Serie A: (23) JUVENTUS 1-0 Udinese
- rafal005
- Juventino
Może napiszę o co Marcinkowi dokładnie chodzi:Marcin_FCJ pisze:gratuluje inteligencji użytkownikowi który napisał, że Zlatan nie osłabił Juve bo zszedł też Dacourt![]()
Teraz jeszcze coś zacytuję specjalnie dla Marcinka:Ja pisze:Chciałbym zauważyć, że po pierwsze, kartka była niezasłużona i jeżeli już ktoś pokazał całego siebie, to był to Dondarini, a po drugie nie osłabił drużyny, ponieważ Roma grała również w dziesiątkę, więc szanse nadal były wyrównane
I pozostawię bez komentarza.Słownik wyrazów obcych pisze:Ironia - zamaskowana kpina; drwina zawarta w pozornej aprobacie; lekki sarkazm, ujęty w wypowiedź, której zamierzony sens jest odwrotnością dosłownego znaczenia słów.
- M.
- Juventino
A czemu nie ma otrzymać szansy na grę kilkunastu pełnych spotkań z rzędu? W końcu to największa gwiazda i gracz, który jest obecnie w najwyższej formie. Jeśli za kilka (kilkanaście) spotkań nie będzie dawał już rady, będzie mógł usiąść na ławce i odpocząć. Ale dlaczego nie może dostać szansy :roll: ?Pavon pisze:A niech gra, mecz za meczem i tak do końca sezonu. Albo tak jak piszesz, chociaż te kilkanaście pełnych spotkań pod rząd. Ciekawe czy przez cały czas będzie w takiej świetnej formie jak jest teraz. Chciałbym, żeby tak było, uwierz. Ale obawiam się, że byłoby zupełnie inaczej.
Zlatan zagrał przyzwoicie, a nie tragicznie (wg mnie). Ale Del Piero spisał się lepiej i udowodnił, że jest w lepszej formie. Mówcie, że za Capello przemawiają punkty, jakie zdobył Juventus. A za Alexem przemawiają bramki, który zdobył dużo więcej niż Ibrahimović.kedzier pisze:Alex jest teraz w lepszej formie i zasługuje, by jak najczęściej grać. Ale oburza mnie ta mściwa satysfakcja z którą niektórzy obwieszczają, że Zlatan zagrał tragicznie... Wcale tak nie było, bez podawania nazwisk, ale byli gorsi od niego. Więcej, cholera, obiektywizmu :?
Barcelona odpadnie w 1/8 finału z Chelsea, tak więc nie będziemy mogli spotkać się z nią w dalszej edycji Ligi Mistrzów i udowodnić swojej wyższości. Szkoda.kedzier pisze:Paru z was rozpływało się nad formą Barcy, a tymczasem proszę - 1:3 z Atletico na Camp Nou. Może jednak barca nas "nie zje"? :twisted:
Mam nadzieję, że znasz swoje miejsce w szeregu i że nikt nie będzie musiał Ci go wskazywać :lol: ._Jah pisze:Jednostkowy przesadyzm na który cierpi większa połowa (mniej inteligentniejsza) userów na tym forum. Totalny idiotyzm.
Wiele osób pisze, że fani Alexa czyhają na błąd Zlatana i nieustannie go krytykują. Uważam, że jest inaczej (przynajmniej jeśli o mnie chodzi). Gdy Alex grał słabo w zeszłym sezonie i siedział na ławce, milczałem. Cierpiałem, że piłkarz, którego podziwiam od lat, jest w słabej formie i nie może liczyć na grę w pierwszym składzie :roll: . Ale wiedziałem, że tak powinno być. Teraz jest jednak inna sytuacja. Del Piero jest w bardzo dobrej formie i zasługuje na granie od pierwszych minut. Tak, boli mnie to, że mój ulubiony piłkarz podchodzi do nierównej rywalizacji, której praktycznie nie ma szans wygrać. Smutno mi, że symbol Turynu jest tak traktowany przez Capello :roll: . Nic nie mam do Zlatana, ale jest dorobek strzelecki w tym sezonie jest tragiczny i nie chcę, żeby zabierał od miejsce w pierwszej jedenastce Alexowi, który jest obecnie w dużo lepszej formie. Szanuję go, ale fakty są takie, że gra słabo i ciągle może liczyć na takie poparcie Capello, o jakim Del Piero może tylko pomarzyć :roll: .
:roll:
- Marcin_FCJ
- Juventino
Chciałbym zauważyć, że po pierwsze, kartka była niezasłużona i jeżeli już ktoś pokazał całego siebie, to był to Dondarini, a po drugie nie osłabił drużyny, ponieważ Roma grała również w dziesiątkę, więc szanse nadal były wyrównane

