Serie A: (25) Inter 1-2 JUVENTUS
- MarcinB
- Juventino
@TdF
Uważaj bo jesteś w wielkim błędzie :naughty: Jesli nie wierzysz to wejdź sobie i zobacz
http://forum.tifonet.it/viewtopic.php?t=14029
Uważaj bo jesteś w wielkim błędzie :naughty: Jesli nie wierzysz to wejdź sobie i zobacz
http://forum.tifonet.it/viewtopic.php?t=14029
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Dokładnie! Młodzi gniewni, chcielibyście takichDjJuve pisze:Balzaretti i Chellini wystarczą.TdF pisze: Na pewno dużym osłabieniem dla Juve będzie brak Zambrotty ale taki wspaniały i cudowny klub musi mieć przecież przynajmniej dwóch równorzędnych zawodników na jedną pozycję więc nie powinniście się martwić :lol:

O tak :twisted:DjJuve pisze:Pokonamy was bez tego i zamkniemy wam "jadaczki".TdF pisze:]Na sędziego tego meczu został wyznaczony Paparesta więc na waszym miejscu nie liczyłbym na kolejne prezenty.
Machnes pisze:Jestem w szoku... pierwszy raz widze Interiste, który jest pewny siebie nie tylko w okresie transferowymTdF pisze:Przed tym meczem jestem optymistą i myślę, że drużyna gospodarzy powinna sobie poradzić z aktualnym liderem ligi.![]()
Co za mecz :!: Już od dłuższego czasu zacieram sobie ręce na ten pojedynek. Gramy słabiej, ale na takie mecze zawodnicy specjalnie się motywują. Niewątpliwie wielki klasyk. Mecz ten może już przesądzić o tytule mistrzowskim. Gierki słowne tylko podsysają gorącą już atmosferę. Oczywistym jest, iż Mancini ironizuję, mówią, ze jego zawodnicy i tak nas już nie dogonią. Co to byłby za trener, który nie wierzyłby w swój zespół

Jeśli zagramy tak jak w 2 połowie z Parmą to jestm spokojny, pod warunkiem, że wykorzystamy nasze okazje. To Inter ruszy do szturmowych ataków, bo mają nóż na gardle. Jeśli chcą być jeszcze naszą konkurencją to muszę to spotkanie wygrać. Jestem wierzę i jestem przekonany, że na ambicjach się skończy 8) Czas by nasza ,,maszyna'' znów zaczęła pracować na najwyższych obortach, a to najlepsza do tego okazja.
W grę wchodzi tylko zwycięstwo, musi nam się udać, tak bardzo pragnę pokonać ich na San Siro :twisted:
Przypomnę, że nie idzie nam na ich stadionie. W fatalnym stylu w ostanich latach uciekają nam 3 pkt.
2000/01 -2-0 dla nas, mecz kończy się wynikiem 2-2, tracimy gola bodaj w 75 min.
2001/02 -2-1 tracimy gola na 2-2 w 90 min. piękny strzał Seedorfa.
2002/03- tracimy gola na 1-1 w...95 min. :evil:
2003/04- tu niestety porażka.
2004/05- 2-0 dla nas, kibice skandują ,,ole ole'', kończy się na 2-2 na 10 minut przed końcem :doh:
To niechlubne statystyki, czas odczarować ten stadion w pojedynkach z Interem.
Cóż. FORZA JUVENTUS :!: :!:

