Quiz 2 (Juventus)
- juveluck
- Juventino
Podobnie jak zmiany zawodnikow (poczatkowo dwie) tak kartki pojawily sie po raz pierwszy w 1970 roku w trakcie Mistrzostw Swiata w Meksyku. Na ktorych zreszta Wlosi rozgrali jeden z najwspanialszych meczy w histori futbolu pokonujac w polfinale 4-3 RFNMedi pisze:Nie, ale jestes bardzo bliskoJasiek-x pisze:Od 1968Medi pisze: Od kiedy istnieją żółte i czerwone kartki?![]()

FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
- juveluck
- Juventino
Jak sie nazywa Pan ktory przeprowadzil pierwszy platny transfer we Wloszech miedzy dwoma klubami. W ramach podpowiedzi dodam, ze pomagal wielkiemu Vittorio Pozzo w przygotowaniach druzyny narodowej do Ollimpiady w Paryzu w 1924, co wynikalo z jego sukcesow trenerskich. Mowi sie tez, ze Pozzo mial bardzo duzy wplyw na jego pojawienie sie w Italii

- kedzier
- Juventino
- juveluck
- Juventino
Chyba wiem z jakiego tekstu wzieta odpkedzier pisze:Nazwisko tego pana to Willy Garbutt. Jako trener Genoi przeprowadził pierwsze dwa płatne transfery, jednego zawodnika ściągnął z sąsiedniej drużyny Andrea Doria, drugiego z kolei z Milanu... Czekam na potwierdzenie mojej odpowiedzi, ewentualne pytanie później

- kedzier
- Juventino
http://www.britishcouncil.org/japan-spo ... -italy.htmjuveluck pisze:Chyba wiem z jakiego tekstu wzieta odpkedzier pisze:Nazwisko tego pana to Willy Garbutt. Jako trener Genoi przeprowadził pierwsze dwa płatne transfery, jednego zawodnika ściągnął z sąsiedniej drużyny Andrea Doria, drugiego z kolei z Milanu... Czekam na potwierdzenie mojej odpowiedzi, ewentualne pytanie późniejoczywiscie dobrze
Moje pytanie brzmi: Ilu piłkarzy zdobyło największą liczbę Scudetto? Jak się nazywali i ile razy triumfowali w rozgrywkach Serie A?
- juveluck
- Juventino
Dokladnie o ten tekst mi chodzilokedzier pisze:http://www.britishcouncil.org/japan-spo ... -italy.htmjuveluck pisze:Chyba wiem z jakiego tekstu wzieta odpkedzier pisze:Nazwisko tego pana to Willy Garbutt. Jako trener Genoi przeprowadził pierwsze dwa płatne transfery, jednego zawodnika ściągnął z sąsiedniej drużyny Andrea Doria, drugiego z kolei z Milanu... Czekam na potwierdzenie mojej odpowiedzi, ewentualne pytanie późniejoczywiscie dobrze
![]()
Moje pytanie brzmi: Ilu piłkarzy zdobyło największą liczbę Scudetto? Jak się nazywali i ile razy triumfowali w rozgrywkach Serie A?
A co do pytania to po 8 tytyłow maja:
Virginio Rosetta (2 Pro Vercellli w tym jedno w formule CCI, 6 Juventus)
Giuseppe Furino (8 Juventus)
Ciro Ferrara (2 Napoli, 6 Juventus)

- kedzier
- Juventino
Jeden piłkarz umknął Twojej uwadze, a mianowicie Giovanni Ferrari. Zdobył on 5 tytułów z Juve, 2 z Interem oraz 1 z Bologną. Ale odpowiedź zaliczam, jestem pełen podziwu dla tempa w jakim jej udzieliłeś, oczywiście jeśli była "z głowy"juveluck pisze:A co do pytania to po 8 tytyłow maja:
Ciro Ferrara (2 Napoli, 6 Juventus)

- juveluck
- Juventino
kedzier pisze:Jeden piłkarz umknął Twojej uwadze, a mianowicie Giovanni Ferrari. Zdobył on 5 tytułów z Juve, 2 z Interem oraz 1 z Bologną. Ale odpowiedź zaliczam, jestem pełen podziwu dla tempa w jakim jej udzieliłeś, oczywiście jeśli była "z głowy"juveluck pisze:A co do pytania to po 8 tytyłow maja:
Ciro Ferrara (2 Napoli, 6 Juventus)Czekamy na kolejne pytanie.
:oops: No racje polknelem Ferrariego, pamietalem, ze trzech graczy zdobylo 8 tytulow ale trzech przed Ferrara coz zdarza sie a odp byla z glowy.
Ja mam takie pytanko: sezon, mecz z jakiego pochodzi zdjecie oraz o co chodzi z napisem na transparencie.
http://img96.imageshack.us/my.php?image=zdjecie9is.jpg

- matechu
- Juventino
Zdjecie zostalo zrobione w tym sezonie, podczas meczu z fiorentina.
Florencja lezy nad rzeka Arno. 4-11-1966 rzeka ta wystapila z brzegow zalewajac 2/3 miasta i zabijajac 113 ludzi. Tym transparentem nasi kibice, w jakze subtelny sposob :lol: , chcieli podziekowac za tamto wydarzenie
Florencja lezy nad rzeka Arno. 4-11-1966 rzeka ta wystapila z brzegow zalewajac 2/3 miasta i zabijajac 113 ludzi. Tym transparentem nasi kibice, w jakze subtelny sposob :lol: , chcieli podziekowac za tamto wydarzenie

- juveluck
- Juventino
Bardzo ładniematechu pisze:Zdjecie zostalo zrobione w tym sezonie, podczas meczu z fiorentina.

- matechu
- Juventino
Zostanmy moze przy kibicach.
Jak wiemy Marcello Lippi cieszy sie wsrod juventinich wielkim szacunkiem. Jednakze, swego czasu, jedna z grup ultras zaczela krytykowac Lippiego. Byl to niestety poczatek konca tego ugrupowania. Jak sie nazywalo?
Jak wiemy Marcello Lippi cieszy sie wsrod juventinich wielkim szacunkiem. Jednakze, swego czasu, jedna z grup ultras zaczela krytykowac Lippiego. Byl to niestety poczatek konca tego ugrupowania. Jak sie nazywalo?
Nie.Ja-JUVE-nek pisze:Fighters?
Ostatnio zmieniony 12 lutego 2006, 18:17 przez matechu, łącznie zmieniany 1 raz.