Kartka była niezasłużona

Jeszcze jedno co mnie nieco rozbawiło. Dwie wypowiedzi Capello.
1.Sędzia przesadził dając Zlatanowi czerwoną kartkę (po meczu Roma - Juve)
2.Nigdy nie wypowiadam się na temat paracy arbitra, a błędy się zdarzają. (po meczu z Udinese)
Ostatnio zmieniony 06 lutego 2006, 17:41 przez Marcin_FCJ, łącznie zmieniany 1 raz.
- tomcatmi6
- Qualità Juventino
Tak na wstepie :
Mi sie wydaje ze poki mamy 8 pktow przewagi w Serie A i nie odpadlismy z LM (ktorej jestesmy faworytem [!]) to pretensje sa nieuzasadnione. Jesli myslisz ze DP naleza sie specjalne przywileje to moim zdaniem jestes w bledzie, musi pracowac tak samo jak i inni, bez wzgledu na to co kiedys zrobil dla Juve(zreszta wciaz to robi jak widac z dobrym skutkiem).
Gdyby taka wypowiedz napisal ktos inny po prostu bym mu rpzyznal racje, ale jako ze jechales po Capello, powiem Ci ze nie miales pretensji tylko sie troszke musiales odfrustrowac. Bo nie powiesz mi ze nazwanie Capello "zerem" jest normalna pretensja.
To co napisane jest kursywa mnie rozbilo, jeszcze niedawno sam jechales po Zlatanie i nie gadaj glupot ze starasz sie tego nie robic. Ok?
Co do sukcesow, to moze poczekamy co? Bo Lippi trenowal Juve troszke wiecej niz 1,5 roku. Mysle ze jakby dalo sie zdobyc kilka Scudetto na sezon to Capello mialby ze 3 ;D .
Pozatym, opisywalem sezon przed przyjsciem Capello, a chyba nie powiesz mi ze to byl najlepszy rok w wykonaniu Juve, a krytykowac moge bo trenera nie bronily wyniki. Chyba ze sadzisz inaczej
Dlatego nie wspomne bo opisuje dany sezon aby pokazac ze zmienilo sie na lepsze. Ale pewnie wg Ciebie bardzo zle sie stalo ze Capello pojawil sie w Turynie
Dlaczego dziennikarze skazywali naszego obronce na emeryture po tamtym sezonie, a po zeszlym opisywali go jako filar i trzon Juve?
Myslisz ze przyjscie Capello nie ma z tym zupelnie nic wspolnego?

pozdr
PS. Badz konsekwentny, bo albo nie mamy o czym rozmawiac albo nie pisz takich bzdurek.
EDIT:
PS2.
Nie mam zamiaru sie wyklocac, bo widze ze nic nie dotrze do superobiektywnego MArcina_FCJ i uzytkownika ktoremu nie zalezy na tym forum ma je w d.... oraz niewiele go obchodzi poziom na nim .
pozdr
Po czym piszesz...:Marcin_FCJ pisze:a zreszta... nie chce mi się z Tobą gadać. Nie mamy o czym
Odpowiem, jesli Ci az tak zalezy ze zlamales swoje postanowienie sprzed 5 stron.do tomcatmi6
Cytat:
Czytajac niektore wypowiedzi mam powazne obawy ze jednak czesc osob uwaza Capello za uposledzonego czlowieka, ktory nie wie co robi i nie ma zadnego doswiadczenia w prowadzeniu druzyny.
Wydaje mi się, że co niektórzy mogą mieć pretensje co do sposobu traktowania poszczególnych piłkarzy przez naszego trenera. Tym bardziej, że chodzi tu o samego Alessandro Del Piero. Tak tak... myślę, że należą mu się pewne przywileje.
Mi sie wydaje ze poki mamy 8 pktow przewagi w Serie A i nie odpadlismy z LM (ktorej jestesmy faworytem [!]) to pretensje sa nieuzasadnione. Jesli myslisz ze DP naleza sie specjalne przywileje to moim zdaniem jestes w bledzie, musi pracowac tak samo jak i inni, bez wzgledu na to co kiedys zrobil dla Juve(zreszta wciaz to robi jak widac z dobrym skutkiem).
Gdyby taka wypowiedz napisal ktos inny po prostu bym mu rpzyznal racje, ale jako ze jechales po Capello, powiem Ci ze nie miales pretensji tylko sie troszke musiales odfrustrowac. Bo nie powiesz mi ze nazwanie Capello "zerem" jest normalna pretensja.
To moze Ty czytaj co jest napisane ok? Bo mowilem tu o strzale w poprzeczke, ktory byl omawiany oddzielnie, a nie o caloksztalcie gry.Cytat:
Moja wypowiedz odnosila sie do wczesniejszych tekstow w tym temacie, bo gdy DP strzelil w poprzeczke, to byl niefart, a gdy to robi Zlatan, to przewazaja glosy ze zagral tragicznie (pomijam fakt ze niektorzy wypowiadaja sie i oceniaja nie ogladajac meczu ['] ).
Zauważ, że Del Piero oprócz strzału w poprzeczkę potrafi także stzrelić bardzo ważną bramkę. Czego o Zlatanie niestety powiedzieć nie można. Do nie dawna można było mówić, że Zlatan ma dużo asyst. Ja nie pamiętam kiedy ostatnio takową zaliczył.. Zato przeciw Ascoli Del Piero pokazał, że równiez i on potrafi świetnie dogrywać. Nie chcę byś myślał, że obracam się przeciw Zlatanowi bo staram się tego nie robić. Bo jak to ktoś powiedział to nie Ibrahimovic jest winny tego, że zostaje wystawiany w pierwszej jedenastce.
To co napisane jest kursywa mnie rozbilo, jeszcze niedawno sam jechales po Zlatanie i nie gadaj glupot ze starasz sie tego nie robic. Ok?
To moze cwicz silna wole. Smiem pisac cos takiego bo pomysl ktory nazywal sie Legrotaglie i wystawianie go na obronie bylo po prostu tragiczne w skutkach i sprowadzilo tylko smiech na formacje defensywna Juve.Cytat:
moze spowrotem Lippi w koncu pomysl wystawiania Legrotaglie na srodku obrony
Tutaj nie mogłem się powstrzymać. Jak śmiesz pisać coś takiego i jednocześnie wymagać od nas byśmy my byli bezkrytyczni wobec Capello? W mojej opinii Lippi jest zdecydowanie lepszym trenerem i zrobił dla Juventusu o niebo więcej niż Capello. Fabio przy Lippim jest narazie 'królikiem'.
Co do sukcesow, to moze poczekamy co? Bo Lippi trenowal Juve troszke wiecej niz 1,5 roku. Mysle ze jakby dalo sie zdobyc kilka Scudetto na sezon to Capello mialby ze 3 ;D .
Pozatym, opisywalem sezon przed przyjsciem Capello, a chyba nie powiesz mi ze to byl najlepszy rok w wykonaniu Juve, a krytykowac moge bo trenera nie bronily wyniki. Chyba ze sadzisz inaczej

