10 pytań do... - dyskusja

Spotkania kibiców, zloty, wyjazdy na mecze i najnowsze informacje z kibicowskiego świata.
ODPOWIEDZ

Na 10 pytań odpowie...

Można wybrać tylko 1. opcję

Pokaż wyniki
M.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2006, 19:27

bblackk pisze:A czy inni użytkownicy mogliby zobaczyć, jakie pytania poleciały do Martina? Chyba, że to jakieś "tajne przez poufne"? :P
Wolelibyśmy, żeby pytania znała tylko ta osoba, która ma na nie odpowiadać. Mamy nadzieję, że dzięki temu z większą uwagą będziecie czekać na odpowiedź Martina :wink: . Choć z drugiej strony mogę napisać, że wybraliśmy wszystkie pytania, które do nas nadesłaliście (jak wspominał mnowomiejsky, wszystkich będzie więcej niż 10).

P.S. Ale się porobiło :roll: .

Z mojej winy najbliższa ankieta będzie jutro! Za utrudnienia przepraszam!

:roll:
M.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2006, 14:59

Miałem to napisać w poprzednim poście, jednak zrobię to tutaj, żeby wszyscy wiedzieli, że jest już nowa ankieta (a moderatorów proszę o złączenie moich dwóch postów).

Wyniki ankiety:

1. Ti_Amo_Juventus_Dragon - 21 głosów
2. mnowomiejsky - 13 głosów
3. leniup - 5 głosów
4. Coolfi - 4 głosy

Gratulacje dla Ti_Amo_Juventus_Dragona, który udowodnił, że drugie miejsce w poprzedniej ankiecie nie było dziełem przypadku. Teraz wygrał zdecydowanie, a drugi mnowomiejsky nie przekroczył progu 80% głosów zwycięzcy więc, podobnie jak Coolfi i leniup, nie będzie użytkownik ten brał udziału w co najmniej 5 ankietach. A skład następnej będzie wyglądał następująco:

Skład ankiety:
- bblackk
- kedzier
- pan Zambrotta
- white_wolv :oops:

Wczorajszy brak ankiety spowodowany był moją pomyłką, ponieważ zapomniałem, że w przeciwieństwie do "Forumowicza od A do Z", trzeba wybrać trzech lub czterech nowych użytkowników. Z przyzwyczajenia zwerbowaliśmy tylko dwóch userów :roll: .

Od tej pory można przesyłać pytania do Ti_Amo_Juventus_Dragona do członków komisji!
Ostatnio zmieniony 19 stycznia 2006, 15:28 przez M., łącznie zmieniany 1 raz.

mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2006, 15:04

Gratulacje dla Dragona, który rzecz jasna uwielbia wygrywać :D He he. W "Forumowiczu" to on był pierwszą osobą, która umieściła alfabet, tym razem zaraz po Martinie odpowie na co najmniej 10 pytań...
Diego pisze:Skład ankiety:
(...)
- white_wolf
O Stary... zmień to zanim white_wolv się spostrzeże :wink:
Myślę, że w nowej ankiecie zwycięztwo rozstrzygnie się między white_wolvem a bblackkiem, ale osobiście oddaję głos na Pana Zambrottę. Tzn oddam, jak ankieta się pojawi, rzecz jasna...

Czekamy na PW z pytaniami do Dragona!

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2006, 19:34

mnowomiejsky pisze:Gratulacje dla Dragona, który rzecz jasna uwielbia wygrywać :D He he.
Heh :-D Dziś się przyda bo w rozgrywkach szkolnych w nogę wszystkie mecze w plecy, czyli limit porazek wyczerpany :?
mnowomiejsky pisze:W "Forumowiczu" to on był pierwszą osobą, która umieściła alfabet...
...I niestety obralem kiepską drogę, kasując trochę tekstu by nie był zadługi :roll: Chętnie się zrewanżuję i jak to kiedyś fajnie powiedział mnowomiejsky, otworzę się do ostaniej łuski :D
Diego pisze: Od tej pory można przesyłać pytania do Ti_Amo_Juventus_Dragona do członków komisji!
mnowomiejsky pisze:Czekamy na PW z pytaniami do Dragona!
Czekamy czekamy :D

Dziękuję wszystkim za głosy, jak i tym, którzy na mnie nie glosowali. Czekam na pytanie, na którę z przyjemnością odpowiem. Tymczasem zapraszam do głosowania w nowej ankiecie.