- Szymek
- Juventino
Ehh, jeszcze się przekonasz głodny Internisto ( 17 lat bez scudetto robi swoje :lol: , widać, że ta feralna "13" nie chce was opuscić :lol: ), że twoja pewność siebie kiedyś cię zgubi.TdF pisze:Przed tym meczem jestem optymistą i myślę, że drużyna gospodarzy powinna sobie poradzić z aktualnym liderem ligi. Na pewno dużym osłabieniem dla Juve będzie brak Zambrotty ale taki wspaniały i cudowny klub musi mieć przecież przynajmniej dwóch równorzędnych zawodników na jedną pozycję więc nie powinniście się martwić :lol: Na sędziego tego meczu został wyznaczony Paparesta więc na waszym miejscu nie liczyłbym na kolejne prezenty.
A teraz o meczu, Derby D'Italia, czyli Włoski klasyk, mecz z jedym z naszych najgorźniejszych rywali. Bzdurą by było, gdybym napisał, że jestem pewnien zdobycia punktów na San Siro. Na boisko wyjdziemy w optymalnym składzie, oczywiście oprucz Zambrotty, który został kontuzjowany podczas tego nieudanego dla całej drużyny Juve spotkania z Parmą. Takim meczom zawsze towarzyzy specjalna atmosfera, ale w niedziele będzie jeszcze więcej emocji ponieważ Inter depcze nam po piętach (mimo 9 punktów przewagi nadal musimy się spręzyć, w tamtym sezonie chyba każdy pamięta jak szybko roztwoniliśmy nasżą ośmio punktową przewagę nad Milanem). Wygrywaliśmy już z lepszymi zespołami niż Inter, więc dlaczego w niedzielę nie miali byśmy zgarnąc kompletu punków na San Siro? Dla mnie nie liczy się styl, nie ważne czy wynik 5:0 czy 1:0 i bramka strzelona w 90+3 min. W takich meczach, najważniejsze jest zwycięstwo.
Forza Juve! Vinci Per Noi!
- Vincitore
- Juventino
Ostatnim zdobywcą San Siro w pojedynku z Interem jest Darko Kovacevć , ehh pamiętam ten mecz dokładnie 1-2 dla nas w sezonie 99/00 , później wiadomo co się stało
ale ok co do meczu , kolejne Derby D'Italia , jesteśmy faworytami ale tylko na papierze , gdyż to przewaga psychologicznajest po stronie Nerazzurich wiadomo Boisko , Kibice etc. Zacznijmy od bramki - Buffon hmm , ostatnio puszcza troche bramek ale to głównie po kuriozalnych błędach obrońców. Obrona Thuram-Canna to profesjionaliści i ani Leite Riberto , ani Martins nie powinni ich objerzdżać , o prawy bok jestem spokojny bowiem gra tam Balza który jest świetnym zawodnikiem , natomist lewa strona? hmm ciekawe jak tam Chiellini z formą , napewno bardziej spokojny byłby gdyby był Zambrotta , ale to i dobry mecz dla Chielliniego , jego morale napewno wzrosna bo rywal to nie Ascoli czy Treviso. Pomoc tutaj raczej Nedved i Camoranesi byliby najbardziej odpowiedni , ale równie dobrze moze zagrać Mutu z tym ze Pavel to wiadomo jaką robotę odwala , a Camoranesi według mnie jest bardziej dynamiczny i zwrotniejszy od Mutu. Środek Vieira , mam małe wątpliwosci co do jego gry , bo ta nie jest już taka boska jak na początku sezonu ale swój poziom utrzymuje, Emerson według mnie ostatnio spisuje się trochę lepiej od Vieiry, pozycja Pumy w tej chwili jest nie podważalna. Atak - tutaj postawiłbym na Trezeguet-Zlatan , David to wiadomo super snajper , największe rządło naszej ekipy a Zlatan chyba łapie wiatr w żagle , nowa fruzyira mu pomogła
Zlatan ruszy gre i będzie główną gwiazdą wieczoru. Del Piero w tym sezonie spisuje się całkiem przyzwoicie , aczkolwiek mimo tego wolę w Niedzielę na murawie San Siro od pierwszej minuty zobaczyć tego zawodnika z numerem "9" na trykocie. Inter? napewno będą zmobilizowani na maksa bo to ostatni dzwonek jeżeli chcą myślec jeszcze o Scudetto zresztą każda drużyna mobilizuje się na Juventus, napewno nie będzie łatwo, ja osobicie nie miałbym nic przeciwko remisowi. Serce podpowiada mi że 3 punkty pojadą do Turynu aczkolwiek remis również by mnie zadowolił.

