Becikowe

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
Łazik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lutego 2006, 08:39

http://www.joemonster.org/i/m/becikowe.jpg

To tak jakby ktoś nie wiedział jak w Polsce narodziło się becikowe.

Ale już na poważnie co sądzicie o tym świetnym pomyśle Romka??
Chętnie usłysze Waszą opinie.

A gdzie twoja?/Martin

Do tego nieregulaminowe zdjecie. Kornknot

I brzydki avatar :D/Siewier

Nic tylko banowac :prochno: Kornknot

with best regards
copyright by Łazik

- Co będziemy robić tej nocy, Móżdżku?
- To samo co każdej, Pinky...
- Sprobujemy zawładnąć nad światem!!
Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lutego 2006, 10:24

Stanisław Lem stwierdził, że jeśli dla jakiejś matki 1000 zł jest argumentem za tym, by urodzić dziecko - to należy jej odebrać prawa rodzicielskie.
Teraz moja opinia: uważam, że jest to prawo bardzo na pokaz. Dostanie kobieta 1000 zł do ręki, pomyśli "Dobry PiS, dobry LPR - oni o mnie dbają". Minie miesiąc, połowa z tych pieniędzy pewnie faktycznie pójdzie na dziecko, druga połowa na coś innego... koniec.
Pomyślmy: jednorazowy zastrzyg gotówki, a wtedy często kupuje się rzeczy niekoniecznie tylko niezbędne. Każdy z nas pewnie przeżył to na własnym przykładzie. I właściwie kto zapewni, że te pieniądze zostaną wydane dla dziecka?
Uważam, że dużo lepszym pomysłem byłoby obniżenie podatków albo nawet częściowe refundowanie artykułów dla niemowlaków.
Efekt lepszy, bo pieniądze faktycznie przypadłyby dziecku.
Byłoby rozłożone w czasie.
Ale wtedy kobieta nie powiedziałaby: ""Dobry PiS, dobry LPR - oni o mnie dbają" i nie dodałaby "będę na nich głosować"

Dirty mind
Pilekww

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lutego 2006, 10:56

Nie uważam żeby byl to super dobry pomysł. Dziecko moze miec rzeczy ze starszego rodzeństwa, najwyżej 1/3 pójdzie na jedzenie reszta na wódke - tak z reguły jest w rodzianch patologicznych. Z drugiej strony czasem dzieci nie mają sie w co ubrać, co jeść więc tu jest to ratowanie bytu takiego maleństwa.
O ile sie nie myle (tak moze być :wink: ) to becikowe jest przyznawane wszyskim matkom nie zależnie od dochodów i to wlasnie moim zdaniem jest fatalne rozwiązanie! Jak dochody rodziny są np: 20tys miesęcznie to po co wyciagać od państwa 1000zł, które i tak w tej rodzinie nic nie zmieni a innym może ratować życie. I wałaśnie to mi sie najbardziej nie podoba w tym becikowym :!:

"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
white_wolv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lutego 2006, 13:01

[quote="Martin w temacie "Konkursy na JP""]Przypominam, ze jest to forum o Juventusie(....) Ale nie robcie smietnika z Forum JP![/quote]To ja mam tyle do powiedzenia w tej sprawie...

- kolejna dyskusja niemajaca nic wspolnego z Juventusem;
- kolejna dyskusja ktora nie ma prawa niczego zmienic i w ktorej tak wlasciwie nie ma o czym rozmawiac bo prawdopodobnie wiekszosc opini bedzie zgodnych;

tylko czekac az ktos zalozy temat o budzecie panstwa na przyszly rok...

venomik - generalnie to co mi sie osobiscie najbardziej tu nie podoba to sposob zalozenia tematu,autor wkleja jakies znalezione na necie zdjecie pisze dwa bzdurne zdania i jedziem...

No ja przepraszam jesli to ma byc dyskusja to w pierwszym poscie powinna znalezc sie jakas opinia z ktora moznaby bylo podjac tzw.polemike.A tu ani opini wlasnej ani przedstawienia problemu...no po kij wyjezdzac z takim czyms?W czym problem?

Moim zdaniem nie powinno sie tolerowac tego typu zachowan a tematy ktorych autorzy nie precyzuja o co im dokladnie biega nie nawiazujac dodatkowo zadnej dyskusji natychmiastowo zamykane.

Dlatego dostal kartke Łazik, moze i zalozyl temat tylko po to by go zalozyc, ale jednak moze sie z tego ciekawa dyskusja utworzyc, trzeba tylko chciec i troche znac sie na rzeczy :) Kornknot
Ostatnio zmieniony 01 lutego 2006, 13:44 przez white_wolv, łącznie zmieniany 3 razy.

Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lutego 2006, 13:28

Jeśli można odpowiedzieć off-topicowo, to temat jest w dziale o opisie:
"Pokój dla ludzi, którzy chcieliby porozmawiać o sprawach nie związanych z Juventusem i piłką nożna".

