PW: (1/4) Roma 0-1 JUVENTUS
- Vincitore
- Juventino
Co z tego że wygraliśmy jak przegraliśmy
. Mecz słabiutki pod każdym wzgledem, nie było wogóle pomysłu na gre, Mutu i Zambro coś próbowali bokami , moze gdyby wiecej strzałów z dystansu takich jak Vieiry to byłoby moze i lepiej ale cóż Roma awansowała. Sytułacja z 19 minuty? Moim zdaniem największą wine za to wszystko ponosi Nedved który tym brutalnym faulem wywołał cała wojne. Dacourt i Zlatan się przeprosili - wiadomo takie przepychanki się zdarzają mógł pokazać po żółtku ale nie odrazu wywalać do szatni. Do końca pierwszej połowy taka sobie gra , ale Zalayeta sam sobie nie radził. Del Piero w sumie też nie zachwycił. Tottiego faulowali niepotrzebnie , zreszta Vieiry też nie oszczędzali.
... Forza!

... Forza!
- Radidam
- Juventino
Ehhhhh niewiem co mam myslec
Czy Juventus zagral kiepski mecz ? czy brak prawdziwego snajpera sprzodu czyli ibrahimovica ktory dostal czerwony kartonik w 19 minucie? poprostu niewiem. Wiem napewno ze Juventus niewygra potrojnej korony w tym sezonie czyli powiedzmy ze Juve wygra Lige Mistrzow i Serie A , lecz do potrojnej korony zabraknie triumfu na arenie wloskiej. Szkoda napewno wyniku bo ten mecz pewnie mozna bylo spokojnie wygrac. Szkoda ze Vieira trafil w slupek bo ten strzal był napewno dobry. Szkoda ze niezagral w srodku Emerson tylko Giuliano Giannicheda, ktory jest slabszy od Pumy.