- Mateo
- Juventino
W takim meczu nie można wskazać zdecydowanego faworyta
. Obie drużyny to najwyższa światowa półka. Juventus jest liderem, ale Inter gra u siebie. Wydaje się, że oby dwa teamy nie są w najwyższej formie: Juve tylko zremisowała z Parmą, a Inter w ostatniej kolejce przegrał z Fiorentiną. Taki mecz to jednak zupełnie co innego, to są Derby D'Italia, to jest dodatkowy prestiż. Na takie mecze zawodnicy są wyjątkowo umotywowani :!: .
Mimo wszystko z natury jestem optymistą, więc oczywiście myśle, że Juve potwierdzi swoją wyższość i wygra mecz na San Siro. Jak każdy normalny kibic Juve - wierze w nasze zwycięstwo
. Mecz o 6 punktów. Zwycięstwo da nam fantastyczną pozycję i przewage w tabeli.
Licze też na ładne widowisko, gdyż po dłuższej przerwie wreszcie będe miał szanse udać się wieczorkiem do baru z kumplami i śledzić ten mecz. Będe strasznie zaciskał kciuki
. Mój typ to: 1-2 dla bianconerich rzecz jasna 8) .

Mimo wszystko z natury jestem optymistą, więc oczywiście myśle, że Juve potwierdzi swoją wyższość i wygra mecz na San Siro. Jak każdy normalny kibic Juve - wierze w nasze zwycięstwo
Licze też na ładne widowisko, gdyż po dłuższej przerwie wreszcie będe miał szanse udać się wieczorkiem do baru z kumplami i śledzić ten mecz. Będe strasznie zaciskał kciuki

- TdF
- Interista
Na co ja mogę liczyć ? Oprócz zwycięstwa oczywiście.ForzaJuve_Adam pisze:Za to Ty możesz liczyć...TdF pisze:Na sędziego tego meczu został wyznaczony Paparesta więc na waszym miejscu nie liczyłbym na kolejne prezenty.
Czyli będziecie grać w dwunastu ? A tak serio mówiąc to zdajesz sobie sprawę, że te nazwiska raczej nikogo na kolan nie powalą ?DjJuve pisze:Balzaretti i Chellini wystarczą.TdF pisze: Na pewno dużym osłabieniem dla Juve będzie brak Zambrotty ale taki wspaniały i cudowny klub musi mieć przecież przynajmniej dwóch równorzędnych zawodników na jedną pozycję więc nie powinniście się martwić :lol:
Lub będzie zupełnie odwrotnieDjJuve pisze:Pokonamy was bez tego i zamkniemy wam "jadaczki".TdF pisze:Na sędziego tego meczu został wyznaczony Paparesta więc na waszym miejscu nie liczyłbym na kolejne prezenty.
W tym momencie nie wiem za bardzo o co Ci chodzi :? O to, że oni nie zagrają ?Machnes pisze:... Grande FavalliTdF pisze:. Na pewno dużym osłabieniem dla Juve będzie brak Zambrotty ale taki wspaniały i cudowny klub musi mieć przecież przynajmniej dwóch równorzędnych zawodników na jedną pozycję więc nie powinniście się martwić :lol:![]()
Grande Ze Maria
Taak to są poprostu geniusze swiatowej pilki
Nie dobry jest wtedy kiedy nikomu nie daje. Mam nadzieję, że tak będzie w niedzielę i podczas każdego innego meczu.Machnes pisze:Jak zwyklezrozum, ze nic nowego nie piszesz... rozumiem czyli jak sedzia daje Juventusowi to jest be a jak zabiera to dobry tak? Ja myslalem, ze wam zalezy na bezstronnictwie
Nie przejmuj sie... Lucus sie postara o jakis kosztowny prezent dla Paparesty
Wiem o czym piszę. Wiem też, że kibicom Juventus łatwiej jest jeździć na tak zwane wyjazdy to innych miast bo oni po prostu w tych miastach mieszkają. Akurat nie sądzę aby w Mediolanie było ich zbyt wielu ale na pewno na taki mecz spinają się tifosi z pobliskich wiosek.Michał`fcj pisze:Widać,że wogóle nie wiesz o czym mówisz.TdF pisze:W Turynie nie pomagają a w Mediolanie mają pomóc ? :lol:marcinb1989 pisze: Osobiście mam też nadzieję na wspaniały doping naszych kibiców. Myślę, że wspomogą naszych Juventinich. Co mogę jeszcze powiedzieć, "do boju Juve".
Jeśli chodzi o mecze wyjazdowe to bijemy was na głowę liczbą kibiców.
Jesteśmy NAJLEPSI
A po za tym nawet jak ich będzie te kilka tysi to raczej trudno im będzie przekrzyczeć 80000. zgłasza, że Juventus będzie dostawał w dupę.
Po pierwsze – 16. Po drugie głodny nie jestem ale dziękuje na troskę. Po trzecie – przestańcie ciągle powtarzać to liczbę bo ona na mnie ani na nikim innym wrażenia nie robi .. to tak jak ja bym ciągle pisał: EPO EPO EPO EPO EPO i to na Was też nie zrobi wrażenia – dlaczego ? Bo to są fakty.Szymek pisze: Ehh, jeszcze się przekonasz głodny Internisto ( 17 lat bez scudetto robi swoje :lol: , widać, że ta feralna "13" nie chce was opuscić :lol: ), że twoja pewność siebie kiedyś cię zgubi.
Mój typ: 2-1
Inter per Sempre