Tak, to powiedz mi dlaczego juz nie slychac nic o tym zawodniku o ktorego bila sie cala Italia? Stracil talent? Czy moze wogole go nie mial (to by bylo bardziej prawdopodobne patrzac po jego wyczynach na boisku).Cytat:
Legrotaglie na srodku obrony
O tego zawodnika biła się cała Italia. To, że zawiódł nie znaczy że można kpić z trenera. Dlaczego nie wspomnisz o tym jacy zawodnicy przyszli do nas za Lippiego? Legro aż tak ich przyćmił ?
Dlatego nie wspomne bo opisuje dany sezon aby pokazac ze zmienilo sie na lepsze. Ale pewnie wg Ciebie bardzo zle sie stalo ze Capello pojawil sie w Turynie

Chyba nie w ostatnim sezonie Lippiego? Pozatym zauwazyles zmiane gry Thurama po przyjsciu Capello? Czy nie bylo zadnej?Cytat:
Thurama na skrzydle byl wspanialy
Będąc prawym obrońcą został z Francją mistzrem świata i Europy. Pozatym to Lippi zaczął ustawiać go na środku obrony
Dlaczego dziennikarze skazywali naszego obronce na emeryture po tamtym sezonie, a po zeszlym opisywali go jako filar i trzon Juve?
To ze jej nie potrafisz zrozumiec (co pokazales w swoim arcy-rozbudowanym poscie 5 stron temu) to nie znaczy ze jest na zenujacym poziomie. Dla mnie na zenujacym poziomie stoi Twoj obiektywizm i to ze tylko czekasz na przegrana albo slabszy mecz Juve aby moc udowodnic straszliwe braki Capello oraz Zlatana. Ale to juz tylko Twoj problem. Swoja droga milo ze ktos w koncu to zauwazylNie tłumacz się też ironią. Bo jest ona na żenującym poziomie.

