Serie A: (23) JUVENTUS 1-0 Udinese
- puff
- Juventino
umarlem jak zobaczylem ze alex siedzi ale wydaje mi sie ze krytyka zlatana jest absolutnie nie zasluzona bo zagral dobry mecz i akurat brak strzelonej bramki tego nie zmienia. jesli chodzi o reszte druzyny to na plus oczywiscie zambro, jak zreszta cala obrona. spalony byl minimalny i sedzia jak najbardziej mogl sie pomylic. bezproduktywny treze. jednym slowem nudny mecz i nie ma co sie nad nim rozwodzic. mnie zastanawia inna rzecz. co by bylo gdyby w skladzie juventusu zabraklo del piero. w zeszlym sezonie o czym wielu chyba zapomnialo w koncowce sezonu niemal w pojedynke zdobyl dla nas mistrzostwo. w tym ciagnie juventus jak lokomotywa, pozwalajac na utrzymanie dystansu. przy tym wszystkim wykazuje sie wielkim profesjonalizmem i klasa nie buntujac sie i godzac sie na role jaka powierzy mu trener. niejedna gwiazda moglaby uczyc sie od alexa nie tylko tego jak grac w pilke ale takze tego jakim byc czlowiekiem.
harvard - deadline january, 1 2006
- Bany_DG
- Juventino
Z Interem przegramy to dla mnie bardziej niż pewne, z taka grą nie mamy też czego szukac w LM, mielismy miec wszystko, módlmy się żeby Scudetto przynajmniej trafiło do Turynu, brak znaczących transferów napewno nie poprawił sytuacji, BOLI mnie gra Zlatana który albo siadzie na ławce, albo niech lepiej odejdzie, Capello widze ze mu sie spieszy do tej Angli, Del Piero udowodnił ze w Juve długo nikt nie bedzie go w stanie zastąpic, jeżeli nie wyjdzie w pierwszym składzie na Inter zwątpie, cieszy postawa obrony, a w pomocy przydałoby sie jakies odświeżenie [koknurencja] 

- Paolo_Rossi_1982
- Juventino
:lol:Marcin_FCJ pisze:A niektórzy już zdąrzyli ochrzcić go mianem 'mężem starej damy' (_Jah)
Król nadal na tronie - Alex po raz ... (yy no wlasnie ktory?) ratuje Juventus i znów jest na ustach wszystkich. Bramka ze spalonego? Ok, niech Zlatan strzela z pozycji spalonej, chce zobaczyc pilke wpadajaca do bramki po jego strzale ... (to taka riposta do Zlatanofanów w razie gdyby ktos chcial to zcytowac ;p)
Dzis jednak nie o Ibrahimovicu chcialem napisac w negatywnie (to samo tyczy sie spotkania z romą. Rozumiem rozzalenie czerwona kartka, bo dostal ja niestety niesłusznie a do czasu jej otrzymania nie mial okazji zmarnowac za duzo okazji ;p)... bowiem Szwed zagrał dzisiaj przyzwoicie ALE - nie na tyle aby przekonac kibicow co do jego pozycji w pierwszej jedenastce, jak zwykle brakowało bramki (o zgrozo!

