Serie A: (25) Inter 1-2 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
m4Tiex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2006, 09:18

Bardzo ciekawy mecz przez cale 90 min siedzialem i skupiony bylem w monitor i sluchalem co do powiedzenia maja Chinscy panowie komentatorowie :]

piekne podanie Camora i Ibra znalazl sie tam gdzie powinien :)

Pozniej rownie ladny gol Samuela ,ktory wygral pojedynek glowkowy chyba z Vieira o ile sie nie myle .

I pozniej przepiekny gol Alexa poprostu tylko siedziec i patrzec :].

Wazne 3 pkt jada na Delle Alpi i to mnie cieszy :D

Pozdro.

Aaaa...aaaaa mocniej
mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2006, 10:26

Piękny mecz, piękna gra, piękne bramki. Del Piero chyba znowu powrócił do strzelania z rzutów wolnych, o czym jeszcze tak niedawno dyskutowaliśmy. Świetnie.
2:1 dla nas, tak jak podejrzewałem. Gola Samuela na pewno dałoby się uniknąć, gdyby solidniej upilnować go przy rzucie rożnym.. Gol Adriano? Szkoda, że nie widziałem w skrótach, jak przestali się cieszyć, kiedy się dowiedzieli, że gol nie został uznany... :roll:

12pkt przewagi. Coś mi tu pachnie Scudetto... :whistle:

white_wolv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2006, 10:35

Wiele rzeczy zostalo juz tu powiedziane wiec postaram sie nie powtarzac.

Nie spodziewalem sie tak wspanialego meczu w naszym wykonaniu.Przed spotkaniem tak jak wiekszosc z Was mialem potworne obawy majac w pamieci nasz styl ze spotkan z Parma i Udinese.Z kolei wiedzialem ze Inter na pewno niesiony dopingiem zagra dobre spotkanie..pozostala mi tylko slepa wiara w Bianconerich.A`propo dopingu.. 9 000 Juventinich na San Siro :shock: momentami mialem wrazenie ze gramy u siebie:bravo:

To na czym najbardziej mi wczoraj zalezalo to dobra,skladna i efektywna gra ekipy z Turynu.Nie zawiodlem sie..
Nie ulega watpliwosci - to byl WIELKI JUVENTUS.To co zobaczylem na boisku spelnilo wiekszosc z moich oczekiwan co do gry zespolu.Solidna defensywa i wygrana bitwa o srodek boiska - to klucze do sukcesu nie tylko w Serie A ale takze w Europie.Moze i za rzadko przeprowadzane byly akcje skrzydlami..ale do taktyki Capello sie czepiac nie zamierzam.

Balzaretti,Chiellini.. :bravo: Here`s the future!

Mialem nadzieje ze po dzisiejszym meczu nastapi pewna zgoda miedzy fanami Ibry i Alexa..no coz widac nie wszyscy potrafia sobie dac spokoj nawet jesli w/w pilkarze zostaja "ojcami" zwyciestwa(choc jak dla mnie wyroznic nalezy jesli nie cala jedenastke to przynajmniej 5-6 pilkarzy).

Jeszcze mala ciekawostka:
W zeszlym sezonie po kilku bramkach strzelonych w Serie A Zlatan sie zacial i ogarnela go strzelecka niemoc.W meczu z Chievo wygranym przez Juventus 3-0 zaprezentowal nowa fryzure i strzelil bramke.Od tamtej pory trafial regularnie do siatek rywali i zostal najlepszym snajperem Juve w sezonie 2004/2005.
W meczu z Parma ogladalismy Ibre z nowym "uczesaniem" :prochno: i od razu rozpoczal sie serial jego bramek(oby trwal dluzej niz 2 odcinki)...
Powrot Wielkiego Zlatana? OBY!

Podsumowujac :
GRAZIE ZLATAN!GRAZIE ALEX!
GRAZIE GRANDE JUVENTUS!

To byl wspanialy wieczor.Teraz spokojnie mozna oczekiwac pojedynku z Werderem bo przy takiej postawie Bianconerich Niemcy nie maja prawa nam zagrozic.

EDIT:
Warto tez zaznaczyc bardzo dobra postawe sedziego.Byc moze gwizdal za czesto ale dzieki Bogu obylo sie bez kontrowersji i neroazzuri przyczyn porazki beda musieli poszukac we wlasnym gronie :twisted:
Ostatnio zmieniony 13 lutego 2006, 11:06 przez white_wolv, łącznie zmieniany 1 raz.