pozdr
PS. Badz konsekwentny, bo albo nie mamy o czym rozmawiac albo nie pisz takich bzdurek.
EDIT:
PS2.
Widze ze zle zrozumiales sens tej ironii. Chcialem porownac zmiany jakim zostal poddany Juventus po odejsciu Lippiego. Szanuje tego trenera, wiem ile zrobil dla Juve, lubie go i nie mam nic przeciwko. Uwazam tylko ze wypalil sie (tak jak zdarza sie to kazdemu trenerowi ktory dlugo pracuje z zespolem [prawie kazdemu, nie mowie tu o przypadkach 40 lat z druzyna]), co bylo widac w ostatnim jego sezonie. Po prostu zdenerwowaly mnie komentarze uzytkownikow, psioczacych na Capello i mowiacych ze moze sobie isc. Bo akurat uwazam ze ten trener byl najlepszym mozliwym wyborem i zagwarantowal blyskawiczna przebudowe druzyny tak aby zdobywala trofea. Juve nei moglo sobie pozwolic na mneij doswiadczonego trenera ktory zanim by cos zdobyl musialby eksperymentowac ze skladem i ustawieniem.leniup pisze:Tomcatmi6 przesadził z tym zdaniem o Lippim. Zabrzmiało to jakby Marcelo nic nie osiągnął i był podrzędnym trenerem który popełnaił błędy. Dobrze takie błedy popełniał w swoim ostatnim sezonie ale to nie powód do pisania takich tekstów, nawet jeśli była to ironia. A co do Thurama na prawej obronie to jeden sezon bodajże 2002/2003 miał fantastyczny właśnie na tej pozycji.
Oczywiscie ze wolno, ale trzeba robic to z glowa. Jesli trener doprowadza do tego ze zespol nie schodzi z 1 miejsca w lidze przez 1,5 roku, to nie wiem co jest do krytykowania i uwazam taka krytyke jako szukanie dziury w calym. Drazni mnie sytuacja ze po przegranym/zremisowanym meczu kibice (ktorzy musza przezyc AZ 3-5 porazek w sezonie) zaczynaja wieszac psy na trenerze i poszczegolnych zawodnikach. Albo wymagania i wyobrazenia sa za wysokie albo cos ejst nie tak w moim mniemaniu.Jeśli chodzi o Capello to powiem tylko tyle że kibicom WOLNO wydawać opinie na jego temat. Nie jest on nietykalnym Bożkiem Jednym się podoba jego styl prowadzenia drużyny, drugim nie. I Ci drudzy mogą go krytykować, nikt im tego nie zabroni, bo Fabio też jest człowiekiem i też popełnia błędy, czasem by się do nich przyznał.
Nie mam zamiaru sie wyklocac, bo widze ze nic nie dotrze do superobiektywnego MArcina_FCJ i uzytkownika ktoremu nie zalezy na tym forum ma je w d.... oraz niewiele go obchodzi poziom na nim .
pozdr
Ostatnio zmieniony 06 lutego 2006, 17:53 przez tomcatmi6, łącznie zmieniany 2 razy.
"cane che abbaia non morde"

SoloJuve.com - juventus, juve, stara dama, del piero, turyn, delle alpi, scudetto, serie a

