zobaczył, jak (nieznany mu bliżej) Eko przytula się do (nieznanego trupa) brata. I co ? zapytał się tylko, kto to jest. Dalej nic :smile:

I na koniec mała propozycja: nie piszcie spojlerów małą czcionką, gdyż:
a) i tak wszyscy to czytają ( 8) )
b) wśród dyskutujących nie ma już nikogo, kto oglądał tylko pierwszą serię.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
gregor_g4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lutego 2006, 11:50

Ja rowniez niedawno skonczylem ogladac wszystkie odcinki "Lost". Drugi sezon jak narazie wg mnie nie ustepuje w niczym sezonowi pierwszemu, jest nawet lepszy. Wiemy coraz wiecej o bohaterach, a jednoczesnie przed nami coraz wiecej tajemnic.
Co do moich spostrzezen na temat serialu:
W 1 sezonie na wyspie jest ponad 40 osob, jedank akcja kreci sie wokol 10 moze 15 bohaterow, ktorych mozemy lepiej pzonac poprzez retrospekcje. A co z pozostalymi? Dla mnie sa to zupelnie obce osoby, maja epizodyczne role, prawie wogole ich nie widac, mozna miec wrazenie, ze na wyspie jest ok 15 osob, dopiero w niektorych scenach(jak np. pogrzeb Shannon) pojawia sie cala chmara ludzi, o ktorych nie wiemy wlasciwie nic. Wiem ze gdyby rezyser chcial przedstawic przeszlosc kazdego z rozbitkow potrzebowalby z 10 sezonow. Jednak Ci ludzie, mogli by odgrywac wieksza role na wyspie, zeby bylo widac, ze oni tam sa. Gdyz tak jak wspomnialem, mozna miec wrazenie serial kreci sie wokol 10-15 osob.
Kolejna sprawa - rozbitkowie sa juz na wyspie od ok 50 dni, zdazyli sie w miare dobrze poznac, jednak kazdy z nich dziala na wlasna reke, nie maja do siebie zaufania przez co niejednokrotnie dochodzi do trudnych i konfliktowych sytuacji (chociaz moze bez tego serial nie bylby tak ciekawy)
I najbardziej irytujaca mnie sprawa, a mianowicie zegar. Zatrzymal sie na zerze i co sie stalo? nic, pojawilo sie kilka dziwnych znaczkow i odliczanie ruszylo od nowa (jak narazie to wie o tym tylko Lock). wiec po co to cale wpisywanie kodu skoro i tak nic sie nie dzieje? moze dowiemy sie tego w nastepnych odcinkach. A odcinek 15 juz jutro :dance:

ODPOWIEDZ