Trezeguet dziś uspiony, niestety równiez ostatnio nie strzela regularnie (przestój > 3 bramki > przestój) co mnie martwi.
Cos sie w nas zacieło ... przeciwnicy muruja sie pod bramka? I to ma byc wytłumaczenie? A co, wczesniej tego nie robili tak?
Czy mamy szanse na zwyciestwo w LM? Moim zdaniem nie. I nie mowie tego na podstawie ostatnich złych wynikow Juventusu. Capello ma dziwna mentalnosc, ktorej nie potrafie zrozumiec. Zobaczymy...
Prognozy przed Interem nie sa zbyt optymistyczne. Pozostaje liczyc na naszego "królika" Dona Capello (z tego miejsca chcialem pozdrowic Szanownego Jaha_)
Przeciwko Parmie znowu mam nadzieje zobaczyc od pierwszych minut Ibrahimovica i Trezegueta. W razie problemów Alex powinien wejsc w drugiej połowie i tradycyjnie zdobyc bramkę. Chce go zobaczyc wypoczetego na Inter, poprostu.
- Paulo
- Juventino
Czekałem z opinią do obejrzenia skrótu i jestem zdegustowany tym co dzisiaj zagrało Juve, mecz widziałem w całości, ale w czasami w skrócie można dostrzec więcej szczegółów. Fakt bramkarz Udine dzisiaj miał swoją życiówkę, ale to ile zmarnowali dzisiaj sytuacji nasi gracze to będzie nasz pogrzeb na san siro, jak tak zagramy.
Trezegol kompletnie niewidoczny, Ibra zostawię bez komentarza, bo szkoda moich rąk na pisanie o nim, skoro Capello zaślepiony ciągle go wystawia w pierwszej 11. Poprzeczka, zmarnowana 100% i podania do nikogo niech służą za całe podsumowanie dzisiejszego meczu.
Jedyni zawodnicy którzy zasługują na wyróżnienie to cała obrona, bez wyjątku i oczywiście nasz "grande capitano" Alex który znowu ożywił po wejściu grę i strzelił decydującego gola.
Po tym co pokazał dzisiaj Inter, a szczególnie nowy duet Adriano-Cruz to już widzę jak nas rozbijają w pył w niedzielę i taka jest prawda.
No niestety, ale w naszym meczu było aż 6 kontrowersyjnych decyzji, gol Udine nieuznany słusznie, spalony jak nic. Spalony Iaquinty w sytuacji sam na sam, fatalny błąd sędziego, Canna się pośliznął i nie zdąrzył wybiec z linii. Dalej faul na Nedvedzie wg. komentatorów faul Muntariego na żółtą kartkę, do tego skandaliczne zachowanie Muntariego który wyzwał naszych Tifosi przy zejściu do szatni, do tego rzucił się w szatni na kamerzystę, dyskwalifikacja pewna. Kolejna sytaucja to interwenacja Canny w której również można dostrzec faul naszego obrońcy. Ostatnia sytuacja to oczywiście gol Alexa, najtrudniejszy do zinterpretowania, ale moim zdaniem można było uznać tego gola.
Większe kontrowersje były w meczach Livorno - Messina i Inter - Chievo, gdzie sędziowie przeszli samych siebie.
http://rapidshare.de/files/12628869/Vid ... _.avi.html
To sytuacja z meczu Livorno, później wrzucę absurdalnego spalonego cambiasso i zachowanie Muntariego jak ktoś bardzo będzie chciał.
Ogólnie Grande Alex i Forza Juve, Capello znowu dzisiaj wielki minus :?
Trezegol kompletnie niewidoczny, Ibra zostawię bez komentarza, bo szkoda moich rąk na pisanie o nim, skoro Capello zaślepiony ciągle go wystawia w pierwszej 11. Poprzeczka, zmarnowana 100% i podania do nikogo niech służą za całe podsumowanie dzisiejszego meczu.
Jedyni zawodnicy którzy zasługują na wyróżnienie to cała obrona, bez wyjątku i oczywiście nasz "grande capitano" Alex który znowu ożywił po wejściu grę i strzelił decydującego gola.
Po tym co pokazał dzisiaj Inter, a szczególnie nowy duet Adriano-Cruz to już widzę jak nas rozbijają w pył w niedzielę i taka jest prawda.
No niestety, ale w naszym meczu było aż 6 kontrowersyjnych decyzji, gol Udine nieuznany słusznie, spalony jak nic. Spalony Iaquinty w sytuacji sam na sam, fatalny błąd sędziego, Canna się pośliznął i nie zdąrzył wybiec z linii. Dalej faul na Nedvedzie wg. komentatorów faul Muntariego na żółtą kartkę, do tego skandaliczne zachowanie Muntariego który wyzwał naszych Tifosi przy zejściu do szatni, do tego rzucił się w szatni na kamerzystę, dyskwalifikacja pewna. Kolejna sytaucja to interwenacja Canny w której również można dostrzec faul naszego obrońcy. Ostatnia sytuacja to oczywiście gol Alexa, najtrudniejszy do zinterpretowania, ale moim zdaniem można było uznać tego gola.
Większe kontrowersje były w meczach Livorno - Messina i Inter - Chievo, gdzie sędziowie przeszli samych siebie.