SoloJuve.com - juventus, juve, stara dama, del piero, turyn, delle alpi, scudetto, serie a
- gosciu_Muranista
- Juventino
Nie mogłem się powstrzymać i napisać parę słów o sporze kto jest lepszy (mimo, że to nie ten temat).
Wielu zastanawia się, dlaczego Capello stawia ciągle na będącego w kiepskiej formie Zlatana a niestrzelającego w każdym meczu bramkę Alexa. Można znaleźć odpowiedź na to pytanie, choć tak naprawdę wie to tylko sam Don Fabio. Otóż Zlatan był hitem transferowym i udowodnił to w poprzednim sezonie będąc jednym z ważniejszych ogniw drużyny i m.in. dzięki niemu zdobyliśmy kolejne scudetto. Capello stawia na Zlatana gdyż wie, jaki potencjał drzemie w Zlatanie i liczy, że w końcu ten potencjał wybuchnie i Zlatan zacznie grać, co najmniej tak dobrze jak w poprzednim sezonie. Wystawiając Zlatana liczy(Capello), że w końcu zacznie on strzelać bramki- ponadto mając etykietkę dobrego napastnika przykuwa uwagę obrońców drużyn przeciwnych dzięki temu inni Nasi zawodnicy mogą mieć więcej pola do działania- z drugiej zaś strony obrońcy widząc w jak słabej jest formie Zlatan mogą go zacząć, że tak się wyraże przestać bać- a tym samym dadzą mu więcej miejsca- i może to zaprocentować. Capello nie wystawia Alexa, w 11’ ponieważ wie, że zawsze może na nim polegać, (co zresztą udowadnia Alex strzelaniem bramek) i w razie nieskuteczności może śmiało postawić na Alexa. To są jedynie moje wnioski/ przypuszczenia i możecie się z nimi nie zgadzać. Po części zgadzam się z Capello. Dlaczego? Otóż ilu z Was grając w CM-a mimo braku formy swojego ulubionego zawodnika wystawiało go do składu licząc, że w końcu się przełamię i zacznie grać na wysokim poziomie? Zapewne tak samo robi Capello.
Wielu zastanawia się, dlaczego Capello stawia ciągle na będącego w kiepskiej formie Zlatana a niestrzelającego w każdym meczu bramkę Alexa. Można znaleźć odpowiedź na to pytanie, choć tak naprawdę wie to tylko sam Don Fabio. Otóż Zlatan był hitem transferowym i udowodnił to w poprzednim sezonie będąc jednym z ważniejszych ogniw drużyny i m.in. dzięki niemu zdobyliśmy kolejne scudetto. Capello stawia na Zlatana gdyż wie, jaki potencjał drzemie w Zlatanie i liczy, że w końcu ten potencjał wybuchnie i Zlatan zacznie grać, co najmniej tak dobrze jak w poprzednim sezonie. Wystawiając Zlatana liczy(Capello), że w końcu zacznie on strzelać bramki- ponadto mając etykietkę dobrego napastnika przykuwa uwagę obrońców drużyn przeciwnych dzięki temu inni Nasi zawodnicy mogą mieć więcej pola do działania- z drugiej zaś strony obrońcy widząc w jak słabej jest formie Zlatan mogą go zacząć, że tak się wyraże przestać bać- a tym samym dadzą mu więcej miejsca- i może to zaprocentować. Capello nie wystawia Alexa, w 11’ ponieważ wie, że zawsze może na nim polegać, (co zresztą udowadnia Alex strzelaniem bramek) i w razie nieskuteczności może śmiało postawić na Alexa. To są jedynie moje wnioski/ przypuszczenia i możecie się z nimi nie zgadzać. Po części zgadzam się z Capello. Dlaczego? Otóż ilu z Was grając w CM-a mimo braku formy swojego ulubionego zawodnika wystawiało go do składu licząc, że w końcu się przełamię i zacznie grać na wysokim poziomie? Zapewne tak samo robi Capello.
- Michael900
- Juventino
Wlaśnie, Legrotaglie został przecież kilka sezonów temu wybrany najgorszym piłkarzem Serie A, a przecież takich nagród nie dostaje piłkarz "o którego bije się cała Italia"tomcatmi6 pisze:Cytat:
Cytat:
Legrotaglie na srodku obrony
O tego zawodnika biła się cała Italia. To, że zawiódł nie znaczy że można kpić z trenera. Dlaczego nie wspomnisz o tym jacy zawodnicy przyszli do nas za Lippiego? Legro aż tak ich przyćmił ?
Tak, to powiedz mi dlaczego juz nie slychac nic o tym zawodniku o ktorego bila sie cala Italia? Stracil talent? Czy moze wogole go nie mial (to by bylo bardziej prawdopodobne patrzac po jego wyczynach na boisku).
A tak poza tym to ta cała "wojna" w tym temacie troche mnie śmieszy. Forumowicze, kibice tego samego klubu kłócą się o rzeczy sprzed kilka sezonów i nie tylko.
Pewnie za niedługo padną oskarżenia ze strony zwolenników Alexa w strone Moggiego, że nie sprzedał Zlatana w zimowym okienku transferowym i będą rozpaczać, że Capello dalej jest trenerem Juve.
Ostatnio zmieniony 06 lutego 2006, 17:59 przez Michael900, łącznie zmieniany 1 raz.
Ciekawostki o Juventusie, które musisz znać - www.facebook.com/JuveCiekawostki
- Marcin_FCJ
- Juventino
Dobrze, że napisałeś iż Ci się wydaje. Jakbyś nie wiedział (a wiesz!) ja mam pretensje nie o wyniki, ale o to jak traktowani są poszczególni członkowie naszej drużyny. Nie chcę mi się po raz n tego rozwijać.Mi sie wydaje ze poki mamy 8 pktow przewagi w Serie A i nie odpadlismy z LM (ktorej jestesmy faworytem [!]) to pretensje sa nieuzasadnione.
Nawet jeśli miałbym przyjąc wyżej zacytowany punkt widzenia... To czy Del Piero nie zapracował na miejsce w składzie jak nikt inny?Jesli myslisz ze DP naleza sie specjalne przywileje to moim zdaniem jestes w bledzie, musi pracowac tak samo jak i inni, bez wzgledu na to co kiedys zrobil dla Juve(zreszta wciaz to robi jak widac z dobrym skutkiem).
Nigdy nie nazwałem go zerem. Gdyż ostatecznie zachował się jak należało.Bo nie powiesz mi ze nazwanie Capello "zerem" jest normalna pretensja.
Ale właśnie na ocenę takiego strzału wpływa całokształt gry.To moze Ty czytaj co jest napisane ok? Bo mowilem tu o strzale w poprzeczke, ktory byl omawiany oddzielnie, a nie o caloksztalcie gry.
Poczekać to powinieneś z oceną czy Capello jest lepszy od Lippiego.Co do sukcesow, to moze poczekamy co?
Patrząc na to co grał w Chievo trzeba stwierdzić, że napewno coś w nim jest. A co się teraz dzieje? Ciężko powiedzieć.. Na świecie są takie rzeczy o którym się fizjologom nie śniłoTak, to powiedz mi dlaczego juz nie slychac nic o tym zawodniku o ktorego bila sie cala Italia? Stracil talent? Czy moze wogole go nie mial (to by bylo bardziej prawdopodobne patrzac po jego wyczynach na boisku).
A o co Ci chodzi? Czy ja gdzieś napisałem, że on nie umie trenować zawodników i ze są źle przygotowaniChyba nie w ostatnim sezonie Lippiego? Pozatym zauwazyles zmiane gry Thurama po przyjsciu Capello? Czy nie bylo zadnej?