- puff
- Juventino
meczu nie widzialem wiec skomentuje jedynie wyrzucenie z boiska ibrahimovica i zachowanie nedved. no wiec ibra wylecial z boiska zupelnie za nic. kopniecie pilka tottiego na pewno nie bylo specjalne. wydaje mi sie ze zlatan chcial po prostu odegrac pike do nedveda i dalej grac bo myslal ze sedzia nie odgwizdze faulu. podczas starcia z dacourtem takze nie zrobil niczego co usprawiedliwialoby ukaranie go chocby zolta kartka. decyzja sedziego byla absurdalna.
co innego zachowanie nedveda ktore bylo karygodne. bez zadnych watpliwosci powinien otrzymac czerwona kartke i jeszcze dodakowa kare. tak sie po prostu nie moze zachowywac pilkarz. wiadomo ze pilka nozna niesie za soba powazne ryzyko kontuzji. gdyby nie to ze zawodnicy moga darzyc sie wzajemnym zaufaniem zapewne zaden z nich nie wyszedl by na boisko. nedved podwazyl to zaufanie. jego wejscie moglo w najgorszym przypadku zakonczy kariere tottiego i wcale nie zdziwilbym sie gdyby z podobnym zamiarem nedved faulowal. takie zachowania a w konsekwencji takich zawodnikow powinno sie z pilki eliminowac. oplucie czy nawet uderzenie przeciwnika nie jest nawet w polowie tak niedopuszczalne jak to co zrobil nedved gdyz swiadczy jedynie o braku szacunku. nedved mogl przyczynic sie do prawdziwej tragedii innego pilkarza. musze przyznac ze ciezko mi jest pisac takie rzeczy o zawodniku ktorego cenilem.
co innego zachowanie nedveda ktore bylo karygodne. bez zadnych watpliwosci powinien otrzymac czerwona kartke i jeszcze dodakowa kare. tak sie po prostu nie moze zachowywac pilkarz. wiadomo ze pilka nozna niesie za soba powazne ryzyko kontuzji. gdyby nie to ze zawodnicy moga darzyc sie wzajemnym zaufaniem zapewne zaden z nich nie wyszedl by na boisko. nedved podwazyl to zaufanie. jego wejscie moglo w najgorszym przypadku zakonczy kariere tottiego i wcale nie zdziwilbym sie gdyby z podobnym zamiarem nedved faulowal. takie zachowania a w konsekwencji takich zawodnikow powinno sie z pilki eliminowac. oplucie czy nawet uderzenie przeciwnika nie jest nawet w polowie tak niedopuszczalne jak to co zrobil nedved gdyz swiadczy jedynie o braku szacunku. nedved mogl przyczynic sie do prawdziwej tragedii innego pilkarza. musze przyznac ze ciezko mi jest pisac takie rzeczy o zawodniku ktorego cenilem.
harvard - deadline january, 1 2006
- Łazik
- Juventino
Przepraszam czy to oznacza, że przez jeden faul przestałeś go cenić??
Skąd wiesz czym Pavel kierował się w swoim działaniu. Nie usprawiedliwiam go bo faul jakiego się dopuścił był karygodny jednak nie zastanawiałeś się nad jego ewentua;nym motywem? Przecież Totti mógł go prowokować głupimi tekstami, minami itp. tego nie wiemy a przecież człowiek nie jest z drewna i wkońcu mogą mu puścić nerwy. Żeby ktoś żle nie zrozumiał nie pochwalam takiego zachowania, Nedved czerwona kartka.
Skąd wiesz czym Pavel kierował się w swoim działaniu. Nie usprawiedliwiam go bo faul jakiego się dopuścił był karygodny jednak nie zastanawiałeś się nad jego ewentua;nym motywem? Przecież Totti mógł go prowokować głupimi tekstami, minami itp. tego nie wiemy a przecież człowiek nie jest z drewna i wkońcu mogą mu puścić nerwy. Żeby ktoś żle nie zrozumiał nie pochwalam takiego zachowania, Nedved czerwona kartka.
with best regards
copyright by Łazik
- Co będziemy robić tej nocy, Móżdżku?
- To samo co każdej, Pinky...
- Sprobujemy zawładnąć nad światem!!
copyright by Łazik
- Co będziemy robić tej nocy, Móżdżku?
- To samo co każdej, Pinky...
- Sprobujemy zawładnąć nad światem!!
- puff
- Juventino
jak pisalem "cenilem" myslalem ze ktos moze napisac cos takiego jak ty i dlatego sie nad tym dosc dlugo zastanawialem. na pewno nedved przestal byc dla mnie bohaterem, kims kogo plakat powiesilbym nad lozkiem. nadal uwazam ze jest swietnym pilkarzem ale jesli przyszedlby ktos rownie dobry na jego miejsce na pewno nie bylbym smutny. oczywiscie masz racje ze nie moge wiedziec na pewno jaki cel mial nedved ale moge sie domyslac bazujac na tym w jakiej sytuacji sfaulowal tottiego i jak zachowal sie potem i to daje bardzo jednoznaczna odpowiedz - faulowal z zamiarem spowodowania urazu. ja na prawde nie przesadzam. ten faul mogl sie skonczyc bardzo powazna kontuzja. zastanawiam sie co zobilby nedved gdyby totti na rok byl wykluczony z gry. nawet jezeli totti go prowokowal, to zachowanie nigdy nie powinno miec miejsca i mysl o takim odwecie nigdy nie powinna przyjsc nedvedowi do glowy. a jako ze nie wiem o nim zbyt wiele i zarowno to czy go cenie czy nie zalezy tylko od tych kilku meczy z jego udzialem ktore widzialem to akurat to wydarzenie wcale nie jest tutaj malo znaczace. oczywiscie moge sie mylic co do niego i dlatego jesli bys sie mnie spytal czy nedved jest dobrym czy zlym czlowiekiem powiedzialbym ze nie wiem ale jesli spytasz mnie czy nadal jest moim idolem powiem jednoznacznie ze nie.
harvard - deadline january, 1 2006
- KINIEK
- Juventino
Eh, szkoda tego pucharu bo półfinał był blisko i można by było powalczyć o coś tak niezwykłego jak potrójna korona, ale jeśli będzie ona i podwójna to już będzie bardzo dobrze. Dodatkową nagrodą byłaby srebrna gwiazdka, niby nic a cieszy, a jeśli dodać jeszcze dwa scudetta to nasza koszulka wyglądałaby naprawdę imponująco i może skierowałoby to większe zainteresowanie w stroną JUVE. W zeszłym sezonie była klapa(w pucharze), w tym wydawać się mogło, że wszystko zmierza w jak najlepszym kierunku, ale niestety w pierwszym meczu z Romą dostaliśmy w nos i skończyła się przygoda. I rzeczywiście wystarczyło więcej dobrej chęci a cieszylibyśmy się z półfinału. Grając taką ekipą jak wczoraj w obydwu spotkaniach mielibyśmy pewnie półfinał, ale przynajmniej wynieśliśmy z tego jakąś lekcję, prawda, że wynieśliśmy? Teraz już wiemy, że środek obrony i jeden pomocnik muszą coś sobą reprezentować aby jako tako grać. Możemy się skupić na lidze i LM, może faktycznie jak to niektórzy podkreślają taki dłuższy odpoczynek między niektórymi meczami dobrze nam zrobi, może w dwu-meczu z Palermo jakiś zawodnik doznałby poważnej kontuzji i stracilibyśmy szansę na LM? Oczywiście to może zdarzyć się zawsze, ale tak przynajmniej szansa jest mniejsza ;-).
FORZA JUVE!
A tu full game: 424MB_rmvb http://rapidshare.de/files/12362019/_so ... rrent.html
FORZA JUVE!
A tu full game: 424MB_rmvb http://rapidshare.de/files/12362019/_so ... rrent.html
Ostatnio zmieniony 02 lutego 2006, 23:50 przez KINIEK, łącznie zmieniany 1 raz.
- JuventinoPS
- Juventino
Szybciutki skrócik z juve.pl
:
http://juve.pl/downp/20060201_roma-juve_skrot.wmv ( 2,5 mb 1,03 min)
P.S Miłego oglądania!!