http://rapidshare.de/files/12628869/Vid ... _.avi.html
To sytuacja z meczu Livorno, później wrzucę absurdalnego spalonego cambiasso i zachowanie Muntariego jak ktoś bardzo będzie chciał.
Ogólnie Grande Alex i Forza Juve, Capello znowu dzisiaj wielki minus :?
- Mrówa
- Juventino
Kolejne zwycięstwo napewno cieszy ale w nastepnych meczach sędziowie mogą nam nie pomóc i skończy się to utratą punktów.
Uwagę zwróciłem na kilka spraw:
1.Kolejny raz Del Piero ratuje nam punkty.Ciekaw jestem co powiedza Ci ,którzy twierdzili że już się "wypalił" i powinien skończyć karierę.
2.Wreszcie Buffon gola nie póścił.Ale musi jeszcze sporo nadrobić
3.Dobry występ Emersona.
4.Zlatan już dawno nie zagrał tak dobrego meczu, i choć nie strzelił bramki to powinien zagrać z Parmą od 1 min. Z Interem powinien grać od początku Alex.
Nie wiem ile razy nasi piłkarze dośrodkowywali w tym meczu w pole karne,ale jak tak będzie wyglądała nasza gra z Werderem to będziemy musieli poczekać na LM jeszcze troche. :evil:
Potrzebny nam dobry ofensywny pomocnik,który w meczach takij jak ten weźmie na siebie ciężar gry.
Uwagę zwróciłem na kilka spraw:
1.Kolejny raz Del Piero ratuje nam punkty.Ciekaw jestem co powiedza Ci ,którzy twierdzili że już się "wypalił" i powinien skończyć karierę.
2.Wreszcie Buffon gola nie póścił.Ale musi jeszcze sporo nadrobić
3.Dobry występ Emersona.

4.Zlatan już dawno nie zagrał tak dobrego meczu, i choć nie strzelił bramki to powinien zagrać z Parmą od 1 min. Z Interem powinien grać od początku Alex.
Nie wiem ile razy nasi piłkarze dośrodkowywali w tym meczu w pole karne,ale jak tak będzie wyglądała nasza gra z Werderem to będziemy musieli poczekać na LM jeszcze troche. :evil:
Potrzebny nam dobry ofensywny pomocnik,który w meczach takij jak ten weźmie na siebie ciężar gry.

- Buri
- Juventino
Jak dobrze że niewidziałem tego spotkania... pewnie krew by mnie zalała na samym początku. Chodzi o wystawienie składu. Czy ten człowiek nie widzi, że Zlatan ostanio gra nieskutecznie pod bramką. Przecież w piłce nożnej liczą się bramki, nie poprzeczki, rzuty rożne czy posiadanie piłki. Być może jego taktyką jest wystawianie Alexa pod koniec meczu i wiara w to że uda mu się skierować piłe do siatki. Z spalonego czy też nie co to nas interesuje ... bramka zaliczona i tyle
Juventus ostatnio nie zachwyca...coraz bardziej boję się spotkania z Interem i Werderem. Taka gra jak z Udinese, Chievo czy Romą w 1 meczu napewno nie wystarczy ... uważajmy bo z 3 koron jakie sobie wymażylismy może nam zostać jedna.

"Kocham te barwy i nie wstydzę się tego powiedzieć. Kocham je i wszystko, co z nimi związane." - Alessandro Del Piero
- Paolo_Rossi_1982
- Juventino
Wogóle przynajmniej mnie lekko irytuje to ciągłe 4-4-2 i dopiero bardziej ofensywna gra od ok. 70` gdy nie potrafimy strzelic bramki. Popatrzmy co wspanialego stworzyl w reprezentacji Włoch Wielki Marcello. Gra ustawieniem 4-3-1-2 i jak wspaniałe sa rezultaty. Nie ma notorycznych, bezsensownych crossów w pole karne, tylko skuteczna ofensywna gra z 4 obroncami w tyle. To ma troche wiekszy sens niz gra jednym napastnikiem w sytuacji gdy do awansu potrzebne jest nam zwyciestwo.
Swoja droga marzy mi sie powrót najwiekszego (ominę Trapa...) trenera w naszej historii. Czy to realne? Niestety, raczej nie
Swoja droga marzy mi sie powrót najwiekszego (ominę Trapa...) trenera w naszej historii. Czy to realne? Niestety, raczej nie

- tomcatmi6
- Qualità Juventino
Koniec swiata, Juve wygralo tylko 1-0 :o . Nic_nie_warty_trener_bez_sukcesow_ktory_nic_nie_zdobyl_z_Juve_nie_znajacy_sie_na_pilce Capello, falszywy czlowiek, oszukujacy bez przerwy kibicow, wystawia 11 ktora mu pasuje a nie kibicom
. To oburzajace ze taki zoltodziob trenerski smie sie panoszyc w Turynie. Ale to nic! Przeciez Juve nic nie zdobedzie, to koniec... bedziemy mieli ogromne szczescie jesli wogole uda nam sie osiagnac Scudetto
a mysle ze bedzie ciezko o gre w europejskich finalach.
Pozatym, bulwersuje mnie ten cholerny Szwed, bo mimo naszej ogromnej wiary w niego i wsparcia jakie mu dajemy jako kibice nie strzela goli:o przeciez on ma byc maszynka ktora sie wstawia na boisko i strzela gole. Zreszta to nie wazne ze nie ogladalem meczu, jesli Zlatan nie strzelil to znaczy ze zagral straszliwa padake
(poprosze o bramki i skrot, a i powiedzcie mi z kim gralismy). Mysle ze nasz "krolik" i "trenerzyna" doprowadzi Jvue do calkowitego upadku [']. Sadze ze ten sezon juz stracony ale w przyszlym odejdzie niepotrzebny Capello wraz z drewnianym Zlatankiem a przyjdzie moze spowrotem Lippi w koncu pomysl wystawiania Legrotaglie na srodku obrony a Thurama na skrzydle byl wspanialy. Ogolnie to ja powiniennem byc trenerem bo najlepiej znam sytuacje druzyny, posiadam ogromna wiedze taktycza, po prostu przy mnie ten marny pionek trenerski to nic.
*Ironie w dzisiejszym poscie sponsorowali userzy Marcin_FCJ i Paolo_Rossi_1982 *
Teraz juz sie nie dziwie dlaczego na mecze Juve chodzi tak malo osob jesli wszystkie po wygranej 1-0 mowia o tym ze mozemy nic nie zdobyc
Ogolnie troche mnie smiesza niektore wypowiedzi ludzi ktorzy nawet nie ogladali meczu a oceniaja pilkarzy i stawiaja na nich krzyzyk. Pozatym, chyba za dobrze sie wiodlo Juve przez ostatnie 1,5 roku, bo teraz kazdy slabszy mecz to kleska i koniec swiata.
pozdr

Pozatym, bulwersuje mnie ten cholerny Szwed, bo mimo naszej ogromnej wiary w niego i wsparcia jakie mu dajemy jako kibice nie strzela goli:o przeciez on ma byc maszynka ktora sie wstawia na boisko i strzela gole. Zreszta to nie wazne ze nie ogladalem meczu, jesli Zlatan nie strzelil to znaczy ze zagral straszliwa padake

*Ironie w dzisiejszym poscie sponsorowali userzy Marcin_FCJ i Paolo_Rossi_1982 *
Teraz juz sie nie dziwie dlaczego na mecze Juve chodzi tak malo osob jesli wszystkie po wygranej 1-0 mowia o tym ze mozemy nic nie zdobyc

pozdr
"cane che abbaia non morde"

SoloJuve.com - juventus, juve, stara dama, del piero, turyn, delle alpi, scudetto, serie a

SoloJuve.com - juventus, juve, stara dama, del piero, turyn, delle alpi, scudetto, serie a
- Paolo_Rossi_1982
- Juventino
No jesli kolega tomcatmi6 widział dziś dobry Juventus to jest bezczelny pisząc ze ogladal mecz :lol:
Zaczyna się ... ZlatanFani atakują!
Zaczyna się ... ZlatanFani atakują!
- Marcin_FCJ
- Juventino
... i piłkarzy. Plecie bzdury o równości i o tym że o tym kto gra decyduje forma. Tak więc brawo za celną uwage.Capello, falszywy czlowiek, oszukujacy bez przerwy kibicow,

Wystarczyłoby gdyby jego średnia była troszkę lepsza niż jeden gol na dwa miesiące. :lol:strzela goli:o przeciez on ma byc maszynka ktora sie wstawia na boisko i strzela gole
ObejrzyjZreszta to nie wazne ze nie ogladalem meczu, jesli Zlatan nie strzelil to znaczy ze zagral straszliwa padake

...........
a zreszta... nie chce mi się z Tobą gadać. Nie mamy o czym
- Corcky
- Juventino
Ten mecz myślę, że udwodnił pewnej liczbie osób, że mimo zdecydowanego prowadzenia w SERIA A Juventus wcale nie prezentuje się tak dobrze. Wystarczy chociażby porównać naszą dzisiejszą grę, z tym co prezentował Inter poprostu to porównanie nie wróży dobrze przed meczem z nimi. Juve grało dzisiaj w 11 na 10, ewidentnie sprzyjał nam sędzia tymczasem męczyło się i prezentowało się słabo. Z taka grą LM nie podbijemy. Do tego dochodzą jeszcze decyzje personalne . Pisałem, że Ibra wybiegnie w pierwszym składzie? Pisałem. I to jeszcze kosztem DP(On, Emerson, Zambro i Canna obecnie są najlepsi) , który NIE WIEM CO MA ROBIĆ ABY GRAĆ W WYJSCIOWEJ JEDENASTCE? :evil: To jest chore, to jest niezdrowa rywalizacja w składzie :!:
Jeśli nawet ustawienie z 3 ofensywnymi pomocnikami nie przynosi efektu przez większą cześć gry to coś jest nie tak. Jak już wyżej napisałem jeszcze ten sędzia
gdyby nie on... :roll:
Na szczęsćie mamy Alexa, który wchodzi z ławki - pierwszy absurd(powinien grac od początku) i zmienia Camora :evil: - drugi absurd
Bramka DP ze spalonego, ale liczy się to, że znowu "wieczny rezerwowy" :? ratuje nam dupsko.
Treze dzisiaj ZERO, słabiej od Zlatana.
Ale nie, przecież nie mozemy podważać don Fabio, przecież on jest taki wspaniały...
Mając taki potencał personalny Juve w grajac w przewadze nie przegrywa tego meczu, dzięki arbitrowi. Brawo don Fabio!
Słowa szczególnej pochwały należą się dla Cannavaro za tę sytuację, w której walcząć z rywalem zdąrzył wybić piłkę niemal z lini bramkowej.
Brawo dla tego, kto pisał podsumowanie meczu na JP - NARESZCIE opisaliście naszą grę i decyzje trenera obez owijania w bawełne/Mógłbym wiedzieć kto tego dokonał?
Co mogę powiedzieć ? Jestem wściekły...
Teraz Parma, słaby rywal więc Alex wystąpi, bo na Inter oszczędzamy najlepszych :x
Jeśli nawet ustawienie z 3 ofensywnymi pomocnikami nie przynosi efektu przez większą cześć gry to coś jest nie tak. Jak już wyżej napisałem jeszcze ten sędzia

Na szczęsćie mamy Alexa, który wchodzi z ławki - pierwszy absurd(powinien grac od początku) i zmienia Camora :evil: - drugi absurd
Bramka DP ze spalonego, ale liczy się to, że znowu "wieczny rezerwowy" :? ratuje nam dupsko.
Treze dzisiaj ZERO, słabiej od Zlatana.
Ale nie, przecież nie mozemy podważać don Fabio, przecież on jest taki wspaniały...

Słowa szczególnej pochwały należą się dla Cannavaro za tę sytuację, w której walcząć z rywalem zdąrzył wybić piłkę niemal z lini bramkowej.
Brawo dla tego, kto pisał podsumowanie meczu na JP - NARESZCIE opisaliście naszą grę i decyzje trenera obez owijania w bawełne/Mógłbym wiedzieć kto tego dokonał?
Co mogę powiedzieć ? Jestem wściekły...
Teraz Parma, słaby rywal więc Alex wystąpi, bo na Inter oszczędzamy najlepszych :x
Ostatnio zmieniony 05 lutego 2006, 20:35 przez Corcky, łącznie zmieniany 2 razy.

Alessandro Del Piero ole!
- trezeguet123456
- Juventino
a powiedz mi co takiego inter prezentuje fartem wygrywa kazdy mecz neiwie mco ty porownujesz nie rozumie cie wogole człowieku co do ibry wspaniały mecz dobrze gral neiw mczemu narzekacie na niego widziałem calutki meczyk i zagrał dobrze a Inter miał zas fuksa bo sedziego zdazyli przerwie przekupic 

- Pavon
- Juventino
A widziałeś przy nim obrońcę, który w skuteczny sposób uniemożliwił mu oddanie celnego strzału, czy nie?Paulo pisze:zmarnowana 100%
Paulo pisze:No niestety, ale w naszym meczu było aż 6 kontrowersyjnych decyzji, gol Udine nieuznany słusznie, spalony jak nic.
Znalazł się obiektywny. To właśnie sytuacja po której padła bramka dla Udine była trudna w ocenie, jednak spalony był. Sytuacja Del Piero? Spalony. I co Ty tu chcesz interpretować?Paulo pisze:Ostatnia sytuacja to oczywiście gol Alexa, najtrudniejszy do zinterpretowania, ale moim zdaniem można było uznać tego gola.
Dziwną, co to znaczy? Dla mnie Capello ma mentalność zwycięzcy.Paolo_Rossi_1982 pisze:Capello ma dziwna mentalnosc
To po co go cytujesz?Marcin_FCJ pisze:a zreszta... nie chce mi się z Tobą gadać. Nie mamy o czym
To nie są ZlatanFani, to są kibice, dla których liczy się dobro drużyny. I pewnie każdy z nich przyzna, że teraz miejsce w wyjściowej 11 należy się Del Piero, jak o to Wam chodzi? Jednak i jego trzeba oszczędzać.Paolo_Rossi_1982 pisze:Zaczyna się ... ZlatanFani atakują!
Obecnie Del Piero jest w najwyższej formie z naszych napastników i to od niego powinno się ustalać przednią formację. Jednak w kolejnym meczu liczę, że w pierwszej jedenastce wybiegnie Zlatan i Trezeguet, podobnie jak Paolo_Rossi_1982 i DjJuve, chcę by Alex był wypoczęty na pojedynek z Interem.