Dirty mind
Łazik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lutego 2006, 14:31

Dzięki Korknot, że mnie bronisz. Kartke dostałem słusznie (nawet 2 na raz :P) postaram się nie przeoczyć i nei nadwyrężyć żadnych regulaminowych podpunktów.Tyle tytułem wstępu.
Natomiast moja wypowiedz będzie krótka i zwięzła.
Osobiście nie lubie Romka Giertycha i całej jego Ligi Polskich Godzill, ale różne są sposoby na zaskarbienie sobie ludzi, oni wymyślili taką ustawe i udało im się to przepchnąć-ok. Tylko ja się pytam gdzie tu jest sprawiedliwość??!! Dlaczego nie ma podziału na bogatszych i biednych??

Oczywiście wiadomo, że nie ma nic za darmo! W naszym pięknym kraju za darmo można conajwyżej dostać wpier..dziel. Z tego co słyszałem to żona Pięknego Romana spodziewa się trojaczków i wyjechała do Londynu rodzić, żeby dostać becikowe w funtach :P

P.S Mam nadzieje, że słowo wpierdziel nie podpada pod paragraf :)

P.S 2
Martin pisze:A gdzie twoja?/Martin
znasz już moją opinie na ten temat :P
Korknot pisze:Do tego nieregulaminowe zdjecie. Kornknot
Dobrze, że zdjęcie myślałem, że twarz młodej matki na zdjęciu nie spełnia norm unijnych :P
Siewier pisze:I brzydki avatar /Siewier
Mnie tam się podoba
Kornot pisze:Nic tylko banowac Kornknot
Widze, że cała Grupa Trzymająca Władze ma ze mnie niezły ubaw <lol>
Ale spoko ja mam poczucie humoru.... gdzie nie pojde tam się ze mnie śmieją ;)
--------EDIT---------
PROSZĘ USUNĄC POST POWYŻEJ PRZYPADKIEM ZAMIAST EDYTOWAĆ NAPISAŁEM NOWY POST-DZIĘKUJE
--------EDIT---------

with best regards
copyright by Łazik

juvello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lutego 2006, 15:32

Co za beznadziejny temat, czy to jest forum Juventusu? czy polskie zoo na wiejskiej?(to pytanie do Lazika)

PS A jeżeli już to uważam, że to jest dobra ustawa nie rozumię w czym problem. Jak toś zabiera to żle jak toś daje to też źle ludzie o co wam chodzi, tak gadacie bo sami nie dostaliście. A że ktoś nie lubi Romka to już wszystko co on mówi-robi jest złe?? to jest bzdura takie myślenie uważam, że to bardzo pomoże rodzinom. A ci którzy piją to i tak bedą pić a piją zazwyczaj bo są biedni!!!

FORZA JUVENTUS
Łazik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lutego 2006, 15:43

Juvello ale Ty płytko myślisz.
Owszem to jest forum Juventusu ale pokój nazywa się nieco inaczej. Tutaj piszemy na różne inne tematy nie związane z Juventusem ! Jeżeli jesteś tak ślepo zakochany w Starej Damie i świata poza nim nie widzisz to ten dział forum nie jest dla Ciebie. Pomyśl nad tym.

Nie chodzi mi o to, że jest żle tylko dlaczego becikowe jest dla wszystkich?
Janowi Kulczykowi urodzi się dziecko to dlazcego ma dostać 1000 zł??!! On takimi pieniedzmi sobie .... A teraz pomyśl ile te tysiąc złotych które dla niego sa niczym znaczą dla takiej matki która myśli jak by to do 20 przeżyć? Dlaczego biedniejsi nie dostają więcej?

with best regards
copyright by Łazik

Radidam

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lutego 2006, 16:07

Łazik pisze:http://www.joemonster.org/i/m/becikowe.jpg

To tak jakby ktoś nie wiedział jak w Polsce narodziło się becikowe.
Jak cie to smieszy to naprawde , to jest zalosne niesmieszne. Widac ze polacy umieja sie smiac z kraju w ktorym mieszkaja :|
Łazik pisze:Ale już na poważnie co sądzicie o tym świetnym pomyśle Romka??

niewiem czemu napisales po imieniu :| przeciez chyba niejestes jego kolega :angry:
Łazik pisze: Janowi Kulczykowi urodzi się dziecko to dlazcego ma dostać 1000 zł??!!

On chyba niedostanie tylko dostanie jego zona przeciez on niemoze urodzic dziecka :prochno:
Łazik pisze:On takimi pieniedzmi sobie .... A teraz pomyśl ile te tysiąc złotych które dla niego sa niczym znaczą dla takiej matki która myśli jak by to do 20 przeżyć? Dlaczego biedniejsi nie dostają więcej?