http://juve.pl/downp/20060201_roma-juve_skrot.wmv ( 2,5 mb 1,03 min)
P.S Miłego oglądania!!
- Andryk
- Juventino
No to może się wypowiem 
Według mnie zrobiliśmy swoje, czyli wygraliśmy mecz. To, że nie dał nam on awansu to już sprawa inna, ale nie ma co rozpaczać, bo to tylko puchar Włoch. Przegraliśmy pierwsze spotkania i to na własnym stadionie... to nie powinno się zdarzyć... Patrząc realnie szanse na awans nie było za duże po pierwszym meczu, ale wierzyć zawsze trzeba. Wierzyć jeszcze mozna było do momentu gdy Zlatan nas nie opuścił, jednak nie chce twierdzić, że zlatan jest jakimś głównym motorem napędowym drużyny od którego zależy gra całego zespołu, ale o wiele trudniej jest atakować, jeśli brakuje nam jednego z napastników. Jedyny plus, jest taki, że drużyna z Delle Alpi będzie miała mniej napięty terminarz
Patrząc na Rywali ... to wypadliśmy troche lepiej.. i odpadliśmy z Honorem... ( milan 0-3 ... pfff... no comment)

Według mnie zrobiliśmy swoje, czyli wygraliśmy mecz. To, że nie dał nam on awansu to już sprawa inna, ale nie ma co rozpaczać, bo to tylko puchar Włoch. Przegraliśmy pierwsze spotkania i to na własnym stadionie... to nie powinno się zdarzyć... Patrząc realnie szanse na awans nie było za duże po pierwszym meczu, ale wierzyć zawsze trzeba. Wierzyć jeszcze mozna było do momentu gdy Zlatan nas nie opuścił, jednak nie chce twierdzić, że zlatan jest jakimś głównym motorem napędowym drużyny od którego zależy gra całego zespołu, ale o wiele trudniej jest atakować, jeśli brakuje nam jednego z napastników. Jedyny plus, jest taki, że drużyna z Delle Alpi będzie miała mniej napięty terminarz