- Copiczenkowiczenko
- Juventino
Mecz bedzie napewno trudny, wszyscy mowimy tu o jakims tam spadku formy ale przeciez to Inter przegral ostatnio z Viola a nie my!
Wiadomo ze remis na Delle Alpi ze slabiutka Parma nie przynosi chluby ale ja jestem spokojny o wynik.
Mysle ze wymeczymy 0-1 albo 1-2 i odskoczymy Interowi na 12 pkt.
Brak Zambrotty to wielka strata ale Chiellini moze go tez godnie zastapic, choc jestem pewnien ze Capello da szanse Pesotto(o ile jest zdrowy).
Wiadomo ze remis na Delle Alpi ze slabiutka Parma nie przynosi chluby ale ja jestem spokojny o wynik.
Mysle ze wymeczymy 0-1 albo 1-2 i odskoczymy Interowi na 12 pkt.
Brak Zambrotty to wielka strata ale Chiellini moze go tez godnie zastapic, choc jestem pewnien ze Capello da szanse Pesotto(o ile jest zdrowy).
- Paolo_Rossi_1982
- Juventino
Nazwiska to kupuje Inter i póki co waszym najwiekszym sukcesem byl SPW wywalczony dzieki sędziemu :lol: Tym się roznimy - my mamy Moggiego, wy TYLKO Morattiego ...TdF pisze:A tak serio mówiąc to zdajesz sobie sprawę, że te nazwiska raczej nikogo na kolan nie powalą ?Balzaretti i Chellini wystarczą.
Kim więc chcesz nas wystraszyć? Cordobą? pff :lol:TdF pisze:W tym momencie nie wiem za bardzo o co Ci chodzi :? O to, że oni nie zagrają ?
To ja przytoczę pewną ciekawostkę: W jednym z sezonów Juve przeniosło do Mediolanu swoje dwa mecze w Pucharze Uefa. Przy obu spotkaniach San Siro bylo wypełnione po brzegi kibicami Bianconerich ...TdF pisze:Akurat nie sądzę aby w Mediolanie było ich zbyt wielu ale na pewno na taki mecz spinają się tifosi z pobliskich wiosek.
Fakty? Sprecyzuj swą wypowiedź.TdF pisze: EPO EPO EPO EPO EPO i to na Was też nie zrobi wrażenia – dlaczego ? Bo to są fakty.
- Machnes
- Juventino
Machnes pisze:Grande Favalli![]()
Grande Ze Maria
Taak to są poprostu geniusze swiatowej pilki
Chodzi mi o to, że o pozycje naszych bocznych obroncow, nie musisz sie martwic, rzeczywiscie Chiellini i Balzaretti nie są tak dobrzy jak Zambro, ale powinni (?) nie przyniesc wstydu. Zresztą u was jest raczej gorzej, jedyny boczny obronca, który ma w moich skromnych oczach uznanie to Javier Zannetti, wiec nie rozumiem, jak mozesz wysmiewac naszych skrzydlowych, skoro w Interze panuje o wiele wieksza 'bieda' niż w Juve jesli chodzi o tą pozycje.TdF pisze:W tym momencie nie wiem za bardzo o co Ci chodzi :? O to, że oni nie zagrają ?
I ja tez mam taką nadzieje, ze nie skrzywdzi zadnej ze stron. a z Twojej poprzedniej wypowiedzi wynikalo co innego.tdf pisze:Nie dobry jest wtedy kiedy nikomu nie daje. Mam nadzieję, że tak będzie w niedzielę i podczas każdego innego meczu.