Tutaj akurat zgodze sie z Toba ze niewszyscy powinni dostawac Becikowie, bo napewno sa matki , ktore wychowuja samotnie dziecko, i dla nich kazdy grosz jest wazny, a kobieta ktora ma wlasna firme i ma fundusz miesieczny kolo 10 tysiecy, to te tysiac zlotych raczej niezmieni obrazu jej zycia, bez tego tysiaca napewno nieumrze z glodu. A tak jak powiedzialem samotna matka ktora musi wychowac dziecko napewno wydalalaby te pieniadze madrze.

Obrazek
Łazik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lutego 2006, 16:14

Jak napisałem 2 posty wyżej w ostatnim zdaniu mam poczucie humoru a to,że ktoś się śmieje z kraju w którym mieszka to już jest indywidualna sprawa każdego człowieka i nie powinienes w to wnikać. Nie wiem ile masz lat być może zbyt krótko żyjesz i nie zdążyłeś się przekonać, żę Polska to nie elegancja Francja. Wiedziałem, że ktoś mi napisze, że Kulczyk nie dostanie już mi się nie chciało ponownie edytować sądziłem, że tu ludzie są na tyle rozumni, że będą wiedzieć o co chodzi, ale widze, że wszystko trzeba pisać dosłownie.

P.S. Romana kolegą nie jestem nawet nie chciałbym być

with best regards
copyright by Łazik

juvello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lutego 2006, 16:53

Łazik gratuluje głebokiego myślenia.

No dobra ale skad i kto ma wiedzieć i jaką granicę wystawisz kto ma dostać te pieniądze a kto już nie. Czy ta osoba która zarabia dajmy na to 500zł mieśięcznie to już może dostać a ta osoba która 550zł już nie dostanie becikowego? Kto to bedzie kontrolował kolejna biurokracja i na to też pójdą pieniądze to juz lepiej dać wszystkim matkom niż jakimś biurokratom. A jeżeli chodzi o te 1000zl to jest od żądu dla wszystkich ale oprócz tego (tak jest w ustawie) dla najbiedniejszych jeszcze są kolejne pieniądze od samorządu nie wiem czy od burmistrza czy od wójta, ale wychodzi na to że ta osoba dajmy na to która zarabia 500zł dostanie razem 2000zl(nie jestem pewien ale cos kolo tego) becikowego a inne po 1000zl[/quote]

FORZA JUVENTUS
juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lutego 2006, 17:04

Jak poruszylismy temat becikowego to moze i temat senioralnego promowany przez LPR waro by nadgryźc. Polska wkoncu jest spoleczenstwem starzejacym sie i z owych uposazen napewno w wiekszych ilosciach wyplywalo by senioralne. :rotfl:

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
mesju

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lutego 2006, 17:27

juveluck pisze:Jak poruszylismy temat becikowego to moze i temat senioralnego promowany przez LPR waro by nadgryźc. Polska wkoncu jest spoleczenstwem starzejacym sie i z owych uposazen napewno w wiekszych ilosciach wyplywalo by senioralne. :rotfl:
Niektórzy "szarzy" użytkownicy dostaliby za coś takiego kartkę (albo i dwie, jeśli moderatorzy by się rozkręcili jak w przypadku powyżej). To pozostawiam bez komentarza

Becikowe? Sprawa trudna i śmieszna. Spójrzmy na podłoże polityczne tej sprawy. PiS "becikowym" podziękowałem LPR za poparcie kilku ustaw... Zresztą projekt ustawy o becikowym został przedstawiony zaraz po wyborach, więc trzeba było pokazać się jak z najlepszej strony, a społeczeństwo kocha kase za darmo (pozostałości po komunie). Dla mnie becikowe nie ma najmniejszego sensu, bo co z tego, że matka dostanie ten 1000 zł, a co po miesiącu? Beczka? Śmietnik? :doh: Istnieje cos takiego jak Opieka Społeczna, której zadaniem jest odnajdywanie najbardziej potrzebujących i przekazywanie tam środków. Dlatego właśnie tam proponuje przelać te pieniądze.

kornknot

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lutego 2006, 17:35

Niektórzy "szarzy" użytkownicy dostaliby za coś takiego kartkę (albo i dwie, jeśli moderatorzy by się rozkręcili jak w przypadku powyżej). To pozostawiam bez komentarza
dla Twojej i reszty wiadomosci - Łazik nie dostal dwoch kartek za ten temat.

Łazik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lutego 2006, 17:44

To się zgadza dostałem kartke za avatar a, że był wyjątkowy to należały sią aż 2 na raz :P

Oczywiscie żart a wracając do tematu senioralne czemu nie?!
Ja bym senioralnym nazwał wcześniejsze i większe emerytury.

with best regards
copyright by Łazik

ODPOWIEDZ