Obrazek
white_wolv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2006, 19:46

mnowomiejsky pisze:
Diego pisze:Skład ankiety:
(...)
- white_wolf
O Stary... zmień to zanim white_wolv się spostrzeże :wink:
Zdazyl 8)
Gdyby nie Twoj post nawet bym o niczym nie wiedzial :wink:

leniup

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2006, 17:01

Czyżby zabawa trochę podupadła? Prawie miesiąc trwa już jedna ankieta...

Obrazek
M.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2006, 22:33

Niestety, ale chyba się przeliczyliśmy :roll: . "10 pytań do..." miało być następcą "Forumowicza od A do Z", jednak chyba nic z tego nie wyjdzie. Wspólnie z mnowomiejskym zastanawialiśmy się, jaka popularność tej zabawy będzie np. za pół roku, kiedy to w ankiecie będą osoby mniej atrakcyjne. Baliśmy się, że mogą być kłopoty z pięcioma pytaniami od innych użytkowników. Między innymi dlatego zostawiliśmy sobie furtkę w postaci zmiany regulaminu w trakcie zabawy (jeśli zabawa straci na popularności, możemy wrócić do systemu z "Forumowicz od A do Z" - osoby z drugiego i trzeciego miejsce automatycznie przechodzą do następnej ankiety). Jednak na początku ta zabawa miała bić rekordy popularności. Spodziewałem się, że dostaniemy masę pytań, nawet głupich (np. jaki jest Twój ulubiony kolor?). Ale druga osoba, która wygrała ankietę, czyli Ti_Amo_Juventus_Dragon dostała... 2 pytania :shock: . Jedno dołożyłem ja, drugie mnowomiejsky, ale to i tak za mało. Jeśli do takiego Dragona macie tylko dwa pytania, to ile będziecie mieli do użytkownika "x", który będzie w ankiecie za kilka miesięcy (a nie muszę przypominać kim dla forum jest Dragon)? Tak więc nie wszystko się ułożyło po naszej myśli :roll: .

Ja-JUVE-nek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2006, 22:44

Diego, nie łam się. Myślę, że nie jest tak źle. Być może dostaliście mało pytań, ale to niekoniecznie z powodu braku zainteresowania.

Podejrzewam, że wiele osób pomyslało:
"E, po co będe pisał. Ktoś inny napisze, a wyjdzie na to samo..."

Przykładem takiego myślenia jestem np. Ja :oops: Szczerze pomyślałem, że po co będe Wam zaśmiecał skrzynkę skoro pewnie macie dużo więcej lepszych pytań od mojego. Dajcie drugą szanse użytkownikom, a nie pożałujecie. Na pewno znajdzie się więcej chętnych do napisania kolejnych pytań:)
Pozdrawiam.

Obrazek
mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lutego 2006, 09:34

Zabawa wystartowała w porządku i zgodnie z planem. W ankiecie zagłosowało rekordowo sporo osób, spłynęło sporo pytań do Martina, które zostaly mu rzecz jasna przekazane.
Z Dragonem, o dziwo, było już gorzej. Niestety.
Diego pisze:Jeśli do takiego Dragona macie tylko dwa pytania, to ile będziecie mieli do użytkownika "x", który będzie w ankiecie za kilka miesięcy (a nie muszę przypominać kim dla forum jest Dragon)? Tak więc nie wszystko się ułożyło po naszej myśli :roll: .
Dokładnie tak. Skończy się na tym, że pytania będziemy wymyślać my, a jak wiemy, nic na siłę.
Ja-JUVE-nek pisze:Podejrzewam, że wiele osób pomyslało:
"E, po co będe pisał. Ktoś inny napisze, a wyjdzie na to samo..."
Myślę, że tak właśnie było. Z tego wynika prosty i nieskomplikowany wniosek: mało komu chce się angażować w tę zabawę. Więc...?
Szczerze pomyślałem, że po co będe Wam zaśmiecał skrzynkę skoro pewnie macie dużo więcej lepszych pytań od mojego.
Szczerze- wolałbym, żebyś mi zaśmiecił skrzynkę, ale żeby było widać, że ktokolwiek się tą zabawą interesuje i ma pytania do Zwycięzcy.
Dajcie drugą szanse użytkownikom, a nie pożałujecie. Na pewno znajdzie się więcej chętnych do napisania kolejnych pytań:)
Pewnie omówimy tę sprawę. Szkoda, naprawdę. Ale sztuką jest też umieć przyznać się do porażki, falstartu czy jakkolwiek by to nie nazwać.
Mimo wszystko chciałbym podziękować kilku osobom, między innymi gosciowi, kedzierowi czy bblackk'owi za zaangażowanie w ten show. Dzięki chopy :ok:

A co będzie.. to zobaczymy niebawem. Tak przynajmniej myślę.

Martin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lutego 2006, 13:13

Moze powinno to miec charakter bardziej otwarty? Pytania powinny spłynąć do zwycięzcy drogą publiczną. Moze powinniscie sie zastanowic nad inną formą, bo zapewne kwestia "przesiewu" odstraszyła potencjalnych chętnych do zadawania pytań. Ja przyznam sie, ze tez mialem ze dwa pytania do dragona, ale po tygodniu zrezygnowalem bo stwierdziłem, tak jak poprzednicy, że zapewne listę macie juz zamkniętą... Może warto podawać aktualną ilość przyjętych pytań?
A moze sama idea od początku jest nietrafna? :think: Mysle, ze nie powinniscie sie poddawac :naughty: i poszukac rozwiązania... Takiego, w ktorym userzy faktycznie poczują, że biorą w tym udział. 8)

Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
M.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lutego 2006, 16:09

Ja-JUVE-nek pisze:Przykładem takiego myślenia jestem np. Ja
Martin pisze:Ja przyznam sie, ze tez mialem ze dwa pytania do dragona, ale po tygodniu zrezygnowalem bo stwierdziłem, tak jak poprzednicy, że zapewne listę macie juz zamkniętą
W takim razie ciągle macie szansę zadania pytań Dragonowi. Przypominam, że ilość pytań od innych userów jest nieograniczona, więc nie ma co się wstrzymywać. A jeśli ktoś napisze na ten sam temat co inny użytkownik? Wtedy możemy połączyć oba pytania. Zatem raz jeszcze zachęcam do zadawania pytań!

W ciągu najbliższych dni pojawią się pewne zmiany i nowa ankieta :wink: .

białas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lutego 2006, 16:29

szczerze powiedziawszy zapomniałem o tej zabawie. spodobała mi sie od początku, ale jakoś wysłanie pytań umknęło mi z głowy. swój błąd już naprawiłem i właśnie przed chwilką wysłałem do Diego zestaw 13 :prochno: pytań, które chciałbym zadać Dragonowi. jakby co, to możecie mnie ustwaić gdzieś tam w kolejce do ankiety.

PS. czekam na opublikowanie pytań Smoczka i jego odpowiedzi :smile:
PS2. jeśli ktoś odpowie na pytania, to w poście będzie podane od kogo są , czy bedą zamieszczone anonimowo?

M.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lutego 2006, 22:37

białas pisze:jeśli ktoś odpowie na pytania, to w poście będzie podane od kogo są , czy bedą zamieszczone anonimowo?
Będzie wyraźnie zaznaczone, kto jest autorem danego pytania. Zresztą z chwilą, kiedy to Martin jako pierwszy odpowie na pytania, wszystko będzie jasne. No Martin, czekamy!

Muszę przyznać, że pytania zaczęły schodzić lawinowo :shock: .

białas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lutego 2006, 23:49

Diego pisze:Będzie wyraźnie zaznaczone, kto jest autorem danego pytania. Zresztą z chwilą, kiedy to Martin jako pierwszy odpowie na pytania, wszystko będzie jasne.
no i spoX
No Martin, czekamy!
czekamy, czekamy :D
Muszę przyznać, że pytania zaczęły schodzić lawinowo :shock:

bo tak jak Ja-JUVE-nek napisałe, każdy myślał, że pytania zadał już ktoś inny. Ameryki nie odkryję, ale dobrze sie stało, że napisaliście o braku pytań, bo zapewne bez tego, to nikt by ich nie wysłał do tej pory. coraz bardziej podoba mi się ta zabawa :D

mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2006, 08:47

Chciałem tylko rzec, że jestem znowu pozytywnie zaskoczony, bo pytania zaczęły nareszcie spływać. Co nie znaczy, że jeszcze nie można ich przesyłać! Żeby ktoś znowu nie wyszedł z tego sławnego założenia, że "wyśle ktoś inny" :roll:
Postaramy się zmodyfikować zabawę od strony technicznej tak, żebyście na bieżąco wiedzieli, ile pytań zostało już nominowanych do "wydruku"- czyli może nie ilość pytań wysłanych, bo ich zawsze będzie dużo więcej, ale ilość pytań, które przygotowane są do publikacji. Ale o szczegółach, jak to będzie wyglądało, poinformujemy. O innych szczegółach również :)

ODPOWIEDZ