Serie A: (25) Inter 1-2 JUVENTUS
- orzeu
- Interista
nie ma to jak wrodzona skromnośćJesteśmy NAJLEPSI

Co do meczu to liczę tylko na wspaniałe widowisko. Nie będę mówił kto jest lepszy - wszystko okaże się na boisku.
Liczę na wielki Inter i wielki Juventus w niedzielę wieeczorem i oczywiście na grad bramek. Polemikę będziemy mogli zacząć dopiero po meczu ;]
Powodzenia... przyda się Wam...
- adrian_markuś
- Juventino
To będzię bez wątpienia najtrudniejsze spotkanie rundy wiosennej.Inter,mimo porażki z Fiorentiną,jest na fali i będzie bardzo trudno osiągnąć dobry wynik.Ogromną stratą będzie dla nas brak Zambrotty.Nasz najlepszy boczny obrońca bardzo by się przydał w takim ważnym meczu.Liczę na dobrę widowisko i porywającą grę obu zespołów.Niech wygra lepszy(czyli my
)!!!

Forza Juve!!!
- Marcin_FCJ
- Juventino
La Gazzetta Dello Sport podaje, że Capello prawdopodobnie pod nieobecność Zambrotty zagra ustawieniem 3-4-1-2. Miałoby to wyglądać mniejwięcej tak:

Wygląda dosyć ciekawie, ale ja osobiście zabardzo nie wierze w taką wyjściową jedenastke.
Inter natomiast:

Moim zdaniem nie ma co się rozpisywać przed meczem gdyż boisko itak pokaże swoje. Musimy wierzyć w nasz zespół. Jestem dobrej myśli. Nawet remis powinniśmy przyjąć z dużym spokojem.
Wygląda dosyć ciekawie, ale ja osobiście zabardzo nie wierze w taką wyjściową jedenastke.
Inter natomiast:
Moim zdaniem nie ma co się rozpisywać przed meczem gdyż boisko itak pokaże swoje. Musimy wierzyć w nasz zespół. Jestem dobrej myśli. Nawet remis powinniśmy przyjąć z dużym spokojem.
- RuTeK
- Juventino
Ja bym swoja 11 na Mecz z Interem Widział Tak:
Ibrahimovic Trezeguet
Del Piero
Nedved Vieira Emerson Comonaresi
Balzaretti Cannavaro Thuram Kovac
Buffon
Mam nadzieje ze Don Fabio zagra trzema napastnikami!
Wynik: 1 : 3
Ibrahimovic Trezeguet
Del Piero
Nedved Vieira Emerson Comonaresi
Balzaretti Cannavaro Thuram Kovac
Buffon
Mam nadzieje ze Don Fabio zagra trzema napastnikami!
Wynik: 1 : 3

- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "
WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "
WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
- Marcin_FCJ
- Juventino
Szkoda, że wypisałeś 12 piłkarzy :lol:Rutek pisze:Ja bym swoja 11 na Mecz z Interem Widział Tak:
Moim zdaniem Capello chodzi o to, żeby Juventus mógł płynnie przechodizć do różnych ustawień. Żeby drużyna była bardziej elastyczna. Myślę, że gdy będzie trzeba bronić to Balzaretti zamieni się w lewego obrońce, Kovac w prawego a Nedved w lewego pomocnika. Przynajmniej ja tak to widze. Gdyby w miejsce Balzarettiego miał grać jakiś ofensywny piłkarz (np. Mutu lub Ibra) to ryzyko byłoby wtedy zbyt duże, a możliwości obronne ograniczone. To nie my musimy ryzykować, to nie my za wszelką cene musimy starać się o trzy punkty.Marq pisze:Ja bym wolał żeby zamiast Balzarettiego na lewej zagrał Nedved a Zlatan w miejsce Nedveda. Tak chyba by było najlepiej. Mogli byśmy zagrać bardzo ofensywnie, strzelić bramke i poźniej się bronić.
- Peja
- Juventino
Tylko dlaczego na lewej pomocy mialby grac Balza a nie Mutu?Marcin_FCJ pisze:

Nie mozna tak z dnia na dzien z lewego OBRONCY zrobic skrzydlowego i do tego w tak waznym meczu, to samo tyczy sie przestawieniu Kovaca na prawa obrone. Z reszta nie wyobrazam sobie dynamicznych rajdow i dosrodkowan w pole karne w wykonaniu Chorwata
- _Jah
- Juventino
Jak najbardziej - można. Dlaczego? przyjrzyj się grze Balzaretti'ego. Jego walory ofensywne są bardziej widoczne, aniżeli te defensywne :lol: . Jest to świetna okazja, aby przesunąć go nieco do przodu. Poza tym Marcin_FCJ ma słuszność, kiedy zaznacza iż w drodze niekorzystnych dla nas okoliczności, Balzaretti może zostać przekwalifikowany na lewego obrońce. Ogólnie bardzo podoba mi się te nowe, ekscentryczne ustawienie. Don Fabio stawia na element zaskoczenia. No i sprawa najważniejsza: Cher Prince Pinturicchio zagra od 1 minuty. Jest jo.Peja pisze: Tylko dlaczego na lewej pomocy mialby grac Balza a nie Mutu?
Nie mozna tak z dnia na dzien z lewego OBRONCY zrobic skrzydlowego i do tego w tak waznym meczu, to samo tyczy sie przestawieniu Kovaca na prawa obrone. Z reszta nie wyobrazam sobie dynamicznych rajdow i dosrodkowan w pole karne w wykonaniu Chorwata
Wielkie romanse, żadnych pocałunków, w ogóle niczego. Bardzo czyste! A jednak wielkie. Uczucia, niewypowiedziane uczucia są niezapomniane... La Vecchia Signora, czyli Stara Dama!
- Venomik
- Juventino
Właśnie dlatego się nie zgadzam.
Jeśli mamy problem z obrońcami to nie powinniśmy jednego z wyróżniających się przesuwać na pozycje pomocnika (gdzie i tak ostatnio lepiej gra Mutu - który także potrafi wesprzeć obrońców - przyjrzyjcie się w spotkaniach).
I nie podoba mi się wystawianie 3 obrońców na grający ofensywnie Inter. Wątpię by tędy droga była. Liczę raczej na dominacje w środku pola (Emerson ostatnio gra znakomicie, gorzej Vieria. Co mecz piszę, że liczę na jego przebudzenie
)

Ale nie było to spotkanie o punkty, jeśli mnie pamięć nie myli :]
Więc tym razem także nie zacznie. jestem o tym przekonany i bynajmniej nie jest mi smutno z tego powodu.
Jeśli mamy problem z obrońcami to nie powinniśmy jednego z wyróżniających się przesuwać na pozycje pomocnika (gdzie i tak ostatnio lepiej gra Mutu - który także potrafi wesprzeć obrońców - przyjrzyjcie się w spotkaniach).
I nie podoba mi się wystawianie 3 obrońców na grający ofensywnie Inter. Wątpię by tędy droga była. Liczę raczej na dominacje w środku pola (Emerson ostatnio gra znakomicie, gorzej Vieria. Co mecz piszę, że liczę na jego przebudzenie

RozpoczynałNie przypominam sobie aby Capello kiedykolwiek rozpoczynał spotkanie z 3 obroncami. Mało prawdopobone aby zarezykował takiego ustawienia w derbach.