- Paolo_Rossi_1982
- Juventino
Zadam pytanie Zlatanfanom: Dlaczego słaby Ibrahimovic dostaje szanse gry wcale nie rzadzej niz znajdujacy sie w rewelacyjnej formie Del Piero? Czy w przypadku braku formy zawodnik nie jest skazany na ławke rezerwowych? No bo taka powinna byc chyba kolei rzeczy ... przynajmniej powinna ...
Ktos tam mówił, ze Lippi wystawiał Legro na srodku obrony oraz Thurama na prawej. O Francuzie juz ktos wspomniał (mam na mysli MŚ i ME) wiec napomknę o Nicoli - po pierwsze: Kogo Twoim zdaniem mial wystawiac Lippi na miejsce Legro? Po drugie: Legrottaglie w podstawowym składzie był nie mniej smieszny niz Blasi na srodku pomocy :lol:
Zły bilans Lippiego? Reprezentacji nei buduje się 'hop siup', od reki po jednym meczu jest rewelacyjna kadra. Zwyciestwo nad najsilniejsza obecnie ekipa w Europie - Holandia, najlepiej podsumowuje prace Wielkiego Marcello z kadrą.

Ktos tam mówił, ze Lippi wystawiał Legro na srodku obrony oraz Thurama na prawej. O Francuzie juz ktos wspomniał (mam na mysli MŚ i ME) wiec napomknę o Nicoli - po pierwsze: Kogo Twoim zdaniem mial wystawiac Lippi na miejsce Legro? Po drugie: Legrottaglie w podstawowym składzie był nie mniej smieszny niz Blasi na srodku pomocy :lol:
Zły bilans Lippiego? Reprezentacji nei buduje się 'hop siup', od reki po jednym meczu jest rewelacyjna kadra. Zwyciestwo nad najsilniejsza obecnie ekipa w Europie - Holandia, najlepiej podsumowuje prace Wielkiego Marcello z kadrą.
- Szymek
- Juventino
Grazie Lazio! Lazio urwało cenne punkty Milanowi i nasza przewaga nad nimi urosła do 14 punktów. Wygraliśmy w swoim stylu - skromnie, bo skormnie ale liczą się 3 punkty. Nie pierwszy raz w tym sezone ratuje nas Il capitano
Widać, że ostatnio Alex strzela bramki coraz częściej co jest ogromnym powodem do zadowolenia. Oczywiście nalezy również wspomnieć o tym, że nie straciliśmy bramki, czyli brawo dla bloku defensywnego, dzięki któremu nie stracilismy dziesiątej bramki w tym sezonie
Mimo, że formą nie błyszczymy to jestem zadowolony z naszej postawy.
Forza!

Forza!
- Mateo
- Juventino
Podobnie jak leniup również mam dość już tych ciągłych sporów i kłotni na linii Del Piero-Zlatan. Niech każdy wyrazi swoje zdanie, a jeżeli już ktoś przystępuje do dyskusji to niech prowadzi ją madrze, a nie maksymalnie chamsko i ironicznie :roll: . Dziwi mnie też to, że niektórzy zaczynają również kłótnie oraz ubolewają strasznie nad tym, że ze spalonego Alexio zapewnił nam zwycięstwo
.
Nie będe oceniał gry, gdyż meczu nie widziałem, ale jasno z waszych postów wynika, że graliśmy w tym meczu słabiusieńko. Oczywiście nie cieszę się ze słabej formy Juventusu, ale kiedyś ta gorsza dyspozycja musiała przyjść. Może dobrze, że przyszła teraz... liczmy, że fenomenalna forma powróci na decydujące i trudne mecze w Serie A i Lidze Mistrzów. Jednak mimo słabszej formy udaje nam się pokonać Udinese, być może i z pewną pomocą sędziego, ale tak w futbolu się bardzo często zdarza.
Del Piero moim zdaniem ewidentnie strzelił bramke ze spalonego i tu zdania nie zmienie. Możecie mi gadać o różnych kątach czy prawach fizyki, ale po prostu każdy na chłopski rozum jest w stanie ocenić to, że spalony był. Ale czy to jakaś nowość, że liniowy się pomylił? Dzieje się tak mnóstwo razy. Gol cieszy mnie jak każdy
. Tym bardziej, że znów Alex kapitalnie sprawdził się w roli dżokera i zapewnił nam zwycięstwo. Gdyby nie Del Piero naprawdę ostatnimi czasy mogłoby być ciężko. Juve gra słabiej, za to Alex fantastycznie
. Po raz kolejny udowadnia coś Fabio Capello. Pokazuje, że jest w kapitalnej dyspozycji, do jakiej dziś daleko i Treze i Zlatanowi.
Jeżeli chodzi o stosunek Capello do Alexa to zacytuje krótka i mądrą wypowiedź mojego poprzednika:
. Dorobek strzelecki obu napastników mówi sam za siebie. W zeszłym sezonie kiedy Alex grał słabo grzał ławe... czemu tego nie może zrobić Zlatan? Del Piero napewno jest krzywdzony, ja również ubolewam, że mój ulubieniec jest tak traktowany. Proste: lepszemu należy się pierwszy skład, a temu w gorszej formie ławka.
Czekam już bez wiary na dzień kiedy Capello będzie sprawiedliwy i postawi na Del Piero. Oby już w ważnych meczach z Interem i Werderem. I oby Juve wreszcie się przebudziło, bo ten zimowy letarg trwa już dość długo
.

Nie będe oceniał gry, gdyż meczu nie widziałem, ale jasno z waszych postów wynika, że graliśmy w tym meczu słabiusieńko. Oczywiście nie cieszę się ze słabej formy Juventusu, ale kiedyś ta gorsza dyspozycja musiała przyjść. Może dobrze, że przyszła teraz... liczmy, że fenomenalna forma powróci na decydujące i trudne mecze w Serie A i Lidze Mistrzów. Jednak mimo słabszej formy udaje nam się pokonać Udinese, być może i z pewną pomocą sędziego, ale tak w futbolu się bardzo często zdarza.
Del Piero moim zdaniem ewidentnie strzelił bramke ze spalonego i tu zdania nie zmienie. Możecie mi gadać o różnych kątach czy prawach fizyki, ale po prostu każdy na chłopski rozum jest w stanie ocenić to, że spalony był. Ale czy to jakaś nowość, że liniowy się pomylił? Dzieje się tak mnóstwo razy. Gol cieszy mnie jak każdy

Jeżeli chodzi o stosunek Capello do Alexa to zacytuje krótka i mądrą wypowiedź mojego poprzednika:
Dokładnie powinna istnieć w drużynie sprawiedliwość, choć rozumiem, że coach może mieć swoich popilków. Tyle, że Del Piero ostatnimi czasy zrobił aż za dużo i napewno zasłużył na wyjściową jedenastke w obliczu kiepskiej formy ZlatanaPaolo_Rossi_1982 pisze:Czy w przypadku braku formy zawodnik nie jest skazany na ławke rezerwowych? No bo taka powinna byc chyba kolei rzeczy ... przynajmniej powinna ...![]()

Czekam już bez wiary na dzień kiedy Capello będzie sprawiedliwy i postawi na Del Piero. Oby już w ważnych meczach z Interem i Werderem. I oby Juve wreszcie się przebudziło, bo ten zimowy letarg trwa już dość długo

- _Jah
- Juventino
Członkowie? raczej członek, baranie. Zawsze idzie Ci tylko o Alexa. Ale zrozum to wreszcie, że nie do Twoich obowiązków należy ocena pracy Capello. Widocznie trener ma własną wizję rozporządzania jego walorami. To jego prawo. Efekty są skuteczne. Nawet Del Piero się nie skarży.Marcin_FCJ pisze:ja mam pretensje nie o wyniki, ale o to jak traktowani są poszczególni członkowie naszej drużyny.
Capello to nowa jakość. To jest fakt. I wcale nie musimy czekać, aby to stwierdzić.Marcin_FCJ pisze: Poczekać to powinieneś z oceną czy Capello jest lepszy od Lippiego.
Daj sobie w pysk za te określenie. Zlatanofani? tu nikt nie jest Zlatanofanem. Lecz nie chcę być także niewiernym psem, który pluję na trenera i zawodnika Juventusu. Swoje pretensje i żale zostawiajcie gdzie indziej, bo tutaj powinno obowiązywać wzajemne miłosierdzie względem naszej drużyny. Jesteście tanimi krytykantami. Tanimi. Ale to jest jedynie Wasz problem. Nie wszystko musi być jasne i oczywiste. Macie prawo być niezadowolonymi, ale Don Fabio ma prawo do własnego postrzegania tej drużyny. Jest tylko człowiekiem. Ale przede wszystkim jest trenerem i gdyby sami zawodnicy mieli zbliżony poziom do Was, wykazywali brak szacunku i autorytetu, to nie mielibyśmy tak wspaniałej sytuacji w tabeli. Ja doceniam ten sezon. Doceniam każde zwycięstwo. Ale ja jestem kibicem, prawdziwym kibicem, od 10 lat. Pamietam lata chude i tłuste. Dlatego doceniam ten sezon. I pluję na Was, szyderców.Paolo_Rossi_1982 pisze:Zadam pytanie Zlatanfanom
Nie zapominaj, że był to tylko mecz towarzyski.Paolo_Rossi_1982 pisze: Zwyciestwo nad najsilniejsza obecnie ekipa w Europie - Holandia, najlepiej podsumowuje prace Wielkiego Marcello z kadrą.
Ostatnio zmieniony 06 lutego 2006, 23:08 przez _Jah, łącznie zmieniany 1 raz.
Wielkie romanse, żadnych pocałunków, w ogóle niczego. Bardzo czyste! A jednak wielkie. Uczucia, niewypowiedziane uczucia są niezapomniane... La Vecchia Signora, czyli Stara Dama!
- Pavon
- Juventino
Na samym początku napisałeś kilkanaście, co moim zdaniem byłoby za dużym obciązeniem dla Del Piero, zwłaszcza teraz kiedy graliśmy niemal co 3 dni. Myślę, że kilka spotkań z rzędu by mu nie zaszkodziło. Oczywiście jeżeli gramy mecz po tygodniu, a Del Piero znajduje się w takiej znakomitej formie to powinien zawsze zaczynać mecz w pierwszej jedenastce. A o drugie miejsce niech walczą pozostali napastnicy. Ja po prostu boję się, że on grając przy takim napiętym terminarzu, mecze w pełnym rozmiarze czasowym(tak ja tego chciałeś) szybko zatraci formę, którą obecnie prezentuje, a tego nie chcę. To tyle.Diego pisze:A czemu nie ma otrzymać szansy na grę kilkunastu pełnych spotkań z rzędu? W końcu to największa gwiazda i gracz, który jest obecnie w najwyższej formie. Jeśli za kilka (kilkanaście) spotkań nie będzie dawał już rady, będzie mógł usiąść na ławce i odpocząć. Ale dlaczego nie może dostać szansy Rolling Eyes ?
Ostatnio zmieniony 06 lutego 2006, 19:07 przez Pavon, łącznie zmieniany 1 raz.
- Marcin_FCJ
- Juventino
Jah
To Ty zachowujesz się jak pokorny baranek, który za swoim panem w otchłań wskoczy. Ciekawe czy postępujesz tak we wszystkich życiowych sytuacjach?
Raczej członkowie. Jakbyś czytał wszystko to zauważyłbyś, że ciągle mówie o dwóch a nie jednym zawodniku. Dlaczego tak jest? Wszyscy chyba wiedzą.Członkowie? raczej członek
baranie
Skąd wiesz co się dzieje na treningach? Ja sądze, że Del Piero potyka się tam o własne nogi i nie potrafi strzelić nawet z 40 cm do pustej bramki natomiast Zlatan imponuje techniką, dryblingiem i strzela same gole z nożyc. :lol:Paolo_Rossi_1982 pisze:Dlaczego słaby Ibrahimovic dostaje szanse gry wcale nie rzadzej niz znajdujacy sie w rewelacyjnej formie Del Piero?
Ostatnio zmieniony 06 lutego 2006, 19:13 przez Marcin_FCJ, łącznie zmieniany 1 raz.
- Marianb
- Juventino
Juve się postarało Alex pokazał klase.
Capello oczekuje iż Ibrahimović się przebudzii i będzie w dobrej formie.Paolo_Rossi_1982 pisze:Dlaczego słaby Ibrahimovic dostaje szanse gry wcale nie rzadzej niz znajdujacy sie w rewelacyjnej formie Del Piero?
- Radidam
- Juventino
Jednak moje przeczucie okazalo sie dobre, wiedzialem ze Juventus bedzie mial ciezka przeprawe z Udinese, sedziowie podobno pomogli, ale tak jest zawsze gdy wygrywa najlepszy. Bardzo sie ciesze ze Del Piero udowodnil ze jest w lepszej formie niz zlatan, zaprzeczam ze talent Zlatana zgasł, poprostu kazdy najlepszy napastnik ma swoje slabsze dni, tygodnie miesiace. RvN tez nietrafial do siatki MU a zostal pozniej ich najlepszym strzelcem. Moze tak samo bedzie ze Zlatanem, zacznie strzelac bramki w kazdym meczu.