pozdro
Ostatnio zmieniony 10 lutego 2006, 23:40 przez Machnes, łącznie zmieniany 1 raz.
- herr_braun
- Juventino
Weźcie mi tego pajaca z Interu... Prowokować to sobie możesz na onecie. Jesteś śmieszny, podobnie jak twój klub i mam nadzieje, że więcej tu nie zawitasz...
Co do meczu, to nie ukrywajmy, będzie ciężko, jak dla mnie to Inter jest faworytem, ale zawsze mecze drużyn na takim poiomie są nie do przewidzenia... Liczę na występ Balzarettiego oraz DP od pierwszej minuty... Mam nadzieje, że Juve nie zostanie zepchnięte do obrony i jeśli już ma przegrać to po dobrym meczu i wymianie ciosów - z honorem...
Moje typy:
Rozumu: 1:1
Serca 0:3
Co do meczu, to nie ukrywajmy, będzie ciężko, jak dla mnie to Inter jest faworytem, ale zawsze mecze drużyn na takim poiomie są nie do przewidzenia... Liczę na występ Balzarettiego oraz DP od pierwszej minuty... Mam nadzieje, że Juve nie zostanie zepchnięte do obrony i jeśli już ma przegrać to po dobrym meczu i wymianie ciosów - z honorem...
Moje typy:
Rozumu: 1:1
Serca 0:3
- romaneq
- Juventino
Dla mnie mimo wszystko faworytem jest Juventus mimo słabszej ostatno dyspozycji. Inter zaliczył ostatnio dobrą passę kolejnych zwycięstw ale nie były one jakieś nadzwyczajne. W każdym bądź razie Ich gra nie wygląda tak, żeby Juventus miał się czegokolwiek bać.
Capello pewnie zdaje sobie sprawę, że należy wyeliminować z gry przede wszystkim Verona, który ciągnie Inter do przodu. Zresztą ja Fabio pouczał nie będę.
Mam nadzieję, że zagra Matterazzi (z Fiorą nie grał, kartki? kontuzja? nie wiem), którego pojedynki ze Zlatanem byłyby napewno ciekawe.
Napewno serce mocniej mi zabije gdy przy piłce będzie Cruz. Koleś ma jakiś patent na Juventus więc i na niego trzeba uważać. Ale pewnie nie wyjdzie w podstawowym składzie.
Mój typ: 0-2
Najlepiej po strzałach Cannavaro. Moggi miałby ubaw z Morattiego

Capello pewnie zdaje sobie sprawę, że należy wyeliminować z gry przede wszystkim Verona, który ciągnie Inter do przodu. Zresztą ja Fabio pouczał nie będę.
Mam nadzieję, że zagra Matterazzi (z Fiorą nie grał, kartki? kontuzja? nie wiem), którego pojedynki ze Zlatanem byłyby napewno ciekawe.
Napewno serce mocniej mi zabije gdy przy piłce będzie Cruz. Koleś ma jakiś patent na Juventus więc i na niego trzeba uważać. Ale pewnie nie wyjdzie w podstawowym składzie.
Mój typ: 0-2
Najlepiej po strzałach Cannavaro. Moggi miałby ubaw z Morattiego