benkas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2006, 10:48

Mr Cezary pisze: Dlatego, gdy Samuel wyrównał zwątpiłem na chwilę :| Nie było już Zlatana, ani chyba Treze na boisku, a osamotniony Alex chyba mógł niewiele zdziałać sam na polu karnym Interu. I nadeszła ta 85 minuta i "Zona Del Piero" 8) Cudowny gol, poprostu rewelacyjny, jak za dawnych lat :happy: Mina Capello mówiła wiele :smile: Kto widział, ten wie. Moje serce zadrżało jeszcze raz: w 93 minucie, po rzucie wolnym dla Interu, gdy piłka trafiła w spojenie i jakiś Inerista nie trafił na pustą bramkę z... 2 metrów... :whistle: Gdy Paparesta gwizdnął poraz ostatni, zbudziłem chyba pół osiedla! To zwycięstwo pokazało, kto rządzi we Włoszech i o żadnym kryzysie mowy być nie może! Forza JUVE !!
Trezeguet grał do końca meczu :wink:
Pozdrawiam!!

białas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2006, 11:19

przyznaję się, że przed meczem bardzo się denerwowałem. wierzyłem w drużynę, ale bałem się, że jeden błąd któregoś z naszych zawodników, może niekorzystnie odbić się na ostatecznym wyniku meczu. jednak nic takiego się nie stało, a wręcz przeciwnie.

wspaniałe zawody zmienników skrajnych obrońców. Balzaretti i Chellini udowodnili, że nie bez powodu grają w Juve. należą im się gromkie brawa za wykonaną robotę. środek również bez zarzutu. gdzieś na forum Interu przeczytałem, ze mecz zawalili ich środkowi obrońcy, którzy puścili Zlatana. a dalej zdanie mniej-więcej takie: "dlaczego oni nie mogą robić tak jak Thuram :?: " :prochno:

widać, że nowa fryzura Zlatan na razie przynosi mu szczście. mam nadzieję, że Ibra w końcu się odblokował i jego konto z bramkami powiększy się do końca sezonu.

jak już ktoś wspomniał, wolny dla Alexa to prawie jak karny. i zdaje się to potwierdzać, bo Il Capitano nie zapomniał jak się zdobywa bramki z tego stałego fragmentu gry. a z taką regularnością są wielkie szanse na to, że jeszcze w tym sezonie będziemy oglądać bramkę numer 200 Alexa w barwach Juve. komentarz na forum Interu na temat tej bramki:
Bramkarz bez szans lepiej nie mgol wymierzyc tego wolnego W takiej sytuacji nic tylko bramkarz powinien sie polozyc i plakac :(
:whistle:

wczorajsza wygrana przybliża nas do Scudetta chyba jak żadne inne zwycięstwo w tym sezonie. odrywamy się od peletonu i bardzo dobrze. owszem, do końca sezonu jest jeszcze kilka meczów, ale nie wierzę, że Inter, Milan czy Roma zdołają nas dogonić.

Grazie Ibra, Alex :bravo:
Forza Juventus :dance:

Mrówa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2006, 12:26

Świetny mecz w naszym wykonaniu i bardzo ważne zwycięstwo, które przybiża nas do 29 Scudetto.Jakbyśmy zremisowali to wbym się cieszył,ale wygralismy i jestem taki rozradowany że do szkoły dziś nie pójdę. :lol:
Można już chyba powiedzieć że Zlatan sie "odblokował" ,jest teraz w dużo lepszej formi niż pare tygodni temu. 8) Widać że nowy fryz pomaga :wink: Brawo za bramke. :bravo:
Czego Alex nie zrobił w meczu z Parmą to odbił sobie w meczu z Interem.Kapitalny strzał,jak za dawnych lat.Brawo Alex.
Gratuluje również Interowi,co prawda przegrali ale zagrali dobre spotkanie i walczyli jak równy z równym.Mam nadzieję że Inter zajmie 2 miejsce w SerieA.
Również sędzia stanął na wysokości zadania.Nikt nie powinien mieć do niego pretensji.
P.S.Del Piero ma już 16 bramek,czyli tyle ile w całym poprzednim sezonie... :ok:

Obrazek
_Jah

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2006, 12:29

Tom A Juve pisze: Jah__: tobie też przyda się rada by troche ochłonąć po emocjach bo znowu piszesz banialuki niestety .
Proponowałbym dla Niego kartonik. Czuje sie obrażony. Tymbardziej, że pisze to delikwent o niezbyt wyostrzonej elokwencji.
Tom A Juve pisze: Przewija sie w każdej twej wypowiedzi niechęć do Wielkigo Alexa dużo lepszego od Ibry
Jaka niechęć? Masz chyba kłopoty z interpretacją tekstu. I bynajmniej nie orzekaj kto jest lepszy. Bo to są zupełnie inni gracze o innych walorach. A Twój problem polega na tym, że nie widzisz walorów Ibrahimovića.
Tom A Juve pisze: Jeśli oglądałeś mecz na C+ to wiesz że niczym jeśli chodzi o postawe napastników nie wyróżniał się od poprzednich Zlatan kręci i przewraca sie o własne nogi ( bramka go jeszcze ratuje ale to nie jego zasługa lecz Camora i słusznie Lipiński odsyłał go na ławe, Treze - czy on w ogóle był na boisku ?
I tutaj widoczna jest niechęć Twoja, ale do Ibrahimovića. Tym samym naruszasz zasady, które świadczą o tym iż nie nadajesz się do wymiany swoich racji. Przejawiasz złośliwość. Z kolei Lipiński odsyłał go na ławe, gdyż zbliżał się moment na wejście Jokera. Wszyscy na to czekali.
Tom A Juve pisze: I kto rządzi ???
Juventus. No i Ty :lol: .
Tom A Juve pisze: Alex - jaki on dla ciebie JOKER Człowieku zastanów się To jest skarb a nie wyblakła gwiazdeczka do grania po kilkanaście minut w meczu na wymęczonych przeciwników
Bardzo lekceważysz zadania Jokera. Nikt nie przeczy, że to jest skarb. Jest on jednak proporcjonalny do wieku (31), który rodzi wątpliwość w możliwość tak silnej aktywności przez pełne 90 minut.
Tom A Juve pisze: Ale dla was niewłaściwe decyzje Capello są wspaniałe bo gra Ibra - czy ten wyjściowy skład wygrałby mecz z Interem ? Alex w całym meczu to by dopiero wymiótł a Ibra może wpadać na końcówki bo jest szybki i może wtedy te jego zwody też coś dadzą...
Gdybanie, niczym show Ewy Drzyzgi :lol: . To jest tylko Twoje zdanie. Bo na przykład moim zdaniem, Del Piero? z samej gry? również mnie nie zachwycił.

Wielkie romanse, żadnych pocałunków, w ogóle niczego. Bardzo czyste! A jednak wielkie. Uczucia, niewypowiedziane uczucia są niezapomniane... La Vecchia Signora, czyli Stara Dama!
Pilekww

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2006, 13:20

Ja jestem zachwycony nie spodziewalem się takiego Juventusu bo mozna powiedziec ze był mały spadek formy. Meczu niestety nie mogłem obejrzeć bo wrócilem z obozu nie dość ze padnięty to w dodatku neta praktycznie nie było :cry: .
Co do meczu to piękna sprawa ogladalem skróty meczu i uważam ze Juve zagrało bardzo ładnie jendak Inter nie mozna powiedziec ze zagrali fatalnie. Piękne gole padły, jestem pod wrażeniem postawy druzyny. Ładnie sobie poradzili nasi młodzi: Chiellini i Balza.
Grazie dla Ibry i Del Piero no i oczywiście całego zespołu.

FORZA JUVE

"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
Capitan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2006, 13:26

Jeśli ktos jeszcze tego nie zrobił to proponuje ściągnąc foty z juventus.com
Zwłaszcza fotki bramki Alessandro i radość po niej jest warta obejrzenia. Tego nie pokazywali w TV :happy:
I jeszcze parę słow o meczu: wielu z was juz o tym pisało, ale uważam i całkowicie się z wami zgadzam. chodzi o postawę młodych bocznych obrońców. Obaj zagrali rewwelacyjnie i mam nadzieję, że dziennikarze to docenią, oceniając tych zawodników.

JuventinoPS

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2006, 14:17

Wczoraj był magiczny dzień , jak ja się cieszyłem... do końca nie mogłem uwierzyć, niestety bandsport mi przycinał więc siedziałem na livescore i kolega zdawał mi relacje który siedział na czacie:D Pamiętam przed bramką Alexa powiedział: Dla Niego rzut wolny to tak jak karny... ja się pomodliłem, miałem wielkie nadzieje, aż tu... goooooool gooool dla Juve, nie mogłem uwierzyć, byłem w siódmym niebie... trochę szkoda straconej bramki, ale kto będzie o tym pamiętał ważne, że są trzy punkty. Teraz gra, może ja się wypowiem na jej temat, ale tylko to co widziałem czyli 20 minut :P Juve grało dobrze ( mi się tak zdaje) trochę źle kryło bałem się trochę, aby nie starcić szybko bramki, ale na
szczęście to się nie sprawdziło... byłem trochę załamany jak Adriano strzelił bramkę, ale arbiter Paparesta ( to ten co podyktował karnego Romie, za rzekomy faul Thurama na romaniście) anulował bramkę, nawet na livescore już napisali, że była. Brawo dla Grande Ibry która mam nadzieje przełamał się i zacznie strzelać regularnie bramki dla Starej Damy...Alex Del Piero...ahh... to jest piłkarski geniusz, jest niesamowity, czasami mi się zdaje, że powiesz mu strzel bramkę, a on uczyni to bez problemu... aha teraz o kibicach Interu z Polski... jestem miło zaskoczony, takich kibców szanuję, ciekawi mnie za kim byli kibice Milanu??

KOCUREK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2006, 14:43

A i tak się ciesze!! Już niedługo będziemy Il Campeone!! Forza Juve!! Niech sie tylko Zambrotta pozbiera w całość, to my im pokażemy ja k się zdobywa 29 scudetto!! Brawa dla Balzarettiego, nieźle sobie poczyna pod nieobecność Zambro, ale to jeszcze nie jego czas!! :naughty:

Grande Juve!! Forza Alex!!!

Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 13 lutego 2006, 14:53

Tom A Juve pisze:Jah__: tobie też przyda się rada by troche ochłonąć po emocjach bo znowu piszesz banialuki niestety . Przewija sie w każdej twej wypowiedzi niechęć do Wielkigo Alexa dużo lepszego od Ibry Jeśli oglądałeś mecz na C+ to wiesz że niczym jeśli chodzi o postawe napastników nie wyróżniał się od poprzednich Zlatan kręci i przewraca sie o własne nogi ( bramka go jeszcze ratuje ale to nie jego zasługa lecz Camora ) i słusznie Lipiński odsyłał go na ławe, Treze - czy on w ogóle był na boisku ? I kto rządzi ??? Alex - jaki on dla ciebie JOKER Człowieku zastanów się To jest skarb a nie wyblakła gwiazdeczka do grania po kilkanaście minut w meczu na wymęczonych przeciwników Ale dla was niewłaściwe decyzje Capello są wspaniałe bo gra Ibra - czy ten wyjściowy skład wygrałby mecz z Interem ? Alex w całym meczu to by dopiero wymiótł a Ibra może wpadać na końcówki bo jest szybki i może wtedy te jego zwody też coś dadzą...
A tak w ogóle mecz bardzo dobry JUVE rządzi nic tego nie zmieni :dance:
Patrząc na twój post dochodze do wniosku, że chcesz, aby ten temat przerodził się znów w wielką kłótnie tak jak topic o meczu z Udinese. Zamiast wspólnie świętowac zwycięstwo i znaczne przybliżenie się do 29 scudetto to jak zwykle ktoś z czymś musi wyskoczyć... dajmy sobie już spokój bo się czytać nie da. Nie wazne w tym momencie już kto strzelił bramki, kto ile miał celnych, niecelnych podań. Podajmy sobie ręce i cieszmy się! :happy: Resztą zajmie się wielki Fabio
Szymek pisze: http://img457.imageshack.us/img457/9876/377sb.jpg Ku pamięci fanów Interu [']
:ok:

KOCUREK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2006, 14:54

No i oczywiście- :happy: Forza Zambro!! Bez niego Juve to nie to samo!!

Anioł nie kobieta!!

Grazie Tante e buon viaggio Luca!!!
FORZA ZAMBRO!!!!
spyder

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 lutego 2006, 15:18

Nie ma co mecz bardzo dobry w naszym wykonaniu. Bravo Alex, bravo Zlatan, bravo Juve. DP uderzyl kapitalnie. Cieszy postawa Chielliniego i Balzarettiego. Jesli Moggi znajdzie jakis mlodych srodkowych obroncow to na najblizsze 5 czy wiecej lat nie mamy sie co martwic o defensywe. Miejmy nadzieje ze chlopaki nie zatrzymaja sie w rozwoju. Mam pytanie czy Camor zaslugiwal na zmiane?? Czy byl jednym z najgorszych pilkarzy na boisku?? Czy to kolejne fochy Capello?? Niby trenera zwycieskiej drużyny nie powinno się rozliczać za zmiany, ale....

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 lutego 2006, 15:23

Świetnie, niestety w nocy nie czekałem na mecz, i tak nie oglądnołbym go a na następny dzień musiałem iść do szkoły(koniec ferii :? ), zasnąłem jednak z nadzieją na zwycięztwo Juventusu i gol mego idola Del Piero. Z samego rana, przed szkołą włanczam kompa, z prędkością Bugatti Vayron 16.4 otwieram stronę JuvePoland i czuję pewną radość, patrze, a tu informacja o wygranej Juve i golach Ibrahimovica z Del Piero, radość wielka :!: Zdążyłem jeszcze ściągnąć bramki z działu download strony i nacieszyć się nimi, już nawet wizja pierwszego dnia po feriach w szkole nie była taka straszna, to wszystko dzięki Juve :!: :dance:
Co się będe wypowiadał na temat gry, świetnie, już mamy przewagę 12 pkt, Szwed strzela bramki a Del Piero powoli zbliża się do granicy 200 bramek w Juve, oby tak dalej :!:

P.S Dlaczego nieuznany wolny Adriano z download'u nie chodzi, komunikat 404, obiekt nie znaleziony na serwerze, usuneliście już to video :?:

Zablokowany