Ale nie było to spotkanie o punkty, jeśli mnie pamięć nie myli :]
Więc tym razem także nie zacznie. jestem o tym przekonany i bynajmniej nie jest mi smutno z tego powodu.
Ostatnio zmieniony 11 lutego 2006, 17:48 przez Venomik, łącznie zmieniany 1 raz.
Dirty mind
- Paolo_Rossi_1982
- Juventino
Nie przypominam sobie aby Capello kiedykolwiek rozpoczynał spotkanie z 3 obroncami. Mało prawdopobone aby zarezykował takiego ustawienia w derbach.
- 0k0m4N
- Juventino
I tak Ibra zagra od 1 minuty wiec po co na sile wpychacie Del Piero mistrza karnych.. Jedziemy do Mediolanu strzelac bramki a nie slupki i poprzeczki ;]
Ibrahimovic-Trezeguet
Nedved-Vieira-Emerson-Camoranesi
Chiellini-Cannavaro-Thuram-Zebina
Buffon
Ibrahimovic-Trezeguet
Nedved-Vieira-Emerson-Camoranesi
Chiellini-Cannavaro-Thuram-Zebina
Buffon
- Venomik
- Juventino
Jeśli to była ironia to trzeba było to zaznaczyć, bo zaraz będzie awanturaI tak Ibra zagra od 1 minuty wiec po co na sile wpychacie Del Piero mistrza karnych.. Jedziemy do Mediolanu strzelac bramki a nie slupki i poprzeczki ;]

A z Twojego składu zastanowiłbym się czy nie wyrzucić Zebiny kosztem Chielliniego.
Dirty mind
- Gotti
- Juventino
Czasami tak Capello grał, nawet w LM i według mnie ustawienie z trzema napastnikami jest najlepsze. Możemy zaskoczyć Manciniego tą taktyką i wygrać. Trzema obrońcami graliśmy chyba w zeszłym roku rewanżowy mecz z Realem i wiemy jak to się skończyło. 8)Paolo_Rossi_1982 pisze:Nie przypominam sobie aby Capello kiedykolwiek rozpoczynał spotkanie z 3 obroncami. Mało prawdopobone aby zarezykował takiego ustawienia w derbach.
- Mrówa
- Juventino
ŻAŁOSNA WYPOWIEDŹ Okomanie czy jak cię tam rodzice nazwali.0k0m4N pisze:I tak Ibra zagra od 1 minuty wiec po co na sile wpychacie Del Piero mistrza karnych.. Jedziemy do Mediolanu strzelac bramki a nie slupki i poprzeczki ;]
Być może najważniejszy mecz w tym sezonie w SerieA.
Jeśli wygramy nie widzę szans na stracenie takiej przewagi nad Interem.Remis też nie będzie złym wynikiem.Zachowamy sporą przewagę i będziemy mogli spokojnie myśleć o dwumeczu z Werderem.
W razie porażki nasza sytuacja się trochę skomplikuje,ale mam nadzieję że do tego nie dojdzie. 8) Według mnie będzie remis 1-1.
Co do składu to ja bym chciał tak,ale to chyba nierealne.
Abbiati
Balzaretti-Cannavaro-Thuram-Chellini
Camoranesi-Emerson-Mutu
Ibrahimovic
Trzezeguet-Del Piero :twisted:
Ostatnio zmieniony 11 lutego 2006, 18:08 przez Mrówa, łącznie zmieniany 2 razy.

- rafal005
- Juventino
Gazzetta.it po raz kolejny się ośmieszyła, ale tym razem ktoś szybko zareagował i już jest normalne ustawienie 4-4-2, które możecie zobaczyć klikając tutaj. Capello nie eksperymentuje nawet ze słabymi rywalami, więc kto by to widział, żeby zagrał 3-4-1-2 na San Siro :doh:Marcin_FCJ pisze:La Gazzetta Dello Sport podaje, że Capello prawdopodobnie pod nieobecność Zambrotty zagra ustawieniem 3-4-1-2. Miałoby to wyglądać mniejwięcej tak:
Skład proponowany przez Gazzettę teraz jest taki: Buffon - Balzaretti, Thuram, Cannavaro, Chiellini - Camoranesi, Emerson, Vieira, Nedved - Ibrahimovic, Del Piero. Zdecydowanie rozsądniejszy od poprzedniego, ale i tak o wszystkim przecież zadecyduje Capello, więc nie ma się co ekscytować.