Patrząc na Rywali ... to wypadliśmy troche lepiej.. i odpadliśmy z Honorem... ( milan 0-3 ... pfff... no comment)
- Radidam
- Juventino
Dziwi mnie czemu po tym meczu Juventus Roma, bianconeri musieli zaplacic kare pieniezna, widac ze musieli cos rozrabiac. Wydaje mi sie ze ta kara siedemipółtysiąca euro jest zdecydowanie za małą jak za tak chamskie zachowanie, niektorych fanow Romy.Wydział Dyscypliny Lega Calcio w osobie Mauriza Laudi po rewanżowym meczach 1/4 finału pucharu Włoch zdyskwalifikował 4 graczy na 1 kolejkę. Jeśli chodzi o kary klubowe to najwięcej musi zapłacić Roma - 7.500 euro.
Zdyskwalifikowani:
Dacourt (Roma), Ibrahimovic (Juventus), Biava (Palermo) i Cordoba (Inter)
Kary klubowe: Roma (7500 euro), Sampdoria (5500) i Juventus (2750)
źródło: Pilka.pl
Pozdrawiam.

- Robert 10
- Juventino
Szkoda Juve mogliśmy wygrać, jeszcze ten slupek
Jednakże były szanse dla Juve których nie wukorzystali, jednak myśle że czerwona kartką dla Ibry osłabiła znacząco Juve ponieważ Zalayeta beż jego wsparcia nie radził sobie w lini napadu.
AVE JUVE

Jednakże były szanse dla Juve których nie wukorzystali, jednak myśle że czerwona kartką dla Ibry osłabiła znacząco Juve ponieważ Zalayeta beż jego wsparcia nie radził sobie w lini napadu.
AVE JUVE
- juventussek
- Juventino
Mecz był niesamowicie trudny już na początku zeszli dwaj zawodnicy.
Znakomity strzał Tottiego dawno niewidziałem takiego strzału w stylu carlosa dziwi mnie trochce postawa naszych zawodników w 2 połwie graliśmy tak jakby ten wynik dawał nam zwycieśtwo zadko atakowalismy większośc sie bronilismy
Znakomity strzał Tottiego dawno niewidziałem takiego strzału w stylu carlosa dziwi mnie trochce postawa naszych zawodników w 2 połwie graliśmy tak jakby ten wynik dawał nam zwycieśtwo zadko atakowalismy większośc sie bronilismy
- Szymek
- Juventino
Raczej Zlatan narozrabiał, nie Juve. Powinniśmy się cieszyć, ze dostaliśmy najmniejszą kwotę do zapłacenia, ale ta kara i tak nawet nic nie zmieni, 2720 tys. na taką kase jaką dysponuje Juve to naprawdę, kropla w morzu, co innego Roma :lol:Radidam pisze:Dziwi mnie czemu po tym meczu Juventus Roma, bianconeri musieli zaplacic kare pieniezna, widac ze musieli cos rozrabiac. Wydaje mi sie ze ta kara siedemipółtysiąca euro jest zdecydowanie za małą jak za tak chamskie zachowanie, niektorych fanow Romy.Wydział Dyscypliny Lega Calcio w osobie Mauriza Laudi po rewanżowym meczach 1/4 finału pucharu Włoch zdyskwalifikował 4 graczy na 1 kolejkę. Jeśli chodzi o kary klubowe to najwięcej musi zapłacić Roma - 7.500 euro.
Zdyskwalifikowani:
Dacourt (Roma), Ibrahimovic (Juventus), Biava (Palermo) i Cordoba (Inter)
Kary klubowe: Roma (7500 euro), Sampdoria (5500) i Juventus (2750)
źródło: Pilka.pl
Pozdrawiam.