- Swider10
- Juventino
Danieloss czy twój pierwszy post musiał wygladac tak jak wyglada czyli od wyzwisk i ponizania innych... tutaj kazdy moze sie wypowiedziec i kazdy moze mowic co chce. Ciekawe czy ty na forum Interu bys nie bronil strony Juve napewno by tak bylo dlatego powinienes zrozumiec naszego gościa z Interu i pomyslec co ty byc zrobil na jego miejscu, gdybys to ty pisal na forum innego klubu... nie probuje bronic ani stawac po stronie innych kibiców (innych klbów) bo oni tez robia takie rzeczy na swoich forach wyzywajac i przeklinajac na innych ale przeciez my mozemy byc lepsi od nich...
Co do meczu napewno najwiekszym zagrozeniem ze strony Interu bedzie Adriano (o ile zagra bo slyszalem ze ma nie wystapic w wyjsciowej 11) nie zapomnijmy takze o Figo, ktory "sam moze wygrac mecz", jednak mam nadzieje ze Juve pokaze na co ich stac i udowodni ze nie ma zadnego spadku formy. Mecz z pewnoscia bedzie bardzo ciezki ale licze na wygrana Juve 1:2
Co do meczu napewno najwiekszym zagrozeniem ze strony Interu bedzie Adriano (o ile zagra bo slyszalem ze ma nie wystapic w wyjsciowej 11) nie zapomnijmy takze o Figo, ktory "sam moze wygrac mecz", jednak mam nadzieje ze Juve pokaze na co ich stac i udowodni ze nie ma zadnego spadku formy. Mecz z pewnoscia bedzie bardzo ciezki ale licze na wygrana Juve 1:2

"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."
"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
- Ultras
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
Oni nie mają powalac na kolana swoimi nazwiskami a grą 8)TdF pisze:Czyli będziecie grać w dwunastu ? A tak serio mówiąc to zdajesz sobie sprawę, że te nazwiska raczej nikogo na kolan nie powalą ?DjJuve pisze:Balzaretti i Chellini wystarczą.TdF pisze: Na pewno dużym osłabieniem dla Juve będzie brak Zambrotty ale taki wspaniały i cudowny klub musi mieć przecież przynajmniej dwóch równorzędnych zawodników na jedną pozycję więc nie powinniście się martwić :lol:
ahhh te kompleksy 8)TdF pisze:Po pierwsze – 16. Po drugie głodny nie jestem ale dziękuje na troskę. Po trzecie – przestańcie ciągle powtarzać to liczbę bo ona na mnie ani na nikim innym wrażenia nie robi .. to tak jak ja bym ciągle pisał: EPO EPO EPO EPO EPO i to na Was też nie zrobi wrażenia – dlaczego ? Bo to są fakty.Szymek pisze: Ehh, jeszcze się przekonasz głodny Internisto ( 17 lat bez scudetto robi swoje :lol: , widać, że ta feralna "13" nie chce was opuscić :lol: ), że twoja pewność siebie kiedyś cię zgubi.
jeśli liczba 16 nie robi na tobie wrażenia to może 28 ?

Grande Juve !
- steru
- Qualità Juventino
Ludzie nie dajcie się wykartkować przez TdF-a
Wielki mecz, wielkie emocje no i wielkie napięcie między wszystkimi.Gramy na trudnym terenie, tam gdzie już w tym sezonie doznaliśmy jednej porażki.To wszystko coraz bardziej mnie przekonuje że ten mecz wygramy.Wygramy go i wszystkim dookoła udowodnimy jaką mocną drużyną jest Juventus.Mocną psychicznie i fizycznie.Kibice i działacze Interu mogą sobie robić szum medialny ale już niedługo nie będzie to miało sensu, wkońcu będziemy mieć 12 punktów przewagi, a to na Inter zdecydowanie wystarczająca ilość...
FORZA JUVE :!:
Wielki mecz, wielkie emocje no i wielkie napięcie między wszystkimi.Gramy na trudnym terenie, tam gdzie już w tym sezonie doznaliśmy jednej porażki.To wszystko coraz bardziej mnie przekonuje że ten mecz wygramy.Wygramy go i wszystkim dookoła udowodnimy jaką mocną drużyną jest Juventus.Mocną psychicznie i fizycznie.Kibice i działacze Interu mogą sobie robić szum medialny ale już niedługo nie będzie to miało sensu, wkońcu będziemy mieć 12 punktów przewagi, a to na Inter zdecydowanie wystarczająca ilość...
FORZA JUVE :!: